Mialem przyjemnosc byc w Lodzi w poniedzialek i ogladac na zywo mecze naszej grupy.. i moje przemyslenia i spostrzezenia z wplywem na dzisiejszy dzien..
Po pierwsze pozasportowe wrazenia bardzo pozytywne, z mojej perspektywy kibice super, zadnych niesnasek pomiedzy nacjami, siedzialem i obok Serbow i Litwinow i Slownecow i Turkow i wszystko jak najbardziej ok
Grupa Litwinow podczas ostatniego spotkania potrafila porwac cala hale chociazby inicjujac meksykanska fale.. i mile jest gdy oni skanduja POlska, Polska.. potem cala hala Lietuva, Lietuva i Slovenija Slovenija.. Zabraklo mi tylko Srbija i Turkiye bo to w koncu mecz tych druzyn byl
A teraz do sportu.. Hiszpania - Polska rano -10,5 teraz juz -11,5 ale napiesz szczerze.. nie widze zadnych szans dla POlakow.. zadnych.. Wszystko inne niz wysokie zwyciestwo Hiszpanow bedzie dla mnie duzym zaskoczeniem.. Nawet mimo tego ze graja ponizej swoich mozliwosc (czy to roztrenowanie po sezonie, czy tez nieprzygotowanie, nieprofesjonalne podejscie do ME.. sam nie wiem) ale piatka Rubio, Navarro, Fernandez, Garbajosa i Pau.. toz to smietanka europejskiego basketu.. mysle ze zdecydowanie za pozno niektorzy skreslili Hiszpanow. A co my mamy..? Bliska mi osoba z wieloletnim doswiadczeniem kibicowskim i nie tylko kochajaca kosza od wielu lat powiedziala do mnie w poniedzialek ze dac walory defensywne Gortata - Lampemu a ofensywne odwrotnie mielisbysmy prawdziwe 2 wieze.. Co Wy na to? Bo ja jakos tego potencjalu ofensywnego Lampego nie widze.. mialem mieszane odczucia co do takich slow..
Dramat naszego zespolu rozpoczal sie juz w 2 kwarcie meczu ze Slowenia, niesamowita obrona byla caly czas, naprawde brawa dla naszych za obrone, to co widzialem bedac bardzo blisko parkietu bylo niesamowite, ale utrata skutecznosci od 1 kwarty a od 3 niesamowita skutecznosc Slowencow, pewnie tez to widzieliscie, wszystko im siedzialo. Reasumujac Hiszpania -10,5 zagrane rano 7/10 przyprawione jeszcze zmniejszonym value w postaci -11,5 3/10 czyli full stake dla mnie.. Broniac sie przed komentarzami ze nie jestem patriota, na pewno na quasi nie bede pisal "Hiszpania go go" itp...
Zasiade przed tv tym razem niestety i bede sie delektowal
Z bukmacherskiego punktu widzenia, po tym co widzialem tak mi wyszlo..
I drugi mecz ktory dzisiaj zagram na deser to bedzie Turcja - Slowenia.. Wiecie, ogladajac mecz Slowencow z naszymi Orlami w pewnej chwili naszla mnie taka mysl i przekonanie ze bede kibicowal Slowenii zeby wygrala te ME... Fantastyczna druzyna jak dla mnie, nazwiska na tablicy swietlne przyprawily mnie o zawrot glowy
Lakovic, Brezec, Erazem Lorbek, Nacbar, Udrih, Golemac.. ominelo mnie cos czy Smodis ma szanse zagrac? Nazwiska rewelacyjne.. pierwsza kwarta rozczarowanie ale to co zaczeli grac potem bardzo mi sie podobalo, Brezec super skutecznosc, E.Lorbek spod kosz i za 3.. Lakovic klasa..
Co z Turcja? Bardzo zawiodl Turkoglu w meczu z Serbia, rzucal z nieprzygotowanych pozycji czesto na sile, na przelamanie i nic nie wchodzilo.. Ilyasova trzymal Turkom mecz, na ta chwile Slowenia duzo bardziej mi sie podoba i powtorze, sa moimi kandydatami do zdobycia zlotego medalu..
Slowenia @1,952 w
Pinnacle ewentualnie doprawie jeszcze samodzielnym handicapem z be365 SLO -4 @2,4
Dzieki za uwage