#3481417 - 28/10/2009 04:47
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Mnie się wydaje, że kursy będą te same tylko, że jak ktoś zagra to za 1000 zł to w stawce będzie miał wpisane 750 zł. No chyba, że źle kminie ten temat. Nie no pewnie, chodziło tylko o kurs efektywny, końcowy, po uwzględnieniu 25% dotacji. Jełopy w ziemniakach dopiero narobili. Jakieś wielkie apeli i pisma w sprawie działania rządu i zrobienia porządku z netowymi bukami. To teraz mają.... Wciąż nie widzę możliwości zablokowania netowych. Między zamiarami a czynami jest olbrzymia różnica, prawnicy i komisja sejmowa dotycząca zgodności ustaw z prawem europejskim już to sprostują. Najprawdopodobniej nie beda mieli nic do prostowania. Gra w necie dla grajacych jest nielegalna i dzis. To, że w nowej ustawie pojawi sie słowo internet niczego nie zmieni.
|
Do góry
|
|
|
|
#3481422 - 28/10/2009 04:48
[Re: Conrad]
|
journeyman
Meldunek: 24/10/2009
|
Conrad jest wogóle w UE jeden paragraf pod którą będą chcieli to podciągnąć wydaje mi się:
Coś na temat żę jeżeli uderza hazard w normy moralne i efekty źle się odbijają na społeczeństwie wtedy można ograniczyć hazard
|
Do góry
|
|
|
|
#3481429 - 28/10/2009 04:50
[Re: tyson]
|
enthusiast
Meldunek: 24/12/2003
|
wychodzi na to że wpłaty bedzie mozna latwo obejsc wplacajac przez poczte, problem zacznie sie przy wyplatach Nie ma zadnego problemu,zakladasz kontu w np. sparkassen bank w niemczech i gowno maja do tego,takz nic nam nie moga zrobic,tylko sa zbyt upierdliwi,bo trzeba bedzie kombinowac,ale i tak kazdy bystry to obejdzie,nawet jak im sie uda bloknac strony bukmacherskie(co jest dla mnie nierealne)to bedzie mozna sie laczyc przez zagraniczne serwery,takze bedziemy sobie wchodzic na stronke bez problemu,wplacac bez problemu,to samo z wyplacaniem,sianko na konto banku w innym kraju,wcale nie musza to byc niemcy(fakt ze trzeba byc gdzies w niemczech zameldowanym,ale co to za problem dogadac sie z ludzmi wynajmujacymi mieszkania polakom w niemczech za 100e,jak ktos ma tam rodzine to juz wogle zaden problem)
|
Do góry
|
|
|
|
#3481433 - 28/10/2009 04:51
[Re: Bullet]
|
journeyman
Meldunek: 24/10/2009
|
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych To już się dzieje , spokojnie już prawnicy pracują nad sprawą mam wrażenie przecież tu idzie o kolosalne zyski
|
Do góry
|
|
|
|
#3481439 - 28/10/2009 04:52
[Re: cristov2]
|
Pooh-Bah
|
wychodzi na to że wpłaty bedzie mozna latwo obejsc wplacajac przez poczte, problem zacznie sie przy wyplatach Nie ma zadnego problemu,zakladasz kontu w np. sparkassen bank w niemczech i gowno maja do tego,takz nic nam nie moga zrobic,tylko sa zbyt upierdliwi,bo trzeba bedzie kombinowac,ale i tak kazdy bystry to obejdzie,nawet jak im sie uda bloknac strony bukmacherskie(co jest dla mnie nierealne)to bedzie mozna sie laczyc przez zagraniczne serwery,takze bedziemy sobie wchodzic na stronke bez problemu,wplacac bez problemu,to samo z wyplacaniem,sianko na konto banku w innym kraju,wcale nie musza to byc niemcy(fakt ze trzeba byc gdzies w niemczech zameldowanym,ale co to za problem dogadac sie z ludzmi wynajmujacymi mieszkania polakom w niemczech za 100e,jak ktos ma tam rodzine to juz wogle zaden problem) No proszę, jak to się ludzie nakombinują, żeby stracic pieniądze
|
Do góry
|
|
|
|
#3481445 - 28/10/2009 04:54
[Re: Seoman]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
no i pewnie punkty czynne od 10-12, aby kolejek nie zabrakło... idzie nowe i za wygodnie nie moze byc w dobie XXI w. dobie internetu Ale z to mozna bedzie zaglosowac na Tuska przez internet w next wyborach. jak mówisz, jak mówisz
|
Do góry
|
|
|
|
#3481450 - 28/10/2009 04:55
|
newbie
Meldunek: 30/12/2008
|
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych Na interwencję i kopertę pod stołem chyba za późno. Posły się wystraszyły i piszą ustawę zgodnie ze swoimi rozumkami - czyli wyniknąć może wszystko. Oby gdzieś po drodze ktoś światły przyblokował ich próby polepszania świata.
|
Do góry
|
|
|
|
#3481453 - 28/10/2009 04:57
[Re: Rybcia]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych To już się dzieje , spokojnie już prawnicy pracują nad sprawą mam wrażenie przecież tu idzie o kolosalne zyski Oby bo jak ta ustawa wejdzie w takim kształcie (i będzie egzekwowana ze stanowczością) to będzie SKANDAL roku conajmniej, a Conrad może zawijać forum (no chyba, że zostanie tylko to i owo ).
|
Do góry
|
|
|
|
#3481456 - 28/10/2009 04:58
[Re: DanielK]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3481457 - 28/10/2009 04:58
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych To już się dzieje , spokojnie już prawnicy pracują nad sprawą mam wrażenie przecież tu idzie o kolosalne zyski Oby bo jak ta ustawa wejdzie w takim kształcie (i będzie egzekwowana ze stanowczością) to będzie SKANDAL roku conajmniej, a Conrad może zawijać forum (no chyba, że zostanie tylko to i owo ). i NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH NR X
|
Do góry
|
|
|
|
#3481469 - 28/10/2009 05:02
[Re: hanele]
|
Pooh-Bah
|
" W przyjętych przez Radę Ministrów założeniach znalazł się też całkowity zakaz gier hazardowych w Internecie."
To bardzo ciekawe. Tak jakby obecnie nie było całkowitego zakazu.
Tak więc spokojnie. Nic się nie zmieni.
|
Do góry
|
|
|
|
#3481480 - 28/10/2009 05:06
[Re: forty]
|
newbie
Meldunek: 30/12/2008
|
Co za %$!#! Cytat: "Dlatego w 2010 r. należy się spodziewać nie spadku wpływów z tego sektora do budżetu, ale raczej ich wzrostu. " Ekipie PO polecam podstawy ekonomii. Jeżeli zwiększą opodatkowanie, wpływy będą mniejsze. Z kolei jak chcą udupić zakłady wzajemne to po co 25% - niech całkowicie zdelegalizują je w Polsce.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|