Witam,
od pewnego czasu rozważałem próbę, założenia takiego rankingu na wzór MLB czy NBA, który cieszy się powodzeniem w działe US Sports. Dział KT jest licznie odwiedzany, stąd m.in. ten pomysł.
Jeżeli ktoś już brał udział w Rankingu MLB/NBA bądź widział jak to wygląda to na pewno orientuje się w zasadach.. Głownie chodzi o to aby wytypować najlepszego typera na forum.
Wstępny regulamin (do dyskusji)
- Podajemy jeden typ na dzień
- Nie trzeba podawać typu każdego dnia, ale przynajmniej 1 w miesiącu, jeśli ktoś nie poda chociaż jednego typu na miesiąc, wtedy zostaje skreślony z listy, wyjątkiem jest powiadomienie kogoś z osób odpowiedzialnych za ranking o przerwie miesięcznej (bądź dłuższej)
- Rodzaj zakładu: 1set, handicap, set betting no i matches
- Zakaz edycji postów (nie ma takiej opcji lol)
- typ podajemy na 5 minut przed rozpoczęciem meczu (wg buka u którego się zagrało)
- Brak możliwości zmiany typu
- Brak typów zastępczych
- Zakaz podawania typów p2p
- W przypadku wycofania się zawodnika przed meczem, bądź kreczu - zwrot
- typy mogą sie powtarzać
- W przypadku przerwania meczu np. ze względu na warunki atmosferyczne, typ bedzie rozliczony wtedy gdy mecz dobiegnie końca
- Dostępne buki:
Pinnacle, 5dimes, GB, BAW, Fonbet, bet365,
Unibet, Willhill
- Forma zapisu typu powinna wyglądać w ten sposób:
Federer - Roddick
Typ: 1
Kurs: 1.15
Buk:
Pinnacle- Nie podanie kursu rozliczane jest jako 1.0
- Do rankingu można przystapić w każdej chwili
- Każdy typ mnożymy przez 100j, np.
Jeśli zagrałem typ 1.5 to w rankingu otrzymuję +50, jeśli typ nie wszedł, wtedy dopisujemy -100
Jest jeszcze coś.. czy challe i deble powinny brac udziual w grze, to juz pozostawiam w waszych rekach. Wiec na dzień dzisiejszy ATP, WTA, Challe, singe, deble.
Ważną sprawą jest tworzenie rankingu, czyli tabela, ja niestety nie poradze sobie abym dziennie zakładał ranking, dlatego powinniśmy stworzyć grupkę ok. 5 ludzi którzy by się tym zajmowali. Post zarezerwować z rana, aby można było typować do rankingu, a potem mozma modowi podrzucic gotową tabelkę, edycja i po sprawie.
Wszystko do ugadania. Czekam na wasze komentarze, sugestie etc. Jeśli by się udało możnaby wystartować juz w poniedziałek.
PS. Pozwoliłem sobie troszkę zapożyczyć regulamin Fehera, mam nadzieje, ze nie stanowi to żaden problem.
Pozdrawiam