Strona 23 z 26 < 1 2 ... 21 22 23 24 25 26 >
Opcje tematu
#3869036 - 15/05/2010 05:54 Re: I liga 09/10 [Re: akagi]
janiszelk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2006
Ogolnie rzecz ujmujac jest kasa jest Ekstraklasa,jak jej niema to moze sezon lub dwa i zjazd nizej....to proste...czasami jest inaczej,ale to przypadki,tak jak Slask Wroclaw lub Polonia,niby kasa jest ale problemy sa,ale to tez chodzi o trenera i zawodnikow,a kazdy wie ze naszym szybko woda sodowa do glowy uderza....Dam przyklad z ligi niemieckiej,kazdy pewnie juz zna Hoffenheim...to zespol z miejscowosci ktora ma 5 tys.mieszkancow...slownie piec tysiecy...ale jest w Bundeslidze bo ma kase...nie mowie o stadionie ktory posiada,niedawno wybudowany,bo u nas narazie zaden klub takiego niema....wiec podsumowujac...masz kase jestes wyzej,nie masz jej wiec sprzedajesz zawodnikow..co wiadomo do czego prowadzi...nie mowiac juz o specyfice naszej ligi,znajomosciach,ukladach itp.itd...Ja osobiscie zycze Sandecji awansu..

Do góry
Bonus: Unibet
#3870398 - 16/05/2010 02:27 Re: I liga 09/10 [Re: janiszelk]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Panowie, nie ma co mowic czy w Ekstraklasie powinny grac wioski czy metropolie... niech przykladem bedzie np. Hoffenhein, Auxerre itp.

Górnik Zabrze - Stal Stalowa Wola

Górnik na fali wznoszącej... i to od przegranego spotkania z Sandecja. Świetną formę złapali Świątek i Bonin [to właśnie on jest decydującym zawodnikiem w drużynie]. Jednak Nawałka miał rację, jak mówił że zespół jest dobrze przygotowany na rundę wiosenną pod względem fizycznym. Jutro bardzo bardzo duża szansa ograć outsidera I ligii. O dziwo żaden piłkarz ani osoba pracująca w klubie nie mówi o iziiii punktach w Zabrzu, spory respekt przed rywalami i pełna koncentracja.
Nie mogę potwierdzić, ale coś czytałem że u gości mają wystąpić młodzi zawodnicy. A trenerzy lakonicznie mówią że nie zamierzają położycć się na murawie.
Historia spotkan w Zabrzu, na korzyść gospodarzy... o kontuzjach nic nie wiadomo, ani o tym czy ktoś się na coś po Szczecinie uskarżał.
Do Zabrza piłkarze przyjechali w czwartek rano, więc powinni się spokojnie zregenerować.
Zabrzanie powinni od samego poczátku pokazac komu tu zalezy bardziej i zeby potem nerwowki nie bylo to mysle ze bedzie 2-0 do HT. A cale spotkanie skonczy sie 3-0/4-0. Wczesniej nie bylem przekonany co do takich zwyciestw, zawodzili glownie pilkarze odpowiedzialni za ofensywe. Nie wiem co zrobil Tomek Waldoch, ale odkad pojawil sie w klubie pilkarze graja na przyzwoitym poziomie [moze jakie kontrakty w Schalke].

Górnik [-1] @ 1,66 6/10

Mysle ze zagranie Overow w tym spotkaniu tez powinno przyniesc profity. Ja jestem przekonany ze mecz ten bedzie wygladal zupelnie inaczej niz z Pogonia. Poza tym wynik w Nowym Saczu bedzie juz znany, i niestety mysle ze wygraja gospodarze co powinno zdopingowac zabrzan.

CS 3-0 @ 7,0

Do góry
#3873974 - 17/05/2010 19:16 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
hugo_ Offline
old hand

Meldunek: 27/05/2005
no to chyba Widzew skutecznie wybił z głowy Sandecjii ekstraklasę wink

Do góry
#3874061 - 17/05/2010 20:29 Re: I liga 09/10 [Re: hugo_]
rieger Offline
addict

Meldunek: 26/04/2001
No pisałem że nie wierzę w rzeczy "my wam teraz wy nam później" czyli beniaminków ekstraklasy znamy już:) Gratulacje

Do góry
#3875226 - 18/05/2010 04:21 Re: I liga 09/10 [Re: rieger]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Coraz blizej konca...

GRAMY GRAMY GRAMY... peffek nie odpuszczamy - na pełnejjj kurrr... boks

Do góry
#3875287 - 18/05/2010 04:59 Re: I liga 09/10 [Re: rieger]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Originally Posted By: rieger
No pisałem że nie wierzę w rzeczy "my wam teraz wy nam później" czyli beniaminków ekstraklasy znamy już:) Gratulacje
No ja bym nie był taki szybki w gratulowaniu. Przy scenariuszu, że ŁKS i Sandecja wygrywają mamy sytuację:

Górnik 55
Sandecja 55
ŁKS 52

3 mecze do końca, a jak wiemy najtrudniejszą drabinkę ma Górnik, a najłatwiejszą ŁKS.

Do góry
#3875291 - 18/05/2010 05:01 Re: I liga 09/10 [Re: majner]
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
sandecje to odpuscmy oni nie maja warunkow nazwe to terenowych na ekstraklase patrz stadion

Do góry
#3875331 - 18/05/2010 05:17 Re: I liga 09/10 [Re: czuczu1910]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Zapytam lepiej orientujących się - warto Gorzów pocisnąć?

Do góry
#3875369 - 18/05/2010 05:31 Re: I liga 09/10 [Re: kfjatek]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Meldunek: 05/01/2010
Tez sie powaznie zastanawiam nad tym typem bo kurs niezly.Motor juz nie ma o co grac w przeciwienstwie do swoich rywali.

Do góry
#3875376 - 18/05/2010 05:36 Re: I liga 09/10 [Re: czuczu1910]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Originally Posted By: czuczu1910
sandecje to odpuscmy oni nie maja warunkow nazwe to terenowych na ekstraklase patrz stadion

nie patrz stadion

Widzew już awans
a do KSG 3 punkty

pozamiatane już boli

ale i tak KOOOOOOLEJOOOOOWY KLUB SPORTOWY Sandecja

Do góry
#3875379 - 18/05/2010 05:37 Re: I liga 09/10 [Re: Bezdomny]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Originally Posted By: Bezdomny
Originally Posted By: czuczu1910

nie patrz stadion

Widzew już awans
a do KSG 3 punkty

pozamiatane już boli

jednak jeden punkt sorki za pomyłkę

ale i tak KOOOOOOLEJOOOOOWY KLUB SPORTOWY Sandecja

Do góry
#3876282 - 18/05/2010 20:06 Re: I liga 09/10 [Re: Bezdomny]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Nie ksiegujcie juz awansu Górnika...

Ciekawa analiza na stronach 5400minut.pl grin wink

aczkolwiek nie potrafie sobie wydedukowac, jaka to metoda liczyli ze Górnik awans 95,98% laugh - przeciez mamy najgorszy kalendarz, a najlatwiejszy ma LKS.

Z typem na piatkowy szlagier sie wstrzymam. Mam juz peffke przygotowana. I uciesze pewnych typerow, moj typ to nie typ na klub, ktorego fanatycznie supportuje.

Ciekawie bedzie na dole tabeli: czekam jeszcze, ale kusza Leczna, Podbeskidzie, KSZO 1X [kursy biedne, ale po tym co sie stalo w Nowym Saczu to watpliwe aby teraz wygrali - 1:6 - sam bylem w szoku].

P.S. Kiedy zaczalem wierzyc w awans ? [sie zdziwicie] po przegranym meczu z Sandecja i wypowiedzi prezesa tego klubu. Obym tylko za kilka lat nie przeczytal/uslyszal o tym jak to Gornika ciagnieto za uszy do Eklasy.

Do góry
#3876557 - 18/05/2010 21:22 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
idzie idzie idzie Podbeskidzie x2 po 1,5 , pewny utrzymania i o nic nie walczący GKS w dodatku bardzo mocno osłabiony , kontra walczące o ligowy byt Podbeskidzie.

GKS ostatnio nie zachwyca formą , między innymi 3:0 w plecy z Widzewem u siebie z którym Podbeskidzie potrafiło zremisować 2:2 na wyjeździe , kilka punktów Górale zdobyli z mocnymi drużynami także potencjał mają na pewno do tego żeby z mocno osłabionym GKSem powalczyć o korzystny rezultat , w dodatku za kartki nie zagra Piotr Plewnia także sytuacja Katowiczan jest nie do pozazdroszczenia.

idzie idzie idzie Podbeskidzie !

Do góry
#3876953 - 18/05/2010 23:31 Re: I liga 09/10 [Re: Legia]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
zgadzam się McDziarz z typem X2 na Podbeskidzie, dodatkowo można X2 Łęcznej dodać i już jest dubel. Wydaje mi się że to są "najpewniejsze" mecze. Dobrą opcją jest także Wisła Płock (ewentualnie dnb) wiadomo że wszystkie trzy drużyny walczą o byt i na moje oko się utrzymają, bo do Stalowej Woli,Lublina i Pruszkowa dołączy wydaje mi się Dolcan Ząbki!

Do góry
#3877466 - 19/05/2010 02:35 Re: I liga 09/10 [Re: Marian]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Marian - na tą Stal bym jednak uważał, na wiosnę trochę pechowo, trochę bez wiary, ale grają dość ciekawa piłka zwłaszcza w ataku (mankamentem jest gra obronna). Także jak dla mnie to x2 na Łęczną to nic super hiper pewnego...

Typu jednak nie neguje a jedynie delikatnie odradzam...

Do góry
#3877973 - 19/05/2010 06:13 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
herrena Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2007
Originally Posted By: Ojro
Nie ksiegujcie juz awansu Górnika...

Ciekawa analiza na stronach 5400minut.pl grin wink

aczkolwiek nie potrafie sobie wydedukowac, jaka to metoda liczyli ze Górnik awans 95,98% laugh - przeciez mamy najgorszy kalendarz, a najlatwiejszy ma LKS.

Ja przewiduje, że awans będziemy świętować po meczu z Dolcanem.

A co do 95,98% szans to wystarczy, że Górnik wygra dwa mecze z Wartą i Dolcanem i ma w tej chwili 9 pkt przewagi nad Sandecją.
Przy 3 zwycięstwach Sandecji i dwóch Górnika, równają się w tabeli z KSG, więc muszą co najmniej wygrać trzy mecze i jeden zremisować, by wtedy ich wyprzedzić. W co ja w ogóle nie wierze.

Do góry
#3880706 - 20/05/2010 06:05 Re: I liga 09/10 [Re: herrena]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

LKS Lodz - Górnik Zabrze

Bardzo wazny mecz w kontekscie awansu. Gdy Górnik wygra, to praktycznie awans na wyciagniecie reki, gdy LKS, bedzie bardzoooo ciekawie. Remis... mimo wszystko da wiecej gosciom niz gospodarzom.
Ciekawe czy to korekta czy moze Hajto przywalil w Unibycie na Gornik, kurs spadl z 2,6 na 2,3. Hajto ma jeszcze do oddania 100k, ale watpliwe zeby oddal. Moze wlasnie bramka dla Gornika jest na tyle wyceniona :> wink
Pod znakiem zapytania jest wystep Bonina, glownego motoru ofensywy. Ma cos ze sciegnem Achillesa, ale to mozze byc rowniez rodzaj 'gry' u Nawalki.
Górnik za kazde zwyciestwo dostaje/dostanie na koniec premie, a OVER 3,5 druzyny to rowniez osobna premia. Wiec jest o co walczyc, motywacja to AWANS i PREMIA pieniezna.
Ja jednak nie skresle lodzian i mysle ze mecz bedzie wygladal bardzo podobnie do tego co widzielismy w Szczecinie.

XXX HT @ 2,1 4/10
UNDER 2,5 @ 1.85 5/10

to byly by moje glowne typy, ale czy je zagram, jeszcze sie zastanowie. A poboczne to XXX FT, LKS score NIE @ 3,15. W sumie dopiero koniec srody, ale watpie aby sie cos zmienilo.
No moze dalbym jeszcze ze Swiatek wyjdzie na pelnej kurrr... [bardzo zle wspomina pobyt w Lodzi i perypetie z rozwiazaniem kontraktu]

GKS - Podbeskidzie... jak mialbym tu juz zagrac to walibym gosci bez podporki 2,6. BB pod murem, a gospodarze juz prawie na wakacjach. I jesli by sie BB utrzymalo to pewnie oddadza punkty w nastepnym sezonie. Poza tym Zabki nie graja teraz, a znajac wynik BB, Dolcan moze skumac sie z Pogonia aby ta podniosla rece i poddala sie, aby w nastepnym sezonie oddac.

Warta - Znicz... Poznan 2,05 i gospodarze niemal moga juz spac spokojnie w I lidze, bo tym samym gasza Pruszkow w I lidze.

Stal Stalowa Wola - Leczna... 1,8 na gosci - szkoda ze nie wiecej, ale mysle ze bedzie spokojne zwyciestwo Górnika. Kazdy inny wynik bedzie dla mnie niespodzianka.

Wisla Plock - Flota... wg mnie to Plock pokazal jak im zalezy w meczu z KSZO. Nie gralbym tu Wisly po 1,85 a zapodalbym Flote lub X.

Do góry
#3880750 - 20/05/2010 06:59 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
herrena Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2007
Pod znakiem zapytania jest wystep Bonina, glownego motoru ofensywy. Ma cos ze sciegnem Achillesa, ale to mozze byc rowniez rodzaj 'gry' u Nawalki.

Wątpię, żeby to była "gra". Dzisiaj założyli mu gips i trwa walka z czasem. Szkoda, że grają w piątek, a nie niedziele, byłaby większa szansa na jego występ.

No moze dalbym jeszcze ze Swiatek wyjdzie na pelnej kurrr... [bardzo zle wspomina pobyt w Lodzi i perypetie z rozwiazaniem kontraktu]

Pobyt wspomina mile i życzy ŁKS jak najlepiej. Dopiero jak zaczęli mu "wisieć" kase to pogorszyło się na linii Świątek-zarząd.

Fragment wywiadu z nim....

Dlaczego ŁKS robił Ci takie problemy? Chcieli Ci zrobić na złość, a może zatrzymać na siłę?

- Klub zalegał mi sporą sumę pieniędzy i zgłosiłem wniosek do wydziału dyscypliny PZPN o rozwiązanie kontraktu. Działacze klubu chyba się obrazili, że to zgłosiłem. Jednak ja mam rodzinę na utrzymaniu i musiałem tak postąpić.

&#187; Jeśli już jesteśmy przy pieniądzach to w ŁKS-ie jest chyba z nimi krucho?

- Nawet bardzo krucho. Ja życzę temu klubowi jak najlepiej, może znajdą jakiegoś sponsora, który uratuje ten klub. Jednak na tę chwilę mogę powiedzieć, że w ŁKS-ie jest bardzo ciężko.

Do góry
#3881640 - 20/05/2010 21:14 Re: I liga 09/10 [Re: herrena]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
ŁKS osłabiony brakiem..

- Dariusza Jackiewicz [kontuzja]
- Damiana Nawrocika [kontuzja]
- Marcina Adamskiego [kontuzja]
- Mieczysława Sikory [kontuzja]
- Janusza Wolańskiego [kontuzja]
- Roberta Łakomego [kontuzja]
- Adriana Woźniczki [pauza za czerwoną kartkę].

Do góry
#3885417 - 22/05/2010 21:05 Re: I liga 09/10 [Re: 19marcin08]
live99 Offline
addict

Meldunek: 07/06/2005
Wisla Plock - Flota S

Zaczne od ostatniego meczu w Plocku
ktory zmienil polozenie nafciarzy o 180stopni:
Po 3 wygranych i 1 remisie w 4 ostatnich spotkaniach ( w tym 3 wyjazdowych) wydawalo sie ze Wisla bedzie miala juz "z gorki", wystarczalo wygrac u siebie z Ostrowcem i utrzymanie-w prespektywie 2 spotkan u siebie w 5ostatnich kolejkach- bedzie juz praktycznie pewne.
Niestety po szybko strzelonej bramce pilkarze poczuli sie zbyt pewni swego, co w polaczeniu z naprawde kiepska postawa bramkarza skonczylo sie szybko straconymi 3 bramkami. W tym miejscu trzeba zaznaczyc iz Mierzwa ma bardzo duzy wplyw na koncowe wyniki spotkan nafciarzy wpuszczajac duzo wydawaloby sie banalnych do obrony strzalow(najczesciej sa to "balony" w dlugi rog ale zdarzaja sie tez bramki strzelone przez rywala z wolnego z 30m pod lini bocznej O_o). Czasami udaje sie to odrobic(np Motor) czasami nie- duzo zalezy od postawy calego zespolu a niestety ostatnio jego forma jest spora zagadka. Zespol gra w kratke wpadajac wrecz ze skrajnosci(ladne zazebiajace sie akcje) w skrajnosc(nieumiejetnosc wymienienia kilku pilek). Niestety duza w tym wina trenera Zlomanczuka niepotrzebnie nastawiajcego zespol mocno defensywnie(w ataku czuje sie on duzo lepiej) i co najgorsze sadzajacego wyrozniajacych sie zawodnikow na lawce rezerwowych(przyklad w meczu z Gorzowem gdzie Grzelak wchodzi na boisko i w pierwszym kontakcie z pilka strzela jedyna w meczu bramke).

Co do samego meczu z KSZO
duza role odegralo tu szczescie- kuriozalne bramki dla Ostrowca + pech Wisly (pilka po strzale odbija sie od wewnetrznej czesci slupka przetacza sie wzdluz lini bramkowej i za 2 slupkiem wychodzi za linie koncowa...).
Wisla przy odrobine lepszej skutecznosci mogla strzelic w tym meczu jeszcze 2-3 bramki (ale uczciwie trzeba przyznac ze i KSZO jedna ze swojej strony moglo dolozyc). Jednym slowem mozna powiedziec ze kazdy wynik w tym meczu byl realny i rownie prawdopodobny. Wygralo jednak KSZO...

Dzisiejszy mecz w Plocku:
Teraz po bardzo waznym remisie w B-B z Podbeskidziem (gdzie nafciarze pokazali sie z nienajgorszej strony- z relacji wynika ze obie strony stworzyly po tyle samo sytuacji) przychodzi mecz z Flota. Jeszcze niedawno napisalbym ze wygrana jest pewna w 100% bo jeszcze niedawno Flota grala beznadziejnie i w tabeli rundy wiosennej byla ostatnia.
Teraz sytuacja mocno sie zmienila Flota w 4 ostatnich spotkaniach zdobyla 10pktow i poszla mocno w gore.
Napewno zawodnicy klubu ze Swinoujscia sa w dobrej formie pytanie tylko czy moze bedac juz praktycznie pewnymi utrzymania nie spuszcza troche z tonu...

Jesli chodzi o gospodarzy atmosfera w Plocku mocno zgestniala- teraz kazdy mecz bedzie o zycie a z Flota kazda strata punktow to praktycznie pewna 2liga. Mysle ze pilkarze bedac swiadomi sytuacji pokaza iz ta jedyna porazka w ostatnich 6meczach to tylko wypadek przy pracy. Napewno niepokojacy jest nierowny poziom gry jaki zawodnicy prezentuja w ostatnich meczach. Mysle jednak ze teraz trener Zlomanczuk nie majac wyboru zdecydowanie postawi na ofensywe(zarowno jesli chodzi o persolanlia jak i ustawienie) co powinno pozytywnie wplynac na poczynania calego zespolu. Jedno jest pewne zawodnicy beda robic to co ostatnio wychodzi im bardzo dobrze walczyc na 100% bez wzgledu na wynik... To jest mecz o wszystko i jestem pewny ze zawodnicy ktorzy w wiekszosci przyszli do Wisly w zimie i przez cala runde pokazywali ze ich zapewnienia o checi pozostania w Plocku wraz z 1liga nie byly pustymi slowami dadza teraz z siebie wszystko, pokaza wszystko co potrafia bo inaczej caly dotychczasowych wysilek pojdzie na marne...

TYP
Osobiscie mysle ze mozna sprobowac zagrac lekko na jedynke lub ew pobawic sie w overy...
Jak pisalem wydaje sie ze zarowno pilkarska forma jak i zaangazowanie beda wystarcza gospodarzom do odniesienia zwyciestwa jednak z 2 strony forma zawodnikow w poszczegolnych dniach to lekka zagadka i nigdy nie wiadomo czego do konca sie spodziewac, a dochodza do tego jeszcze przypadki losowe(bramkarz!) mogace wplynac na wynik... Dodam na koniec jeszcze ze w ustabilizowaniu dobrej formy mogla pomoc zawodnikom przerwa 7dniowa ktora wczesniej byla rzadkoscia

W zalozeniach mialo byc krotko ale jak zwykle sie rozpisalem laugh niestety wyszedl z tego wyjatkowy belkot... wybaczcie... wink
pozdrawiam

Do góry
Strona 23 z 26 < 1 2 ... 21 22 23 24 25 26 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro