#3516380 - 16/11/2009 17:18
Re: Ekstraklasa - 14 kolejka : 20-22.11.2009
[Re: hugo_]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
co myślicie o następnej kolejce? Jak wg was wpłynie na piłkarzy Zagłebia brak Smudy w ostatnich dniach oraz nowy trener czarnych koszul ?
Ja zastanawiam się w 14 kolejce nad Korona -0.5 i Polonia +1.5 Kursy na Legię nieco zaniżone ... trochę korci pogranie Polonii x2 po kursie 3,75 lub HT x2 po ok 2,0 JEST JEDNO ALE...już kilka osób wyżej twierdziło że Polonia musi się przełamać koniecznie w meczu z Cracovią nie ma innej opcji jak zwycięstwo...bo z dołka się wychodzi i temu podobne gówno warte frazesy twardogłowych typerów...NIE NIE MUSI SIĘ PRZEŁAMAĆ TYM BARDZIEJ ŻE JEST FATALNIE PRZYGOTOWANA DO SEZONU , WYNIKI SĄ WYKŁADNIĄ OBECNYCH MOŻLIWOŚCI KLUBU ... MOŻNA PECHOWO PRZEGRAĆ KILKA SPOTKAŃ ALE JAK KTOŚ PRZEGRYWA 9 Z 13 SPOTKAŃ I WYPRZEDZA TYLKO ODRE WODZISŁAW TO RESZTE DOPOWIEDŹCIE SOBIE SAMI...statystyka nie kłamie , kontuzje Jodłowca Laty Kozioła Mynara też mają spore znaczenie... racjonalnych przesłanek nie ma żadnych do grania Polonii x2...oprócz wysokiego kursu i liczenie na wyświechtane frazesy że Derby rządzą swoimi prawami , że nowy trener i może zadziała efekt nowej miotły...z tym że odnośnie Polonii to zmiany trenera są tam na porządku dziennym...
|
Do góry
|
|
|
|
#3516536 - 16/11/2009 19:17
[Re: Legia]
|
old hand
Meldunek: 27/05/2005
|
no tak ale moze ktos taki jak Bakero chociaz trener z niego żaden, ale był wielkim piłkarzem wywoła u piłkarzy jakiś impuls do lepszej gry a z takim składem Polonia spokojnie powinna bić się o pierwszą piątke.
|
Do góry
|
|
|
|
#3516964 - 17/11/2009 00:30
[Re: hugo_]
|
The Famous McD
|
no tak ale moze ktos taki jak Bakero chociaz trener z niego żaden, ale był wielkim piłkarzem wywoła u piłkarzy jakiś impuls do lepszej gry a z takim składem Polonia spokojnie powinna bić się o pierwszą piątke. popełniacie błąd patrząc na potencjał Polonii poprzez pryzmat poprzedniego sezonu...to jest bardzo mylne !!! o żadnej pierwszej piątce nie może być mowy skoro w ostatnich 11 spotkaniach tylko w 2óch Polonia była w stanie strzelić bramkę... fatalna forma , złe przygotowanie do sezonu , brak na obecną chwilę takich graczy jak Jodłowiec Mynar Lato Kozioł daje się we znaki , odszedł przecież Majewski...
|
Do góry
|
|
|
|
#3517145 - 17/11/2009 01:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Lech bez Bosackiego (pauzuje za ż.kartki). W jego miejsce na środku obrony zagra pewnie Djurdjevic (Arboleda dalej kontuzjowany). Po absencji za kartki wracają - Peszko i Gancarczyk. Na uraz narzeka Stilic, który wrócił wcześniej z kadry BiH - jego występ przeciwko Ruchowi niepewny. Lech gra słabo i nie ma żadnych racjonalnych przesłanek, że coś się odmieni. Nie wiem co tam u rywali, ale kursy X2 >1,8 dla mnie warte gry. Przypominam też, że Kolejorz długo nie miał overka. Słabiutenki Śląsk mógł spokojnie wywieźć punkt z Wronek, to i dobrze spisujący się Ruch powinien potrafić. Proszę o info z Chorzowa
|
Do góry
|
|
|
|
#3517252 - 17/11/2009 02:30
[Re: kfjatek]
|
The Famous McD
|
Słabiutenki Śląsk mógł spokojnie wywieźć punkt z Wronek, to i dobrze spisujący się Ruch powinien potrafić. Proszę o info z Chorzowa Skąd taki brak wiary we własną drużynę ??? ostatnio kfjatek pisałeś że Lech jest średniakiem tej ligi...wydaje mi się że mocno deprecjonujesz Lechitów... "dobrze spisujący się Ruch piszesz"... proponuje zawęzić obraz i wziąć pod lupe mecze wyjazdowe Ruchu z trudniejszymi przeciwnikami... : Wisła Kraków 2-0 Ruch Chorzów GKS Bełchatów 2-1 Ruch Chorzów Legia Warszawa 2-0 Ruch Chorzów Lech po 2,02 wygląda mi całkiem nieźle na pierwszy rzut...Chorzowianie choćby na łazienkowskiej nie istnieli kompletnie , nie stworzyli nawet najmniejszego zagrożenia pod bramką Muchy...
|
Do góry
|
|
|
|
#3517382 - 17/11/2009 03:47
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
racjonalnych przesłanek nie ma żadnych do grania Polonii x2...oprócz wysokiego kursu i liczenie na wyświechtane frazesy że Derby rządzą swoimi prawami , że nowy trener i może zadziała efekt nowej miotły...z tym że odnośnie Polonii to zmiany trenera są tam na porządku dziennym... McDziarz Legia też nic wielkiego nie gra jesli dodamy fakt że Polonia bedzie murowała bramke plus fatalna murawe to remis bardzo prawdopodobny ale chyba najlepiej zagrac Polonia +1,5
|
Do góry
|
|
|
|
#3520890 - 19/11/2009 04:06
|
enthusiast
Meldunek: 27/10/2003
|
Wszyscy trenują i Jaga w pełnym składzie jutro udaje się do Bytomia. Skoro Jaga nie potrafi wygrać 2 lata już na wyjeździe to dlaczego nie 3, 5, 8? Nie, poważnie, nie widzę specjalnie dlaczego niby przełamanie miałoby nastąpić akurat w piątek (magia daty? :D). W Chorzowie wszystkie bramki padły po głupich stratach to Hermesa, to Cionka, niepewny Sandomierski + tragiczny Norambuena, który i tak zagra, bo Król jest jeszcze gorszy. Ale for fun można i grać na Jagę... i tak przez kolejne 2 lata
|
Do góry
|
|
|
|
#3521043 - 19/11/2009 05:13
[Re: xeper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Wszyscy trenują i Jaga w pełnym składzie jutro udaje się do Bytomia.
Nie wiadomo co z Cionkiem , jutro ma być decyzja odnośnie ewentualnego zawieszenie za uderzenie łokciem w ostatnim meczu z Ruchem. Co do zakończenia wspaniałej passy nie wypowiadam się, przed sezonem powiedziałem, że przełamiemy się w Wodzisławiu oby to tylko nie był ostatni mecz w sezonie - wypadło w środku więc jeszcze nie najgorzej Gdybym miał typować to remis 1-1 , o zwycięsto będzie ciężko , na trybunach pewnie będzie ostra jazda na naszego trenera.
|
Do góry
|
|
|
|
#3523385 - 20/11/2009 19:54
[Re: FanJagi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Jakiej drużyny najbardziej obawiają się w Kielcach?? Legii?? Wisły?? Czy może Barcelony?? Nieeee odpowiedź brzmi Zagłebie Lubin. Tak właśnie to wygląda. Kielczanie nie radzili sobie z miedziowymi w ekstraklasie, 2 lidze, pucharze Polski, czy nie potrafiliwygrac na inauguracje stadionu. Jeśli chodzi o 1x2 to NO BET. Tak sobie patrze na ławki trenerskie i po jednej stronie Motyka a po drugiej Smuda to odrazu widze w tym spotkaniu over choć akurat mi bardziej pasuje BTS po 1.9 w Tobecie. Obrona złocisto-krwistych to wiadomo dziura. Do tego nie zagrają prawy obrońca Kuzera (kontuzja) i lewy obrońca (Mijajlovic). Bo kontuzji wraca (niestety) Nawotczyński, który moze wystąpić na prawej obronie (ew zagra Paknys) - ogólnie jeden i drug to dno. w ofensywie w 18-tce nie znalazł się Gajtkowski . Ogólnie powolo (bardzo powoli) zaczynają bramki strzelać napastnicy. Typuje overowo, ale bezpieczniej zagram BTS. Bo raczej 3-0 czy 0-3 nie przewiduje. Dzisiaj krótko bo jestem chory. Nie omieszkam zagrac sobie na Jage . Może historia zatoczy koło.
|
Do góry
|
|
|
|
#3524132 - 21/11/2009 03:21
[Re: drfocus]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Piast Gliwice - Arka Gdynia Typ: x2 Kurs: 1.60 Buk: Betsafe
To nie jest typ oparty głównie na tym co dzieje się w Piaście, ale na tym co widziałem we wszystkich meczach Arki od czasu jak przejął ten zespół Dariusz Pasieka. Przyznaję, że sam byłem sceptycznie nastawiony do tego wyboru, ale okazał się on bardzo trafny. Trener wywarł swoje piętno na zespół i jest świetnym motywatorem. Arka gra znacznie lepszą i atrakcyjniejszą dla oka piłkę niż za Chojnackiego. W ostatnim meczu z Bełchatowem, który przegrała 1-0, choć mogła wyżej sama powinna jednak prowadzić 2-0 do przerwy gdyby nie obrońca GKS wybijający piłkę z linii bramkowej i Ljubenov który zmarnował fantastyczną okazję. Obecnie powoli stajemy się solidnym zespołem środka tabeli. Bardzo dobrą rundę rozgrywa nie do końca pewny udziału w jutrzejszym meczu (przeziębienie) Bledzewski, fantastycznie spisuje się Siebert (momentami prezentując wręcz reprezentacyjny poziom), w ataku są wszędobylski i niezwykle waleczny Sakaliev (radzę zwrócić uwagę ile pojedynków powietrznych wygrywa ten niewysoki piłkarz) oraz będący w świetnej formie i powracający po kontuzji Trytko. Zespół jest systematycznie odmładzany i coraz częściej wprowadzani są do pierwszego składu tacy gracze jak - Budziński czy Wilczyński. Reasumując wielu nie docenia moim zdaniem coraz groźniejszej Arki, która oczywiście zna swoje miejsce w szeregu i nie aspiruje do czołowych lokat ale chce zakończyć rundę na spokojnym miejscu. Jutro Arka zagra z zespołem, który jest w dołku i od pięciu meczów nie wygrał, a dodatkowo znów musi grać poza swoim stadionem. Nastroje wśród Piastunek są więc nie najlepsze. W ekipie trenera Fornalaka na pewno pojawią się Szymon Matuszek, Marcin Pietroń, Tomasz Podgórski i Marcin Bojarski, gdyż nie znaleźli się w meczowej osiemnastce. W zeposle Arki niezdolni do gry są: Karwan, Bednarek i Płotka.
|
Do góry
|
|
|
|
#3524490 - 21/11/2009 07:09
[Re: Bullet]
|
old hand
Meldunek: 27/05/2005
|
A jednak tak jak mówiłem Polonia siadła niestety grałem też Korone -0.25 jak można tak spieprzyć mecz ? Na jutro myślę o Śląsku -1AH, odra bez 1 bramkarza Stachowiaka w dodatku bez formy...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|