Witam!
Chcę przystąpić do betfair i jak najszybciej zdeponować tam pieniądze. Interesuje mnie jak NAJTANIEJ to zrobić.
Celem zdobycia informacji korzystałem ze stron:
1 i
2 i teraz tak.
Wg "1" idę do pierwszego napotkanego oddziału PKO SA, następnie miłej pani przy okienku daję pieniążki z wypisanym przekazem, uśmiecham się serdecznie i czekam "od 1 do 3: dni, aż wpłata dojdzie na moje konto w bf. Z tabelki dowiaduje się, że cała transakcja odbyła się bezpłatnie - "Opłaty: bezpłatnie" - Czy to znaczy, że bank nie pobiera kasy za przelanie pieniędzy na bf? Czy to, że bf nie pobiera kasy od tego, że umożliwia zdeponowanie pieniędzy za pośrednictwem PKO SA?
Wg "2":
"Aby móc deponować środki na to konto bankowe, walutą obsługi Państwa konta Betfair MUSI być EURO." - ok rozumiem, podczas rejestracji jako walutę prowadzenia konta w bf wybieram EURO.
Wątpliwości z powyższego akapitu tłumaczy faq:
"Czy poniosę jakiekolwiek opłaty?
Betfair nie nałoży opłat za zamianę PLN na EUR , jak również jakichkolwiek innych opłat.
Mogą Państwo ponieść niewielką opłatę nałożoną przez bank za wykonanie przelewu. Proszę zapytać we własnym banku." a więc dalej 'jadąc' z faq:
Z których banków mogę korzystać?
Wszystkie banki w Polsce powinny akceptować przelewy na to konto.
No więc właśnie jaki bank oferuje najtańsze przelewy zagraniczne? Jak Wy sobie poradziliście w takiej sytuacji?
Może istnieje jakaś inna pośrednia forma przelania pieniędzy do bf np. z portfela elektornicznego, tak aby uczestniczyć w promocji tej "do 30L"
Dziękuję z przeczytanie,