#35728 - 01/03/2002 16:43
Re: STRATEGIE
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#35729 - 01/03/2002 17:07
Re: Re: STRATEGIE
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Do góry
|
|
|
|
#35730 - 01/03/2002 17:29
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/09/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Carollo: [qb]Otwieram temat o strategiach gry ,gdyż oprócz typów ,manewrowanie stawką jest jedyną rzeczą zależną od gracza . Czuwaj carollo.com@wp.pl[/qb][/QUOTE]Odnosnie 2 probowalem taki sposob: Z oferty profa wybieralem mecze z kursem na 1 1,8 - 2,2 ktore wydawaly mi sie pewne. W zaleznosci od tego ile ich bylo zestawialem kilka kuponow po 10. Jezeli w ktoryms kuponie nie weszly 4 pierwsze to stawialem 2z6 na kolejne potem jesli kolejne nie wchodzily to z progresja 2z5 2z4 2z3 ako i singla. Dawalo to rozny skutek ale w sumie po kilku tygodniach bylem troche do przodu. Jesli chodzi o remisy to wg mnie najlepsza jest koszykowka. Po kilkunastu / kilkudziesieciu (trzeba by to sprawdzic na razie probowalem grac na wyczucie) meczach bez dogrywki zaczynamy progresja grac na remisy i przynajmniej ostatnio bysmy wygrali (wczoraj dwa remisy po dosc dlugiej przerwie). Co mnie podkorcilo zeby na to nie postawic ??? :-( Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#35731 - 06/03/2002 01:35
|
Anonymous
Unregistered
|
Wszystkim ,którzy tu trafili polecam temat evil.sys :zobacz: , który traktuje o podobnym podejściu do obstawiania . Nadal zapraszam do umieszczania swoich propozycji systemów gry. Nie bądźcie samolubami i podielcie się z tubylcami swymi "gwarantami" wygranych Czuwaj.
|
Do góry
|
|
|
|
#35732 - 06/03/2002 02:18
|
old hand
Meldunek: 01/11/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Carollo: [qb]Wszystkim ,którzy tu trafili polecam temat evil.sys :zobacz: , który traktuje o podobnym podejściu do obstawiania . Nadal zapraszam do umieszczania swoich propozycji systemów gry. Nie bądźcie samolubami i podielcie się z tubylcami swymi "gwarantami" wygranych Czuwaj.[/qb][/QUOTE]samolubni dobre dlaczego mialby ci ktos dawac zadarmo ??? a sprzedac to juz dopiero dobre - byla juz tak propozycja wiadomo jak sie skonczyla ale ktoz chce cos pobadac to rozumiem pytania latwo sie zadaje ale odpowiedzi trudno a jeszcze trudniej zadarmo ale sa pasjonaci moze na tym forum narazie jest za duzo krytyki za duzo ??? i suchych typow nie wyjasnionych przyczyn wyboru moze przedstaw cos na poczatek do badan mniej pytan wiecej propozycji do badan i opracowania moze zaczniesz to twoj temat 
|
Do góry
|
|
|
|
#35734 - 06/03/2002 02:32
|
veteran
Meldunek: 14/11/2001
|
System gry w zakładach under/over Ok zacznijmy od tego, że w tym zakładzie możliwe są dwa roztrzygnięcia. Tak więc nawet bez analizy teoretyczna szansa na udane trafienie wynosi 50%. Załużmy, że gramy kazdy zakład po kursie 1.70 i kazdy za tę samą stawkę. Abyśmy wyszli na swoje przy tym kursie nasza skuteczność musi wynosić 58,8 procent. Wszystko ponad tę cyfrę to nasz zysk, im więcej ponad nią tym większy zysk. Przy dobrej analizie ten sposob gry bedzie przynosil stale zyski. Jeśli nie przekracza sie progu 58,8 procenta, mozna grac progresja przy odpowiednich do naszej skutecznosci funduszach. by tysio111..........all rights reserved 
|
Do góry
|
|
|
|
#35735 - 06/03/2002 02:46
|
Anonymous
Unregistered
|
Niepamiętam już gdzie ,ale liczyłem jakieś kursy na bodajże x2 w hokeju i tam czasem wychodzi po 1.9 !!!! więc do twojej gry chyba jest to bardziej przydatne  .Nie jestem czy to był hokej (mogę sprawdzić) i u którego buka , ale było tak na bum cyk cyk  .
|
Do góry
|
|
|
|
#35736 - 06/03/2002 03:26
|
journeyman
Meldunek: 24/01/2002
|
I tu nie mila wiadomosc - na moja lige francuzka juz tylko 33% w gamebookers .. >2 2 >2 - buki sie wycwanily, a przynajmniej ten, w ktorym mam konto ( Unibet nie ma 2 ligi fr.), zreszta obawiam sie, ze za jakis czas na wszystkie ligi beda nalozone 3 mozliwosci, a nie tylko dwie..  Booki skrzywdzic sie nie dadza.. I, bynajmniej, nie chodzi raczej o to, ze po prostu pada tam w meczach przewaznie mniej niz 2.5 gola. pozdrawiam, nonpler
|
Do góry
|
|
|
|
#35737 - 06/03/2002 20:38
|
Anonymous
Unregistered
|
Po obliczeniach stwierdzam , że bez problemu można w piłce nożnej znaleźć mecze gdzie 1 - x2 ma współczynniki 1,9 - 1,95 korzystając z "polskich" buków . Oczywiście trzeba pamiętać , że na ziemi jest -10% ale w iternecie można spoko zrobić 1,9-1,9 grając 1 kontra x2 u rużnych buków (oczywiście zdarzają się i sure bets , ale rzadziej , i treba mieć konta u wielu buków).
|
Do góry
|
|
|
|
#35739 - 06/03/2002 22:27
|
Anonymous
Unregistered
|
Może ktoś ma sensowne statystyki wpadania x2 przy równych współczynnikach w meczach ,w których typowania na którymś z portali oceniających szanse drużyn w procentach wskazują na 2 (mimo iż buk wystawi ok.1.9 ,2,0 na 1)
|
Do góry
|
|
|
|
#35740 - 06/03/2002 22:40
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Carollo: [qb]Może ktoś ma sensowne statystyki wpadania x2 przy równych współczynnikach w meczach ,w których typowania na którymś z portali oceniających szanse drużyn w procentach wskazują na 2 (mimo iż buk wystawi ok.1.9 ,2,0 na 1)[/qb][/QUOTE]Wg mnie nie moze by innaczej jak tylko tak, ze stawiajac na 1000 meczow x2 z danym wspolczynnikiem jestes zawsze przegrany o marze buka. Przy takiej ilosci powinno byc juz dosc dokladnie.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#35742 - 07/03/2002 00:52
|
veteran
Meldunek: 14/11/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał tysio111: [qb]System gry w zakładach under/over Ok zacznijmy od tego, że w tym zakładzie możliwe są dwa roztrzygnięcia. Tak więc nawet bez analizy teoretyczna szansa na udane trafienie wynosi 50%. Załużmy, że gramy kazdy zakład po kursie 1.70 i kazdy za tę samą stawkę. Abyśmy wyszli na swoje przy tym kursie nasza skuteczność musi wynosić 58,8 procent. Wszystko ponad tę cyfrę to nasz zysk, im więcej ponad nią tym większy zysk. Przy dobrej analizie ten sposob gry bedzie przynosil stale zyski. Jeśli nie przekracza sie progu 58,8 procenta, mozna grac progresja przy odpowiednich do naszej skutecznosci funduszach. by tysio111..........all rights reserved  [/qb][/QUOTE]53% meczy do 26 kolejki EPL zakonczylo sie na under. Przy kursie srednim 1.80 za mecz trzeba osiagnac 55,5 % skutecznosci by wyjsc na swoje. Granica oplacalnosc przy strzelaniu jest juz bardzo blisko, jesli dojdzie analiza wlasna powinna byc na plus pozdrawiam by tysio111.........all rights reserved 
|
Do góry
|
|
|
|
#35743 - 07/03/2002 01:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał nonpler: [qb]I tu nie mila wiadomosc - na moja lige francuzka juz tylko 33% w gamebookers .. >2 2 >2 - buki sie wycwanily, a przynajmniej ten, w ktorym mam konto ( Unibet nie ma 2 ligi fr.), zreszta obawiam sie, ze za jakis czas na wszystkie ligi beda nalozone 3 mozliwosci, a nie tylko dwie..  Booki skrzywdzic sie nie dadza.. I, bynajmniej, nie chodzi raczej o to, ze po prostu pada tam w meczach przewaznie mniej niz 2.5 gola. pozdrawiam, nonpler[/qb][/QUOTE]W gamebookers odkąd pamietam było >2 2 <2 , dopiero niedawno dali total 2,5 , ale jak widać nie na wszystko .
|
Do góry
|
|
|
|
#35744 - 07/03/2002 23:34
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał tysio111: [qb]teoretycznie tak WK, ale przy dobrej analizie mozna grac na X2 tylko spotkania, w ktorych prawdopodobienstwo padniecia X2 jest sosunkowo wysokie.[/qb][/QUOTE]Tak, zgoda ale nie moze byc tak, ze stawianie bez analizy na dany wszpolczynnik da zysk a na inny strate.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#35746 - 08/03/2002 03:03
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Do góry
|
|
|
|
#35748 - 08/03/2002 14:32
|
Meldunek: 23/01/2001
|
Jako że zostałem "wywołany do tablicy"  parę słów wyjaśnień. Moja "trafialność" czyli szanse na jakie oceniam prawdopodobieństwo wejścia każdego tych spotkań to średnio 35%. Zakładając, że rzeczywiście tak jest to szansa na wejście 0-2 spotkań wynosi 53,2% 3 - 26,8% 4 - 14,4% 5 - 4,7% 6 - 0,8% 7 - 0,1% Jak widać mam w ogóle jedynie 20% szans na powodzenie, a tylko 5,6% na trafienie 5 lub więcej spotkań. Mimo to, system 4/7 przynosi większy oczekiwany zysk (prawdopodobieństwo wygranej x wygrana) niż 3/7 i podobnie 5/7 większy niż 4/7, itd., choć oczywiście ryzyko się zwiększa. Problemem jest właściwy dobór proporcji ryzyka i oczekiwanego zysku. Jeżeli możemy założyć, że będziemy w stanie powtarzać takie kupony (tzn. zakładamy, że buk będzie nam ciągle stwarzał takie okazje) to możemy pozwolić sobie na większe ryzyko, jeżeli uważamy że takie kursy jak w tym tygodniu to rzecz wyjątkowa to powinniśmy zagrać "pasywnie". W TT w ogóle nie mam możliwości powtórzenia takiego kuponu, mimo to zdecydowałem się na ofensywniejszy wariant, jako że ... chcę powalczyć z Sabą  . Nie ma natomiast większego znaczenia z jakim skończę wynikiem. W "prawdziwej" grze jest inaczej, chodzi o to aby być na plusie - tutaj zdecydowałem się zagrać jeszcze ostrożniej, grając te mecze w systemie 3/8 (dorzucając Vise). Chętniej zagrałbym je nawet jako 2/X ale ograniczenia STS-u dla III ligi niemieckiej na to nie pozwalają.
|
Do góry
|
|
|
|
#35750 - 08/03/2002 16:47
|
Meldunek: 23/01/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb]Nie chodziło mi o ten konkretny przykład, a o sama zasadę. Dla młodych adeptów sztuki. [/qb][/QUOTE]No, mi właśnie też o zasadę [QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb]Ustalając system zagrania trzeba zatem załozyc sobie ile meczów realnie trafiamy. Jasne, że chcielibyśmy wszystkie. Ale gdy tylko załozymy, ze wejdzie nam na przykład 5 na 7, grajmy rozpisem 4/7. Na dłuzszy dystans jest to na pewno bardziej opłacalne.[/qb][/QUOTE]To nie do końca tak jest. Nie możesz dokładnie "przewidzieć" ile meczów trafisz, możesz jedynie określić prawdopodobieństwa trafienia poszczególnej ilości spotkań. Wracając do "mojego" przykładu - dla 53,2% przypadków wszystko jedno czy zagram 3/7 czy 4/7 i tak przegram. Dla 41,2% przypadków 3/7 okaże się lepszy niż 4/7 a jedynie dla 5,6% 4/7 będzie lepszy. Ale czy to oznacza, że można powiedzieć że 3/7 jest tutaj "lepszy" ?! Różnica w tych 5.6% przypadkach będzie na tyle duża że zrekompensuje większe ryzyko. Wybór 3/7 czy 4/7 powinien zależeć raczej od naszej strategii - czy chcemy zarabiać mniej przy mniejszym ryzyku, czy więcej przy większym. Wyobraź sobie, że ktoś ci proponuje dwie gry do wyboru. Losuje liczbę 1-100 i jak będzie większa niż 30 to wygrywasz (stawka 1zł do wygrania też 1zł) albo drugą grę. Losuje liczbę 1-100 i jak będzie 100 to wygrywasz (stawka 1zł do wygrania 1000zł). W którą będziesz grał ?! Jeżeli będziesz mógł zagrać wiele razy to pewnie wybierzesz tę drugą, jeżeli będziesz mógł zagrać tylko raz to tę pierwszą.
|
Do góry
|
|
|
|
#35751 - 08/03/2002 16:58
|
veteran
Meldunek: 19/09/2001
|
Patrząc na nicki osób, które zamierzają mnie gonić, to pozostaje mi tylko zastanowić się jak im uciekać.  al:
|
Do góry
|
|
|
|
#35752 - 14/03/2002 09:46
|
enthusiast
Meldunek: 08/03/2002
|
saba nie śpij.............graaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjj.. BUDDA.
|
Do góry
|
|
|
|
#35753 - 15/03/2002 18:47
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Carollo: [qb]Co sądzicie o pomyśle aby progresem (który opisałem w punkcie 1B na górze tematu)obstawiać mecze w których tipgol szacuje szanse na ponad 51% , a buk daje współczynnik 2.0 lub więcej.Oczywiście sam też weryfikuje ich procenty,ale nie zawyżam(więc jeśli w meczu dają 49% to już go na pewno ni gram) ,lecz co najwyżej odrzucam ich typy, z którymi się nie zgadzam. PS Pozdrowienia dla WK .Miło spotkać ziomka w inernecie.  iwo:  [/qb][/QUOTE]Testuje trafnosc tipgola w NBA i wydawalo mi sie, ze znalazlem sposob w jaki mozna to wykorzystac. No ale po trafieniu okolo 75% typow z handicapem (czyli 1,90) ostatnio wszedl tylko 1/5. Sprawdzalem tez dwa razy typy tipgola na zakladzie kombinacyjnym i trafnosc nie jest zadowalajaca. A co do  iwo: to moze by zrobic jakies Płockie spotkanie? Kilku nas tu jest a otwarte ostatnio Kino jest warte odwiedzenia Pozdrowienia Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#35754 - 15/03/2002 18:52
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb]witam uQ$ Ustalając system zagrania trzeba zatem załozyc sobie ile meczów realnie trafiamy. Jasne, że chcielibyśmy wszystkie. [/qb][/QUOTE]Przy danych kursach i danych prawdopodobienstwach zdarzen latwo jest wyliczyc czy bardziej oplaci sie grac 2/x 3/x 4/x ... x-1/x czy single. Wyliczenie oczywiscie jest czysto teoretyczne i prze wiekszych x jest sporo wpisywania do arkusza. Przyklad dla x=5: www.wind7b.com/hokej.zipPlik jest zrobiony troche do czego innego ale jak sie wpisze kursy dwoch bukow i prawdopodobienstwa to wychodzi co i u ktorego bardziej oplaci sie grac. Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#35755 - 07/04/2002 00:59
|
Anonymous
Unregistered
|
Sorry WK ,że nie nie podłapałem tematu ,ale troszkę "zaspałem"  .Z przyjemnością wymienie poglądy  iwo: i doświadczenia  iwo:  uke: .Preferuję jednak lokale bardziej sprzyjające dyskusji (Rock 69 ,Alternatywa). Gorące pozdrowienia dla WK i wszystkich którzy chociażby przejeżdżali przez Płock .
|
Do góry
|
|
|
|
#35756 - 22/05/2002 05:29
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam wszystkich. Do tej pory tylko czytałem forum, bo moje doświadczenie i wiedza na ten temat nie była duża, szczególnie w porównaniu do niektórych tu osób. W końcu jednak odważyłem się coś napisać. Szczególnie interesuje mnie temat strategii typowania, systemy obstawiania. Poświęciłem temu zagadnieniu wiele czasu, doszedłem do wielu wniosków, wiele z nich życie zweryfikowało, ale najważniejszy to taki (wcale nie odkrywczy),że dobrze typować jest bardzo trudno. Uważam, że na 100 grających ludzi tak naprawdę zysk ma tylko jeden. Tu na forum może trochę więcej. Chciałbym poruszyć jeszcze wiele takich wstępnych tematów, ale do rzeczy, bo miało być o strategiach, systemach. Przeprowadzałem wiele analiz, porównań lig, zespołów, wszelakich zestawień i niektóre wypracowane przeze mnie metody nawet przynosiły zyski, ale były to zyski niewielkie. Ciągle szukałem metody lepszej,nowej i tu był mój błąd. Straciłem na to wiele czasu, zamiast doskonalić metody już istniejące. Bo co się okazuje, tu nie ma cudów - trzeba zbierać grosz do grosza, powoli pomnażać swój kapitał, stosować bezwzględnie zarządzanie kapitałem, ograniczać ryzyko. Wszystko to wydaje się proste, ale w praktyce wiemy, jak to wygląda. Ja traktuję zakłady bukmacherskie jak sztukę inwestowania (podobnie jak na giełdzie) i obowiązują tu trzy podstawowe rzeczy : doświadczenie, metoda i najważniejsze - dyscyplina. Ile razy mamy dobrą metodę i przestajemy ją stosować, bo chwilowo nie przynosi zysków. Zarobek na zakładach bukmacherskich czy giełdzie papierów to zawsze różnica między zyskiem i stratą. Tylko żeby ten zysk był zawsze większy niż straty. Wy to wszystko wiecie, ale powinniśmy to sobie stale przypominać. A teraz jedna z moich metod, którą stosowałem w tym piłkarskim sezonie. Postanowiłem sprawdzić przewidywalność poszczególnych lig piłkarskich na podstawie kursów STS-u. Przykładowo, jeśli STS wystawiał kurs 2,3 na określone mecze, to sprawdzałem, jaki jest procent trafności tych typów w poszczególnych ligach. Interesował mnie głównie przedział 2,0 - 2,5. Wnioski były ciekawe. Są ligi, gdzie ta trafność typów jest wysoka. Na przykład w lidze portugalskiej 1, gdyby stawiać wszystkie mecze (bez żadnych innych analiz), których kursy były w przedziale 2,1 - 2,3 to nasza trafialność wynosiłaby około 65% przy średnim kursie 2,18. Odliczając 10% w STS, daje to około 28% ogólnego zysku - grając single, bo przy zastosowaniu np. systemu 2 z 3 czy 2 z 5 zysk mógłby być większy. Stosowałem to w praktyce w rundzie rewanżowej . To narazie tyle. Cześć!
|
Do góry
|
|
|
|
#35757 - 22/05/2002 14:59
|
enthusiast
Meldunek: 29/11/2001
|
Dla strategów polecam lekurę już istniejąch systemów. Trudno tam znaleźć gotowe maszynki do wygrywania pieniędzy, ale zawsze być może kogoś, gdzieś, czymś, coś zainspiruje. Ja szczególenie polecam uważną lekturę pierwszego systemu (już kiedyś propagowanego na tym forum przez autora ), nie tylko dlatego, że sam go stosuję, ale ten system jest po poprostu dobry. :zobacz: R2 system inne pomysła BookieBusters Robabookie Mabels-tables liniki w Bethelpie Bet help's systems Na wakacyjny sezon ogórkowy lektura jak znalazł
|
Do góry
|
|
|
|
#35758 - 02/07/2002 20:04
|
enthusiast
Meldunek: 13/05/2002
|
Czy ktoś stosuję strategię "trzeźwego umysłu' ? wygrywasz - przerwa, aż zapomnisz, że wygrałeś przegrywasz - to samo grasz - kiedy czujesz "That's it" 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|