ale żrą to złoto, żrą! chwilowy kaprys?
po co chińczykowi najwiekszy na globie skarbiec?
po co hindus ssie ile może? chyba nie wyrabia z tą biżuterią i końcówkami do kabli!
czemu na comexie takie harce się wyprawia?
czemu nie chcą zaudytować fortu knox? cholera, a Polska oddała tyle kruszcu w depozycie, i jeszcze jakie rezerwy mamy w green szicie!
coś się święci, taaak, oni mają plan! tylko jak zdefiniować onych, bo ja nie wiem.
qrwa, benek, przecież figury są już rozstawione, weź to wreszcie powiedz
czekasz na instrukcje z aipac? może z sec? zasiedziałeś się z kenijczykiem w gabinetach na park avenue?
z gazet już wiemy, że recesja się skończyła. pisali kiedyś że dolara nie da się podkopać, że złoto nie przekroczy 1000 $, że ceny nieruchmości będą tylko rosnąć, że peak oil to mit.
mam prenumerate wyborczej, ale tam nic nie ma co to cbo, mbo, abs czy alt-a, medicare, m3 i wiele innych
benek! wlałeś już tusz do drukarek czy liczysz na cud? przecież wiesz że po Wielkim Kryzysie w 6 latach rosło! czyli spadało tylko w 4!
pge: ulica się cieszy, ulica kupuje, mje tko wystarczająco zniechęciło: liczba zleceń po lewej, a ile po prawej? dawcy kapitału? póki co wycena porównawcza p/e daje 22zł za akcje. ale to jest giełda, tu się nie inwestuje tylko spekuluje.