Gościu podzieli się swoim punktem widzenia.
Derby Nowego Jorku to mój ulubiony matchup w lidze. Staram się obejrzeć każde wydanie tego klasyku. W poprzednim sezonie Rangersi wygrali 5 z 6 meczy. W tym sezonie, Islanders wygrali jedyny 3-1(trafienia m.in. Moulsona i Tavaresa).
Islanders mają zadanie nieco utrudnione. Bo nie mogą powiedzieć że Rangersów znają, bo oni co roku wyglądają inaczej. Kilka sezonów temu, ustawiali się pod Jagra, Nylandera, Shanahana. Później pod Gomesa, Naslunda a teraz jeszcze inna partia która do tego siarczyście wykorzystuje PP (prawie 24%) a mianowicie: Gaborik który jest poprostu mieszanką gracza all around i snajpera, Kotalika, który sadzi niezwykle mocne onetimery, Higginsa, niedocenionego i ciężko pracującego zawodnika. W dodatku Islanders muszą jeszcze uważać na pałki typu Donald B. Mało tego, raz z Averym, raz bez Averyego. W dodatku jeszcze po kontuzji ręki wrócił Dubinsky.
Jedyne co boli to te SHG tracone przez Rangersów, to jest jakieś fatum.
Isles zaś,już bez Mike`a Comrie zaś z Tavaresem. Czy na aż tak lepsze wyszło? no niewiem. Ta ostatnia seria Tavsa(4 PPG w dwóch kolejnych meczach) przedstawia mi go w roli sępika. Wszystkie 4 bramki strzelał praktycznie z mniej niż 1 metra po dobitce do pustej bądź naprawdę ze 100% pozycji. Całe szczęście że playmaking na siebie bierze Okposo. Islanders wykańczają PP ze skutecznością 17 procentową.
Goallie na dziś:
Lundzio i prawdopodobnie Biron.
Brandon Dubinsky, dzisiejsza wypowiedź: ""They always play us tough", said Dubinsky. "We've got to have a good start. If we get some of the same chances we had the other night and carry them over, we should score some goals."
Także któryś `rendża mówił że średnio odpalają 30 strzałów na bramkę co musi wkońcu czymś zaoowocować.
Serce podpowiada Rangers, ale ze względu na to że to moja ulubiona drużyna strzelę over 5.5 po dobrym @2
Rangersi w tych samych zestawieniach zagrają z Islanders co ostatnio z Thrashers (48 SOG!). Jeżeli popatrzą przed siebie i nie zanotują obecności Hedberga, kamień spadnie im z serca.
P.S - Ciekawostką jest że Rangersi lukają po backupa. Możliwy jest do zgarnięcia Halak z Canadiens.
W ostatnich 24h Rangers powołali do pierwszej drużyny defensora Sanguinettiego.
Poza składem w ekipie NYR jest Voros i Christiansen.