więc tak: wypróbowałem ten sposób z Paysafecard i mogę cokolwiek napisać na ten temat.
Karty dostępne są najczęściej w Vobis w hipermarketach. W Rzeszowie są w 3 punktach więc w innych miastach powinno być podobnie albo lepiej (bądź co bądź Rzeszów to straszna dziura)
Karty można kupić na kwoty: 20zl, 50zl, 100zl, 200zl, co daje nam możliwość wybrania kwoty z dokładnością do 10zl.
Sama wpłata jest prosta i natychmiastowa. WPisujemy kod pin z karty (16 cyfr) i klikamy OK. Jeśli wpłacamy w Euro system przeliczy i pokaże ile zostało kasy na karcie co da nam możliwość skorygowania kwoty, aby kasy nam przepadło jak najmniej. Jeśli wpiszemy za dużą kwotę wpłaty, system pokaże ile nam brakło (mi za pierwszym razem brakło 0,31 Euro) i poprosi o podanie kodu z następnej karty, celem uzupełnienia braku. Oczywiście należy zmienić kwote i pomniejszyć ją o tę część.
Reasumując można wszystko tak dobrać że straty po wpłacie nie będą większe niż 1 Euro. Sama sprawa mi się podoba, bo bywały weekendy że człowiek nie miał jak wpłacić (zepsuty wpłatomat itd)
a teraz jedziesz do Vobis i załatwiasz sprawę w 5 min.