#370549 - 09/07/2005 15:14
Re: Tour de France cz.2
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
bardzo ciekawy etap dziś był...
mi się podobała jazda Vinokurova, i tak jak wcześniej typowałem go do 2 miejsca, to teraz oprócz tego mam nadzieję, że mocno napędzi na następnych etapach stracha Armstrongowi, którego drużyna dzisiaj dała dupy...
Jeśli ich mocno nie opieprzy i znów Armstrong sam będzie musiał stawiać czoła wszystkim rywalom, to może być gorąco...
A jedynym, który może przeszkodzić Vinokurovovi jest... Ullrich. Dalej twierdzę, że niemiec nie jest w stanie nawiązać walki z Armstrongiem, co było dzisiaj widać, kiedy Kazach mocno szarpał Armstronga i aż sie prosiło, żeby Ullrich wyskoczył zza pleców i też spróbował zaatakować. Problem w tym, że T-Mobile dalej będzie nastawione na Ullricha...
|
Do góry
|
|
|
|
#370555 - 09/07/2005 21:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/05/2002
|
Quote:
Ja widzę narazie 2 całkiem dobre typki w Unibecie ...
6682 O'Grady, Stuart - Hushovd, T 1 @1.80
6681 Voigt, J - Valverde, A 2 @2.25
Jak dla mnie Valverde to jeden z głownych faworytów do wygrania tego etapu, a z 1 pary w górach przychylam się bardziej do O'Gradego, jak dla mnie zdecydowany faworyt w tej parze...
Do tych typów przychyla się np baw który za wygraną Valverde płaci @10, natomiast O'Grady @21, a na jego przeciwnika nie widziałem kursu w necie na jego wygraną ...
Ale mimo wszystko czekam do jutra, i zobacze co dadzą prof toto i sts.
Ogrady 40 Hushovd 120 Voigt 5 Valverde 3
Quote:
Czekam na oferte Profa, ale jak się nic nie pojawi to pójdzie coś akiego w Stsie...
Valverde B.A. - Botero E.S. 1 @1.55 Vinokourov A. - Moncoutie D. 1 @1.40
Valverde 3 Botero 23 Vinkourov 10 Moncoutie 55
Quote:
Boonen - McEwan 1 1.70 Merckx - Moss 1 1.55 Voigt - Valverde 2 1.86 Kirchen - Voigt 2 1.92
W Profie 2/2 naszczęście obstawiłem akurat to co weszło
Do jutra ...
|
Do góry
|
|
|
|
#370556 - 09/07/2005 21:52
|
addict
Meldunek: 16/04/2004
|
Jose Azevedo,Manuel Beltran,Benjamin Noval,Jarosław Popowicz,Jose Luis Rubiera,Paolo Savoldelli-jak to możliwe,że wszyscy oni nie wytrzymali pierwszej niezbyt dużej górki?Tempo może i było duże,ale słabsi kolarze wytrzymali,wszyscy faworyci też.Oczywiście od razu pojawiły się spekulacje,że to rodzaj gry.To możliwe,zawsze warto zasiać trochę zamentu i nie forsować drużyny przed górami.No i do tego dochodzi gra na psychice rywali,prowokowanie do ataków,które samodzielnie likwidował. Armstrong niewątpliwie pamięta,że najważniejszy moment jeszcze nie nastapił.Tylko czy jego rywale też o tym pamiętają?Ullrich na pewno pamięta,ale on potrafi przejechać cały wyścig na kole atakowanego przez kolegów z zespołu Armstronga i zająć w ten sposób drugie miejsce.Basso też nie atakuje z reguły.A groźny Vino może wykończyć się na początkowych górskich etapach jadąc dla Ullricha. Mam nadzieje,że jutro będą jakieś ciekawe pary i będzie można zacząć grać. Pozdro!
|
Do góry
|
|
|
|
#370558 - 09/07/2005 22:38
|
old hand
Meldunek: 12/12/2003
|
Michael Rasmussen - Leonardo Piepoli 2 1.85 exp
Wczoraj Piepoli wytrzymal tempo pierwszej grupy i przyjechal na mete razem z Armstrongiem ,Urlichem i cala reszta.Co prawda byl w tej grupce ostatni ale to taki typowy minimalista jak widzi ze nie ma szans na czolowe miejsce to sie nie angazuje.Na plaskich tez zawsze przyjezdzal w ogonie peletonu co ciekawe prawie zawsze blisko Rasmussena. Z kolei Dunczyk jedna z rewelacji ubieglorocznej petli jest w tym sezonie bez formy .W Giro podczas gorskich etapow dojezdzal ...razem ze sprinterami.Tu wyglada juz lepiej jednak wczoraj nie wytrzymal tempa czolowki i stracil do grupy z Piepolim 1.57s. Mysle ze dzis bedziemy swiadkami wielu atakow rywali Armstronga ktore spowoduja powolne odpadanie co slabszych kolarzy.co prawda po ostatnim wzniesieniu jest jeszcze 50 km.plaskiego do mety i peleton moze spokojnie na tym odcinku sie "zjechac" a wtedy szanse obu kolarzy to jak rzut moneta.Jednak delikatnie to postawilem tak 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#370562 - 10/07/2005 08:50
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Czołem kolarze:)widzicie moze wsrod par wystawionych przez Unibet jakies "perełki"? 12:10 Basso, I - Heras Hernández, R 1.70 2.00 12:10 Boogerd, M - Popovych, Y 1.80 1.90 12:10 Glomser, G - Zberg, B 1.70 2.00 12:10 Kirchen, K - Voigt, J 1.75 1.95 12:10 Klöden, A - Pereiro Sio, O 2.10 1.65 12:10 Menchov, D - Mayo, I 1.65 2.10 12:10 Moreau, C - Evans, C 1.60 2.15 12:10 Valverde, A - Vinokourov, A 1.50 2.35 12:10 Weening, P - Ludewig, J 2.10 1.65
|
Do góry
|
|
|
|
#370565 - 10/07/2005 09:11
|
addict
Meldunek: 16/04/2004
|
Quote:
Michael Rasmussen - Leonardo Piepoli 2 1.85 exp
Wczoraj Piepoli wytrzymal tempo pierwszej grupy i przyjechal na mete razem z Armstrongiem ,Urlichem i cala reszta.Co prawda byl w tej grupce ostatni ale to taki typowy minimalista jak widzi ze nie ma szans na czolowe miejsce to sie nie angazuje.Na plaskich tez zawsze przyjezdzal w ogonie peletonu co ciekawe prawie zawsze blisko Rasmussena. Z kolei Dunczyk jedna z rewelacji ubieglorocznej petli jest w tym sezonie bez formy .W Giro podczas gorskich etapow dojezdzal ...razem ze sprinterami.Tu wyglada juz lepiej jednak wczoraj nie wytrzymal tempa czolowki i stracil do grupy z Piepolim 1.57s. Mysle ze dzis bedziemy swiadkami wielu atakow rywali Armstronga ktore spowoduja powolne odpadanie co slabszych kolarzy.co prawda po ostatnim wzniesieniu jest jeszcze 50 km.plaskiego do mety i peleton moze spokojnie na tym odcinku sie "zjechac" a wtedy szanse obu kolarzy to jak rzut moneta.Jednak delikatnie to postawilem tak 4/10
Nie tyle jest bez formy,co nastawił się na koszulke w kropki.Na pewno zaatakuje na pierwszych premiach,zdobędzie jak najwiecej punktów,a potem odpuści.Tylko ta głupia płaska końcówka,może wprowadzić zamieszanie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|