Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#367565 - 30/06/2005 12:53 Engel trenerem Wisły Kraków!
waclawek Offline
journeyman

Meldunek: 14/02/2005
Engel dzis zostal trenerem Wisly Krakow, uwazacie ze to dobry wybor, co sadzicie o tym czlowieku?

Do góry
Bonus: Unibet
#367566 - 30/06/2005 13:28 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
luk4sz_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
ja sądzę, że ten temat nie powinien pojawić się w tym dziale

Do góry
#367567 - 30/06/2005 13:30 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Oby kursy były wysokie na porażkę Wisły w eliminacjach do Ligi Mistrzów .

Do góry
#367568 - 30/06/2005 13:43 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
..::viPer::.. Offline
addict

Meldunek: 02/10/2003
Ja sądzę, że Engel sciągnie do Wisły Olisadebe. Engel zawsze go potrafił zmotywować do dobrej gry: w Polonii i w Kadrze. Żurawski prawdopodobnie przejdzie do Celtkiu, więc Wisła będzie potrzebować nastepcy.

Do góry
#367569 - 30/06/2005 13:50 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Ronni Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2003
wisla nie bedzie miala kasiorki na bebecha ale na wyporzyczonko w sam raz mysle wogole sadze ze pol starej reprezentacji sie zjedzie do jurka ale to dobrze dla wisly bo moze cos zaczna grac a nie jak z legia 1-5

Do góry
#367570 - 30/06/2005 16:17 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
meler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/11/2003
Tak sciagnie Swierczewskiego z LECHa

Do góry
#367571 - 30/06/2005 16:21 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Ryzykant Offline
stranger

Meldunek: 30/06/2005
Quote:

Na dzien dzisiejszy Piotr Świerczewski jest najlepszym pomocnikiem ligi polskiej...

Do góry
#367572 - 30/06/2005 16:26 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Gajwer2 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/03/2005
Quote:

Quote:

Na dzien dzisiejszy Piotr Świerczewski jest najlepszym pomocnikiem ligi polskiej...

... śmiać się czy płakać? Bo wybrałem tą pierwszą opcję i nie wiem czy szłusznie... ale dzięki, mam zły humor a Ty mnie ubawiłeś do łez. Świerszczu najlepszym pomocnikiem ligi, a najlepsi na innych pozycjach wg Ciebie to kto? Bramka - Boris Peskovic, obrona - Ivan Udarević a atak - Kelechi Temple ? (O, on już jest przecież w Wiśle, to nie musimy nikogo kupować, mamy takiego asa )

Do góry
#367573 - 30/06/2005 16:32 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Ryzykant Offline
stranger

Gajwer pokaż mi jednego lepszego od Świerszcza na jego pozycji w kraju....

Do góry
#367574 - 30/06/2005 16:36 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Ryzykant Offline
stranger

Wisła Engela 2005

Majdan
Żewłakow Bąk Kłos Głowacki
Kosowski Świerczewski Sobolewski Dawidowski
Olisadebe Brożek

Do góry
#367575 - 30/06/2005 16:57 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Gajwer2 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/03/2005
Quote:

Gajwer pokaż mi jednego lepszego od Świerszcza na jego pozycji w kraju....

Niestety, nie znam innych graczy na pozycję "kiszenie ogóra na murawie i udawanie, że się biega, czasem koszenie rywali, za każdym razem na żółtą kartkę, ogólna ociężałość i kompletna bezużyteczność, brak jakichkolwiek umiejętności gry ofensywwnej."

Znam za to defensywnych pomocników. Podam Ci i Polaków i ludzi z ligi polskiej (stranierich), kolejność przypadkowa, bo nie chce mi się tworzyć jakiś list:
Mauro Cantoro (Wisła Kraków)
Radosław Sobolewski (Wisła Kraków)
Przemysław Kaźmierczak (Pogoń Szczecin)
Jacek Magiera (Legia Warszawa)
Łukasz Surma (Legia Warszawa)
Arkadiusz Baran (Cracovia)
Igor Kozioł (Groclin)
niezmiennie od wielu lat Darek Gęsior z Wisły Płock
obecnie w niezłej formie jest Maciek Scherfen z Lecha

za granicą piłkę kopią: Lewandinho, Radomski
to tyle z lepszych pomocników defensywnych,
playmakerów (bo do takiej roli aspirował onegdaj "SWierszczu" mamy też kilku:
Szymek, Mila, Goliński, Gołoś, Giza, nawet Marcel Liczka z Górnika jest o 2 klasy lepszy., Smoliński....

chcę jeszcze podkreślić, że mimo mojej antypatii do Świerszcza, oceniłem tych graczy obiektywnie. Świerszczy dobry był w latach 99/00 w reprezetnacji i wtedy jak grał w Bastii, potem to narażał się na śmieszność, zarówno swoją grą jak i głupotami, które wygadywał. Z Cracovii wywalili go z tego prostego powodu, że był za słaby. Wcześniej to samo zrobili w Lechu, tyle że znowu go przygarnęli, nie wiem po co...Najwyższa pora na emeryturę, panie Ś!

Quote:

Wisła Engela 2005

Majdan
Żewłakow Bąk Kłos Głowacki
Kosowski Świerczewski Sobolewski Dawidowski
Olisadebe Brożek

CHłopie! Ty żyjesz chyba w jakimś innym świecie! Po pierwsze - nie lubię takich głupich postów sstlu :skład Wisły w sezonie 2005/06, które to zawsze siępojawiają na moim "ulubionym" forum onetu. WIdzę, że teraz "dobre zwyczaje" przywędrowały też na mecz.pl.... Niestety.
1. Żewłakow. Człowieku, jeśli już ta drużyna ma kogoś kupić na tą lewą obronę, to niech to będzie Dudka z Amiki, a nie jakiś koleś, który po pierwsze będzie drogi, po drugie przepłacony.
2. Bąk - jeśli już gdzieś pójdzie, to do Legii. To dobry obrońca, aczkolwiek już lekko klockowaty, jeśli chodzi o szybkość reakcji i biegania.
3. Głowa na prawej stronie...już sobie to wyobrażam, mimo że wiem, że zaczynał na tej pozycji karierę w Wiśle.

A Baszcza to co, wcięło w Twoim zestawieniu? Ano tak, najlepszego polskiego prawego obrońcę to na ławkę damy...fakt.

4. Kosowki - przeca Kaiserslautern odnowiło wypożyczenie na kolejny sezon, więc o co Ci chodzi z nim???
5. Świerszczu - jemu poświęciłem chyba aż nadto...
6. Dawidowski - Tak, gość który nie grał w piłkę od roku będzie w sam raz na batalie o LM. Zanim on nabierze formy (jeśli tak się w ogóle stanie), to będzie już sezon 2006/07.
POd waruynkiem, że nie odnowi mu się kontuzja, co ostatnio ma miejsce raz na miesiąc przy zwyłym truchtaniu!
7.Olisadebe - ... Kto wie, może by i coś grał, ale na pewno Wisły nie stać na niego i po co jeśli mamy Franka? Aha, o Królu Strzelców polskiej ligi i najlepszym napastniku Polski w EMŚ zapomniałeś...no tak...
7. Brożek - niestety, ale dla niego albo kilka spotkań szansy, którą mam nadzieję, że wykorzysta, albo wypożyczenie lub transfer. On w tej Wiśle chyba się jakoś spina...Ale oby się odblokował wreszcie..

To tyle w temacie Twojej fenomenalnej frużyny

Do góry
#367576 - 30/06/2005 17:51 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Ryzykant Offline
stranger

Quote:

Niestety, nie znam innych graczy na pozycję "kiszenie ogóra na murawie i udawanie, że się biega, czasem koszenie rywali, za każdym razem na żółtą kartkę, ogólna ociężałość i kompletna bezużyteczność, brak jakichkolwiek umiejętności gry ofensywwnej."

Twoja znajomość futbolu zapewne miała swój początek dwa sezony temu dlatego wybaczam ci to co napisałeś bo w innym przypadku musiałbym cię nazwać laikiem...

Co do braku umiejętności tworzenia gry ofensywnej przez Świerszcza proponuje obejrzeć mecze Polska - Hiszpania Polska - Australia podczas Igrzysk Olim. w Barcelonie 1992 a takze EL MŚ 2002 wszystkie bez wyjątku w których Piotr Świerczewski był praktycznie w każdym meczu najlepszym Polskim Piłkarzem majać swój udział w praktycznie każdej bramce...

Dziękuje za uwagę.
Zapewne masz te mecze w swojej bogatej wideotece więc łatwiej będzie ci sobie je przypomnieć bo widzę że pamięć to ty masz bardzo krótką.

Do góry
#367577 - 30/06/2005 17:56 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Ryzykant Offline
stranger

Quote:

7. Brożek - niestety, ale dla niego albo kilka spotkań szansy, którą mam nadzieję, że wykorzysta, albo wypożyczenie lub transfer. On w tej Wiśle chyba się jakoś spina...Ale oby się odblokował wreszcie..

Rozsądna polityka nic tylko przyklasnąć..
Po co Wiśle Kraków człowiek który za kilka sezonów będzie najlepszym napastnikiem kadry narodowej..
Jestem za odejściem Pawła z Wisły która niszczy jego wyjątkowy talent proponuje odejscie do West Hamu gdzie z Antonem Ferdinandem będzie stanowił wspaniały młody duet napastników wsparty Teddym...

Do góry
#367578 - 30/06/2005 18:38 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Quote:

Co do braku umiejętności tworzenia gry ofensywnej przez Świerszcza proponuje obejrzeć mecze Polska - Hiszpania Polska - Australia podczas Igrzysk Olim. w Barcelonie 1992 a takze EL MŚ 2002 wszystkie bez wyjątku w których Piotr Świerczewski był praktycznie w każdym meczu najlepszym Polskim Piłkarzem majać swój udział w praktycznie każdej bramce...
.

Moze jeszcze przypomnisz mecze z MŚ w Hiszpani
Człowieku przecież to już historia kogo obchodzi jak on kiedyś grał liczy sie co gra teraz

Do góry
#367579 - 30/06/2005 18:55 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Ryzykant Offline
stranger

Quote:

Quote:

.

Moze jeszcze przypomnisz mecze z MŚ w Hiszpani
Człowieku przecież to już historia kogo obchodzi jak on kiedyś grał liczy sie co gra teraz

Ile widziales jego meczow na zywo w tym sezonie ????

Do góry
#367580 - 30/06/2005 18:57 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
ja proponuje sciagnac Bońka - pamietacie jaki on mial zryw , ah ta szybkosc . Proponuje poogladac mecze z mistrzostw świata w 1982 roku . W kazdym meczu byl najlpeszym Polakiem na boisku majac swoj udzial praktycznie przy kazdej bramce

Do góry
#367581 - 30/06/2005 19:03 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Skład Wisly powinien wygladac tak
Sidorczuk
Hajto Lesiak Wegrzyn Kryger
Iwan Swierczewski Czerwiec Sokolowski I
Dembinski Gilewicz

wszyscy mlodzi, ambitni, glodni gry - idealni do walki o LM

Do góry
#367582 - 30/06/2005 19:13 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
McKracken Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/10/2001
a nawet wrecz ZBYT mlodzi - siegnalbym po orlow Gorskiego raczej gadocha, szarmach, lato, tomaszewski - nic tylko brac

Do góry
#367583 - 30/06/2005 19:41 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
Barca Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/08/2003
hehe ten temat mnie rozbawił do łez
Marcel mam nadzieje że na ławce znajdzie się miejsce jeszcze dla Ryśka Stańka

Do góry
#367584 - 30/06/2005 20:00 Re: Engel trenerem Wisły Kraków!
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Marcel przesadzasz,moim zdaniem potrzeba Wiśle graczy ogranych,doświadczonych,wspartych młodymi i głodnymi sukcesu-to recepta na LM.

Bako-Hajto,Żuraw,Jóżwiak,Rząsa-Brasilia,Levandihnio,Kukiełka,Świerczewski-Rasiak,Yahaya.

Dobry ograny bramkarz i do tego doświadczeni,pewni obroncy,którzy beda stanowili monolit nie do przejścia,staż reprezentacyjny i do tego olbrzymie serce do gry i w ogóle super są.

Pomoc bardzo defensywna,ale bynajmniej mała szansa strat i narazenia się na kontry,bo 90 % piłek bedą grali do tyłu,ponadto przyda się doświadczenie Kukiełki,walecznośc Leandiego,widzenie wszystkiego Swira ,no i technika i genialny stzrał Brasili.
Do tego drewniane nogi Grzesia i jego wzrost plus instynkt stzrelecki Yahai powinnny dać piorunujący atak i grad bramek.

Myslę,ze z tak dobranym składem,pod wodzą misia Engela Wisła powinna być spokojna o faze grupowa CL.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Biszop, rafal08