Net+ jest podpięta do salda rachunku w Neteller, więc możesz nią płacić do wysokości salda (?). Teoretycznie nie spotkałem się by były jakieś limity transakcji, poza tymi znanymi dla wypłat z bankomatów. Na Live chacie twierdzą, że limit dziennych transakcji to 750 Euro i 2250 Euro w ciągu 3 dni (jakbym nie mógł sobie sam wymnożyć :D) Po czym jak stwierdziłem, że to niemożliwe bo właśnie niedawno płaciłem więcej, to usłyszałem, że ponoć właśnie to wprowadzili te limity... Co też okazało się nieprawdą, bo przy następnych okazjach zdarzało mi się płacić ponad ten rzekome "limity" i też bez najmniejszych problemów.
Ogólnie Net+ Mastercard jest super, niskie, akceptowalne prowizje. Tylko że jest jedno "ale". W niektórych punktach choćby nie wiem co po prostu nie przyjmują tej karty. W Europie (Polska, Hiszpania, Holandia, Malta, UK), Azji (Indonezja, Singapur), Karaiby (Antyle holenderskie) czy Afryce (Egipt) bez większych problemów Net+ akceptowali, ale np we Włoszech nie chciało mi wypłacić z bankomatu mimo kilkakrotnych prób i różnych bankomatów. Na lotnisku we Frankfurcie notorycznie ta karta jest odrzucana w sklepach spożywczo-alkoholowych. Kilkanaście razy przy różnych terminach i zawsze jest odrzucana. Po prostu pewniak.
Na pewno dobrze jest mieć w rezerwie inne karty, bo z tą można się czasem wstydu najeść :-) Dodatkowo dochodzi mało kompetentna obsługa Netellera w zakresie tej karty i tak naprawdę nie wiadomo kiedy można, a kiedy nie na nią liczyć i przy jakich kwotach...