#3705951 - 18/02/2010 21:28
Re: Olimpiada - wolna dyskusja, quasi czat
[Re: kaka85]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
kaka85 - na pewno mieli pulę miejsc - to usiadł Szaranowicz ze Szpakowskim (cholera wie czy "na sucho") i zaczęli listę robić. Święte krowy i najlepsi kumple musieli bankowo jechać - dla kalek typu Darek znaleźli Czerkawskiego,najlepszemu druhowi w wyścigu do drewnianego mikrofonu -niejakiemu red. Jóźwikowi też załatwili wsparcie,coby się bez przerwy nie kompromitował... Babiarz jest od łyżwiarstwa figurowego,dekoracji,otwarcia i zamknięcia - w sumie dla mnie obojętne - tylko wręczanie medali muszę przełknąć - reszty w jego wykonaniu nie słucham... Młodego Parfianowicza puścili do wywiadów - szału nie ma ale wielkiej tragedii też nie... Jak patrzę na tę zbieraninę to odruchy wymiotne przychodzą automatycznie... Już dla przyzwoitości te kaleki mogłyby trochę poczytać i jako tako się przygotować. Taki maxxey (użytkownik tego forum) swoją wiedzą na temat igrzysk powala na kolana całe to stado imbecyli...Mógłby spokojnie z 8 dyscyplin komentować (niby coś wiem o sporcie ale przy nim to ja mały pikuś jestem...może i dlatego,że po winkach sporo komóreczek mózgowych mi obumarło... ...pamięć nie ta...). Dlatego trzeba się cieszyć z Eurosportu,jego Rudzińskich czy Chruścickich (chociaż dziadek zaczyna trochę nie dowidzieć...)- ale ich przygotowanie jest w porównaniu z tvp sport& company porażające , nie wspominając o biathlonowym duecie... Takiemu red.Dąbrowskiemu od pływania to tępy Babiarz powinien qrwa mikrofon w walizce złotej 3 metry przed nim nieść i jeszcze z samiutkiego rana dzień w dzień buciki pucować... Wystarczyło,że ryja rozdarł parę razy i karierę zrobił...( zresztą to chyba jedyne w miarę obiektywne kryterium doboru tzw. sprawozdawców w tej instytucji...) Podczas Pekinu te debilne ryki i szydercza radość duetu S+J po nieudanej 6-ej próbie Cantwell'a...przecież to nawet nie 5-a liga dziennikarstwa...(Abstrahując od tego,że siedzą we dwójkę na stadionie i jednej konkurencji nie są w stanie śledzić...) Jeszcze mamy tzw. studio olimpijskie dla "niedzielnych" kibiców,chyba z góry zakładają,że oglądają ich sami laicy (no normalni kibice spokojnie lukają na Eurosport) - ale to pompowanie balona przez Kurzajewskiego (niestety kaliszanina-wstyd qrwa jak franca...)przez pierwsze 5 dni to był jakiś koszmar - już pisałem,że ten debil w co drugim starcie oczekiwał medalu...Wczoraj trochę przyhamował - chyba jakiś opieprz zebrał...(Ale to chyba jego choroba nieuleczalna - przypomnijcie sobie pierwszy tydzień w Pekinie - też wszystkim qrwa medale na szyi wieszał...). Wystarczy tego - podsumowując - TVP Sport - kalectwo to komplement.
|
Do góry
|
|
|
|
#3706011 - 18/02/2010 21:57
[Re: onda]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
A mnie Kurzajewski czy Szaranowicz nie przeszkadzają Co do wczorajszego medalu. Bohaterką bez wątpienia jest Petra. We wczorajszym wywiadzie Justyna mi zaimponowała. Stwierdziła, że w sumie złoto przegrała na tym zakręcie i musi lepiej nauczyć sie jeździć na nartach. Brawo!! Standardowy polski sportowiec marudziłby jak to narty były źle nasmarowane, wilgotność za duża, wiatr powiał nie tak itd. A tak. Justyna - postawa godna naśladowania
|
Do góry
|
|
|
|
#3706062 - 18/02/2010 22:13
[Re: Stalion]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Bo Justysia to jest international level Zresztą w wypowiedziach tych naprawdę wielkich nawszego sportu (Kowalczyk, Małysz, Majewski, Włodarczyk) można odnaleźć bardzo duzo pokory, ale także zwykłej ludzkiej radości. To sa zwykli ludzie, szanujący swoje i innych dokonania, bo wiedzą ile ich to kosztowało, a w razie niepowodzeń nie narzekaja na byle pierdołę, tylko wiedzą ,że skoro się nie udało to muszą pracować jeszcze ciężej i jeszcze bardziej wytrwale! "Choć byś trenował nie wiem jak ciężko i nie wiem jak wytrwale, pamietaj, że jest ktoś kto trenuje jeszcze ciężej i jeszcze wbardziej wytrwale, tym kimś jestem ja!"KG
|
Do góry
|
|
|
|
#3706431 - 18/02/2010 23:54
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
No i co z tego, że cieszyli się po nieudanej 6 próbie Cantwella ? Nie można się cieszyć z Olimpijskigo złota ? Co mieli powiedzieć "ojejku strasznie nam przykro, że Amerykanin nie pokonał Polaka. Powinien rzucać jeszcze raz"
albo hipotetyczna sytuacja - Polska-Niemcy , piłka nożna , 90 min , karny dla Niemiec, pudło i Szpakowski ma siedzieć cicho i płakać, bo Niemcy karnego nie strzelili ?
Już bez przesady, poziom składu sportowego TVP w porównaniu do ES,C+ jest tragiczny, ale już nie przesadzajmy z ograniczaniem radości po zdobyciu, w tym przypadku, złota olimpijskiego.
Żeby ktoś mógł wygrać - ktoś musi przegrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3706654 - 19/02/2010 01:30
[Re: juancarlos]
|
Kania gostyń
Meldunek: 27/08/2005
|
jest szansa jeszcze gdzies - najlepiej w necie - obejrzec wczorajszy final na half-pipe?
Z gory dzieki, pzdr na tvp.sport jest cały finał
|
Do góry
|
|
|
|
#3708302 - 19/02/2010 19:35
[Re: szpak007]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
I jak Wasze odczucia po finale solistow? Wprawdzie swoj program Lysacek pojechal niby perfekcyjnie, ale trudno mi sie nie zgodzic tez z Pluszczenka, ktory powiedzial, ze co to za mistrz olimpijski, ktory nie wykonal poczwórnego skoku.. nie ukrywam ze jestem fanem Pluszczenki, ale zabraklo mu gdzies tego dawnego blysku.
Na dwoje babka wrozyla...
|
Do góry
|
|
|
|
#3708401 - 19/02/2010 20:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
mam pytanko, mianowicie czy w biegu masowym w biathlonie dobiera sie pociski, czy biega karne rundy?
|
Do góry
|
|
|
|
#3708408 - 19/02/2010 20:56
[Re: przyborro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/04/2006
|
mam pytanko, mianowicie czy w biegu masowym w biathlonie dobiera sie pociski, czy biega karne rundy? karne rundy, pociski dobiera się tylko w sztafecie
|
Do góry
|
|
|
|
#3708420 - 19/02/2010 21:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Saarinen - Roponen @2.46Aino-Kaisa wydaje mi się bez formy, na 10km dowolnym zajęła dopiero 15-ste miejsce tracąc do 6-ej Roponen 35 sekund. I tu moje pytanie do lepiej ode mnie zorientowanych, jak obie panie prezentują się w stylu klasycznym, bo jak widać w dowolnym przewaga Roponen. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|