Chciałbym ostrzec wszystkie osoby, które zamierzają lub grają w pokera przez bet365.

Przyczyną takiego stanu rzeczy jest dowolna interpretacja lakonicznego przepisu zamieszczonego na ich stronie, a mianowicie:
Zmowa (collusion)
Poker jest grą, w której gracze grają za siebie. Partnerstwo lub jakakolwiek forma współpracy między graczami jest niedozwolona.
Zmowa jest niedozwolona i może skutkować w:
- zdyskwalifikowaniu gracza i usunięciu go z gry;
- odebraniu graczowi wszystkich kwot buy-inów;
- stałym usunięciu gracza z kasyna Multi-Player.
- stałym zablokowaniu wszelkich środków/żetonów zdobytych w wyniku takiej działalności.
Uwaga: Te decyzje należą do uznania pokerroomu. Dotychczas bardzo sobie chwaliłem tego buka, ale moje nastawienie zmieniło sie po ostatnich ich działaniach. Grając NL Holdem wygrałem między 200 - 300 $ na jednym graczu, co uważam za coś naturalnego jak karta idzie i trafi sie na jakiegoś amatora. Zadowolony z takiego obrotu sprawy pare stówek sobie wypłaciłem. Resztę zostawiłem w celu dalszego pomnażania i jak to bywa przy weekendzie nie omieszkałem też przelać pieniążków na zakłady sportowe. Przelaną kwotę zainwestowałem w piłke nożną i okazało się to strzałem w dzisiątkę pomnażając bilans środków na zakładach sportowych.

Następnego dnia przecierałem oczy ze zdumienia

jak po zalogowaniu stan mojego konta wskazywał 0 zł.

Pierszym moim skojarzeniem było włamanie się na moje konto, ale po sparwdzeniu historii przelewów moje wszystkie środki były na koncie pokerowym. Okazało sie że moje konto zostało tymczasowo zawieszone na czas śledztwa prowadzonego przez nasz Network Poker Security Department. Jak to zobaczyłem to zdębiałem!

Nie wierzyłem w to co zobaczyłem więc zagadałem na czacie. Niestety kompetencja Pani ograniczała się do poinformowania mnie że konto zostało zablokowane, więcej informacji nie uzyskałem. Amatorstwo!!

Napisałem więc do supportu w czym jest rzecz. Odpowiedź była taka, że moich wyjaśnień nie uznali za wystarczających.
Chyba Państwo z bet365 zapomnieli, że w pokera gra mnóstwo ludzi i nie wszyscy są wybitnymi graczami a sieć ipoker network to nie pokerstars gdzie przebijając 4x BB wszyscy dookoła pasują!!

Szokujące jest to, że bet365 rzucił się na wszystkie moje

nawet na te środki zgromadzone na zakładach sportowych. A już ich ingerencja w postaci swawolnego przelania środków z zakładów sportowych na pokera zatrważa o pomstę do nieba. Najśmieszniejsze jest to, że nie mają regulaminu sensu stricte!

W tej firmie to chyba jakiś super wyjątek bo zarówno w expekcie jak i na
Bwin na głównej stronie można znaleźć! Mają właśnie taki śmieszny odnośnik który mogą sobie dowoli interpretować.