#3758526 - 18/03/2010 03:49
Re: Praca licencjacka
[Re: Wojtas_]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
A właśnie prace będę oddawać w 2011 roku, więc te korzyści ostateczne to będę musiał opisać prognozowane, myślałem o tym by opisać jakieś przeszłe mistrzostwa na podstawie jakiś sprawozdań z tamtych mistrzostw i na podstawie tego "wywróżyć" korzyści dla naszego euro. W sumie to odniesienie do olimpiady tez nie byłoby złym posunięciem.
Jeszcze jedna sprawa, do tych którzy mają już za sobą napisanie takiej pracy oraz dla tych, którzy są też po napisaniu magisterki. Takie prace trzeba pisać pod swój zawód bardziej, jaki chciałoby się wykonywać?Jak to jest? Czy praca licencjacka ma w ogole jakies znaczenie?Czy to coś takiego byle napisac itp? Bo juz sam nie wiem, pozniejsza praca magisterska musi byc nawiazaniem do pracy licencjackiej? Z gory dziekuje za pomoc.
|
Do góry
|
|
|
|
#3758544 - 18/03/2010 03:57
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
oczywiście, bo temat jest dosyć plynny...możesz skupić sie na danym odcinku czasowym, lub odnieść sie do korzyści ponadczasowych  , ale znowu nadmiar materiału moze cie wprowadzic w stan chaosu No na pweno korzyści to zatrudnienie...dla wielu, oj dla wielu od kucharzy do lekarzy i towarzystwa  a gdzie pamiątki 
|
Do góry
|
|
|
|
#3758682 - 18/03/2010 04:39
[Re: Szewa]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Ok dzieki  Zastanawiam sie tez nad drugim kierunkiem od nastepnego roku, mysle o dziennikarstwie sportowym lub czyms na awfie, myslałem o fizjoterapii, ale jednak nie zebrałem się do zdawania biologii w tym roku, wiec raczej lipa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3758711 - 18/03/2010 04:45
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
A właśnie prace będę oddawać w 2011 roku, więc te korzyści ostateczne to będę musiał opisać prognozowane, myślałem o tym by opisać jakieś przeszłe mistrzostwa na podstawie jakiś sprawozdań z tamtych mistrzostw i na podstawie tego "wywróżyć" korzyści dla naszego euro. W sumie to odniesienie do olimpiady tez nie byłoby złym posunięciem. W Polsce już teraz są organizowane jakieś imprezy sportowe np. ogólnopolskie spartakiady - powstawanie i utrzymanie miejsca rozgrywek, - zatrudnienie ekip odpowiedzialnych za daną dziedzine rozrywek - sprzet, materiały, oswietlenie, klimatyzacja, - transport do miejsca rozgrywek, - zakwaterowanie, - wyżywienie, - bezpieczeństwo, - opieka zdrowotna, - media, reklama, - ....
|
Do góry
|
|
|
|
#3759949 - 18/03/2010 23:50
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Z taką specjalizacją to, aż się prosi żeby napisać o Betfair, tradingu, rynkach wyścigów konnych itd. Sam bym z chęcią taką pracę napisał Możesz dla mnie napisać  jestem w podobnej sytuacji co autor tematu...
|
Do góry
|
|
|
|
#3788827 - 05/04/2010 18:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
podobne sie pod temacik moze ktos zachce pomoc ;] jak wiadomo, najgorzej jest zaczac.. a w moim przypadku powininenm zrobic to juz dawno temu  . Mam do napisania prace pt "Trybunał Konstytucyjny" (ew. "Zadania i i organizacja Trybunału Konstytucyjnego w Polsce") i chcialbym sie kogos zapytac czy mial moze taki temat. Najbardziej mecze sie zawsze z poczatkami a w tym wypadku jest to spis tresci. Majac spis bede mogl juz sie do tego porzadnie zabrac i mysle ze do konca miecha to spokojnie ogarne.
|
Do góry
|
|
|
|
#3789030 - 05/04/2010 21:05
[Re: ciacho1984]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak.
|
Do góry
|
|
|
|
#3789167 - 05/04/2010 22:37
[Re: Self-Confident]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
ciacho  gitara kilka nawet mialem juz zapisanych natomiast skorzystam chyba z : -Modele obsadzania składów sędziowskich -Gwarancje niezawisłości sędziów Trybunału Konstytucyjnego w Polsce Duzo napisales o gwarancjach niezawislosci ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3803950 - 14/04/2010 02:27
[Re: lelu]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Jak to jest z przypisami w pracy licenjackiej ? troche glupie pytanie ale co jesli np ich nie bedzie ?  W ogole zaczalem pisac powoli... pozycje ustrojowa TK w polsce jest do bani  ciezko cos tu napisac Ogólnie rzecz biorąc takowej nigdy nie widziałem, chociaż chyba obiło mi się coś kiedyś o uszy. Decyduje charakter pracy (badawcza - teoretyczna) oraz otwartość i wyrozumiałość promotora. Jeśli to zatwardziały konserwatysta to bez przypisów nawet nie podchodź 
|
Do góry
|
|
|
|
#3804063 - 14/04/2010 03:10
|
Pooh-Bah
|
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Podbijam, Może ktoś pomoże.
|
Do góry
|
|
|
|
#3804623 - 14/04/2010 07:17
[Re: -Adrian-]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Jak to jest z przypisami w pracy licenjackiej ? troche glupie pytanie ale co jesli np ich nie bedzie ?  W ogole zaczalem pisac powoli... pozycje ustrojowa TK w polsce jest do bani  ciezko cos tu napisac Ogólnie rzecz biorąc takowej nigdy nie widziałem, chociaż chyba obiło mi się coś kiedyś o uszy. Decyduje charakter pracy (badawcza - teoretyczna) oraz otwartość i wyrozumiałość promotora. Jeśli to zatwardziały konserwatysta to bez przypisów nawet nie podchodź  Przypisy w pracy dyplomowej są elementem niezbędnym do przyjęcia pracy, tak jak strona tytułowa czy poprawna czcionka. A jeśli chodzi o rodzaj przypisów to się dowiedz dokładnie, bo nowe zasady faworyzują przypisy bezpośrednio przy tekście, część profesorów woli przypisy dolne, część końcowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#3857727 - 11/05/2010 01:17
|
Pooh-Bah
|
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka 
|
Do góry
|
|
|
|
#3858089 - 11/05/2010 03:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2006
|
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka podciagnij to moze pod firmy bukacherskie jak one dzialaja 
|
Do góry
|
|
|
|
#3858107 - 11/05/2010 03:07
[Re: zaberek1987]
|
Pooh-Bah
|
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka podciagnij to moze pod firmy bukacherskie jak one dzialaja  myślałem nad tym, ale wątpię, żeby firmy te zbyt dużo ujawniały o swojej strategii, poza tym temat obecnie nie wygodny  Odpowiadałoby mi coś z bankami, a może o wejściu Goldmana na Polski rynek? 
|
Do góry
|
|
|
|
#3858260 - 11/05/2010 03:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka podciagnij to moze pod firmy bukacherskie jak one dzialaja  myślałem nad tym, ale wątpię, żeby firmy te zbyt dużo ujawniały o swojej strategii, poza tym temat obecnie nie wygodny  Odpowiadałoby mi coś z bankami, a może o wejściu Goldmana na Polski rynek?  jak juz w sferze bankowosci, to moze cos o skutecznosci kampanii promocyjnej Alior Banku, dzieki ktorej 4-letnie zalozenia zrealizowano po niespelna 1.5 roku..?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|