Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#3757418 - 17/03/2010 17:19 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: KUERTEN.]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Lechia Gdańsk-Wisła Kraków

Pierwszy mecz pod wodzą Kasperczaka z pewnością wniesie zmiany w sposobie gry zespołu, przedewszystkim zespół powinien grać bardziej offensywnie budując akcje głównie za pomocą skrzydeł (jak to Henio miał w zwyczaju), jak piłkarze zrealizują założenia taktyczne to się okaże, mam nadzieje że zmiana trenera nieco ocuciła niemrawych grajków
Licze na żywe spotkanie z obu stron i dużo akcji podbramkowych, jaki będzie wynik nostradamus nie przewidzi.

liczba rogów 10,5 over/ 1.9

Do góry
Bonus: Unibet
#3757763 - 17/03/2010 21:05 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: royalflush]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Trener Korony Kielce potwierdził, że dzisiaj w meczu PP z Jagiellonią wystawi rezerwowy skład. Ważniejszy dla Kielczan jest weekendowy mecz w lidze z Odrą. Chodzą tez plotki, że jest układ Korona-Jaga. Korona wygrała 27.02 w lidze (1-0) a teraz "Złocisto-krwiście" podłożą się w PP i awansuje dalej Jaga.

Zagrałem: Jagiellonia Białystok (asian 0:0) @2.00

Do góry
#3757775 - 17/03/2010 21:12 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: DJ SOSNA]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Właśnie miałem wrzucić to co pisał Sosna

W środę o lepsze wrażenie postarają się jednak w większości ci, którzy z "Pasami" nie grali. Marcin Sasal zamierza dać szansę zmiennikom. W bramce po raz pierwszy za swojej kadencji wystawi Radosława Cierzniaka. W kieleckim zespole zadebiutuje również pozyskany zimą z GKP Gorzów pomocnik Łukasz Maliszewski. Swoje dłuższe szanse dostaną również pomocnicy: Paweł Kaczmarek, Grzegorz Lech i napastnik Michał Zieliński. - Chcę zobaczyć tych, którzy mieli dotychczas mniej okazji do gry.

Wracając do meczu w Kielcach , faktycznie dziwnie to wyglądało Jagiellonia grała tragicznie tak jakby nie chcieli wygrać, za tydzień cudownie złapała formę i wygrała na wyjeździe po raz pierwszy od 2 lat. Po meczu piłkarze przybili sobie piątki z uśmiechem na twarzy.

Kursy już pospadały ale HC 0 warte rozważenia, bo remis w dwumeczu nie jest złym wynikiem.

Do góry
#3757861 - 17/03/2010 21:51 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Kura]
Jaruzelski Offline
veteran

Meldunek: 19/10/2007
Co do składu Jagi to wiemy że będzie mocny ale pytanie brzmi czy ktoś zna 18 meczową Korony Kielce ??

Do góry
#3758027 - 17/03/2010 23:26 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Jaruzelski]
kiki1981 Offline
enthusiast

Meldunek: 12/11/2005

Do góry
#3766684 - 23/03/2010 16:13 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: kiki1981]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Legia - Ruch

Mimo przyjscia Bialasa do Legii, poza wiekszym zrywem w pierwszej polowie nic w grze druzyny sie nie zmienilo. Przygotowanie w przerwie zimowej bylo fatalne. Do tego ten zespol nie umie grac pilka, nikt nie wychodzi do podan, poza kilkoma wyjatkami pilkarze przewaznie boja sie wziac odpowiedzialnosci na siebie i chowaja sie za zawodnikami druzyny przeciwnej... Wierze ze w koncu zaczna grac tak jak potrafia, ale jeszcze nie teraz, nie maja czasu zeby sie tego nauczyc. Poza wiecznie kontuzjowanym Chinyama w kadrze na ten mecz nie znalazl sie Mieciel i Choto, z czego chyba tylko ten drugi jest spora strata. Wyjsciowy sklad jest w tej chwili niewiadoma, ale w obwodzie jest 3 napastnikow (Dong, Szalachowski, Grzelak) wiec mysle ze Bialas zdecyduje sie na ustawienie 4-4-2. Jak narazie pozytywow mozna sie dopatrzyc w tym ze po odejsciu Urbana nie graja juz na sile 'mlode talenty' (czyt. Borysiuk), czyli fauluj albo podaj do tylu.
Po ostatnim meczu Iwanski zostal wysmiany przez dziennikarzy za swoja 'walecznosc', a ze ma charakter to o ile dzis zagra, powinien chciec za wszelka cene udowodnic ze potrafi grac i bedzie biegal od jednego pola karnego do drugiego wink
Glownym celem w tym meczu bedzie gra na zero z tylu, jak powiedzial Bialas, minimum to wygrana 1:0 i.. rzuty karne. Powinien to byc kolejny nudny mecz, bez wiekszego forsowania tempa. Ruch awansuje po remisie, wiec glownym celem tez bedzie nie stracenie bramki, a Legia od dawna nie radzi sobie z druzynami broniacymi wyniku.
Jesli ktos moze napisac cos o sytuacji Ruchu to byloby fajnie, przyznam ze jest to jedna z druzyn polskiej ekstraklasy ktora wyjatkowo malo sie interesuje wiec nie chce pisac o czyms o czym nie mam pojecia tongue

Nic specjalnego nie wymysle jesli chodzi o typowanie, na under2,5 za maly kurs, wiec moze delikatnie dla zabawy:
ponizej 1 gola @6.36 (w przypadku jednej bramki zwrot)
dokladny wynik 1:0 @5.50
a gdzies na live ze wiecej roznych bedzie miala Legia, to najpewniejsze co przychodzi mi do glowy wink

Do góry
#3766709 - 23/03/2010 16:45 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: xqwzts]
lejo Offline
addict

Meldunek: 29/11/2003
Prawdopodobne składy:
WISŁA: Pawełek - Alvarez, Burliga, Jop, Diaz - Łobodziński, Sobolewski, Ba, Piotr Brożek - Paweł Brożek,
Małecki.

LECHIA: Kapsa - Kaczmarek, Bąk, Wołąkiewicz, Mysona - Wiśniewski, Surma, Laizans - Buzała, Dawidowski, Lukjanovs.

Wisła Kraków-Lechia Gdańsk Typ:X2
Kurs:2,7o
Expekt

Do góry
#3766758 - 23/03/2010 17:45 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: lejo]
GBocian84 Offline
veteran

Meldunek: 18/08/2009
Originally Posted By: lejo
Prawdopodobne składy:
WISŁA: Pawełek - Alvarez, Burliga, Jop, Diaz - Łobodziński, Sobolewski, Ba, Piotr Brożek - Paweł Brożek,
Małecki.

LECHIA: Kapsa - Kaczmarek, Bąk, Wołąkiewicz, Mysona - Wiśniewski, Surma, Laizans - Buzała, Dawidowski, Lukjanovs.

Expekt

Jakieś argumenty?

Do góry
#3766769 - 23/03/2010 18:09 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: xqwzts]
sh11 Offline
old hand

Meldunek: 05/02/2009
Originally Posted By: xqwzts
Legia - Ruch

Mimo przyjscia Bialasa do Legii, poza wiekszym zrywem w pierwszej polowie nic w grze druzyny sie nie zmienilo. Przygotowanie w przerwie zimowej bylo fatalne. Do tego ten zespol nie umie grac pilka, nikt nie wychodzi do podan, poza kilkoma wyjatkami pilkarze przewaznie boja sie wziac odpowiedzialnosci na siebie i chowaja sie za zawodnikami druzyny przeciwnej... Wierze ze w koncu zaczna grac tak jak potrafia, ale jeszcze nie teraz, nie maja czasu zeby sie tego nauczyc. Poza wiecznie kontuzjowanym Chinyama w kadrze na ten mecz nie znalazl sie Mieciel i Choto, z czego chyba tylko ten drugi jest spora strata. Wyjsciowy sklad jest w tej chwili niewiadoma, ale w obwodzie jest 3 napastnikow (Dong, Szalachowski, Grzelak) wiec mysle ze Bialas zdecyduje sie na ustawienie 4-4-2. Jak narazie pozytywow mozna sie dopatrzyc w tym ze po odejsciu Urbana nie graja juz na sile 'mlode talenty' (czyt. Borysiuk), czyli fauluj albo podaj do tylu.
Po ostatnim meczu Iwanski zostal wysmiany przez dziennikarzy za swoja 'walecznosc', a ze ma charakter to o ile dzis zagra, powinien chciec za wszelka cene udowodnic ze potrafi grac i bedzie biegal od jednego pola karnego do drugiego wink
Glownym celem w tym meczu bedzie gra na zero z tylu, jak powiedzial Bialas, minimum to wygrana 1:0 i.. rzuty karne. Powinien to byc kolejny nudny mecz, bez wiekszego forsowania tempa. Ruch awansuje po remisie, wiec glownym celem tez bedzie nie stracenie bramki, a Legia od dawna nie radzi sobie z druzynami broniacymi wyniku.
Jesli ktos moze napisac cos o sytuacji Ruchu to byloby fajnie, przyznam ze jest to jedna z druzyn polskiej ekstraklasy ktora wyjatkowo malo sie interesuje wiec nie chce pisac o czyms o czym nie mam pojecia tongue

Nic specjalnego nie wymysle jesli chodzi o typowanie, na under2,5 za maly kurs, wiec moze delikatnie dla zabawy:
ponizej 1 gola @6.36 (w przypadku jednej bramki zwrot)
dokladny wynik 1:0 @5.50
a gdzies na live ze wiecej roznych bedzie miala Legia, to najpewniejsze co przychodzi mi do glowy wink

Sytuacja Ruchu - hm.. oprocz Niedzielana na ten mecz wypada znowu Straka, Nykiel i Sadlok. W obronie pojawi się pewnie ktoś młody na boku (Kieruzel, Lesik) i pewnie Grzyb na drugiej stronie. W bramce pewnie szanse znowu dostanie Perdjic, ale tutaj nie mam obaw, bo to solidny bramkarz.

Wbrew pozorom nie spodziewam się murowania bramki przez Ruch, na dzisiaj trudno się Legii bać. Bardziej spodziewam się kopaniny w środku pola. Fornalik słusznie zauważył, że sytuacja jest o tyle dobra, że .. jedna strzelona bramka na Legii powoduje że Legia do awansu będzie musieć strzelić aż 3.

Ja jestem umiarkowanym optymistą, skład dosyć mocno osłabiony, ale jeśli Legia szybko nie przyciśnie i czegoś nie strzeli to może być awans.

nie wiem na ile pomoglem ;-)
pozdrawiam

Do góry
#3767429 - 24/03/2010 01:26 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: sh11]
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Ktos moze ogarnia co jest grane bo w roku 2005 Legia wygrała z Górnikiem Zabrze 1:0
w rewanżu po dogrywce przegrała 2:1 i były rzuty karne czyli identycznie jak dzisiaj tylko dzisiaj karnych nie było ????
Zmienił sie od tamtej pory regulamin??

pierwszy mecz
http://www.legia.net/historia/index.php?s=mecz&id=2389

drugi mecz
http://www.legia.net/historia/index.php?s=mecz&id=2395

Do góry
#3768519 - 24/03/2010 14:41 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: GBocian84]
lejo Offline
addict

Meldunek: 29/11/2003
Originally Posted By: GBocian84
Prawdopodobne składy:
Małecki.

Expekt

Jakieś argumenty?

FT 1-3
nauka

W Pucharach nie trzeba mieć argumentów. Faworyt przegrywa aplauz

Do góry
#3770305 - 25/03/2010 15:32 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: lejo]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008

W Pucharach nie trzeba mieć argumentów. Faworyt przegrywa aplauz

to że upaliłeś fajne kursiwo nie upoważnia cie do pisania takich pierdół, też nie chce pisać po fakcie ale wystarczyło oglądnąć mecz ligowy i dodać drobny fakt że grają bez obrony, 3-0 imponująco wygląda ale kto oglądał ten wie

Do góry
#3771855 - 26/03/2010 05:24 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: royalflush]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
ledwo został wylosowany półfinał Lechia - Jagiellonia a już na stronkach gdańszczan można czytać ich radosną i ciekawą twórczość laugh

"Nas natomiast po pierwszym meczu 6-tego kwietnia czeka rewanżowy wyjazd 20.04.2010 za granicę czyli do Białegostoku.
"Czy będą nam potrzebne paszporty okaże się po oficjalnym komunikacie zarządu Białorusinów w temacie "remont sektora gości". Przypomnimy, że remontowane tam było już wszystko począwszy od krawężników, siatki, krzesełek, a kończąc na malowaniu trawy na zielono przed dworcem PKP."

ubaw po pachy, nie wiedziałem, ze takie prymitywy jeszcze istnieją na tym świecie laugh
swoją drogą jakoś jak przyjeżdżali ze swoja kochaną Wisełką to nie fikali zbytnio laugh

A stricte sportowo myślę, że dosyć ciekawy dwumecz może się okazać smile

Do góry
#3771931 - 26/03/2010 05:52 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Chaoz]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
o tym sektorze gości to całkiem zabawne smile

Do góry
#3772027 - 26/03/2010 06:39 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: jerome]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Wisła czy nawet Legia potrafią sobie z tym radzić i są w Białymstoku na wyjazdach swoich ekip smile inni widać wolą jęczeć w internecie laugh

Do góry
#3772050 - 26/03/2010 06:52 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: Chaoz]
PySz Offline
member

Meldunek: 02/10/2009
Żenujące komentarze na forach Lechii. Świadczą o kompleksach gdańszczan. Moim zdaniem mieszkanie w tak ważnym dla historii Polski mieście zobowiązuje do czegoś.

P.S.Idźcie na skargę do W.!

Do góry
#3789583 - 06/04/2010 02:08 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: PySz]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Jutro 1/2 PP. Interesuję mnie pojedynek Ruchu z Pogonią. Jak jedni i drudzy traktują te rozgrywki? Na tym szczeblu chyba już nikt nie będzie odpuszczał, a jeżeli już to raczej "Śledzie".

1.4 na Niebieskich jest chyba do przyjęcia? Zapraszam do dyskusji bardziej zorientowanych.

Do góry
#3789601 - 06/04/2010 02:15 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: kfjatek]
Zulus Offline
Łódzki Klub Sportowy

Meldunek: 23/06/2005
Ostatnia forma Pogoni to śmiech i zwycięstwo Ruchu wydaje się dosyć pewne ale jak patrze na kurs 1.40 to coś mi podpowiada żeby lepiej odpuścić ten mecz.

Do góry
#3789613 - 06/04/2010 02:24 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: kfjatek]
sh11 Offline
old hand

Meldunek: 05/02/2009
Originally Posted By: kfjatek
Jutro 1/2 PP. Interesuję mnie pojedynek Ruchu z Pogonią. Jak jedni i drudzy traktują te rozgrywki? Na tym szczeblu chyba już nikt nie będzie odpuszczał, a jeżeli już to raczej "Śledzie".

1.4 na Niebieskich jest chyba do przyjęcia? Zapraszam do dyskusji bardziej zorientowanych.

Tak jak przed spotkaniem ze Ślaskiem ostrzegałem przed graniem na Ruch, tak teraz jestem bardziej spokojny.

Można się domyślać, jak Ruch traktuje teraz te rozgrywki, Wisła odjechała, fajnie będzie zdobyć miejsce na podium ale Puchar to byłoby pierwsze trofeum od kilkunastu lat, poza tym każdemu marzy się nawet krótka przygoda w Europie, której dawno nie było.

Ale do rzeczy - w Ruchu pewnie znajdzie się miejsce dla zmienników- w bramce pewniakiem jest Perdjic, ale to akurat nie jest osłabienie. W obronie większych roszad być nie może. Coś mi mówi, że Grzyb zostanie cofnięty na obronę, a do składu wskoczy Świerblewski- musi dostawać szanse chociaż w PP, poza tym trzeba zagrać ofensywnie. W ataku nie zdziwi mnie Piech za Zająca, co też osłabieniem nie będzie. W pomocy licze na kogoś bardziej ofensywnego - Straka o ile się wyleczy, lub młody Goncerz.

Tłumów na trybunach bym się nie spodziewał, ma padać. Więc pewnie 5-6tys. maks.

1.4 to mało, ja w ogóle piłki nie gram, więc i tego nie zagram;-). Ale skłaniałbym się raczej do typu Pogoń nie strzeli. / ew. over jako korekta do w/w typu

Do góry
#3842086 - 03/05/2010 21:03 Re: REMES Puchar Polski 09/10 [Re: royalflush]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004

jak dla mnie na pierwszy rzut

Ruch - must bet z kursem 2,0 i wiecej
Jaga... mimo wszystko

Do góry
Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro