#3393270 - 10/09/2009 09:45
Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej
[Re: muppet]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
Ja widziałbym Engela ponownie na tym stanowisku, ale to nie przejdzie. Nie wiem dlaczego tak wielu na niego narzeka, ale za jego czasów przynajmniej strzelaliśmy bramki. Z takimi kopaczami jak Kryszałowicz, Olisadebe, czy Kałużny zdołał awansować do MŚ. To cos jednak znaczy, bo obecnie nasza reprezentacja opiera się na dwóch napastnikach z Polskiej ligi i Saganowskim z trzeciej angielskiej z tego co pamiętam. To chyba nie za ciekawie. Nie piszcie też że zmiana trenera nic nie da, bo kim byli Norwegowie w skokach zanim ich Kojonkoski nie przygarnął? Nam na trenera trzeba kogoś kto znowu sprawi, ze będziemy dobrze wykonywać stałe fragmenty gry..to nasza jedyna broń. Bo polotu i finezji to po naszych nie ma co się spodziewać. Po boisku nie może biegać taki M. Lewandowski - twarz nieskalana myślą, czy taki Smolarek, który waży ze 65 kilo i byle Mietek spod sklepu bo brzuchem odepchnie. Nam trzeba dwóch strzelających bramki(celowo nie napisałem napastników, bo ostatnio to słowo się źle kojarzy) i jednego wirtuoza i rozgrywającego w jednym(nie mylić z Rogerem). Z prawej strony jest Błaszczykowski, który jako tako gra, z lewej strony ten Obraniak, trochę jak panienka się na boisku zachowuje i boi się piłki, ale nic lepszego tam nie wymyślimy. No i Boruc, który w dużym stopniu przyczynił się do upadku morale drużyny. Jego fatalne interwencje podcinały naszym skrzydła. Na bramkę bardzo ciężko zapracować, a już na pewno nie chce się grać jak bramkarz, do którego powinno się mieć zaufanie puszcza szmaty. To po co strzelać skoro zaraz Boruc puszcza szmatę?
|
Do góry
|
|
|
|
#3393312 - 10/09/2009 15:03
[Re: onda]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Benhałer odejdzie, Lato to już potwierdził. Na jego nastepce oczywiście Franek Smuda, ewentualnie, ale to juz ewentualnie Kasperczak. Co do Engela to juz widze jego 'mlody', 'rozwojowy' powrót skladu z Kałużnym, Iwanem, Kłosem i Świerczewskim.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#3393319 - 10/09/2009 15:41
[Re: agr1]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Smuda - chyba obecnie najlepszy wybor, ofensywne ustawienie i tyle
Kasperczak - ogromna wiedza, powazanie wsrod pilkarzy, szkoda ze w Gorniku preferowal defensywne ustawienie
|
Do góry
|
|
|
|
#3393346 - 10/09/2009 16:21
[Re: Mr. Federer]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Nominacje są dwie Smuda & Kasperczak obaj panowie powinni juz dawno poprowadzić reprezentację .ale znając życie i te sławne zielone stoliki w PZPN pewnie wybiora Majewskiego lub innego czopka . Ogólnie nie chce się na to nawet patrzeć . Ja bym zaczął od wymiany PZPN-u ale takie rzeczy to tylko w erze 
|
Do góry
|
|
|
|
#3393367 - 10/09/2009 17:10
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
nie mówcie proszę o Kasperczaku, bo przecież on w ostatnich latach nic nie pokazał! a to co zrobił w Górniku to był dramat. Tylko Franz! Może jednak zostać niewybrany bo to facet niezależny, dla mnie bardzo prawdopodobny jest partyjny przydupas 'doktor' Majewski.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|