bzdury to co podałeś , nawet nie chcę się do tego ustosunkowywać , na prawdę nigdy nie oglądałeś transmisji na żywo prowadzonej w tv z opóźnieniem bliskim zeru ... nie mam 5 czy 15 lat żeby naiwnie wierzyć że ktoś z bf widząc okazję do zarabiania bardzo dużych pieniędzy z tego nie korzystał ...
powtórzę są tacy ludzie którzy nie mają opóźnienia i nie ważne czy są to pracownicy bf czy ktoś inny ... koniec dyskusji
A skąd ty wiesz czy opóźnienie w tv było 'bliskie zeru'? Musiałbyś być chyba jednocześnie na arenie sportowej żeby to wiedzieć.
Nie znam się na fizyce czy transmisji sygnału, ale nie jestem ignorantem kolego. Włącz sobie komentarz meczu z radia do obrazu z TV i zobacz jakie tylko tutaj jest opóźnienie.
A my tutaj mówimy o transmisji satelitarnej wideo przez satelitę geostacjonarnego na wysokości 30 000 km. Dla zwykłej rozmowy telefonicznej opóźnienie sięga 0.75 sekundy. W przypadku wideo dochodzi kompresja/dekompresja sygnału, na pewno jakieś buforowanie, sygnał pewnie przechodzi przez jakąś centralę czyli być może kolejny satelita po drodze, potem do operatora naziemnego itd. To co oglądasz nie jest 'live' kolego. Dodatkowo niektórzy operatorzy sami dodają kilkusekundowe opóźnienie...