Strona 4 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#3418617 - 24/09/2009 02:46 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Podroznik]
olopatronat Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/11/2007
A dla Mnie over w tym meczu jest dobrym rozwiazaniem. Jak nie padnie wynik 0:0 to mysle, ze postrzelaja chlopaki. Oby pierwszy gol wpadl calkiem szybko

Do góry
Bonus: Unibet
#3418885 - 24/09/2009 03:55 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Podroznik]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: Podroznik
Originally Posted By: TriumfWoli
Korona pełnym składem.Belchatów nigdy nie przeszedł 1/16 bodajze...

Na pewno przeszedł nie pamiętam w którym to było sezonie ale wyeliminowali Legię wygrywajac w karnych 3:2
Dzisiejszy mecz ja postawiłem na remis do systemu jak znalazł wink

Jakoś sobie nie przypominam... coś czuje że to taka sama historia JAK KILKA POSTÓW WYŻEJ Z WYELIMINOWANIEM LECHA POZNAŃ PRZEZ DRUŻYNĘ OKOCIMSKI BRZESKO...

FATAMORGANA

Do góry
#3418974 - 24/09/2009 04:15 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Legia]
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Originally Posted By: McDziarz

Na pewno przeszedł nie pamiętam w którym to było sezonie ale wyeliminowali Legię wygrywajac w karnych 3:2

Jakoś sobie nie przypominam... coś czuje że to taka sama historia JAK KILKA POSTÓW WYŻEJ Z WYELIMINOWANIEM LECHA POZNAŃ PRZEZ DRUŻYNĘ OKOCIMSKI BRZESKO...

FATAMORGANA

Jak możesz pamietac jak wtedy nie wiedziałes co to Legia
dokładnie było to 07-11-1988 roku mecz zakończył sie wynikiem 0:0 karne 3:2 dla Bełchatowa

http://www.legia.net/historia/bl_mecz.php?id=2345

Do góry
#3419090 - 24/09/2009 04:39 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Podroznik]
Legia Offline
The Famous McD

FATAMORGANA

Jak możesz pamietac jak wtedy nie wiedziałes co to Legia
dokładnie było to 07-11-1988 roku mecz zakończył sie wynikiem 0:0 karne 3:2 dla Bełchatowa

http://www.legia.net/historia/bl_mecz.php?id=2345

Eeee to nie dziwne że nie pamiętam miałem wtedy 3 lata , pierwsze mecze Legii oglądałem w wieku 8 lat smile

Niespodziankami dzisiaj obrodziło ładnie , całe szczęście że nie tknąłem ani Śląska ani Górnika a te mecze przykuły moją uwagę ,

btw Wyniki Piasta Kobylin ( IV liga a więc 5ty poziom rozgrywkowy w kraju) pokazują tylko jak chujowa jest nasza ekstraklasa i jak niewielka jest różnica pomiędzy piłką "ZAWODOWĄ" a tą "AMATORSKĄ"

Do góry
#3419402 - 24/09/2009 06:38 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: ArtekPotito]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
Originally Posted By: ArtekPotito
Korona Kielce - GKS Bełchatów 2 @2.8 bet365 3/10
Krótko, bo czas goni.

Nie jestem ekspertem od piłki nożnej, ale na meczach Korony w Kielcach jestem regularnie (nie byłem tylko na meczu z Lechem). Zespół kielecki jest niemal uzależniony od Ediego, w ataku zawsze go szukają, on najczęściej prowadzi grę, dzisiaj go nie ma w kadrze na mecz i podejrzewam, że gra Korony się posypie i zaczną się gubić, szczególnie w ataku. Można spróbować skromnie.
Drfocus nie chodziło mi o to, że Edi jest w takiej formie, że bez niego Korona jest słaba, tylko, że go szukają zawsze na boisku i bez niego mogą się pogubić. Tym razem nie miałem jednak racji, bo chłopaki zagrali nieźle (ale nie jakoś wspaniale), za to Bełchatów tragicznie, dzisiaj by ich spokojnie ograła nawet drużyna z 1 ligi.

Do góry
#3419917 - 24/09/2009 22:24 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: jerome]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Originally Posted By: jerome
Polonia Bytom wystawi rezerwy, warto grać bo u nas ten puchar jest olewany corocznie

ciekawe czy ktoś skorzystał, następna okazja za rok smile

Do góry
#3420839 - 25/09/2009 05:48 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: jerome]
zaberek1987 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/06/2006
Polonia Bytom wystawi rezerwy, warto grać bo u nas ten puchar jest olewany corocznie

ciekawe czy ktoś skorzystał, następna okazja za rok smile

polonia mogla wygrac mecz ale oszmaniec ladnie bronil smile

ciekawe na kogo teraz trafia smile

Do góry
#3427492 - 29/09/2009 01:22 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: zaberek1987]
Legia Offline
The Famous McD

GKP Gorzów - Legia 1X

W Warszawie zostają Grzelak oraz czarne złoto czyli Choto i Chinyama.

Legia jutro tradycyjnie jak to w Pucharach zagra tymi którzy w lidze grają mniej lub wcale , tak więc zobaczymy na boisku Jędrzejczyka Paluchowskiego , Szale , Komorowskiego wracającego po kontuzji Jarzębowskiego , do tego Ci którzy ze względu na słabszą formę wypadli ze składu w meczu z Lechem czyli Mięciel , Giza i Szałachowski. Legia we wczesnych fazach pucharu nigdy nie zachwyca , raczej traktują te rozgrywki jak zło konieczne stąd co roku widzimy męczarnie z takimi zespołami jak Stal Sanok.

Z kolei dla Gorzowa przeciętnego drugoligowca przyjazd Legii to niewątpliwie wydarzenie dużego kalibru , jutro gracze z Gorzowa zagrają z niesłychaną ambicją i wolą walki - dla niektóych graczy z Gorzowa pojedynek z Legią będzie pierwszym i zarazem zapewne dla olbrzymiej większości graczy ostatnim meczem rozgrywanym z tak renomowanym rywalem , można powiedzieć że całe życie trenowali marząc o tym że kiedyś będzie im dane zagrać przeciw takiemu wielkiemu zespołowi jak Legia Warszawa wink.

jutro będą gryźć trawę z niesłychaną ambicją i wolą walki tego można być pewnym , zresztą wszędzie gdzie przyjeżdża Legia jest podobnie , z kolei ze strony Legii będzie do odrobienia pańszczyzna co już nie raz wojskowi pokazywali w rozgrywkach pucharowych , że przypomne tylko casus Stali Sanok.

W zespole GKP znajdujemy kilka znanych nazwisk. Jest 35-letni już Paweł Kaczorowski, któremu kibice z &#8222;Żylety&#8221; rzucali kiedyś zabawki na boisko. Są znani z rozgrywek ekstraklasy Adam Czerkas, David Topolski, Paweł Wojciechowski, Grzegorz Jakosz i Artur Andruszczak. Jest wreszcie Maciej Truszczyński, który w 2005 roku przechodził testy w Legii Warszawa. To ponad połowa drużyny. Nie są to świetni gracze, bo gdyby nimi byli, to nie graliby w Gorzowie. Stać ich jednak na odegranie roli jednorazowych bohaterów.

1x na GKP po 90 minutach czyli najprawdopodobniej remis , i awans Legii po dogrywce bądź rzutach karnych taki widze scenariusz wink

AVE (L)

Do góry
#3427500 - 29/09/2009 01:30 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Legia]
ślimak Offline
enthusiast

Meldunek: 15/01/2006
Niewątpliwie mecz opisany powyżej to w Gorzowie wydarzenie. Ze strony bukmacherskiej kompletnie nie wiem jak ten mecz ugryźć, bo ciężko spojrzeć mi chłodnym okiem. Pewnie za drobne zagram na awans Stilonu, tak bardziej dla zabawy, ale to wszystko.
Skoro kolega znający klimaty warszawskie typuje 1x to chyba nie jest źle i powalczymy!:)

Do góry
#3427564 - 29/09/2009 02:12 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: ślimak]
Legia Offline
The Famous McD

Główny różnica jaka jest to w podejściu Legii do takich meczów , chodzi mi tu głównie o mobilizację - podejście mentalne >> Legia podchodzi przeważnie jak do sparingu grając z niżej notowanymi przeciwnikami dla Gorzowian to być może mecz sezonu.

Jeżeli weźmiemy pod lupe tylko ubiegły sezon to był oto tak :

1) W Płocku wygrana dopiero po dogrywce , do 80ej minuty było 1:0 dla Wisły.

2) Potem jaga i 0:0 po 90 minutach , pomimo że Legia pierwszym składem wyszła a Jaga puściła wtedy rezerwy , nerwówka i awans dopiero po karnych z 2im garniturem Jagi !!!

3) Legia - Stal Sanok - na Legii nie było widać różnicy że gra drużyna z ekstraklasy przeciw drużynie z 5go frontu , gracze Legii dostali spore ilości gwizdów a większa część publiki nagradzała brawami Stal Sanok , skończyło się na 3:1 , gdyby któryś graczy Stali w 85ej minucie nie trafił w słupek a do bramki na 2:2 byłaby to największa kompromitacja Legii na Ł3 w historii.

4) Następnie rewanż i 1:1 w Sanoku >>> Legia przegrywała 1:0 , Stal miała swoich kilka niezłych sytuacji żeby odrobić straty z 1go meczu.

W półfinale już baty > dwa razy w plecy po 1:0 z Ruchem Chorzów.

Do góry
#3427674 - 29/09/2009 02:52 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Legia]
12-latek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2004

3) Legia - Stal Sanok - na Legii nie było widać różnicy że gra drużyna z ekstraklasy przeciw drużynie z 5go frontu , gracze Legii dostali spore ilości gwizdów a większa część publiki nagradzała brawami Stal Sanok , skończyło się na 3:1 , gdyby któryś graczy Stali w 85ej minucie nie trafił w słupek a do bramki na 2:2 byłaby to największa kompromitacja Legii na Ł3 w historii.

4) Następnie rewanż i 1:1 w Sanoku >>> Legia przegrywała 1:0 , Stal miała swoich kilka niezłych sytuacji żeby odrobić straty z 1go meczu.

Borowczyk smile do dzisiaj nie moge tego zrozumiec jak on nie wykorzystał tej sytuacji...
Kolega z roku jest z Sanoka i żył tym meczem strasznie, właściwie to on zaszczepił mi sympatie do sanockiej druzyny a ja jemu do rzeszowskiego żużla smile
Niebywałe co niektórzy piłajrze są w stanie zrobić jak sie zmobiluzują, już nie raz piłkarze Stali Sanok zrobili niespodzianke w Pucharze, szkoda że brakuje takiej ambicji i motywacji grajków w druzynach z Ekstraklasy ;/

Do góry
#3427818 - 29/09/2009 03:56 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: 12-latek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
http://www.lechpoznan.pl/art,12732,stal_stalowa_wola_lech_pozna_wtorek_godz._15_30.htm

Na krótko - Lech bez Wilka i Chrapka. Na wyjście w podstawowej 11tce szanse mają Zapotoka, Wojtkowiak i Mikołajczak.

Do góry
#3428110 - 29/09/2009 06:44 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: kfjatek]
[a]domaitis Offline
solus contra omnes

Meldunek: 17/02/2002
futbol Stal Stalowa Wola - Lech Poznań

Jutro w Stalowej Woli staną naprzeciw siebie zdobywca Pucharu z
poprzedniej edycji i ostatnia drużyna I ligi.
Poznaniacy po ligowej porażce z Legią z pewnością bedą chcieli się odbudować i odzyskać pewność siebie.
Lech zagra bez Wilka i Chrapka, Stalówka natomiast pod wodzą nowego trenera J Białka, ktory zaczał swą pracę od remisu z Pogonią w lidze.

Patrząc na postawę i wyniki Lecha w tym sezonie, może okazać się, że rozgrywki PP to jedyna furtka do gry w europejskich pucharach w przyszłym sezonie.

Piłkarze gospodarzy zapowiadają sprawienie niespodzianki, ale wydaje się, że mocno umotywowany Lech nie pozostawi złudzeń czerwonej latarni zaplecza ekstraklasy i odniesie pewne zwyciestwo

Typ: 2 @ 1.35 , Lech -1 @1.95

Do góry
#3428632 - 29/09/2009 19:35 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: [a]domaitis]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Piłka nożna - Puchar Polski start 15:30

Stal Stalowa Wola - Lech Poznań
Typ: Lech
@1,4 5/10
Typ: Lech -1
@2,05 2/10

Jak pewnie kilka osób na forum wie, jestem wieloletnim kibicem Stali. W tym sezonie też miałem (wątpliwa) przyjemność oglądania ich we wszystkich spotkaniach (z wyjątkiem meczu z Dolcanem). Mógłbym przeanalizować każda z formacji jak i postawę każdego zawodnika z osobna, ale nie widzę w tym większego sensu, gdyż Stal gra po prostu słabo. Tydzień temu co prawda w końcu zmieniono trenera co oczyściło atmosferę w drużynie, na stadionie pewnie pojawi się mnóstwo (jak na realia Stalowej Woli) ludzi, ale w tym momencie Lech to zawysokie progi dla Stali, niezależnie od tego jakim składem by nie zagrał Lech. Co do tego kto w ogóle przyjedzie do Stalowej Woli z Poznania, ciężko się doszukać (na stronie Lecha są zdjęcia pakujących się do autokaru Peszki, Lewandowskiego, więc domyślam się, że po jakieś głębokie rezerwy Lech nie sięgnie). Kolejny aspekt tego spotkania który trzeba zauważyć to postawa Lecha w ostatnich spotkaniach, są w dołku a tym spotkaniem mogą się podbudować (stąd też typ na wygraną z hc). Na koniec dodam jeszcze taki mały szczegół, jakim jest pan Jacek Zieliński i jego pochodzenie. Pan Zieliński pochodzi z Tarnobrzegu tj. miasta lokalnego rywala Stali znienawidzonego od lat. Być może pan Zieliński będzie chciał wyrównać lokalne porachunki. smile

http://www.lechpoznan.pl/art,12732,stal_stalowa_wola_lech_pozna_wtorek_godz._15_30.htm

Do góry
#3428747 - 29/09/2009 20:46 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: retoox]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Odnosnie tego spotkania natknalem sie na cos takiego...

Double result

Lech/Lech - kurs 2.00

Mysle ze warto sprobowac....

Do góry
#3504326 - 10/11/2009 02:27 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: kamasutra]
BKS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/07/2009
11.11.2009 - start 15:00
Lechia - Odra W.Śl.
mecz 1/8 finału Pucharu Polski
zapraszam do dyskusji...

nie będę się za dużo rozpisywać ... gram konsekwentnie na over 2,5 w tym meczu. Lechia 11 mecz bez overa ! liczę, że seria zostanie przerwana już w środę. kurs około @2,30, więc warto ...

Do góry
#3505473 - 10/11/2009 21:48 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: BKS]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Lechia - Odra W.
Typ: 1
Kurs 1.62 stawka wysoka (mimo że puchar)

Do Gdańska przyjeżdza Odra - najsłabsza drużyna ligi do tego w Wodzisławiu epidemia. Z powodu grypy zoostają w domu Malinowski, Dymkowski, Piechniak, Kwiek, Woś, Wodecki, Stachowiak a do tego w ostatnim meczu kontuzji nabawił się Prieloż. Trener Moskal zapowiada, że wezmie zawodników z ME. W kadrze Lechii znaleźli się czołowi zawodnicy, trner dal tylko odpoczać Mateuszowi Bakowi, Hubetowi Wołąkiewiczowi oraz Marko Bajicowi. Reszta to podstawowi zawodnicy. W lidze Odra niespodziewanie wygrała nad morzem 2-0, teraz Lechia bez problemu powinna uporać się z drugim składem Odry.

Do góry
#3505600 - 10/11/2009 23:21 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: drfocus]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: drfocus
Lechia - Odra W.
Typ: 1
Kurs 1.62 stawka wysoka (mimo że puchar)

Do Gdańska przyjeżdza Odra - najsłabsza drużyna ligi do tego w Wodzisławiu epidemia. Z powodu grypy zoostają w domu Malinowski, Dymkowski, Piechniak, Kwiek, Woś, Wodecki, Stachowiak a do tego w ostatnim meczu kontuzji nabawił się Prieloż. Trener Moskal zapowiada, że wezmie zawodników z ME. W kadrze Lechii znaleźli się czołowi zawodnicy, trner dal tylko odpoczać Mateuszowi Bakowi, Hubetowi Wołąkiewiczowi oraz Marko Bajicowi. Reszta to podstawowi zawodnicy. W lidze Odra niespodziewanie wygrała nad morzem 2-0, teraz Lechia bez problemu powinna uporać się z drugim składem Odry.

Ja proponuje do czystej jedynki pograć dodatkowo handi po 2,75

Skala osłabień dużo większa co resztą widać kogo nie zabrano do Gdańska , widać że odpuścili całkowicie ten Puchar.

Trener Robert Moskal zabrał na to spotkanie tylko 16 piłkarzy. W kadrze znaleźli się również piłkarze Młodej Ekstraklasy. Winna temu jest grypa jaka zapanowała w zespole. Z chorobą zmagają się kluczowi gracze wodzisławian między innymi Adam Stachowiak, Piotr Piechniak, Marcin Malinowski i Jan Woś. Jeśli do tego doliczyć kontuzje to z Lechią przyjdzie Odrze zagrać w bardzo odmłodzonym składzie.

Kadra na mecz z Lechią Gdańsk
Michał Buchalik, Mateusz Łobaczewski, Szymon Jary, Jacek Kuranty, Adam Mójta, Mateusz Słodowy, Tomas Radzinevicius, Jacek Kowalczyk, Bartłomiej Chwalibogowski, Daniel Tanżyna, Jacek Bańczyk, Daniel Rygel, Daniel Bueno, Krzysztof Markowski, Marek Sobik, Łukasz Skrobacz.

Do góry
#3506191 - 11/11/2009 04:24 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Legia]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Wypada mi się tylko zgodzić z kolegami. Rzeczywiście Odra Wodzisław Śląski ma bardzo duże problemy nie tylko sportowe, ale także zdrowotne o czym wyżej napisał McDziarz i drfocus. Do tego warto dodać, że Odra w lidze nie była wstanie wygrać już żadnego spotkania od ośmiu kolejnych kolejek. Dochodzi oczywiście do tego problemy z zarządem. Współwłaściciele klubu : Polacy i Czesi nie są w stanie dojść do żadnego porozumienia. Trochę nam to powoli pachnie tym co mieliśmy nie tak dawno temu w Łódzkim Klubie Sportowym. Tam Daniel Goszczyński nie był w stanie dogadać się w żaden sposób co zaowocowało bardzo poważnymi konsekwencjami ze spadkiem w skutek braku licencji. Nie życzymy tego samego Odrze, która przecież obok Legii Warszawa najdłużej występuje w najwyższej klasie rozgrywkowej. Niestety nie widać żadnego progresu sportowego i ogranizacyjnego w tym klubie. Tak źle tam jeszcze nie było. Zawsze był to klub świetnie poukładany, który odkrywał wiele nowych talentów z niższych lokalnych śląskich lig. To właśnie ten stary sprawdzony model powinien znowu zadziałać w tym klubie " z nad czeskiej granicy", póki jeszcze nie jest za późno. Jeśli chodzi o przeciwnika a zarazem gospodarza spotkania to można o nim pisać głównie w samych superlatywach. Widać, że w tym sezonie Lechia Gdańsk zrobiła widoczny progres i to dzięki młodemu trenerowi Tomaszowi Kafarskiemu. Jest to naprawdę początek coraz to lepszej Lechii. Klub jest pod władaniem jednego z najbogatszych Polaków - Kuchara. A do tego ostatnio podpisali lukratywną umowę z firmą Sportfive. Już tylko po zabiegach marketingowych widać kto jest w lepszej sytuacji. Jeśli do tego dodamy poziom sportowy i epidemię grypy to faworyt jest jeden, oczywiście LEchia Gdańsk.

Lechia Gdańsk 10/10
bukmacherzy: betclick i expekt 1,50

Do góry
#3507745 - 12/11/2009 00:11 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Ignorator]
kamasss Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
HT 1-0

BKS jedna uwaga, też gram over 2,5 ale seria Lechii w lidze owszem hest długa, ale ogólnie meczów nie.

ostatni over właśnie w pucharze 3-1 (jakieś 5-6 meczy temu)

Do góry
Strona 4 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro