Witam...
Podpisuje sie dwoma rekami pod tym co wyzej przedstawil kolega.
O tych samych meczach myslalem,wybierajac klilkanascie spotkan z szerokiej oferty.Ogolnie skupilem sie na meczach gdzie awans jest nadal sprawa otwarta, z kilkoma malymi wyjatkami...
Dinamo M - CSKA Sofia 1 (0:0)Dwie druzyny o podobnych mozliwosciach i poziomie sportowym.W ubieglym tygodniu faworytem dla mnie byla ekipa z Bulgarii.W rewanzu wieksze szanse na zwyciestwo daje druzynie rosyjskiej.
Opieram sie o atut wlasnego boiska.
Zenit St. Petersburg - Nacional 1 (3:4)Rosjanie sa dla mnie faworyem do zwyciestwa.
Minimalna wygrana przy wyniku uzyskanym na wyjezdzie gwarantuje awans.
Zenit jest dla mnie ekipa mocniejsza,z wiekszym doswiadczeniem w europejskich pucharach,i choc to nie ta sama ekipa ktora zdobywala P.Uefa to nie powinna miec wiekszego problemu z wygrana.
FC Heerenveen - PAOK 1 (1:1)Typuje zwyciestwo gospodarzy.
Hereenveen w lidze jak na razie zawodzi ( 4 mecze - 1 punkt),ale wynik uzyskany na wyjezdzie pozwala realnie myslec o awansie.Wystarczy minimalnie wygrac.Cel jak najbardziej do zrealizowania...
Metalist K - Sturm Graz 1 (1:1)Ukraincy wyraznym faworytem w tym spotkaniu.
Sportowo , ekipa z Charkowa jak dla mnie mocniejsza.Wlasne boiska powinno byc handicapem do zwyciestwa.
Metalurg D - Austria W. 1 (2:2)Drugi pojedynek ukrainsko - austriacki.Analogiczna sytuacja jak wyzej z ta roznica , ze remis 0:0 lub 1:1 daje awans Ukraincom.W zwiazku z tym mecz troche trudniejszy do typowania niz ten wyzej,niemniej jednak zaryzykuje czysta jedynke.Nie sadze by grali zachowawczo na remis, bo wiadomo jak to sie czasami konczy.
MSK Zilina - Partizan B. 1 (1:1)Wynik uzyskany przez Ziline tydzien temu byl dla mnie lekka niespodzianka.
Myslalem ze Partizan upora sie z przeciwnikiem w domu bez wiekszych problemow.
Teraz szczerze mowiac nie wiem czy przecenilem Serbow, czy niedocenilem Slowakow....
Awans sprawa otwarta.W domu minimalnie wieksze szanse daje Zilinie, aczkolwiek nawet wygrana gosci nie bedzie dla mnie jakims wielkim zaskoczeniem.Mecz ciezki do typowania, ale zaryzykuje tak jak podalem wyzej..
AS Roma - MFK Kosice 1 (3:3)Poleglem na tym spotkaniu tydzien temu , upatrujac w ekipie z Rzymu wyraznego faworyta i zapominajac jednoczesnie o meczu rewanzowym.
Podejrzewam ze ten mecz jutro to bedzie typowa masowka,w zwiazku z tym mozna miec lekkie obawy.
Znajac kunktatorstwo Wlochow,mozna obawiac sie jakiegos malego spisku (czyt.remis od 0:0 do 2:2).
Kierujac sie jednak aspektem czysto sportowym zagram jedynke, choc dla kazdego sprawa do przeanalizowania czy kurs wart ryzyka...
Aston Villa - Rapid W 1 (0:1)Wynik pierwszego meczu nie byl dla mnie jakims wielkim zaskoczeniem (typ.Rapid 1x).
W rewanzu jednak ekipa z Birmingham jest dla mnie wyraznym faworytem do zwyciestwa.
Nie pisze tego ze wzgledu na sensacyjna wygrana Villi w Liverpoolu dwa dni temu.
Po prostu dom a wyjazd to dwie rozne sprawy.Juz przed pierwszym spotkaniem Anglicy byli dla mnie faworytem do awansu.Porazka na wyjezdzie sprawia ze na Villa Park trzeba wygrac, i to najlepiej dwoma bramkami.Wybieram sie na ten mecz i licze ze sie nie zawiode....
Club Brugge - Lech P. X2 (0:1)Szczesliwe zwyciestwo tydzien temu przyblizylo Lechitow do awansu.
Fakt ze nie stracili bramki w domu sprawaia ze mozna calkiem realnie o tym awansie myslec.
Mysle ze stac Lecha na zdobycie bramki na wyjezdzie,wtedy powinno byc latwiej.
Typuje x2 bo chcialbym zobaczyc polska druzyne w fazie grupowej.
AEK - Vasluli 1 (1:2)Nikla porazka na wyjezdzie nie stawia greckiej druzyny na straconej pozycji.
By awansowac trzeba w domu wygrac.Cel jak najbardziej do osiagniecia.
W Grecji gra sie ciezko kazdemu.Mysle ze gospodarze odniosa zwyciestwo.
W meczach typu Villareal , Valencia , PSV , Fenerbachce, Hamburger , Basel , Lille gospodarze powygrywali mecze wyjazdowe w wiekszych lub mniejszych rozmiarach i nie potrzebuja zwyciestw do awansu.Podobnie zecz ma sie z Werderem ktory jedzie do Kazachstanu.Kazda z tych ekip gra lige w weekend i niekoniecznie musza traktowac powaznie jutrzejsze pojedynki.
Niemniej jednak mysle ze mozna cos wybrac losowo
i sprobowac.Kwestia kursu do ryzyka....
Wszystkie opisane wyzej spotkania to oczywiscie propozycje do stworzenia kilku sensownych kuponow.
Ja zagram po trzy spotkania z pierwszej grupy i podokladam po jednym z tych o ktorych pisalem nizej.
Powodzenia