Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >
Opcje tematu
#372919 - 17/07/2005 15:29 Re: Tour de France cz.3
funkymc Offline
journeyman

Meldunek: 13/05/2002
Quote:

Witam ja dzis pewnie zagram takiego oto tripla

1074 Vinokourov A. - Totschnig G. 1.40
1075 Basso I. - Mancebo P.F. 1.30
1076 Kloden A. - Moreau Ch. 1.55
Same jedyneczki co do pierwszej pary to Kiwi juz sie wypowiedzial.Druga i Trzecia nie ukrywam ze sugeruje sie wczorajsza forma na etapie liczac na to, ze Moreau nie bedzie uciekal co w jego przypadku jest mozliwe gdzy strate ma jedna 8 min ale raczej go nie powinny inne teamy odpuscic.POzdrawiam

No i mnie niestety polozyl Kloeden Bardzo niemile mnie zaskoczyl ze tak szybko odpadl. Jutro dzien przerwy osobiscie czekam juz tylko na czasowke i ostatni etap pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#372920 - 17/07/2005 15:35 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Quote:

Oto co dzsiaj postanowiłem zagrać u naszych naziemnych:

Toto-Mix
Basso - Landis - 1.35
Ullrich - Zubeldia - 1.35
Kloden - Jaksche - 1.55

STS
Armstrong - Ullrich - 1.25
Vinokourov - Totschnig - 1.40
Basso - Mancebo - 1.30

Kolejny fantastyczny dzień za nami.

Do góry
#372921 - 17/07/2005 15:54 Re: Tour de France cz.3
funkymc Offline
journeyman

Meldunek: 13/05/2002
Tomo szczere gratulacje chyba zaczne sie opierac na twoich typach niz na moich .Po bardzo dobrym poczatku ostatnie dzionki mi nie sluza wiec jutro napewno biore na wstrzymanie (w koncu wolny dzien jest :P)Pozdrawiam

Do góry
#372922 - 17/07/2005 16:01 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

Tak naprawdę to byl to dopiero pierwszy z górskich etapów, który w pełni mi sie udał.
Wcześniej byłem praktycznie bezbłędny tylko na etapach płaskich i drużynowej czaśówce, zaś góry ewidentnie mi nie służyły, jednak dzisiejszy dzień był iście doskonały.

Do góry
#372923 - 19/07/2005 07:35 Re: Tour de France cz.3
teges6 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2003
Dzisiaj już 16 etap TDF. Za 3 godziny kolarze rusza na trasę a tu taka cisza??? Macie jakies sugestie???

288 12:20 Armstrong L. - Basso I. 1.45 2.30
289 12:20 Armstrong L. - Ullrich J. 1.40 2.40
290 12:20 Vinokourov A. - Botero S. 1.45 2.30
291 12:20 Vinokourov A. - Brochard L. 1.30 2.70
292 12:20 Boogerd M. - Flecha J. 1.45 2.30
293 12:20 Rasmussen M. - Kloden A. 1.40 2.40
294 12:20 Basso I. - Zubeldia H. 1.45 2.30
295 12:20 Ullrich J. - Leipheimer L. 1.50 2.10

Kursy z STSu.
Co myslicie o:
Basso I. - Zubeldia H. 1
Vinokourov A. - Brochard L. 1

Proszę o poradę specjalistów.

Do góry
#372924 - 19/07/2005 08:22 Re: Tour de France cz.3
Kiwi Offline
addict

Meldunek: 04/01/2005
Witam, mi sie po raz kolejny podoba para wystawiona przez toto-mix Armstrong - Ullrich, w dotychczaswoych etapach w ktorych Ullrich probowal atakowac Armstronga widac bylo roznice jaka ich dzieli, Ullrich za kazdym razem nie wytrzymywal tempa narzucanego przez Armstronga, sadze ze i tak samo bedzie podczas tego etapu ale prosze jeszcze o wypowiedzi

Pozdrawiam Kiwi

Do góry
#372925 - 19/07/2005 08:33 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

Dzisiejszy etap poprzez swą specyfikę staje się bardzo trudny do wytypowania i bardzo ciężko znaleźć jakieś ciekawe pary H2H czy to u netowych czy to u naziemnych.
Na trasie etapu czekają nas dwie bardzo poważne góry,n szczególnie zaś ta druga Col d'Aubisque, ale od szczytu tej góry do metydzisiejszego etapu jest aż 70 kilometrów i nie należy spodziewać się na dzisiejszym etapie walki Armstronga, Basso, Rasmussena i całej reszty zawodników marzących jeszcze o podium klasyfikacji generalnej.
Swą charakterystyką dzisiejszy etap najbardziej przypomina etap 9 i ewentualnie poprzez jego pryzmat można doszukiwać się typów na dzisiajOczywiście na szczycie góy jako pierwsi zameldują się Ci najlepsi ale przez pozostały dystans 70 km do grupy będą stopniowo dołączac kolejni kolarze i na mecie zamelduje nam się z pewnością kilkudziesięcioosobowa grupa kolarzy.
Z pewnością pójdzie też jakaś ucieczka, a w niej widziałbym dobrych górali, ale nie będących w tym roku w optymalnej formie i mających pokaźną strate do lidera. Myślę tutaj chociażby o Botero, może Mayo i Heras się przełamią, a może młody Mercx będzie chciał coś udowodnić...
Oczywiście tego typu ucieczka miałąby spore szanse przybycia na metę przed grupą zasadniczą i można się pobawić w wytypowanie zwycięzcy dzisiejszego etapu za bardzo symboliczne stawki.
Jeżeli zaś do mety dojedzie większa grupa kolarzy to ja w roli faworyta widzę tutaj O'Gradiego, który chociaż góralem nie jest to w jeździe po górach na łeb bije McEwena, Hushovda i całą resztę sprinterów i uważam, że ma naprawde spore szanse znaleźć się w zasadniczej na finiszu i takiego własnie singielka symbolicznie sobie dzisiaj zagram i o ile nie znajdę jakichś naprawdę ciekawych par to na tym poprzestanę.

Zwycięzca etapu --- Stuart O'Grady --- 30.0 >>> 1/10

Do góry
#372926 - 19/07/2005 09:03 Re: Tour de France cz.3
Suazo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/05/2005
Mnie zainteresowała jedna para w profie, a mianowicie :

Piepoli-Hincapie 2 @1.91 7/10

Jeśli obydwaj przyjadą w peletonie, co wg. mnie jest wielce prawdopodobne, to nie widzę innej możliwości niż wyższe miejsce Hincapiego, który zawsze dojeżdża z Discovery w czubie grupy, a mało ambitny Piepoli spokojnie będzie sobie finiszował pod koniec stawki...

co o tym myślicie?

Do góry
#372927 - 19/07/2005 09:17 Re: Tour de France cz.3
jazdagz Offline
old hand

Meldunek: 14/08/2002
witam!
moje spostrzezenie na ten etap wyglada nieco inaczej. porownujac z zeszlym rokiem, gdzie etap 18 http://www.cyclingnews.com/road/2004/tour04/?id=stages/stage18 moze nie az tak podobny do dzisiejszego ale mimo wszytsko charakteryzujacy sie nie az tak wysokimi, dlugimi i stromymi podjazdami wygral armstrong.Dlaczego?
..bo tempo tamtego etapu bylo duzo wieksze niz etapy rozgrywane w tym roku. duze znaczenie dla rozczygniecia zwyciescy dzisiejszej trasy ma wlasnie tempo samego peletonu i jego reakcji na ucieczki ktore moga i pewnie beda mialy miejsce.
zywciestwo O'Grady-ego bedzie tu malo prawdopodobne ..bo podjazd na Col d'Aubisque (dlugosc 16.5km o srednim nachyleniu 7%) jest nie dla niego( chyba ze w tej ewnetualnej ucieczce..nie byloby kompletnie zadnego pretendetna na gorala nie wspominajac juz o samych goralach typu botero,preiro itp)...nawiasem mowiac..O'Grady ma bardzo duze szanse na jutrzejszym etapie http://www.letour.fr/2005/TDF/LIVE/us/1700/dprofil.html
osobiscie wydaje mi sie ze etap wygra ktorys z tuzow z pierwszej 20tki w generalce dorzucajac jeszcze wspomnianego botero. moze to byc nawet i armstrong..ktory finiszowac tez potrafi..choc to troche mocno szalony typ( sugeruje sie tu ze chyba bardzo chce choc 1 etap wygrac...i jesli nie dzis ..to czasowke)...faworytem moze tez byc mancebo, ktoremu urodzilo sie nie dawno dziecko a takie rzeczy wskszeszaja u zawodnika dodatkowa motywacje (wygrane w poprzednich tdf: sastre, vinokurova..."gest kolyski" na mecie)...mimo wszytsko licze ze dzis nie beda jechac chlopaki jak na wakacjach a tempo bedzie zwawcze niz do tej pory i wyniki beda takie jak wymienilem.
pozdrawiam

Do góry
#372928 - 19/07/2005 09:50 Re: Tour de France cz.3
bynio Offline
old hand

Meldunek: 12/12/2003
Zdecydowanie etap nie do grania .
Jest prawie pewne ze dzis znow bedziemy swiadkami ucieczek ktore beda mialy duze szanse na dojechanie do mety.
Po premi gorskiej kiedy z peletonu odpadna sprinterzy uciekinierow nie bedzie mial kto gonic .Grupa Armstronga bedzie tylko kontrolowala aby przewaga uciekinierow za bardzo nie urosla i taki uklad bedzie im na reke.
Teoretycznie jest jeszcze szansa ze na zjazdach sprinterzy dojada do peletonu ale nie sadze aby tak sie stalo .Nawet buki w to nie wierza ba nie widze aby wistawili w parach sprinterow.

Do góry
#372929 - 19/07/2005 12:20 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Jeśli obydwaj przyjadą w peletonie, co wg. mnie jest wielce prawdopodobne, to nie widzę innej możliwości niż wyższe miejsce Hincapiego, który zawsze dojeżdża z Discovery w czubie grupy, a mało ambitny Piepoli spokojnie będzie sobie finiszował pod koniec stawki...

co o tym myślicie?

Dopiero będąc w Profie uwagę moją zwróciła właśnie ta para kolarzy i jest to mój jedyny typ kolarski na dzisiaj, oprócz wspomnianego typu na zwycięstwo O'Gradego za symboliczną stawkę.
Tak jak pisał przedmówca obaj panowie powinni przyjechac w tej samej grupie, Hincapie jest pierwszym przyboznym Lanca i nie powinien go opuścić na żadnej z obu gór, a nawet jęsli by nie wytrzymał tempa to z pewnością nie straci tyle by potem nie dojechać do głównej grupy. Zafiniszuje z pewnościa w najbliższych okolicach swojego lidera, a że Armstrong finiszuje raczej w tej głównej połowie stawki (choć nie są to czołowe miejsca) to i Hincapie będzie w finiszował w tych okolicach.
Piepoli tak jak już któregoś dnia pisałem jest strasznym minimalistą, jeżeli nie ma szans na zawalcenie o najwyższy etapowy laur to po prostu kompletnie odpuszcza i dojeżdża na szarym końcu peletonu. Jedynym zagrożeniem może byc tutaj jakaś ucieczka z jego udziałem, ale Piepolego akurat o to nie podejrzewam.
Na dotychczas rozegranych 13 etapach (nie liczę obu czasówek) tylko 3 razy Piepoli finiszował przed Amerykaninem, tak więc rzeczony typ staje się tym bardziej prawdopodobny.

Piepoli - Hincapie --- 2 --- 1.91 >>> 8/10

Przepraszam, ze udzielam się o tak późnej porze i możecie uważać, że to teraz mogę sobie pisać co chcę a i tak to nikomu to się do niczego nie przyda bo kolarze już w drodze i nikt nic nie postawi no ale dopiero kilka minut temu przywiało mnie do domu i chciałem się podzielić swoim dzisiejszym typowaniem.

Do góry
#372930 - 19/07/2005 15:29 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

co o tym myślicie?

Dopiero będąc w Profie uwagę moją zwróciła właśnie ta para kolarzy i jest to mój jedyny typ kolarski na dzisiaj, oprócz wspomnianego typu na zwycięstwo O'Gradego za symboliczną stawkę.
Tak jak pisał przedmówca obaj panowie powinni przyjechac w tej samej grupie, Hincapie jest pierwszym przyboznym Lanca i nie powinien go opuścić na żadnej z obu gór, a nawet jęsli by nie wytrzymał tempa to z pewnością nie straci tyle by potem nie dojechać do głównej grupy. Zafiniszuje z pewnościa w najbliższych okolicach swojego lidera, a że Armstrong finiszuje raczej w tej głównej połowie stawki (choć nie są to czołowe miejsca) to i Hincapie będzie w finiszował w tych okolicach.
Piepoli tak jak już któregoś dnia pisałem jest strasznym minimalistą, jeżeli nie ma szans na zawalcenie o najwyższy etapowy laur to po prostu kompletnie odpuszcza i dojeżdża na szarym końcu peletonu. Jedynym zagrożeniem może byc tutaj jakaś ucieczka z jego udziałem, ale Piepolego akurat o to nie podejrzewam.
Na dotychczas rozegranych 13 etapach (nie liczę obu czasówek) tylko 3 razy Piepoli finiszował przed Amerykaninem, tak więc rzeczony typ staje się tym bardziej prawdopodobny.

Piepoli - Hincapie --- 2 --- 1.91 >>> 8/10

28 Hincapie
60 Piepoli

Do góry
#372931 - 20/07/2005 08:03 Re: Tour de France cz.3
Kiwi Offline
addict

Hej, dzis plaski etapik wiec zdecydowanie pod sprinterow
Jak dla mnie dzis w ciemno mozna grac pare

Hushovd T. - Cooke B. na 1

W dotychaczasowych etapach plaskich tam gdzie liczyli sie sprinterzy na finiszu Hushovd wygrywal zawsze poza etapem 7 gdzie przegral minimalnie z Baden'em. Zreszta Hushovd walczy caly czas o zielona koszulke najlepszego sprintera Tak troche krotko na temat tej pary ale wydaje mi sie ze nie ma co sie rozpisywac na temat tej pary

Pozdrawiam Kiwi

Do góry
#372932 - 20/07/2005 08:18 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

W dniu dzisiejszym należy sie spodziewać ucieczki i dobitnie widać to w parach zaoferowanych brzez naszych naziemnych. Zestawili oni sprinterów z typowymi uciekinierami zachęcając w ten sposób graczy do stawiania na tych pierwszych. Zalecam jednak ostrożność...

Do góry
#372933 - 20/07/2005 08:20 Re: Tour de France cz.3
ludovic 888 Offline
addict

Meldunek: 17/11/2004
a co powiesz o parze O'Grady - Hushovd na tego drugiego jest 1.7 ale ja sie nie znam wiec za małą informację byłbym wdzięczny

Do góry
#372934 - 20/07/2005 08:20 Re: Tour de France cz.3
Kiwi Offline
addict

Tomo to co sadzisz o dzisiejszych parach ??

Do góry
#372935 - 20/07/2005 08:33 Re: Tour de France cz.3
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/05/2002
Jak dla mnie na dzisiejszy etap w profie

Ogrady-Chavanel 1 1.40
Garcia-Dekker 2 2.00

Ide zagrać bo dziś do 11.15 tylko...

Do góry
#372936 - 20/07/2005 08:56 Re: Tour de France cz.3
qlman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/06/2001
prof.
T07 Armstr.-Chavanel 1.45 2.4

Dla Armstronga wyścig teoretycznie się skończył, teraz tylko trzeba dojechać.... Ambitnym gospodarzom pozostało liczyć na etapowe zwycięstwo któregoś z francuskich kolarzy. Był już Moncoutie... pora na aktualnego mistrza francji Chavanela, nie twierdzę iż od razu musi wygrać etap. Ale wystarczy że załapie się do ucieczki aby typ wszedł.
DSC,CSC,TMO trzymając swoje miejsca prawdopodobnie nie będą zawracać sobie głowy kasowaniem ucieczek zawodników z kilkudzięsięciominutowymi stratami
STS
616 Vinokourov A. - Flecha J.A. 1.50 2.10

Do góry
#372937 - 20/07/2005 10:11 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

Przepraszam, że znowu tak późno piszę ale mam do naszych naziemnych dość spory kwałek, a dzisiejszy etap zaczynał się dość wcześnie więc ledwie zdążyłem poznać ofertę Profa i już musiałem uciekać z domu tak więc teraz mogę jedynie napisać co zagrałem.

A wybrałem takie oto zestawy:

Hushovd - Moncoutie --- 1 --- 1.40
McEwen - Mercx --- 1 --- 1.28
O'Grady - Chavanel --- 1 --- 1.40

Hushovd - Cooke --- 1 --- 1.21
Armstrong - Moncoutie --- 1 --- 1.48
Ullrich - Pellizotti --- 1 ---- 1.45

Hushovd - Cooke --- 1 --- 1.30
O'Grady - Davis --- 1 --- 1.40
Forster - Pineau --- 1 --- 1.40

Dzisiejszy pozornie wydaje się być wymarzonym dla sprinterów. Jest to jednak tylko teoria ponieważ po przejechaniu wielkich gór ekipy sprinterskie nie będą miały w sobie aż tyle zaciętości by kasowac wszystkie ucieczki a precież ani Discovery ani T-Mobile ani CSC gonić nie będą więc uciekinierzy mają niemałe szanse dojechania do mety przed peletonem. A to że ucieczki będą jest więcej niż pewne. Nie śpią też buki, które własnie taki typowych uciekinierów zestawiają w parach ze sprinterami. I ja się zdecydowałem z tych par skorzystać grając właśnie na sprinterów, jednakże poważnie obawiam się o Moncoutie, Chavanela. Mercxa czy Pineau bo są to zawodnicy którzy uciekać i potrafią i co gorsza lubią. Dlatego też dobierałem dzisiaj bardzo ostrożne stawki żeby potem nie żałować ewentualnej wtopy (tfu tfu tfu). Ponad to po raz pierwszy zdecydowałem się zagrać na płaskim etapie zaówno na Armstronga jak i Ullricha. Historia dotychczasowych płąskich etapów pokazuje że zarówno jeden jak i drugie finiszują w tej pierwszej połowie stawki, zaś Moncoutie i Pellizotti na ogół dojeżdżaja na zdecydowanie dalszych pozycjach.
Powodzenie dzisiejszych typów zależy w głównej mierze od tego czy któryś przeciwko którym grałem nie zabierze się do udanej ucieczki, a że są to niestety harcownicy to może byc różnie...

Do góry
#372938 - 20/07/2005 11:09 Re: Tour de France cz.3
tomo Offline
Carpal Tunnel

No to teraz albo Lotto zabierze się za gonienie ucieczki albo ostatni kupon mogę już wyrzucać.

Do góry
Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08