#3743588 - 09/03/2010 08:36
Re: Ku przestrodze
[Re: Vader]
|
journeyman
Meldunek: 17/11/2009
|
Guzik prawda... Znajdziesz banki, które nie bardzo wnikają w zarobki. Kolega wziął kredyt na mieszkanie, miesięczna rata 900 pln. A jego "oficjalne" zarobki to 1085 PLN na rękę Nic tylko płakać, że szef kolejne 2k daje mu w kopercie przy wypłacie... W takim razie w co wnikają ? Być może tak było ale czegoś o tym "koledze" nie wiesz.. Może miał bogatego żyranta ? Vader na tym forum to gwiazdą nie jesteś
|
Do góry
|
|
|
|
#3743590 - 09/03/2010 08:36
[Re: hunters]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2005
|
Chciałem tylko pokazać jak zgubna może być ludzka świadomość (a może nieświadomość?!) Wiele bym dał za poranek z myślą: "Jaki piękny dzień" Mój wyglądał tak: "Co by dzisiaj zagrać..." Chcę coś w życiu zmienić, chcę naprawić to co zepsułem, mocno wierzę że się uda. Dziękuje za słowa na PW które dodały mi dużo wiary, bardzo mi to pomoże stanąć na nogi. Choć nie jestem stary chce coś napisać grubymi literami: Nie popełnij tego samego błędu co ja, gdy byłem młody, myśl zawsze dwa dni do przodu oraz pomyśl czasami o negatywnych skutkach swojej decyzji czy warto ja podejmować!Tyle ode mnie. Konta u buków zamykam ale mecz.pl zostanie Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3743628 - 09/03/2010 09:11
[Re: emarco]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Guzik prawda... Znajdziesz banki, które nie bardzo wnikają w zarobki. Kolega wziął kredyt na mieszkanie, miesięczna rata 900 pln. A jego "oficjalne" zarobki to 1085 PLN na rękę Nic tylko płakać, że szef kolejne 2k daje mu w kopercie przy wypłacie... W takim razie w co wnikają ? Być może tak było ale czegoś o tym "koledze" nie wiesz.. Może miał bogatego żyranta ? Vader na tym forum to gwiazdą nie jesteś To jest forum dyskusjne... nie wiem czy wiesz. Gwiazdy to trzeba szukać w tabloidach itd. Chociaż gwiazd to tutaj jest pełno. Ja nie walcze o takie miano- spokojna Twoja rozczochrana. A wiesz, że można dostać kredyt bez żyranta? Żeby nie pisać zbyt skomplikowanie (co byś zrozumiał...) to Ci powiem, że jest coś takiego Nie spłacasz kredytu biorą (bank) Ci mieszkanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3743630 - 09/03/2010 09:17
[Re: lucmacher]
|
addict
Meldunek: 05/02/2009
|
Życzę Ci wytrwałości! Z mojego punktu widzenia popełniasz błąd pisząc taki temat na tym właśnie forum. Są do tego odpowiedniejsze miejsca.
Twój problem nie skończył się w momencie powiedzenia "NIE" uzależnieniu i zamknięciu kont. Przyjdzie trudniejszy moment, negatywne emocje, przypadkowa kłótnia, coś nie pójdzie po twojej myśli i będziesz szukał gry.
Każdy kontakt, nawet niewielki - zobaczysz reklamę, mecz, wynik w TV - już zadziała na twoją niekorzyść. Także musisz się pilnować, być cały czas gotowości by w momencie zagrożenia mieć gdzie spier****ć.
Masz dziewczynę, jednak Ona długo twoich ekscesów nie zniesie. Powiedziałeś jej o całej sprawie - świetnie. Otwartość to podstawa przy wyjściu, jednak przez najbliższy rok bez gry będziesz momentami "nie sobą", a twoje zachowania mogą twoją partnerkę od Ciebie odrzucić.
Załóż sobie zeszycik. Kiedy będziesz miał ochotę gry, odnotuj to i dodatkowo zapisz jakie obecnie odczuwasz emocje.
Samemu nie dasz rady, szukaj siły w grupie. Spotykaj się z ludźmi z tym samym problemem, rozmawiaj i pisz nowy roździał w swoim życiu. Najlepszym wyjściem jest dołączenie do Anonimowych Hazardzistów, podjęcie terapii. Wymień się telefonem z osoba która ma taki sam problem, w momencie kryzysowym zadzwoń do niej.
I taka wskazówka na koniec. WYZWALACZE. Jeżeli wypijesz, coś przyćpasz, zaczniesz typować na sucho, będzie zaglądał na forum bukmacherskie - to wrócisz do gry podświadomie.
I nie łódź się że to właśnie Ciebie spotkało nieszczęście za jakie możesz uważać swoje przegrane pieniądze. Jestem pewny że >90% społeczności mecz.pl miało w życiu podobne akcje. Przegrywają wszyscy, zawsze można mówić o 1-2% ludzi którzy potrafią wygrywać. Rzecz jasna jest to mit, do tych góra 2% zaliczają się dokładnie Ci gracze, którzy zagrali parę razy - wyjęli zadowalającą kwotę i spier*****i.
Usuwaj się z mecz.pl / załóż bloga - wrzuć link w tym temacie i nigdy tu nie wracaj. Każdy, nawet najmniejszy kontakt z zakładami prędzej czy później spowoduje że wrócisz.
|
Do góry
|
|
|
|
#3743641 - 09/03/2010 09:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Taaaa przy 1085 dochodzie i 900 racie ... Tak samo bujasz jak autor tematu. To, że Ty nie znasz się na życiu to nie moja wina. Poczytaj, może zrozumiesz. http://pl.wikipedia.org/wiki/HipotekaAutorowi tematu należy jedynie współczuć...
|
Do góry
|
|
|
|
#3743656 - 09/03/2010 10:17
|
old hand
Meldunek: 22/08/2006
|
Hmmm, ja powiem tak historia lucmachera nie jest niczym nowym. Ja na ten przykład wywaliłem w kosmos wszystkie wspólne karty kredytowe (w ciągu dwóch tygodni). Potem odrabiałem to przez 14 miesięcy budując silosy w Jenie. Finansowo się niby odkułem, szkoda tylko, że teraz z córą mogę widywać się tylko dwa razy w miesiącu. Nie gram już wysoko, najwyżej napiszę coś zgryźliwego na forum i dostaję kilkudniowego bana. Lucmacher - jedyna szansa dla Ciebie (jeśli jest faktycznie tak źle) to ciężka robota - tak żebyś nawet sił zagrać nie miał ! Pozdrawiam !
|
Do góry
|
|
|
|
#3743700 - 09/03/2010 15:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
lucmacher zycze powodzenia! Proponuje jednak pozamykac takze konta na forach, powywalac wszystkie adresy z ulubionych (buki, blogi, fora, betfair itd). Musisz koniecznie zajac sie czyms, aby sie odzwyczaic przyzwyczajenia, ze codziennie trzeba cos pograc, a w łikend to już na calego. Proponuje sport na swiezym powietrzu. Najwazniejsze nie czytaj/nie szukaj/nie sluchaj o nowych sposobach na gre, o nowych strategia bo znow sie wciagniesz z mysla, ze wkoncu masz sposob na ogranie buka. Dlatego powtarzam jeszcze raz pokasuj wszystko zwiazane z obstawianiem. Pewnie lubisz ogladac jakies sporty, czytac newsy itd Ale jednak polecalbym calkowicie zrezygnowac, bo bedzie kusilo.
Pozdro i trzymaj sie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3743736 - 09/03/2010 17:55
|
journeyman
Meldunek: 17/11/2009
|
Taaaa przy 1085 dochodzie i 900 racie ... Tak samo bujasz jak autor tematu. To, że Ty nie znasz się na życiu to nie moja wina. Poczytaj, może zrozumiesz. http://pl.wikipedia.org/wiki/HipotekaAutorowi tematu należy jedynie współczuć... Vader coś przeczytałeś gdzieś usłyszałeś... Żaden bank nie udzieli kredytu nawet pod hipotekę bez dodatkowych zabezpieczeń przy 1085 dochodzie i 900 racie, na innym forum jesteś administratorem a tutaj piszesz jak półgłówek. Autorowi tematu współczuje bynajmniej nie z powodu jego finansowych problemów ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3743787 - 09/03/2010 19:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
zaczeło się niewinnie jak poszedłem do szkoły średniej, 1 klasa liceum, kupony po 2 zł Totomix, ale jazda, podoba mi się to, dzień za dniem ako >10 kurde jeden mecz nie wchodzi ale co jadę dalej, straciłem rachube czasu, po kilku miesiacach podliczyłem przegrane kupony które zbierałem i wyszło ponad 300zł, a ile tych co wyrzuciłem?! nie ważne gramy dalej. W I klasie LO miałeś jakieś 16 lat, więc ja się pytam: dlaczego pracownik bukmachera Totomix przyjmował od Ciebie zakłady, skoro byłeś nieletni? Hazard w Polsce jest przecież dozwolony od lat 18! To jest właśnie świadome uzależnianie młodych ludzi...ale politycy nadal uważają, że to zakłady internetowe są całym złem. Ehh.
|
Do góry
|
|
|
|
#3743803 - 09/03/2010 19:45
[Re: DJ SOSNA]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/07/2009
|
zaczeło się niewinnie jak poszedłem do szkoły średniej, 1 klasa liceum, kupony po 2 zł Totomix, ale jazda, podoba mi się to, dzień za dniem ako >10 kurde jeden mecz nie wchodzi ale co jadę dalej, straciłem rachube czasu, po kilku miesiacach podliczyłem przegrane kupony które zbierałem i wyszło ponad 300zł, a ile tych co wyrzuciłem?! nie ważne gramy dalej. W I klasie LO miałeś jakieś 16 lat, więc ja się pytam: dlaczego pracownik bukmachera Totomix przyjmował od Ciebie zakłady, skoro byłeś nieletni? Hazard w Polsce jest przecież dozwolony od lat 18! To jest właśnie świadome uzależnianie młodych ludzi...ale politycy nadal uważają, że to zakłady internetowe są całym złem. Ehh. Ja tez majac lat nascie nie mialem problemow aby zagrac teraz mam juz 23 i czasami jak ide do toto itp. widze szczyli nie majacych ponad 17 lat ktorzy bez problemow graja a kogo to obchodzi kasa leci ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3743804 - 09/03/2010 19:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Pamiętam jak lucmacher swego czasu wklejał kosmiczne kupony z Expektu, niesamowite zyski miesięczne, itp Ale tak to jest, właściciele firm bazują głównie na ludzkiej pazerności. Sam od nowego roku postanowiłem sobie co i jak będę grał... I dopóki trzymałem się planu wszystko szło tak jak sobie wyobrażałem. Stan konta rósł, a wtedy człowiek zamiast choć część wypłacić i grać "od nowa" to sobie myślał: "skoro jednego dnia mogę zarobić 300zł, to miesięcznie mam prawie 10k, nic tylko grać, a za parę miesięcy wybierać nowy samochód z salonu". Aż tu nagle trach... wydawałoby się pewka, wtopa i trzeba odrobić, tutaj jakiś live jest, pierwszy raz widzę te nazwiska/drużyny na oczy, ale co tam... zagramy sobie i kolejna wtopa i zamiast +300 dziennie jest -300. I tak sobie ostatnio siadłem z kalkulatorem, długopisem i kartką i podliczyłem te 2 i trochę miesiąca 2010 roku. Nie powinienem narzekać, bo plus wynosi dokładnie 547,56 zł. A jak wiadomo lepiej być choć złotówkę na plusie, niż na minusie Ale później otwierałem każdy zakład i liczyłem czy został on zagrany według 3 miesiące temu przyjętych reguł. Po wykreślaniu, dodawaniu, itd., wyszło, że zamiast 547,56 zł., gdybym grał tak jak zamierzałem byłbym lekko ponad 3000zł na plusie. Pewnie na nikim tu stawki nie zrobią wrażenia, ale podałem żeby zobrazować. Dodać do tego, że jak już coś zagrałem i nie byłem przed kompem, to co chwila sprawdzałem w telefonie na wapie, normalnie masakra. Ale za to już wiem, kto tak naprawdę ma szansę na piękne, regularne wpływy pieniążków na konta bankowe od buków. Ja to widzę tak: przede wszystkim głowa, na pewno musi to być ktoś kto ma silną psychikę, jest pewny swojej skuteczności i skoro wcześniej miał tyle i tyle procent trafionych typów, to mimo tego, że teraz ma passę np 6 wtopionych kuponów z rzędu nadal trzyma się swojego planu gry. Nie podbija stawki celem "odegrania się", nie gra byle czego, byle tylko coś zagrać, wie że później przyjdzie passa np 8 trafionych z rzędu kuponów i suma sumarum w dłuższym okresie wyjdzie na swoje. Drugą kwestią jest odpowiedni budżet, żeby po kilku niekorzystnych typach nie mieć przysłowiowego noża na gardle. I trzecie: żeby nie podchodzić do tych zakładów zbyt emocjonalnie, " a idę na mecz, to sobie zagram to mimo, że nigdy wcześniej tego nie grałem, ale lepiej będzie mi się oglądało", "a mecz jest w tivi, to też zagram dla lepszego oglądania" itp. Wymarzoną sytuacją dla mnie jest puścić kupony, np koło 18, a dopiero rano sobie posprawdzać przy porannej herbacie (no ja akurat kawy nie piję) końcowe wyniki. Nie jakieś ślęczenie przed livescorem, przeliczanie ile średnio muszą rzucać na minutę punktów żeby wykręcić tego overa, itp. No i skuteczność, to w sumie jest oczywiste, ale z tym nie mam problemów bo moja kształtuje się w granicach 59% (bynajmniej nie na próbie 20-30 typów, a dziesięciokrotnie większej), przy typach o kursach 1.85-1.94 Jeszcze tylko popracuję nad trzema poprzednimi podpunktami i buki drżyjcie
|
Do góry
|
|
|
|
#3743927 - 09/03/2010 22:11
[Re: Kretol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
moja rada - nie czytaj tego tematu, gdzie większość komentarzy to 'i tak wrócisz do grania' (to że innym się nie udało to nie znaczy, że tobie się nie uda), nieprawda, można nie wrócić tak samo jak do palenia papierosów czy alkoholu, z tym że jesteś już hazardzistą i to się nigdy nie zmieni, dlatego zmień maila, wykasuj się z tego forum i nie czytaj nic w tej tematyce, za jakiś czas zniknie odruch odwiedzania mecz.pl i tym podobnych, będzie lżej, ale zawsze będziesz się musiał mieć na baczności, i pamiętaj możesz jeszcze wygrać życie, spłacając powoli wszystko odzyskasz przynajmniej spokój.
PS obstawiam że z 50% tego forum powinno zrobić to samo
|
Do góry
|
|
|
|
#3743928 - 09/03/2010 22:15
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/01/2009
|
moja rada - nie czytaj tego tematu, gdzie większość komentarzy to 'i tak wrócisz do grania' (to że innym się nie udało to nie znaczy, że tobie się nie uda), nieprawda, można nie wrócić tak samo jak do palenia papierosów czy alkoholu, z tym że jesteś już hazardzistą i to się nigdy nie zmieni, dlatego zmień maila, wykasuj się z tego forum i nie czytaj nic w tej tematyce, za jakiś czas zniknie odruch odwiedzania mecz.pl i tym podobnych, będzie lżej, ale zawsze będziesz się musiał mieć na baczności, i pamiętaj możesz jeszcze wygrać życie, spłacając powoli wszystko odzyskasz przynajmniej spokój.
PS obstawiam że z 50% tego forum powinno zrobić to samo Znalazł się terapeuta
|
Do góry
|
|
|
|
#3743937 - 09/03/2010 22:27
[Re: *Mili*]
|
old hand
Meldunek: 16/08/2003
|
zgadzam sie z jerome - pierwsze co to calkowite odizolowanie od bukmacherki , mecz.pl i innego badziewia ktore laczy z graniem,.. Nie da sie wyjsc z tego stopniowo tak samo jak stopniowe rzucanie palenia - trzeba raz a szybko a nie pierdzielic sie w tematy czytania itp ... Ja wywalilbym wszystkie kontakty z gg osob ktore znam tylko ze swiata bukmacherki - bo co to za terapia jak znajomy za tydzien napisze " stary nie uwierzysz od tygodnia mam codziennie po 500 zl zarobku" - wtedy Twoja mysl odrabiania bedzie wieksza niz realne myslenie.. W kazdym badz razie powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
|
|