#3460547 - 16/10/2009 17:16
Re: NHL Regular season 09/10
[Re: jacky sparrow]
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
cudownie wszystko na odwrót. jedyna korzyśc to taka, że przynajmniej teoretycznie zaczynają się pewne kwestie wyjaśniać. nic to. dziś kolejna noc z NHL i trzeba się zastanowić na spokojnie jak odrobić dzisiejszą "wpadkę" pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3463786 - 18/10/2009 06:20
[Re: lemex]
|
veteran
Meldunek: 03/04/2004
|
witam po dlugiej przerwie
ja na dzis widze tak NJD 3 spotkania we wlasnej hali i 3 porazki znowu na wyjezdzie zupelnie na odwrot 3 zwyciestwa w tym dwa po SO czas na przelamanie tej passy i czas zaczac wygrywac tez na wlasnej tafli
MON wg wujka Lemexa nie wolno grac 1 spotkania po powrocie na wlasne smiecie i po raz kolejny sie to sprawdzilo wrocili do domu i dostali baty od Lawin dzis kolejny mecz tym razem z Senatorami takie male derby i mam nadzieje ze zwycieskie dla gospodarzy
i ostatni meczyk to TOR dzis jedna z niewielu szans na zwyciestwo w najblizszym czasie po dzisiejszym spotkaniu seria wyjazdowa 5 kolejnych spotkan na obcym terenie gdzie nie musi byc wcale latwo o jakiekolwiek zwyciestwo
NJD 2.2 MON 2.1 TOR 2.8
pozdrAVIAm
|
Do góry
|
|
|
|
#3463810 - 18/10/2009 06:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Ja też się nie wysilę i zaproponuję parę Buffalo - Atlanta, z tym, że nie interesuje mnie wynik, a raczej kiedy sędziowie zadecydują o pierwszej karze.(obserwacje dotychczasowych dokonań obu zespołów) Typ: kara 2 lub 5 minutowa między 5-60 minutą meczu. Siema Lemex. Co to za specjale grasz i wymyślasz Takiego czegoś jeszcze nie widziałem w Twoim wykonaniu
|
Do góry
|
|
|
|
#3463845 - 18/10/2009 11:38
[Re: nivet]
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Ja też się nie wysilę i zaproponuję parę Buffalo - Atlanta, z tym, że nie interesuje mnie wynik, a raczej kiedy sędziowie zadecydują o pierwszej karze.(obserwacje dotychczasowych dokonań obu zespołów) Typ: kara 2 lub 5 minutowa między 5-60 minutą meczu. Siema Lemex. Co to za specjale grasz i wymyślasz Takiego czegoś jeszcze nie widziałem w Twoim wykonaniu Jako stary safanduła czuję się zobowiązany, aby podpowiedzieć młodszym kolegom, gdzie szukać dziury w całym jak brak w głowie klarownej myśli. Ten "specjal" to wersja testowa, jest pod ciągłą obserwacją i pierwszy raz odważyłem się opublikować typ. Ważne , że "wlazło" - pierwsza kara w meczu było w 5 minucie 25 sekundzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3465890 - 19/10/2009 20:55
|
veteran
|
Ciąg dalszy testowania typów z grupy dziwnych i ciekawych : Dallas - Los Angeles Typ - pierwsza kara 2 lub 5 minutowa pomiędzy 5 ,a 60 minutą meczu Edmonton - Vancouver Typ1 - pierwsza kara 2 lub 5 minutowa do 4 minuty 59 sekundy Typ2 - III tercja over 1,5 NYRangers - San Jose Typ - II tercja over 1,5 Uzasadnienia brak, bo zbyt mało danych aby wyciągać zbyt pochopnie wnioski. Pozdro i jasnych umysłów życzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#3466248 - 20/10/2009 01:09
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3466726 - 20/10/2009 05:53
[Re: forty]
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
witam ja dzisiaj ciąg dalszy poszukiwań przełamania serii: NY Rangers - SJ Sharks - OT i 2 Rangersi grają rewelacyjnie - Gaborik już się zaczął spłacać, ale seria ich wygranych jest długa a NHL to wyrównana liga, więc małe potknięcie wisi w powietrzu. Dodatkowo zalożyłem już wcześniej, że SJ wygra dwa mecze w sesji wyjazdowej(1 już wygrali) więc konsekwentnie Edmonton - Vancouver - under 5,5 Seria trzech overów może zostać dziś przełamana - Vancouver stać na dobrą grę w defensywie no i może Roberto Luongo przypomni sobie za co niektórzy go podziwiali kurs w Expie przyzwoity kusi jeszcze zagrać na LA 2 i X2. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3466986 - 20/10/2009 18:48
|
veteran
|
Pittsburgh - St.Louis Pingwiny przegrały tylko 1 mecz i to z powiedzmy dziwnym rywalem(Phoenix 3:0), ale w pozostałych meczach same zwycięstwa(2razy po SO). Każda passa ma swój koniec i dlatego aby nie wdepnąć w g.... omijam typ na wynik meczu. Nie stoi jednak nic na przeszkodzie aby zabawić się w typ na tercje i kiedy zostanie podyktowana pierwsza kara. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że over w II tercji jest bardzo prawdopodobny, bo obie ekipy strzeliły po 10 goli między 20 - 40 minutą meczu i obie tylko w 2 meczach w II tercjach nie strzeliły ani jednej bramki. Typ 1: II tercja over 1,5 Typ 2: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu. Montreal - Atlanta Canadiens rozczarowują i nie ma sensu pastwić się nad ich grą, a raczej "nie grą". Drozdy są w zupełnie odwrotnej sytuacji: grają bardzo dobrze, dużo strzelają i tylko jedna porażka. Zastanawia mnie słaba postawa dzisiejszych gospodarzy, ale zerkając w kalendarz i na ich najbliższych rywali: Atlanta, NYIslanders, NYR i znowu Islanders, wydaje mi się, że wkrótce odniosą pierwsze zwycięstwo w reg.time. Tymczasem jednak sugerując się głównie tym, że Montreal gra bez "vervy", a zawodnicy Atlanty pierwszy raz siadają na ławce kar po 5 minucie meczu, swego szczęścia poszukam w typie na kary. Typ: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu
|
Do góry
|
|
|
|
#3469402 - 21/10/2009 07:44
|
enthusiast
Meldunek: 31/10/2006
|
witam z przyczyn technicznych miałem małą przerwę od gry. dziś szybko i na temat bez większych analiz, jak już było wspomniane zwycięstwo Canadiens wisi w powietrzu, dziś rywal w sam raz na przełamanie bo obecny bilans Atlanty wygląda lepiej niż ich możliwości Montreal Canadiens - Atlanta Thrashers Typ 1 z OT i SO kurs 1.83 Trafione typy: 6, nietrafione 4
|
Do góry
|
|
|
|
#3469972 - 21/10/2009 21:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Pittsburgh - St.Louis Pingwiny przegrały tylko 1 mecz i to z powiedzmy dziwnym rywalem(Phoenix 3:0), ale w pozostałych meczach same zwycięstwa(2razy po SO). Każda passa ma swój koniec i dlatego aby nie wdepnąć w g.... omijam typ na wynik meczu. Nie stoi jednak nic na przeszkodzie aby zabawić się w typ na tercje i kiedy zostanie podyktowana pierwsza kara. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że over w II tercji jest bardzo prawdopodobny, bo obie ekipy strzeliły po 10 goli między 20 - 40 minutą meczu i obie tylko w 2 meczach w II tercjach nie strzeliły ani jednej bramki. Typ 1: II tercja over 1,5 Typ 2: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu. Montreal - Atlanta Canadiens rozczarowują i nie ma sensu pastwić się nad ich grą, a raczej "nie grą". Drozdy są w zupełnie odwrotnej sytuacji: grają bardzo dobrze, dużo strzelają i tylko jedna porażka. Zastanawia mnie słaba postawa dzisiejszych gospodarzy, ale zerkając w kalendarz i na ich najbliższych rywali: Atlanta, NYIslanders, NYR i znowu Islanders, wydaje mi się, że wkrótce odniosą pierwsze zwycięstwo w reg.time. Tymczasem jednak sugerując się głównie tym, że Montreal gra bez "vervy", a zawodnicy Atlanty pierwszy raz siadają na ławce kar po 5 minucie meczu, swego szczęścia poszukam w typie na kary. Typ: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu Coraz bardziej mnie zadziwiasz lemexie skutecznościa. W Pittsburghu komplecik , no no oby tak dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#3470630 - 22/10/2009 03:08
[Re: nivet]
|
veteran
|
Anaheim-Dallas Jak to w derbach Dywizji bywa, tak też i tym razem mam nadzieję, że będzie ostro. Podejrzewam, że ławkę kar będzie miał kto ogrzewać i to od samego początku meczu, bo kto się wystraszy rywala - ten przegra mecz. Typ: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa do 4:59' meczu. Minnesota - Colorado Minnesota zadomowiła się na dole tabeli i nie miała jeszcze okazji cieszyć się ze zwycięstwa w reg.time. Jak długo jeszcze będą "czerwoną latarnią" Zachodu ? Dzisiaj podejmą "schodzące" z ogromnym impetem Lawiny, które kończą swoją sesje wyjazdową(7 meczy). Colorado znajduje się na przeciwległym biegunie tabeli z 13 punktami i 28 strzelonymi bramkami. Połowę tych bramek strzelili w drugich tercjach. Minnesota w pierwszych tercjach tego sezonu tylko w 2 meczach strzeliła po jednej bramce, reszta padła w drugich i trzecich. Mając do wyboru II lub III tercję tego meczu i patrząc na osiągnięcia Lawin zdecydowałem się na postawienie overa w II tercji 1,5. Typ1: II tercja over 1,5 Typ2: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa pomiędzy 5 - 60' meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3471955 - 22/10/2009 19:49
|
veteran
|
Dzisiaj meczem, który będzie mącił w głowach typerom będzie potyczka Senatorów z "wieśniakami". Porównując tylko dotychczasowe mecze obu ekip - faworyt powinien być tylko jeden. Ottawa!!! Przypomnę jednak, że NYIslanders, które też stało na straconej pozycji urwało punkt, ale być może to "słabość" Senatorów do ekip z tej Dywizji, bo przegrali i z NYR i z Pittsburghiem. Broń Boże, nie kraczę, ale odrobina ostrożności nie zawadzi. Myślę, że można Ottawę co najwyżej "włożyć" do Patentu lub innej kombinacji, ale od singla i to za dużą stawkę bym się wzdrygał. Los Angeles - Dallas Zacznę podobnie jak wczoraj:" Jak to w derbach Dywizji bywa, tak też i tym razem mam nadzieję, że będzie ostro. Podejrzewam, że ławkę kar będzie miał kto ogrzewać i to od samego początku meczu, bo kto się wystraszy rywala - ten przegra mecz." Wczoraj oczekiwana kara spóźniła się o kilkadziesiąt sekund, może dzisiaj chłopcy z gwiazdą na koszulkach będą mniej "ruchawi" i bardziej skorzy do gry faul, bo Kaczory trochę ich "gnioty" w III tercji i widać było po Dallas pierwsze oznaki zmęczenia. Co mówią statystyki tego sezonu odnośnie kar? Dallas 3 razy na 9 meczy do 5 minuty zjeżdżało na ławkę kar. Ostatni raz w meczu z LA właśnie na swoim lodzie. Królowie natomiast 2/9. Gdyby to nie derby, bardziej byłbym skłonny postawić na karę pomiędzy 5'- 60', ale z kolei LA od 3 meczy na ławie zasiada później i nie sądzę, aby taki trend podtrzymali dłużej niż jeszcze 1-3 mecze. Typ: pierwsza kara 2-5 minutowa do 4:59' meczu Tampa Bay-San Jose Rekiny są w stanie bez pomocy Tampy zapewnić overa 1,5 w każdej z tercji. 32 strzelone gole w 9 meczach i 24 stracone w reg.time. Tampa wyraźnie "brzydzi" się strzelonymi bramkami w I tercji, bo udało im się to tylko raz (1 gol), a zdecydowanie lepiej wychodzi im strzelanie goli w II(8) i III(7) tercji. Matematyka jest nieubłagana w tej sytuacji: "bramko-płodne" Rekiny + najskuteczniejsza Tampa w II tercji = over 1,5 II tercja. Typ: over 1,5 w II tercji
|
Do góry
|
|
|
|
#3473374 - 23/10/2009 04:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Witam! Własnie niedawno delegacja się skończyła, jest trochę luzu więc można powrócić do NHL. Co prawda przerwa była długa ale starałem się być cały czas na bieżąco Dziś króciutko: Ottawa - Nashville 2 (OT+SH) 2.70 Bwin 2j. Popieram obawy lemex'a o typowanie dziś Ottawy więc próbujemy śmiało na "wieśniaków". Może się uda... Phoenix - Detroit 1 (OT+SH) 2.10 Bwin 4j. Zagrane trochę grubiej, bo Kojoty mogą dziś naprawdę "coś" ugrać... Atlanta - Washington 2 2.15 Bwin 3j. Z "faworytów" wybrałem dziś Capitals i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą... Ostatnio W-L-Zw: 0-1-0 (-2,0j.) Stan: 9-12-1 (-1,71j.)
|
Do góry
|
|
|
|
#3473705 - 23/10/2009 06:46
[Re: Ralph]
|
enthusiast
Meldunek: 31/10/2006
|
spróbuje nieco inaczej i dziś zagram na skrzydła, co prawda to dopiero początek długiego sezonu i głębsze wnioski na razie chyba nie mają większego sensu ale...mimo wszytko obecna pozycja skrzydeł w tabeli nie przystoi na taką drużynę, bilans 3 zwycięstw i 4 porażek skłania mnie do tego by postawić właśnie na nich, to że potencjał w ataku mają spory wiadomo nie od dziś, niestety jednak Osgood w bramce to nie Hasek i jest jak jest ale myślę, że już niedługo powinni zanotować jakąś małą seryjke zwycięstw Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings Typ: 2 z OT i SO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|