ja mogę się odnieść jedynie do pierwszego spotkania STL-DET, gdyż drugiego po prostu nie widzialem
pierwsza tercja to dominacja Red Wings, mimo, że Nutki strzelily pierwszą bramkę to od początku zawodów ton gry nadawali gracze Detroit, dośc szybko wyrównali a nawet wyszli na prowadzenie, grali z polotem i niekiedy można powiedzieć, że zamiast wybrać prosty strzał "bawili" się i marnowali dogodne kontry.
druga tercja to komplenie inny obraz gry, z czerwonoarmistów uszło powietrze, jak bym ogladal kompletnie inną druzyne, a na dodatek Osgood niczym specialnym sie nie popisywał, za to Mason obronil kilka magicznych strzałów.
trzecia tercja to takie chcę a nie mogę / nie umim
widać przewagę, były PP, kilka dziwnych kar dla Red Wings i skonczylo sie jak się skonczylo
bramki nutek powstawaly glownie z ich walecznosci i zadziornosci, oraz troszke szczesciu, widać, że nie odpuszczaja i to się im chwali, Red wings nie gryźli lodu tak jak oni, poza tym Mason swietne zawody.
to tyle, załuje, ze nie mam czasu ogladac wiekszej ilosci spotkan, gdyz jednak suche statystki nie przekazuja obrazu gry, kazdy team ma swój rodzaj tempa i rozgrywania zawodów, a to się da jedynie ogladajac spotkania.
btw nie wie ktos skad mozna sciagac cale mecze ? ewentualnie obszerniejsze skroty ?
p.s.
za bledy przepraszam - pisane na szybko