Strona 10 z 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#34212 - 10/01/2003 03:04 Re: Neteller
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Została dziś wprowadzona zmiana do regulaminu korzystania z tego forum: 8. Zabrania się wykorzystania forum dyskusyjnego MECZ.PL do propagowania linków do własnych programów partnerskich/referencyjnych.

Do góry
Bonus: Unibet
#34213 - 10/01/2003 03:22 Re: Neteller
denis Offline

Meldunek: 14/01/2001
Bravo

Do góry
#34214 - 15/01/2003 08:53 Re: Neteller
Don Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2002
Mam pare pytań dotyczacych Netellera:
1) Jaka jest prowizja przy WPŁACIE kasy z Netellera do buka ?
2) Jaka jest prowizja przy WYPŁACIE kasy z buka do Netellera ?
3) Jaka jest prowizja przy przelewie kasy od 1 użytkownika Netellera do 2 użytkownika
(wewnętrzny przelew) ?
4) Jak uzyskać konto autoryzowane i czym się ono różni od nieautoryzowanego ?
5) Czy jest możliwa WPŁATA z konta buka od obcej osoby na moje konto w Neteller ?
6) Czy jest możliwa WPŁATA z mojego konta w Neteller na konto buka obcej osoby ?
7) W jaki sposób zleca się wpłatę i wypłatę z buka/Netellera do Netellera/buka - prosze
o ogólny opis np. chcę wypłacić kase z buka do Netellera - czy wystarczy że wypełnie jakiś formularz na stronie buka czy musze również odwiedzić stronkę Netellera
(i odwrotnie - przy wpłacie z Netellera do buka) ?

Pytań troche dużo ale myślę że te odpowiedzi przydadzą się wszystkim, którzy (tak ja ja) planują otworzyć tam konto a mają blade pojęcie o temacie. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Do góry
#34215 - 15/01/2003 16:17 Re: Neteller
qwasek Offline
enthusiast

Meldunek: 26/07/2001
Ja również mam pytanie odnośnie netellera.Mam konto niecertyfikowane, zleciłem wypłatę ze stony buka ( betworks) i czekam już 2 dzień.Ile może iść taka wypłata i co powinienem zrobić.Na stronie betworks napiali że pieniądze poszły na konto netellera, nawet przysłali maila, jest również numer NT.......( dalej cyfry).Co mi doradzicie w tej sprawie.
Dziękuję za pomoc iwo: dla dobrgo człowieka jak uda się wypłacić.

Do góry
#34216 - 15/01/2003 21:15 Re: Neteller
Conrad Offline

Don,

1. Zależy od buka. Kliknij na ikonkę Neteller na stronie głównej 'mecz.pl' to zobaczysz kilka przykładów.
2. j.w.
3. jw.
4. przesłać ksero czy skan paszportu oraz karty kredytowej do Netellera.
5. Nie.
6. Nie.
7. Zależy od buka. W niektórych firmach możesz z ich strony wszystko dokonać, na innych jest napisane, żeby wejść bezpośrednio na stronę Netellera i tam dokonać transakcji (np. Gamebookers). Jeśli chcesz to zrobić bezpośrednio ze strony Netellera to logujesz się, klikasz na transfer, później na ikonkę Neteller Merchants, i po tym na konkretną firmę na Twojej "Favorite Merchant List". Jeśli to jest Twoja pierwsza wpłata do danej firmy to musisz niżej wpisać ich Merchant Transfer Code (jeśli go nie znasz to musisz się buka spytać o niego). Reszta to już łatwo pójdzie (wpisać kwotę, itd.).

Qwasek, Zaloguj się do Netellera i zobacz czy na Twoim "account" widnieje informacja o transakcji z Betworks. Jeśli jest pending, to znaczy że buk jeszcze nie zatwierdził transakcji.

Do góry
#34217 - 16/01/2003 00:26 Re: Neteller
Don Offline
Pooh-Bah

Dzieki Conrad iwo:

Do góry
#34218 - 16/01/2003 00:54 Re: Neteller
acmilan Offline
enthusiast

Meldunek: 02/08/2001
Mam pytanie do Conrada ale moze mi odpowiedziec ktos inny gdyz pytanie niejest zbyt skomplikowane. Co to jest Secure ID ? jakos nieprzypominam sobie zebym to gdzies wpisywal a prosza mnie przy logowaniu zebym podal

Do góry
#34219 - 16/01/2003 00:58 Re: Neteller
Adam PL Offline
addict

Meldunek: 31/01/2002
Miałbym takie pytania:

1. wpłata do Nettelera kartą:
"kartą kredytową do $2000/miesiąc (prowizja 2.9%, niektóre banki mogą też potraktować transakcję jako wypłatę gotówki co wiąże się z jeszcze większymi opłatami)"

czy ta groźba jest aktualnie realna ? czy mozna się dowiedzieć po fakcie i wtedy więcej zapłacić ?
może ktoś wpłacał z mBanku ?

2. "wypłata przymusowa na kartę"

co dzieje się w wypadku zamknięcia konta lub zmiany karty?

ale rozumiem, że do buka mogę przesłać wszystko?

3. w takim układzie pewnie obca osoba na moje konto w Nettelerze KARTĄ nie może wpłacić ?

4. jakie są koszty przesłania pieniędzy:

a) z/do Gamebookers (bo dalej można do Money bookers)
b) z/do Betfair (bo dalej można do Money bookers)
c) czy jest inny buk, do którego warto wypłacić z Nettelera (bo buk nie pobiera wtedy prowizji lub małą), a potem wypłacić na konto bankowe (bo także koszty nie sa wysokie)

5. Czy można przesłać pieniądze z podanych buków do Nettelera (jeżeli wpłaciło się do buka inaczej np. przez MB)

a) z Gamebookers
b) z Betfair

Z góry dzięki za odpowiedź.

Do góry
#34220 - 16/01/2003 02:24 Re: Neteller
Conrad Offline

Acmilan, wysłałem Ci odpowiedź wczoraj czy raczej dzisiaj o pierwszej nad ranem.

Adam,

1. To zależy tylko od banku, nie od Netellera. Kiedyś Amerykanie się skarżyli, że niektóre karty traktowały wpłaty do Olympica jako 'wypłatę gotówki'. Tak więc w razie niepewności najlepiej wpłacić za pierwszym razem niską kwotę i poczekać na wyciąg z rachunku karty.

2. Normalnie buki (czy Neteller) wymagają wypłaty na tę samą kartę, którą użyłeś do dokonania wpłaty. Jeśli expiry date minie to nie ma problemu. Ale jeśli zmienisz kartę to firmy mogą czasami obciążyć Cię dodatkowymi kosztami transakcji. Do buka możesz przelać wszystko jeśli chcesz.

3. Nie. Jedyne transakcje jakie są dozwolone to te pomiętdzy Twoją kartą kredytową, Twoim kontem Neteller i Twoim kontem u buka. Inne osoby muszą mieć swoje karty, swoje konto w Netellerze i swoje konto u buka. Mozesz to obejść np. przez GB Payfriends czy wewnętrzny transfer w Netellerze.

4. a) do Gamebookers nic. Z GB chyba nie można (decyzją GB).
b) Betfair chyba nie ma Netellera.
c) większość buków nakazuje wypłacenie na Neteller taką samą kwotę jaką wpłaciłeś Netellerem. Wydaje mi się, że najlepszy sposób to przez GB. Darmowa wpłata Netellerem >>> jednorazowy obrót pieniędzmi >>> tania wypłata na konto bankowe przez MB.

5. GB nie wypłaca na Netellera, a Betfair w ogóle go chyba nie obsługuje.

Do góry
#34221 - 16/01/2003 23:46 Re: Neteller
acmilan Offline
enthusiast

Meldunek: 02/08/2001
Sorry Conrad ze zawracam głowe (znowu)
ale niedostalem tej prywatnej wiadomosci mozłbys odpowiedziec mi jeszcze raz. Stokrotne dzieki
pozdrawiam

Do góry
#34222 - 17/01/2003 05:56 Re: Neteller
Don Offline
Pooh-Bah

Witam
Już prawie założyłem konto w Neteller ale jeszcze mam pare pytań:
1) czy po otwarciu konta (zapisaniu się) bedzie ono od razu aktywne (czy moge od razu zlecić wyplate kasy od buka do Netelller) czy trzeba najpierw przeslac scany dokumentów (certyfikowac konto) ?
2) czy można przesłać skan dowodu os. zamiast paszportu i czy konieczne jest przesyłanie skanu karty kredytowej (mam, ale nie bede jej uzywal) ?
3) czy można nie podawać nr telefonu (to pole jest wymagane ale chodzi mi o to, że jak wpisze tam cokolwiek np kreski - czy się nie doczepią?)
4) jak w końcu jest z tym transferem wewnętrznym Netellera - czy można to zrobić ? (jeżeli tak to jaka jest prowizja ?)
5) jeżeli przy wypłacie od buka trzeba wypełniać formularze zarówno u buka i na stronie Netellera to czy trzeba to zrobić w odpowiedniej kolejnosci?

Jeżeli ktoś wie a nie śpi jeszcze to prosze o odpowiedz teraz

Do góry
#34223 - 17/01/2003 06:08 Re: Neteller
Gabriel Offline

Meldunek: 13/03/2002
Hejo

Ad 1) certyfikat potrzebny do wysyłania kasy member to member, a tak to otwierasz teraz konto i za 2 minuty mozesz zlecać withdraw!

Ad 2) można dowód, powiedz ze na konto nie bedziesz wpłacał kartą tylko będziesz używał do obracania między bukami.

Ad 3)oni dzwonią jak będziesz chciał certyfikat

Ad 4) chyba powyzej 50$ to 2$ prowizji jakoś tak!
Za 160$ płaciłem 3$ (of corz member to member)
Wypłąty od buków do byków są darmowe jeśli chodzi o neteller

Ad 5)najpierw u buka, poza tym najlepiej mieć mail taki sam tu i tu.

Pozdrawiam

Do góry
#34224 - 17/01/2003 06:10 Re: Neteller
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
1) czy po otwarciu konta (zapisaniu się) bedzie ono od razu aktywne (czy moge od razu zlecić wyplate kasy od buka do Netelller) czy trzeba najpierw przeslac scany dokumentów (certyfikowac konto) ?

Od razu jest aktywne. Mozesz zlecic od razu

2) czy można przesłać skan dowodu os. zamiast paszportu i czy konieczne jest przesyłanie skanu karty kredytowej (mam, ale nie bede jej uzywal) ?

Mozna. Lepiej abys wyslan scan, ale jesli nie masz zamiary wplacac kasrta to nie musisz.

3) czy można nie podawać nr telefonu (to pole jest wymagane ale chodzi mi o to, że jak wpisze tam cokolwiek np kreski - czy się nie doczepią?)

Trzeba podac. Jak bedziesz certyfikowal to beda dzwonic. Podajac kreski mozesz spowodowac blokade konta.

4) jak w końcu jest z tym transferem wewnętrznym Netellera - czy można to zrobić ? (jeżeli tak to jaka jest prowizja ?)

Mozna. Przelewac kase moze ta osoba co ma certyfikat. Przelew miedzy memerami to cos kolo 1,5%

5) jeżeli przy wypłacie od buka trzeba wypełniać formularze zarówno u buka i na stronie Netellera to czy trzeba to zrobić w odpowiedniej kolejnosci?

Jesli bedzie taka koniecznosc to lepiej najpierw u buka.
W jednym kasynie spotkalem sie z taki rodzajem. Najpierw trzeba bylo wyplacic kase z kasyna a potem wejsc na Neteller i tam tez zamowic wplate na konto.

Do góry
#34225 - 17/01/2003 06:41 Re: Neteller
Don Offline
Pooh-Bah

Podwójne dziekuje - gabriel_f i Sebas iwo:

Do góry
#34226 - 24/01/2003 04:42 Re: Neteller
skala Offline
enthusiast

Meldunek: 04/11/2002
Cze
Wczoraj zalozylem konta w Netellerze.
Dzisiaj wplacilem do nich kase i 2 minuty po zaakceptowaniu wplaty dzwoni do mnie jakas mila pani aby potwierdzic czy to ja dokonalem wplaty.

Czy do Was tez dzwonili?

Do góry
#34227 - 24/01/2003 04:49 Re: Neteller
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Mi zablokowali konto, wyslalem maila i po godzinie zadzwonili.

Do góry
#34228 - 28/01/2003 14:40 Re: Neteller
wwwoland Offline
journeyman

Meldunek: 22/07/2002
Witam!
Mam takie małe pytanko przed chwilą chciałem sobie otworzyć konto w Netellerze i w polu kraj mam do wyboru tylko USA i Kanada?? Zawsze tak było czy to jakaś nowość?? Proszę o info co wybieraliście w tym polu. Z góry dzięki i iwo:

Do góry
#34229 - 28/01/2003 15:02 Re: Neteller
wwwoland Offline
journeyman

Meldunek: 22/07/2002
Już wszystko jasne zakładałem konto z North America Sign Up a nie z International sign up. Sorki za zamieszanie. Ale mam teraz inne pytanie w warunkach pisze że nie obsługuja rachunków między innymi z Polski, czy będę mógł przerzucić pieniądze z jednego buka do drugiego za ich pośrednictwem??
Z góry iwo: za odpowiedz

Do góry
#34230 - 28/01/2003 15:32 Re: Neteller
Conrad Offline

Tak, oczywiście. Wypłatasz od jednego buka na Neteller, a później możesz z Netellera te same pieniądze wysłać do drugiego buka.

"Oficjalnie" nie otwierają kont dla rezydentów tej części Europy, ale udało się nam otworzyć dzwi i współpraca jest coraz lepsza.

Do góry
#34231 - 31/01/2003 13:38 Re: Neteller
qjonik Offline
member

Meldunek: 14/11/2002
probuje przelac kaske z wining-bet do netellera, mam prosble. Czy ktos moze mi powiedziec co mam wpisac:
1 Przy "Custumer ID"- czy chodzi o Id z winning bet czy o ten z netellera?
2 "Neteller Account Email Address"- czy chodzi o mail ktory podawalem w netellerze?
3 "CPC PIN Number" - ...?
troche sie w tym pogubilem.
Jezeli ktos wie to prosze o pomoc!
Z gory dziekuje

Do góry
Strona 10 z 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >

Moderator:  rafal08