Strona 6 z 28 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 27 28 >
Opcje tematu
#3460547 - 16/10/2009 17:16 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: jacky sparrow]
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
cudownie laugh wszystko na odwrót.
jedyna korzyśc to taka, że przynajmniej teoretycznie zaczynają się pewne kwestie wyjaśniać. nic to. dziś kolejna noc z NHL i trzeba się zastanowić na spokojnie jak odrobić dzisiejszą "wpadkę"
hokej
pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#3463141 - 17/10/2009 23:47 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: jacky sparrow]
jacky sparrow Offline
enthusiast

witam
tak na pierwszy "rzut oka" to widzi mi się szansa dla SJ na wywiezienie punktów z Long Island, zwycięstwo Toronto nad liderami z NY - tak na przełamanie serii. Kusi mnie również aby dać jeszcze raz szansę Montrealowi oraz zupełnie "od czapy" OT w meczu Detroit - Colorado. To tak bez zbytniego zagłębiania się po obejrzeniu dzisiejszych par.
pozdrawiam

Do góry
#3463538 - 18/10/2009 02:35 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: jacky sparrow]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Ja też się nie wysilę i zaproponuję parę Buffalo - Atlanta, z tym, że nie interesuje mnie wynik, a raczej kiedy sędziowie zadecydują o pierwszej karze.(obserwacje dotychczasowych dokonań obu zespołów)
Typ: kara 2 lub 5 minutowa między 5-60 minutą meczu. cool

Do góry
#3463786 - 18/10/2009 06:20 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
alan2000 Offline
veteran

Meldunek: 03/04/2004
witam po dlugiej przerwie

ja na dzis widze tak
NJD 3 spotkania we wlasnej hali i 3 porazki znowu na wyjezdzie zupelnie na odwrot 3 zwyciestwa w tym dwa po SO czas na przelamanie tej passy i czas zaczac wygrywac tez na wlasnej tafli

MON wg wujka Lemexa nie wolno grac 1 spotkania po powrocie na wlasne smiecie i po raz kolejny sie to sprawdzilo wrocili do domu i dostali baty od Lawin dzis kolejny mecz tym razem z Senatorami takie male derby i mam nadzieje ze zwycieskie dla gospodarzy

i ostatni meczyk to TOR dzis jedna z niewielu szans na zwyciestwo w najblizszym czasie po dzisiejszym spotkaniu seria wyjazdowa 5 kolejnych spotkan na obcym terenie gdzie nie musi byc wcale latwo o jakiekolwiek zwyciestwo

NJD 2.2
MON 2.1
TOR 2.8

pozdrAVIAm

Do góry
#3463810 - 18/10/2009 06:57 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Originally Posted By: lemex
Ja też się nie wysilę i zaproponuję parę Buffalo - Atlanta, z tym, że nie interesuje mnie wynik, a raczej kiedy sędziowie zadecydują o pierwszej karze.(obserwacje dotychczasowych dokonań obu zespołów)

Siema Lemex.

Co to za specjale grasz i wymyślasz duch
Takiego czegoś jeszcze nie widziałem w Twoim wykonaniu cop

Do góry
#3463817 - 18/10/2009 07:15 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: nivet]
Patrolinho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/07/2006
A dla mnie na dzisiaj under w Columbus i wygrana Phoenix wygląda dobrze. Co do NJ nie jestem przekonany, ale w bramce Caroliny słabiutki jak na razie na wyjeździe Ward więc odpuszczę... Poza tym czyste zwycięstwo Wasingtonu chyba nie podlega wątpliwości ? Pomijam już to, że na pewno coś stracą, ale wbiją co najmniej 2 razy tyle ;]
I do tego na lekko zwycięstwo Minnesoty i NY Rangers. Toronto zawiodło mnie już 2 -krotnie w tym sezonie, dlatego mam nadzieję, że tym razem nie zrobią mi żadnego psikusa w postaci zwycięstwa z dobrze dysponowanymi Rangersami...

Do góry
#3463845 - 18/10/2009 11:38 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: nivet]
lemex Offline
veteran

Originally Posted By: nivet

Siema Lemex.

Co to za specjale grasz i wymyślasz duch
Takiego czegoś jeszcze nie widziałem w Twoim wykonaniu cop

Jako stary safanduła papa czuję się zobowiązany, aby podpowiedzieć młodszym kolegom, gdzie szukać dziury w całym jak brak w głowie klarownej myśli. Ten "specjal" to wersja testowa, jest pod ciągłą obserwacją i pierwszy raz odważyłem się opublikować typ. Ważne , że "wlazło" - pierwsza kara w meczu było w 5 minucie 25 sekundzie. ooo

Do góry
#3465595 - 19/10/2009 06:58 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
nivet Offline
Carpal Tunnel

No tak, że weszło to dobrze grin Ale czy nie jest to zakład rządzący się nieco przypadkiem ? cool

Do góry
#3465661 - 19/10/2009 15:23 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: nivet]
lemex Offline
veteran

A typ na 1 X 2 w NHL, to nie przypadek? ooo W typowaniu na 1X2 masz 33,3333% szans, a na mój "specjal" szanse wzrastają do 50%. Powiem Ci Nivet, że ostatnio gra na tercje i kary lepiej mi wychodzi niż tradycyjne typowanie. Ot, taki urok tego naszego typowania, jak nie idzie normalnie, to trzeba szukać innych rozwiązań, a może akurat się uda. cool
Pozdro.

Do góry
#3465890 - 19/10/2009 20:55 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

Ciąg dalszy testowania typów z grupy dziwnych i ciekawych wink :
Dallas - Los Angeles
Typ - pierwsza kara 2 lub 5 minutowa pomiędzy 5 ,a 60 minutą meczu ooo

Edmonton - Vancouver
Typ1 - pierwsza kara 2 lub 5 minutowa do 4 minuty 59 sekundy
Typ2 - III tercja over 1,5 ooo

NYRangers - San Jose
Typ - II tercja over 1,5 ooo

Uzasadnienia brak, bo zbyt mało danych aby wyciągać zbyt pochopnie wnioski. cool
Pozdro i jasnych umysłów życzę.

Do góry
#3466248 - 20/10/2009 01:09 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
forty Offline

Meldunek: 14/05/2001

Do góry
#3466726 - 20/10/2009 05:53 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: forty]
jacky sparrow Offline
enthusiast

witam
ja dzisiaj ciąg dalszy poszukiwań przełamania serii:
NY Rangers - SJ Sharks - OT i 2

Rangersi grają rewelacyjnie - Gaborik już się zaczął spłacać, ale seria ich wygranych jest długa a NHL to wyrównana liga, więc małe potknięcie wisi w powietrzu. Dodatkowo zalożyłem już wcześniej, że SJ wygra dwa mecze w sesji wyjazdowej(1 już
wygrali) więc konsekwentnie

Edmonton - Vancouver - under 5,5

Seria trzech overów może zostać dziś przełamana - Vancouver stać na dobrą grę w defensywie no i może Roberto Luongo przypomni sobie za co niektórzy go podziwiali grin kurs w Expie przyzwoity

kusi jeszcze zagrać na LA 2 i X2.

pozdrawiam

Do góry
#3466986 - 20/10/2009 18:48 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: jacky sparrow]
lemex Offline
veteran

Pittsburgh - St.Louis
Pingwiny przegrały tylko 1 mecz i to z powiedzmy dziwnym rywalem(Phoenix 3:0), ale w pozostałych meczach same zwycięstwa(2razy po SO). Każda passa ma swój koniec i dlatego aby nie wdepnąć w g.... omijam typ na wynik meczu. Nie stoi jednak nic na przeszkodzie aby zabawić się w typ na tercje i kiedy zostanie podyktowana pierwsza kara. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że over w II tercji jest bardzo prawdopodobny, bo obie ekipy strzeliły po 10 goli między 20 - 40 minutą meczu i obie tylko w 2 meczach w II tercjach nie strzeliły ani jednej bramki.
Typ 1: II tercja over 1,5
Typ 2: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu. ooo

Montreal - Atlanta
Canadiens rozczarowują i nie ma sensu pastwić się nad ich grą, a raczej "nie grą". Drozdy są w zupełnie odwrotnej sytuacji: grają bardzo dobrze, dużo strzelają i tylko jedna porażka. Zastanawia mnie słaba postawa dzisiejszych gospodarzy, ale zerkając w kalendarz i na ich najbliższych rywali: Atlanta, NYIslanders, NYR i znowu Islanders, wydaje mi się, że wkrótce odniosą pierwsze zwycięstwo w reg.time. Tymczasem jednak sugerując się głównie tym, że Montreal gra bez "vervy", a zawodnicy Atlanty pierwszy raz siadają na ławce kar po 5 minucie meczu, swego szczęścia poszukam w typie na kary.
Typ: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu cool

Do góry
#3468990 - 21/10/2009 04:52 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
jacky sparrow Offline
enthusiast

witam
Zgadzam się z Lemexem, że Montreal odniesie wkrótce zwycięstwo - z tym, że poszukam go już dziś - oczywiście nie wygląda to najlepiej kiedy jedna drużyna wygrywa wszystko a druga dołuje, ale... no właśnie: po pierwsze przełamanie serii, po drugie własny lód i strzępy honoru a po trzecie wcale nie jestem przekonany, że dyspozycja Drozdów to coś trwałego. Habs jak to już napisał Lemex mają dobry kalendarz, więc w razie niepowodzenia...
Montreal - Atlanta - typ: 1

Columbus - Calgary - typ: OT
poszukuję dogrywek a w tym meczu idealnie mi pasuje takie rozwiązanie - Columbus rozpędzone, Calgary solidne i jak bym nie patrzył to nie potrafię wskazać zwycięzcy. A jeśli nie ma zwycięzcy to może OT? - wynik 3:3 lub 4:4. Over bardzo możliwy

Do góry
#3469402 - 21/10/2009 07:44 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: jacky sparrow]
antek23 Offline
enthusiast

Meldunek: 31/10/2006
witam
z przyczyn technicznych miałem małą przerwę od gry.
dziś szybko i na temat bez większych analiz, jak już było wspomniane zwycięstwo Canadiens wisi w powietrzu, dziś rywal w sam raz na przełamanie smile bo obecny bilans Atlanty wygląda lepiej niż ich możliwości tongue

Montreal Canadiens - Atlanta Thrashers
Typ 1 z OT i SO kurs 1.83

Trafione typy: 6, nietrafione 4

Do góry
#3469972 - 21/10/2009 21:57 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Pittsburgh - St.Louis
Pingwiny przegrały tylko 1 mecz i to z powiedzmy dziwnym rywalem(Phoenix 3:0), ale w pozostałych meczach same zwycięstwa(2razy po SO). Każda passa ma swój koniec i dlatego aby nie wdepnąć w g.... omijam typ na wynik meczu. Nie stoi jednak nic na przeszkodzie aby zabawić się w typ na tercje i kiedy zostanie podyktowana pierwsza kara. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że over w II tercji jest bardzo prawdopodobny, bo obie ekipy strzeliły po 10 goli między 20 - 40 minutą meczu i obie tylko w 2 meczach w II tercjach nie strzeliły ani jednej bramki.
Typ 1: II tercja over 1,5
Typ 2: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu. ooo

Montreal - Atlanta
Canadiens rozczarowują i nie ma sensu pastwić się nad ich grą, a raczej "nie grą". Drozdy są w zupełnie odwrotnej sytuacji: grają bardzo dobrze, dużo strzelają i tylko jedna porażka. Zastanawia mnie słaba postawa dzisiejszych gospodarzy, ale zerkając w kalendarz i na ich najbliższych rywali: Atlanta, NYIslanders, NYR i znowu Islanders, wydaje mi się, że wkrótce odniosą pierwsze zwycięstwo w reg.time. Tymczasem jednak sugerując się głównie tym, że Montreal gra bez "vervy", a zawodnicy Atlanty pierwszy raz siadają na ławce kar po 5 minucie meczu, swego szczęścia poszukam w typie na kary.
Typ: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa między 5 - 60 minutą meczu cool

Coraz bardziej mnie zadziwiasz lemexie skutecznościa. W Pittsburghu komplecik grin, no no oby tak dalej.

Do góry
#3470630 - 22/10/2009 03:08 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: nivet]
lemex Offline
veteran

Anaheim-Dallas
Jak to w derbach Dywizji bywa, tak też i tym razem mam nadzieję, że będzie ostro. Podejrzewam, że ławkę kar będzie miał kto ogrzewać i to od samego początku meczu, bo kto się wystraszy rywala - ten przegra mecz.
Typ: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa do 4:59' meczu. ooo

Minnesota - Colorado
Minnesota zadomowiła się na dole tabeli i nie miała jeszcze okazji cieszyć się ze zwycięstwa w reg.time. Jak długo jeszcze będą "czerwoną latarnią" Zachodu ? Dzisiaj podejmą "schodzące" z ogromnym impetem Lawiny, które kończą swoją sesje wyjazdową(7 meczy). Colorado znajduje się na przeciwległym biegunie tabeli z 13 punktami i 28 strzelonymi bramkami. Połowę tych bramek strzelili w drugich tercjach. Minnesota w pierwszych tercjach tego sezonu tylko w 2 meczach strzeliła po jednej bramce, reszta padła w drugich i trzecich. Mając do wyboru II lub III tercję tego meczu i patrząc na osiągnięcia Lawin zdecydowałem się na postawienie overa w II tercji 1,5.
Typ1: II tercja over 1,5
Typ2: pierwsza kara 2 lub 5 minutowa pomiędzy 5 - 60' meczu. cool

Do góry
#3471955 - 22/10/2009 19:49 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

Dzisiaj meczem, który będzie mącił w głowach typerom będzie potyczka Senatorów z "wieśniakami". Porównując tylko dotychczasowe mecze obu ekip - faworyt powinien być tylko jeden. Ottawa!!! Przypomnę jednak, że NYIslanders, które też stało na straconej pozycji urwało punkt, ale być może to "słabość" Senatorów do ekip z tej Dywizji, bo przegrali i z NYR i z Pittsburghiem. Broń Boże, nie kraczę, ale odrobina ostrożności nie zawadzi. Myślę, że można Ottawę co najwyżej "włożyć" do Patentu lub innej kombinacji, ale od singla i to za dużą stawkę bym się wzdrygał. shocked

Los Angeles - Dallas
Zacznę podobnie jak wczoraj:" Jak to w derbach Dywizji bywa, tak też i tym razem mam nadzieję, że będzie ostro. Podejrzewam, że ławkę kar będzie miał kto ogrzewać i to od samego początku meczu, bo kto się wystraszy rywala - ten przegra mecz."
Wczoraj oczekiwana kara spóźniła się o kilkadziesiąt sekund, może dzisiaj chłopcy z gwiazdą na koszulkach będą mniej "ruchawi" i bardziej skorzy do gry faul, bo Kaczory trochę ich "gnioty" w III tercji i widać było po Dallas pierwsze oznaki zmęczenia. Co mówią statystyki tego sezonu odnośnie kar? Dallas 3 razy na 9 meczy do 5 minuty zjeżdżało na ławkę kar. Ostatni raz w meczu z LA właśnie na swoim lodzie. Królowie natomiast 2/9. Gdyby to nie derby, bardziej byłbym skłonny postawić na karę pomiędzy 5'- 60', ale z kolei LA od 3 meczy na ławie zasiada później i nie sądzę, aby taki trend podtrzymali dłużej niż jeszcze 1-3 mecze.
Typ: pierwsza kara 2-5 minutowa do 4:59' meczu cop

Tampa Bay-San Jose
Rekiny są w stanie bez pomocy Tampy zapewnić overa 1,5 w każdej z tercji. 32 strzelone gole w 9 meczach i 24 stracone w reg.time. Tampa wyraźnie "brzydzi" się strzelonymi bramkami w I tercji, bo udało im się to tylko raz (1 gol), a zdecydowanie lepiej wychodzi im strzelanie goli w II(8) i III(7) tercji. Matematyka jest nieubłagana w tej sytuacji: "bramko-płodne" Rekiny + najskuteczniejsza Tampa w II tercji = over 1,5 II tercja.
Typ: over 1,5 w II tercji ooo

Do góry
#3473374 - 23/10/2009 04:40 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: lemex]
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
Własnie niedawno delegacja się skończyła, jest trochę luzu więc można powrócić do NHL. Co prawda przerwa była długa ale starałem się być cały czas na bieżąco cool

Dziś króciutko:

Ottawa - Nashville 2 (OT+SH) 2.70 Bwin 2j.
Popieram obawy lemex'a o typowanie dziś Ottawy więc próbujemy śmiało na "wieśniaków". Może się uda...

Phoenix - Detroit 1 (OT+SH) 2.10 Bwin 4j.
Zagrane trochę grubiej, bo Kojoty mogą dziś naprawdę "coś" ugrać...

Atlanta - Washington 2 2.15 Bwin 3j.
Z "faworytów" wybrałem dziś Capitals i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą...

Ostatnio W-L-Zw: 0-1-0 (-2,0j.)
Stan: 9-12-1 (-1,71j.)

Do góry
#3473705 - 23/10/2009 06:46 Re: NHL Regular season 09/10 [Re: Ralph]
antek23 Offline
enthusiast

Meldunek: 31/10/2006
spróbuje nieco inaczej i dziś zagram na skrzydła, co prawda to dopiero początek długiego sezonu i głębsze wnioski na razie chyba nie mają większego sensu ale...mimo wszytko obecna pozycja skrzydeł w tabeli nie przystoi na taką drużynę, bilans 3 zwycięstw i 4 porażek skłania mnie do tego by postawić właśnie na nich, to że potencjał w ataku mają spory wiadomo nie od dziś, niestety jednak Osgood w bramce to nie Hasek tongue i jest jak jest ale myślę, że już niedługo powinni zanotować jakąś małą seryjke zwycięstw

Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings

Typ: 2 z OT i SO

Do góry
Strona 6 z 28 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 27 28 >

Moderator:  rafal08