#3701356 - 17/02/2010 01:13
Najlepszy bank do obsługi gracza :)
|
veteran
Meldunek: 23/05/2006
|
Witam! Skoro w tym dziale funkcjonują tematy o mBanku, moneybookers, postanowiłem założyć tutaj; jeżeli nie pasuje, proponuje któremuś z administratorów o przeniesienie do to&owo. Założyłem konto DBnet. Skusiła mnie opcja posiadania dostępu do wszystkich bankomatów bezprowizyjnie, bez żadnych opłat miesięcznych, do tego mają idealnie jak dla mnie rozwiązane przelewy wewnętrzne(a co za tym idzie przelewy24) - czyli tylko dni robocze w godzinach 8-18, czyli mogę korzystać, ale nie zdarzy się sytuacja żebym "wypłukał" sobie środki na koncie dopadając kompa po imprezie w kasynie internetowym  [a jak wrócę po 8:00, to raczej w stanie nie będe  ] Podpisałem dzisiaj umowę, wszystko ładnie - ale wraz z umową kurier przywiózł mi tabelę opłat i prowizji, którą swoim zwyczajem zacząłem wertować w poszukiwaniu ciekawostek... i znalazłem, ale taką która mnie wcisnęła w fotel(a w zasadzie to łóżko, bo pozycja leżąca, jest tą którą preferuje przy większości czynności które wykonuje  ) - 30zł za każdy przyjęty przelew zagraniczny. OMG! Prowizje takie w granicach 10zł ma PKO BP i PEKAO SA - o tym słyszałem, ale wcale mnie to nie dziwi znając zwyczaj pobierania prowizji "za wszystko" w tych bankach. W innych bankach (a było ich już kilka) nigdy takowej mi nie pobierano. Dochodząc do sedna. 1. Ma ktoś konto w Deutsche Banku? Faktycznie pobierana jest tak wysoka opłata? (pobierana jest taka sama we wszystkich pakietach konta, z wyjątkiem dbElite) 2. Czy ktoś spotyka się w swoim banku z takimi opłatami za przychodzące przelewy transgraniczne, jeżeli tak, to w jakiej wysokości i gdzie. A aby temat mógł pozostać aktywny na dłużej, spróbujmy ustalić który bank ma dla nas najlepszą ofertę, jako graczy - biorąc pod uwagę: a) opłaty za prowadzenie konta i poszczególne operacje b) obsługę przelewów24 i godziny przyjmowania c) kartę do konta - możliwość płatności w internecie
|
Do góry
|
|
|
|
#3701479 - 17/02/2010 02:05
Re: Najlepszy bank do obsługi gracza :)
[Re: Virapl]
|
addict
Meldunek: 23/03/2007
|
Ja korzystam z mBanku i jestem bardzo zadowolony:
a) za prowadzenie, wydanie karty i opłaty za przelewy 0 zł, b) mBank obsluguje oczywiscie P24 24/h c) jeszcze karta debetowa od eKONTA nie poslugiwalem sie w necie, wiec moze niech ktos da cynk co i jak.
Wyplaty za darmo w bankomatach WBK, Euronet, Cash4You i jeszcze chyba jakis, ale nie pamietam.
Co do tych przelewow to nie musi byc wielki problem, bo wiekszosc bukow ma konta w polskich bankach. Nie wiem jak ta sprawa wyglada w mBanku.
|
Do góry
|
|
|
|
#3701552 - 17/02/2010 02:33
[Re: szuwi1]
|
veteran
Meldunek: 23/05/2006
|
Ogólnie oferta mBanku faktycznie - jest dobra. VISA electron mBanku działa w necie. mBank nie pobiera opłat przy przyjmowaniu przelewów zagranicznych, stosuje kurs uśredniony NBP przy ich rozliczaniu - co dodatkowo działa na ich plus. ...ale ja szukam mimo wszystko czegoś jeszcze lepszego  Za wady mBanku można uznać: 1. brak fizycznych placówek, przez co wpłaty na konto tylko przez wpłatomaty, do których mam uraz (właśnie dlatego nie korzystam już z mBanku) - fakt, reklamacja uznana, ale co z tego, jeżeli ze środków nie mogłem skorzystać wtedy gdy ich potrzebowałem? 2. Bankomaty euronet, wbk, cash4you - niby tego sporo i są niemal wszędzie, ale tak się składa, że należe do tych leniwych osób i przydałoby mi się konto ze wszystkimi bankomatami bez prowizji. Niby 5zł za wypłatę to niedużo, ale podsumowując - w miesiącu potrafi nazbierać się tego sporo, a w ciągu roku - choćby kilkudniowy wypad na narty. Jak podliczycie, to zapewne macie podobnie; chyba żeby faktycznie zwracać uwagę na to gdzie się wybiera pieniądze i nadkładać sobie czasem drogi do tych bezprowizyjnych bankomatów - jak wiadomo, są sytuacje gdy nawet 300 metrów dalej wydaje się za daleko 
|
Do góry
|
|
|
|
#3701842 - 17/02/2010 04:08
[Re: Farciarz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2005
|
Mbank chyba jest bezkonkurencyjny Mam konto w Deutche Banku i gdy korzystasz z P24 to prawie zawsze trzeba dzwonic do centrali bo przelew gdzies ginie w eterze  a mbank robi to blyskawicznie
|
Do góry
|
|
|
|
#3701867 - 17/02/2010 04:12
[Re: Farciarz]
|
veteran
Meldunek: 03/05/2003
|
Sieć Żabka działa na takiej zasadzie, iż zbyt wiele możliwości wyłudzenia z banku pozostawiałoby księgowanie w czasie rzeczywistym - mimo wszystko każda Żabka z osobna, to małe osiedlowe biznesiki - sklepiki, których właściciele mogą popadać w różnorakie problemy z płynnością finansową, a nawet zwinąć pieniądze i zacząć się ukrywać Prawdopodobnie księgowanie odbywać się będzie dopiero po uznaniu tej wpłaty przez centralę (tzn. gdy właściciel sklepu fizycznie wpłaci te pieniądze na konto sieci Żabka), stąd te 3 dni; czyli żadna rewelacja.
|
Do góry
|
|
|
|
#3705548 - 18/02/2010 14:40
[Re: Vira]
|
member
Meldunek: 05/10/2009
|
wczoraj oglądałem reklamę Alior banku, darmowe wypłaty w kraju i za granicą, 0zł za prowadzenie konta i przelewy trzeba by się dowiedzieć więcej co z ich kartami i jakie tam prowizje
|
Do góry
|
|
|
|
#3705552 - 18/02/2010 15:34
[Re: bombay22]
|
old hand
Meldunek: 23/01/2008
|
... trzeba by się dowiedzieć więcej co z ich kartami i jakie tam prowizje Od 5,00 do 9,00 zl miesięcznie. "melonik" juz cieknie 
|
Do góry
|
|
|
|
#3707050 - 19/02/2010 03:48
[Re: raiders_]
|
veteran
|
Ja bym chciał jeszcze bezprowizyjne wszystkie bankomaty i placówki naziemne - jak pisałem wyżej i warunki te spełnia konto dbNet, ale tam dla odmiany niedopuszczalne są te opłaty za przychodzące przelewy zagraniczne. Z drugiej strony konto w mBanku jest bezpłatne i przelewy krajowe również, więc specjalnie dla tych przelewów można je utrzymywać, a następnie przelewać na swoje główne konto w DB i wszytko jest ok Nie wiem jeszcze jak z kartą w DB - czy "łyka" ją w necie, ale o tym przekonam się już niedługo 
|
Do góry
|
|
|
|
#3707126 - 19/02/2010 04:12
[Re: raiders_]
|
old hand
Meldunek: 14/02/2010
|
Co ty chłopie kombinujesz jak koń pod górkę .Mbank jest bez konkurencji na naszym rynku jeśli chodzi o prowadzenie rachunku i opłaty .Mam u nich konto od 3 lat jedyną opłatę jaką ponoszę to miesięcznie 1.70zl za ubezpieczenie karty . Wszsytkie przelewy za free , stałych wpłat na rachunek nie trzeba mieć, standardowa karta Visa do rachunku jest akceptowana w necie i w sklepach jak karta kredytowa wystarczy samemu sobie ustawić w opcjach kary dzienny i miesięczny limi i śmiga karta wszędzie. Płaciłem już nią za zakupy w UK ,Chinach ,Niemczech i USA ( przeważnie Filmy DVD ,gry na konsole, podzespoły PC) i problemów z akceptacją nie było . Buki także "łykają tą karę " Więc czego chcieć więcej ? DOKLADNIE I jeszcze nalezlo by dodac ze Monebookers ma konto w BREbanku a przeciez Mbank to internetowe dziecko BREbanku wiec wyplaty zlecane rano z moneybookers ok 18.30 juz na koncie 
|
Do góry
|
|
|
|
#3740000 - 07/03/2010 04:50
[Re: Qlimax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
1. jestem studentem nie mam stałych dochodów czy to w czyms przeszkadza 2. prócz opłaty za ubezpieczenie karty kredytowej czy mbank pobiera jeszcze jakies oplaty ?? 3. czy w każdym momencie będe mógł skasowac swoje konto gdyby nie daj boże przygoda z bukami sie skonczyła i nie było by mi ono juz potrzebne
pozdro
Ad. 1 - W niczym nie przeszkadza Ad. 2 - Może mi to gdzieś umknęło, ale nie zauważyłem, aby mBank pobierał jakiekolwiek opłaty za kartę, w tym opłatę za ubezpieczenie Ad. 3 - Konto możesz zamknąć w każdej chwili. Czy to w mBanku, czy to w jakimkolwiek innym banku
|
Do góry
|
|
|
|
#3740008 - 07/03/2010 04:52
[Re: Szewa]
|
addict
Meldunek: 09/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3740265 - 07/03/2010 07:15
[Re: Qlimax]
|
old hand
Meldunek: 23/01/2008
|
Witam panowie pisze dowas z dziecinymi pytaniami ale kto pyta nie błądzi a wiec chciałbym wkoncu rozpocząść swoją konkretna przygode z bukmacherami internetowymi z pomocą przyszła mi dzisiejsza wygrana i postanowiłem ,że przeznacze ją własnie na tą wplate do buka ale mimo iż mam 21 lat konta bankowego nie posiadam czytając ten temat widze ze wszyscy polecacie mBank z tego o wyczytałem mi by także on odpowiadał mam tylko kilka pytan a mianowicie 1. jestem studentem nie mam stałych dochodów czy to w czyms przeszkadza 2. prócz opłaty za ubezpieczenie karty kredytowej czy mbank pobiera jeszcze jakies oplaty ?? 3. czy w każdym momencie będe mógł skasowac swoje konto gdyby nie daj boże przygoda z bukami sie skonczyła i nie było by mi ono juz potrzebne
pozdro 1. np w otrzymaniu katy kredytowej. przy wypłacie EUR od buka (zwrot na KK jest po korzystnnijszym kursie) Jak jest z VE - nie ćwiczyłem. 2. Ubezpieczenie nie jest obowiazkowe i mozna z niego rezygnować 3. Darmowa VE zwykle się przyda. mBank, zalożony w XX wieku, nie przecieka jak Alior (po roku) i nie ma kary za brak aktywności. konta używa się gdy jest potrzebne (nie tylko do buków). Unikaj kart EC/MC, bo to karty "jednokierunkowe" (wplata - tak, wypłata - nie) PS. Podobe funcjonalności (a nawet lepsze) można uzyskać w Multibanku (+realne placówki).
|
Do góry
|
|
|
|
#3740503 - 07/03/2010 10:56
[Re: ݀$]
|
veteran
|
Witam panowie pisze dowas z dziecinymi pytaniami ale kto pyta nie błądzi a wiec chciałbym wkoncu rozpocząść swoją konkretna przygode z bukmacherami internetowymi z pomocą przyszła mi dzisiejsza wygrana i postanowiłem ,że przeznacze ją własnie na tą wplate do buka ale mimo iż mam 21 lat konta bankowego nie posiadam czytając ten temat widze ze wszyscy polecacie mBank z tego o wyczytałem mi by także on odpowiadał mam tylko kilka pytan a mianowicie 1. jestem studentem nie mam stałych dochodów czy to w czyms przeszkadza 2. prócz opłaty za ubezpieczenie karty kredytowej czy mbank pobiera jeszcze jakies oplaty ?? 3. czy w każdym momencie będe mógł skasowac swoje konto gdyby nie daj boże przygoda z bukami sie skonczyła i nie było by mi ono juz potrzebne
pozdro 1. np w otrzymaniu katy kredytowej. przy wypłacie EUR od buka (zwrot na KK jest po korzystnnijszym kursie) Jak jest z VE - nie ćwiczyłem. 2. Ubezpieczenie nie jest obowiazkowe i mozna z niego rezygnować 3. Darmowa VE zwykle się przyda. mBank, zalożony w XX wieku, nie przecieka jak Alior (po roku) i nie ma kary za brak aktywności. konta używa się gdy jest potrzebne (nie tylko do buków). Unikaj kart EC/MC, bo to karty "jednokierunkowe" (wplata - tak, wypłata - nie) PS. Podobe funcjonalności (a nawet lepsze) można uzyskać w Multibanku (+realne placówki) ale mu namotałeś - jeżeli chodzi o punkt pierwszy to sam bym zrozumiał źle gdybym nie miał pojęcia o co chodzi Po ludzku! 1. Nie ma żadnego problemu, że jesteś studentem, zwrot na kartę VE (Visa Electron, czyli tę bankomatową, którą dostaniesz w mBanku) dostaniesz po tym samym kursie, a dostaniem karty kredytowej nie masz się co przejmowac, bo najnormalniej w świecie nie jest Ci potrzebna. 2. dokładnie, ubezpieczenie nie jest obowiązkowe, lecz musisz odznaczyc tę opcję przy składaniu wniosku (żeby nie motac zbytnio, to pisze w nawiasie, ale jak faktycznie chcesz brac ubezpieczenie, to na pewno nie to co oferuje mBank - inne firmy oferują szerszy pakiet za tę samą cenę - mimo wszystko ubezpiczenia kart to gówno i nie ma sensu za to płacic - jezeli koniecznie chcesz ubezpieczyc kartę, to nie rób tego bezposrednio u nich) 3. konto w mBanku jest darmowe i nie ponosisz za nie żadnych opłat, wiec jeżeli nie będziesz z niego korzystac, nie zostaniesz obciążony żadnymi oplatami(!), ale jeżeli zechcesz je zamknąc mimo to (mimo wszystko, nie kosztuje Cię to nic!), to wystarczy przefaksowanie do nich formularza który mają na swojej stronie gotowy. Podsumowując: jeżeli założysz konto w mBanku nie masz się co obawiac o jakiekolwiek opłaty, nic to Cię nie będzie kosztowac i śmiało składaj wniosek o otwarcie tego konta. Może i istnieją na rynku lepsze, lecz to na pewno jako jedyne jest zupełnie bezpłatne i dla każdego początkującego gracza będzie najlepsze. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
|
|