#34757 - 10/01/2002 21:56
EXPEKT.COM
|
addict
Meldunek: 18/01/2001
|
Witam, W zwiazku z zamknieciem poprzedniego tematu, tutaj prosze o posty w sprawie Expekt.com Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#34758 - 11/01/2002 00:11
Re: EXPEKT.COM
|
member
Meldunek: 14/10/2001
|
Mam pytanie do grających w Expekt.com , czy ktoś z Was dokonywał już wypłaty na swoje konto bankowe? Jeśli tak to bardzo proszę kogoś o odpowiedź, co jest napisane w rubryce opis operacji.Prawdopodobnie ma to ogromne znaczenie, jeśli chodzi o prawidłowe rozliczenie z Urzędem Skarbowym. Z góry dzięki. 
|
Do góry
|
|
|
|
#34759 - 11/01/2002 21:41
|
Meldunek: 02/12/2001
|
Mam pytanko, podobno mozna wplacac kase poprzez karte Inteligo? Druga sprawa przy wyplacaniu gotowki jak jest? "...Jezeli to mozliwe, Expekt.com przesle czesc lub dokladna sume kredytujac jeden lub kilka Twoich depozytow dokonanych karta kredytowa..." Czyli wplacam 100zl potem pomnazam kase i mam 250, wyplacam 150 na konto w Inteligo to 100 pokrywa depozyt a 50 przelewaja na konto, czym to sie rozni ( jakas prowizja )? Z gory dziekuje za odpowiedz... 
|
Do góry
|
|
|
|
#34760 - 11/01/2002 21:42
|
addict
Meldunek: 27/04/2001
|
Bogge jak mozesz to wejdź na czata.
|
Do góry
|
|
|
|
#34761 - 11/01/2002 22:12
|
addict
|
Czesc Dinero, Jezeli karta ta jest zarejestrowana jako karta sluzaca rowniez do obrotu miedzynarodowego, to oczywiscie ze mozna. Jezeli wplacisz 100 karta, taka tez sume Expekt zwroci na Twoja karte, reszte zas wplaci na podane przez Ciebie konto w rubryce "wyplata". Jezeli np. wplacisz raz 200, pozniej 300, kolejnym zas razem 400 za pomoca karty kredytowej, wtedy rowniez czesc, badz calosc tej sumy mozna przeslac do karty. Odbywa sie to bez prowizji, jedynie w przypadku karty kredytowej trwa to okolo 3 tygodni, w przypadku przelewu na konto bankowe, znacznie szybciej i oczywiscie rowniez bez prowizji. Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#34762 - 12/01/2002 02:43
|
|
Sie ma bogge! Dzieki za szybko odpowiedz.. !. Jeszcze jedno bo do konca nie rozumiem, Inteligo jest karta Visa Electron, ale dowiedzialem sie ze dziala w Expekt ( mozna nia robic przelewy, czy tak jest, w internecie jest traktowana ja VC podobno ). Tylko, ze nie mozna przelac kasy na karte bo jest tylko jedno konto to wlasnie powiazane z karta, tzn. chodzi mi o to czy nie bedzie problemow z ta karta przy wyplacie? 2. Czy moge zazyczyc sobie aby cala wyplata byla przelana na konto, czy zwracacie depozyt tyle ile sie da ( przy wyplacie ) a nadwyzki na konto. Czy moze robicie tak ze blokujecie dana sume na karcie a jak ktos wyplaca to ja odblokowujecie i jej nie pobieracie ( dlatego moze to tak dlugo trwa ) wtedy niby w rzeczywistosci sa mniejsze obroty firmy i mniejsze podatki... Taka teorie wymyslilem... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#34764 - 12/01/2002 14:30
|
addict
|
Czesc Dinero, Ciekawa teoria Szczerze mowiac, nie mam pojecia jak jest traktowana ta karta, bo jej nie znam,ale o ile pamietam, to nie bedzie mozna wyplacac do wirtualnych kart zwrotu. Tylko na zyczenie klienta, dokonywana jest wyplata do karty, ale tylko do wysokosci depozytu. Normalnie przesylamy cala zadana wyplate na konto bankowe. Nic nie blokujemy etc  Po prostu rozliczenia pomiedzy VISA badz Eurocard/Mastercard, zajmuja okolo a czasem i przeszlo 3 tygodnie. Nie jest to nasze widzimisie, tylko przepisy i umowa ze swiatowa organizacja zajmujaca sie transakcjami poprzez karty kredytowe, rozliczajaca transakcje w okreslonych cyklach. Koniecznym jest podanie adresu banku jak i kodu SWIFT Twojego banku. Przy wplacie, dokonujesz jej na miejscu u nas w kraju, dlatego tez nie jest koniecznym podawanie dokladnego adresu banku, przy wszelkich wplatach poza granice Polski, koniecznym jest podanie dokladnych danych banku, w tym adresowych w ich poprawnym brzmieniu (Tak mowia przepisy bankowe) Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#34765 - 12/01/2002 15:08
|
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał bogge: Przy wplacie, dokonujesz jej na miejscu u nas w kraju, dlatego tez nie jest koniecznym podawanie dokladnego adresu banku, przy wszelkich wplatach poza granice Polski, koniecznym jest podanie dokladnych danych banku, w tym adresowych w ich poprawnym brzmieniu (Tak mowia przepisy bankowe) bogge[/QB][/QUOTE] Dzieki wyjasniles wszystkie moje niejasnosci na razie. Choc babka w infolini Inteligo upiera sie zeby dokonac przelewu z zagranicy na moje konto nie potrzeba adresu ( no ale wszyscy sa omylni wiec z adresem nie bedzie problemu moge go wpisac ) Pozdrawiam... 
|
Do góry
|
|
|
|
#34766 - 12/01/2002 15:15
|
Anonymous
Unregistered
|
Ja w kwestii formalnej. Nie będę się czepiał tłumaczenia na polski strony expekta np -zamiast telefon komórkowy-jest mobilne  , ale ważniejszy jest zasadniczy błąd przy określaniu symbolu waluty. Od 7 lat obowiązuje symbol PLN dla złotówki po denominacji. Stosowany przez Expekt skrót PLZ obowiązywał do końca 1994 roku i używamy go do starych złotych, zamienionych 1:10 000 na PLN. Zatem jeżeli mielibyśmy być logiczni, to minimalny depozyt wynosi 1 000 000 PLZ  )
|
Do góry
|
|
|
|
#34767 - 12/01/2002 15:49
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ZbyszekP: [qb]Ja w kwestii formalnej. Nie będę się czepiał tłumaczenia na polski strony expekta np -zamiast telefon komórkowy-jest mobilne  , ale ważniejszy jest zasadniczy błąd przy określaniu symbolu waluty. Od 7 lat obowiązuje symbol PLN dla złotówki po denominacji. Stosowany przez Expekt skrót PLZ obowiązywał do końca 1994 roku i używamy go do starych złotych, zamienionych 1:10 000 na PLN. Zatem jeżeli mielibyśmy być logiczni, to minimalny depozyt wynosi 1 000 000 PLZ  )[/qb][/QUOTE] Czesc ZbyszkuP, To ja w kwestii formalnej Ci odpowiem. Nie chodzi tutaj o telefon komorkowy, a o technologie mobilne,nasza pisana mowa ojczysta ma nieco za dlugie tlumaczenie niektorych slow i wyrazen, o czym zapewne przekonaly sie osoby tlumaczace teksty, nie tylko z angielskiego, ale rowniez z innych jezykow. Umieszczenie na stronie Internetowej dodatkowego slowa "technologie", obok slowa "mobilne", spowodowaloby przesuniecie a tym samym scisniecie widniejacych tam okreslen, co nie byloby zbyt widoczne. Po prostu mamy bogate slownictwo jak i rozbudowana jego pisownie. Ciutke dziwnie wygladaloby umieszczenie tam slow przez Ciebie wypowiedzianych, nie znajdujacych odzwierciedlenia w znaczeniu tego dzialu. Po kliknieciu w mobilne nie zostajesz przeniesiony do dzialu gdzie znajduje sie telefon komorkowy, a do dzialu w ktorym omowione sa technologie mobilnych mozliwosci zawierania zakladow, nie tylko poprzez telefon komorkowy, wiec nieco sie pomyliles w interpretacji tlumaczenia tego dzialu  Zapraszam Cie do odwiedzenia stron expekt.com w innych jezykach, celem porownania. Co do oznaczenia PLZ, faktycznie masz racje. Chociaz swoja droga, ten milion minimalnego depozytu, to kuszaca sprawa w obecnych czasach  Tylko nijak sie ma do maksymalnej wygranej na kupon, wynoszacej 20.000 PLN na razie. Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#34768 - 12/01/2002 16:02
|
addict
|
Hej Dinero, No coz, panienka z infolinii sie pomylila albo nie zna dokladnie przepisow w tej kwestii. Byc moze cos zmienilo sie w Polsce w tym wzgledzie, ale jezeli chodzi o reszte Europy, to tak to wlasnie wyglada. Np. kiedy ja chce dokonac transferu z mojego banku Internetowego w Finlandii, system nie przyjmuje mojego polecenia przelewu, bez podania adresu banku do ktorego przesylam pieniadze. Nie ma znaczenia czy to jest bank w Polsce, czy tez w jakims innym kraju. Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#34772 - 13/01/2002 17:58
|
addict
Meldunek: 29/11/2001
|
Expekt to miały być zakłady ułatwiające życie grającym a tym czasem "gra z expektem" to już jest przed obstawianiem. Zaloguje się ,albo nie ;wczytają się kursy albo nie; umiesci sie zaklady albo nie ,Otej godzinie da się postawic a o tej nie. Bogge moglibyscie cos zrobic aby dostęp do was był niezawodny i o każdej porze.
|
Do góry
|
|
|
|
#34773 - 14/01/2002 21:50
|
addict
|
Witam Szakala, Ssebola i wszystkich.
Panowie, siec Seabone ma ciagle klopoty. Dlatego ciagle jest problem z komunikacja do i z Malty. "Makaroniarze" ciagle informuja ze juz jest ok, wszystko dziala przez pare godzin a nastepnie znowu wysiada. To naprawde nie jest nasza wina. Wszystkie firmy dzialajace na Malcie, maja ten sam problem. Technicy jak i kierownictwo firmy, usilnie szuka rozwiazania tego problemu, bez udzialu Seabone.
Pozdrawiam
bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#34776 - 15/01/2002 20:27
|
addict
|
Czesc Wesul, Oto paste z dokonanego zakladu na dzisiejsze spotkania, wymienione przez Ciebie. Nie mam pojecia dlaczego nie mogles polaczyc tych spotkan, w kazdym badz razie, teraz juz mozna: Kupon stworzony Wto 15/01/02 16:20 data zdarzenie rodzaj zaklad kurs Wto 15/01/02 20:30 Scunthorpe - Exeter Ang.3 Liga 1 1.60 usun Wto 15/01/02 20:45 Millwall - Watford Ang.1 Liga 1 1.85 usun Wto 15/01/02 20:45 Shrewsbury - Bristol Rovers Ang.3 Liga 1 1.75 usun Co do szerszej oferty tenisowej, nie zapadla jeszcze ostateczna decyzja w tej sprawie, dlatego nie ma na razie w ofercie tenisa Kobiet oraz deblow. Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
|
|