Strona 12 z 26 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 25 26 >
Opcje tematu
#3416729 - 23/09/2009 01:49 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: Inzaghi78
... juz wystarczajaca gorycz nas dosiegnela w postaci degradacji ...

Wg mnie dosięgnęła was ręka sprawiedliwości... santa

Każdy ma inne zdanie na temat przekrętów i kombinatorstwa Widzewa i adekwatności kary do popełnionych grzeszków

Degradacja w tym przypadku to coś co się Widzewowi należy jak psu buda cop

Do góry
Bonus: Unibet
#3416984 - 23/09/2009 03:39 Re: I liga 09/10 [Re: Legia]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
McDziarz prosze Cie nie prowokuj mnie bo kazdy wie jaki poziom tutaj prezentujesz i jaka role pelnisz ...
Kazde spoleczenstwo ma swojego Lepera tak jak i nasze forum w Twojej postaci ...

Nie bede pisal co sie Legii nalezy za te wszystkie przekrety o ktorych byli pilkarze odwaznie dzis mowia z usmiechem na ustach
Wystarczy ze kolejny raz Lech lub Wisla odbierze wam prozne marzenia na koniec sezonu wink

Do góry
#3417529 - 23/09/2009 06:42 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Dziś odbyło się posiedzenie zarządu Floty Świnoujście, który zatwierdził przedłożone przez komisję dyscyplinarną kary w związku z incydentem jaki miał miejsce 17 września podczas meczu 9. kolejki I ligi z Łódzkim Klubem Sportowym. W 22. minucie spotkania Charles Uchenna Nwaogu uderzył kolegę z drużyny Damiana Staniszewskiego, który ubliżył nigeryjskiemu napastnikowi.

Zgodnie z paragrafem 6 regulaminu dyscyplinarnego PZPN zawodnikom wymierzono następujące kary:

Charles Uchenna Nwaogu - dyskwalifikacja w trzech meczach mistrzowskich i kara pieniężna w wysokości 1000 złotych.
Damian Staniszewski - kara pieniężna w wysokości 2000 złotych.

Zawodnikom przysługuje prawo odwołania.

hmm... to kto kogo przezywal. Mi sie wydaje ze wieksza kara spotkala Nwaogu niz Staniszewskiego ?

Do góry
#3417735 - 23/09/2009 17:44 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
no i chyba słusznie, nie?
ten mu ubliżył, drugi mu wyj*bał
proste

gdyby nie chodziło o czarnucha pewnie sprawa byłaby ewidentna i nikt by się nie burzył

Do góry
#3419546 - 24/09/2009 17:20 Re: I liga 09/10 [Re: s_LP]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Peffki odlicz !!! Peffki wystap !!! gwizdek Buk zaplac

Do góry
#3419706 - 24/09/2009 19:37 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
john Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2006
to ja zacznę...

Stal Stalowa Wola v Pogoń Szczecin 2 @2,2

To jest jedyny mecz którym się interesuje w tej kolejce.
Pozycji w tabeli nie trzeba przedstawiać bo każdy widzi jak to wygląda. Pogoń ostatnio zalicza co najważniejsze nie tylko dobre wyniki ale i efektowną grę, jak chociażby ostatni mecz u siebie z Łęczną który jak twierdzą zagrali najlepszy mecz od początku rozgrywek.
Do tego świetny rezultat na Zabrzu.

Stal od tej kolejki poprowadzona będzie przez innego trenera. Przemysław Cecherz nie spełnił ultimatum na ostatnio rozegrane dwa mecz i z wymaganych 4pkt zdobył o 3pkt i musiał pożegnać się z posada.
Stalówka przegrywając w Kluczborku pokazała że to chyba ona będzie zamykać tabelę w tym sezonie aczkolwiek do tego jeszcze daleko...

Jeszcze wrócę do Pogoń, mam nadzieję że nie popełnią błędu który zrobili w Kluczborku i nie dadzą sobie zabrać punktów po 750kilometrowej wycieczce na południe Polski.
Pogoń na mecz wyjechała dzisiaj rano (czwartek) więc cały dzień spędzi w Stalowej Woli przed meczem co dobrze rokuje...

składów jeszcze nie ma ale...
Pogoń 2 @2,2 (kursy niższe niż 2.10 nie warte ryzyka)

Do góry
#3421336 - 25/09/2009 20:31 Re: I liga 09/10 [Re: john]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Górnik - Motor

Odpuszczam granie tutaj. Mialem dac gruubo Gornik [-1] lub over 2,5... ale olewam to. Wydaje mi sie, i nie jestem pewnie sam, ze pilkarze graja przeciwko trenerowi. Nie potrafie wytlumaczyc tego jak mozna grac taka padline/piach 'jak zwal tak zwal' jaka grali z Pogonia i Zaglebiem. W Pruszkowie ich nie widzialem, ale...
&#187; Pana piłkarze po raz kolejny, tym razem w pucharze, przeszli obok meczu...
- W tym przypadku pewnym usprawiedliwieniem może być fakt, że wielu z nich grywa dość rzadko. Ale problem rzeczywiście jest i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Może wielu z nich nie dorosło, by reprezentować taki klub jak Górnik? By grać dla takich kibiców, jakich mamy? Rozmawialiśmy już sporo razy, bez efektów. Ale wierzę, że w końcu zrozumieją co jest ważne.

&#187; Może trzeba zawodników ukarać finansowo?
- To do niczego nie prowadzi... Kary nie działają, jeśli nie ma świadomości z czego wynikają, ale bezkarność też demoralizuje. W moich czasach byliśmy zatrudnieni na kopalniach. Oczywiście była to fikcja, ale gdybyśmy nie wywiązywali się z obowiązków na boisku można byłoby nas zmusić do wypełnienia kontraktu w pracy pod ziemią. Teraz menedżerowie dbają, by nawet kiepski zawodnik miał miękkie lądowanie w innym klubie. Piłkarze wykonują najfajniejszy zawód pod słońcem, ale wielu z nich zamiast się nim cieszyć, traktuje go tylko jako sposób na zarobienie kasy. Tak jest w całej lidze. A oni po prostu muszą zrozumieć, że herb na piersi to nie numer konta. Ostatnia tragedia górników też powinna być dla nich okazją do tego typu refleksji: piłkarze żyją w niemal bajkowym świecie, obok wielkich dramatów. Oni co najwyżej mogą przegrać mecz... Ale tym bardziej trzeba szanować tych, dla których się gra, bo ci twardzi górnicy też przychodzą na trybuny.

dlaczego w Polsce zwalnia sie trenerow, a nie karze pilkarzy [np. Lubin]

Do góry
#3421745 - 26/09/2009 00:27 Re: I liga 09/10 [Re: john]
ślimak Offline
enthusiast

Meldunek: 15/01/2006
Originally Posted By: john
to ja zacznę...

Stal Stalowa Wola v Pogoń Szczecin 2 @2,2

To jest jedyny mecz którym się interesuje w tej kolejce.
Pozycji w tabeli nie trzeba przedstawiać bo każdy widzi jak to wygląda. Pogoń ostatnio zalicza co najważniejsze nie tylko dobre wyniki ale i efektowną grę, jak chociażby ostatni mecz u siebie z Łęczną który jak twierdzą zagrali najlepszy mecz od początku rozgrywek.
Do tego świetny rezultat na Zabrzu.

Stal od tej kolejki poprowadzona będzie przez innego trenera. Przemysław Cecherz nie spełnił ultimatum na ostatnio rozegrane dwa mecz i z wymaganych 4pkt zdobył o 3pkt i musiał pożegnać się z posada.
Stalówka przegrywając w Kluczborku pokazała że to chyba ona będzie zamykać tabelę w tym sezonie aczkolwiek do tego jeszcze daleko...

Jeszcze wrócę do Pogoń, mam nadzieję że nie popełnią błędu który zrobili w Kluczborku i nie dadzą sobie zabrać punktów po 750kilometrowej wycieczce na południe Polski.
Pogoń na mecz wyjechała dzisiaj rano (czwartek) więc cały dzień spędzi w Stalowej Woli przed meczem co dobrze rokuje...

składów jeszcze nie ma ale...
Pogoń 2 @2,2 (kursy niższe niż 2.10 nie warte ryzyka)

Nie zgadzam się z tym typem. Myślę, że to jest ten moment kiedy warto spróbować zainwestować w "Stalówkę". Pogoń w meczach wyjazdowych traci dużo ze swej wartości, natomiast wcześniejsze wyniki Stali wynikały chyba bardziej z nieumiejętności wydobycia przez trenera Cecherza potencjału, który drzemie w tej drużynie.
Trener Białek jest bardziej doświadczony i myślę, że będzie potrafił dotrzeć do zawodników. Przed tym meczem zostały też wyjaśnione nieporozumienia na linii zawodnicy- kibice co niewątpliwie będzie miało dobry wpływ na drużynę ze Stalowej.

Ja za średnią stawkę raczej pobiorę Stal 1DNB

Do góry
#3422552 - 26/09/2009 06:45 Re: I liga 09/10 [Re: ślimak]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Widze, że koledzy się wypowiadają na temat meczu Stali, więc i ja wtrącę swoje trzy grosiki... Stal gra w tym sezonie straszną kichę, zwłaszcza w obronie, a jest to o tyle dziwne, że w tej formacji doszło do najmniejszych roszad przed rundą. Nowy trener może to jednak jakoś poukłada, może Stal zacznie pokazywać to co w ostatnich sezonach. Stal wtedy charakteryzowała bardzo dobra gra na własnym boisku i szczelna obrona popełniająca niewiele błędów. Przed spotkaniem z Pogonią jest dużo niewiadomych i dla mnie to spotkanie jest z gatunku "no bet" i szczerze wszystkim odradzam obstawianie tego spotkania. Stal może od kilku lat jest w "ogonku ligi", ale mimo to w meczach z silnymi zespołami u siebie radzi sobie dobrze co pokazują chociażby wyniki z zeszłego sezonu: wygrane z Zagłębiem i Koroną oraz remis z Widzewem. Stal ma potencjał większy niż wskazują na to wyniki i nowy trener może dużo zmienić i umiejętnie poukładać to wszystko bo "pseudo trener" Cechlerz niestety nie miał pojęcia co robić... Na tygodniu po jednym z treningów odbyło się też nieoficjalne spotkanie kibiców z piłkarzami, wyjaśniono sobie kilka spraw, atmosfera w drużynie i wśród kibiców się poprawiła. Wszyscy liczą na poprawę czy jakaś nagła odmiana nastąpi już jutro, ciężko wyrokować, ale granie na gości po kursie w okolicach @2,0 uważam za nierozsądne.

Do góry
#3424914 - 27/09/2009 19:42 Re: I liga 09/10 [Re: retoox]
skrzypo555 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2006
Górnik Łęczna - Znicz Pruszków
Typ : Górnik Łęczna
Kurs : 1.75

Ekipa spod Warszawy do Łęcznej przyjedzie mocno osłabiona. Trener Kalinowski nie będzie mógł skorzystać z usług kontuzjowanych: Wojciecha Musuły, Tomasza Chałasa, Kamila Majkowskiego, Łukasza Misztala, Pawła Bylaka, Bartosza Osolińskiego, Norberta Jędrzejczyka oraz braci Mikołaja i Macieja Rybaczuków.

Do góry
#3425296 - 27/09/2009 21:45 Re: I liga 09/10 [Re: skrzypo555]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
jakby co to "Kaśka" - Łukasz Misztal juz od dluzszego czasu jest kontuzjowany, wiec nie traktujmy tego jako osłabienie. czesto go na Motorze widuje.

Do góry
#3425813 - 28/09/2009 01:07 Re: I liga 09/10 [Re: anfa_]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Podbeskidzie - Widzew Łódź

Spotkanie kolejki jezeli chodzi o 1 lige choc Pedbeskidzie nie zachwyca juz w tym sezonie tak jak to bywalo w latach ubieglych. Jednak trzeba pamietac ze przegrali jedynie 2 spotkania w tym sezonie i oba na wyjezdzie (z Gornikiem Zabrze i Warta Poznan) Podbeskidzie jest w formie o czym swiadczy wysoka wygrana z rewelacja rozgrywek z Zabek az 4-0

Jezeli chodzi o Widzew Łodz to ostatnio gra wyglada bardzo dobrze nie liczac niestety wyjazdow podczas ktorych kroluje nadal ultra-defensywna taktyka Janasa smirk
Dzis mecz bedzie mocno specyficzny gdyz Widzew jedzie do Podbeskidzia bez obrony ... za kartki wypadli Bieniuk i Ukah a grac tez nie bedzie mogl leczacy kontuzje Szymanek
Nie wiem co wymysli Janas ale ja tego nie widze confused
Prawdopodobnie obrone beda tworzyc m.in. Madera, Juszkiewicz wiec moze byc bardzo nieciekawie ...

Mysle ze Podbeskidzie ma ogromna szanse na wygrana jezeli zagra odwaznie a nie bedzie sie murowac jak wiekszosc druzyn.
Gdybym mial obstawiac cokolwiek w tym meczu to zagralbym paradoksalnie na over 2,5 gdyz mysle ze Widzew straci gola i bedzie zmuszony niejako mocniej wyjsc do przodu a z tego co widzialem byc moze w koncu wyjdziemy 2 napastnikami !

Do góry
#3426079 - 28/09/2009 02:37 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
wolfiks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2006
Podbeskidzie: Mikler - Kanik, Ganowicz, Dancik, Osiński - Matawu, Matusiak, Białek, Ncube - Bagnicki, Patejuk.
Rezerwa: Linka, Malinowski, Kołodziej, Świerblewski, Jarosz, Matus, Konieczny.

Widzew: Mielcarz - Juszkiewicz, Robak, Ostrowski, Budka, Panka, Madera, Grzeszczyk, Grzelczak, Broź, Souza.
Rezerwa: Fabiniak, Sernas, Piecha, Oziębała, Bozhkov, Ceglarz.

Do góry
#3427815 - 29/09/2009 03:55 Re: I liga 09/10 [Re: wolfiks]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Napierd... peffki boks

Do góry
#3430205 - 30/09/2009 06:26 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

18:00 Górnik Zabrze - Górnik Łęczna

Do skladu gospodarzy wraca podstawowy napastnik, Przemyslaw Pitry. On powinien byc lekiem na ta skucznosc jaka Gornik prezentowal w sobote. Ale czy na pewno ? Skoro on rowniez marnuje sytuacje na potege.
W Łęcznej nie zagrają : Veljko Nikitović, Grzegorz Bronowicki (kontuzje), Radosław Bartoszewicz (kartki), Piotr Bazler((choroba). Łęczna ostantnio prezentuje się znakomicie i juz 8 razy z rzedu nie zostala pokonana.
Górnik 5 zwyciestw i 1 porazka u siebie. Sam jestem ciekaw co tam pokaza. Dobrze byloby aby Gorawski wyszedl od pierwsyzch minut. Z drugiej strony, na podmeczonego przeciwnika wysylac takiego pilkarze to chyba jeszcze lepiej.
Caly czas chodzi mi po glowie XXX i under 2,5. Osobiscie nic nie postawie, bo i nie mam za co. A na sile to dalbym te w/w.

Do góry
#3430660 - 30/09/2009 19:50 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Nie jest tajemnicą, że atmosfera w szatni zabrzan nie jest najlepsza. Do nas też dotarły przecieki, że nie jest z tym u naszych rywali najlepiej - twierdzi trener Górnika Łęczna, Tadeusz Łapa. Nie wszystkie tamtejsze gwiazdy chcą grać w I lidze. W związku z tym zabrzanie jako zespół nie prezentują się rewelacyjnie, choć każdy z tamtejszych zawodników potrafi grać w piłkę. Połowa drużyn ekstraklasy chciałaby dysponować taką kadrą jak Ślązacy. A jednak bywa tak, że Górnik przypomina nie zespół, a zlepek piłkarzy - uważa Łapa. Mimo wszystko zabrzanie w ostatnią sobotę potrafili odwrócić losy meczu z Motorem. Lublinianie po półgodzinie gry prowadzili, by przegrać 1:2. - Górnik długo męczył się z Motorem. Jednak, gdyby wykorzystał kilka z licznych sytuacji bramkowych, to wygrałby dużo wyżej - uważa Łapa. Dlatego też trener zielono-czarnych zaleca ostrożność. - Najtrudniejsze będą początkowe fragmenty spotkania. Jeśli je przetrwamy, to może uda nam się osiągnąć korzystny wynik - mówi szkoleniowiec zielono-czarnych. Co ma na myśli? - Remis wziąłbym w ciemno - mówi na koniec Łapa.

to wytluszczenie to powod takiej a nie innej gry Gornika. Pewnie 'informatorem' byl Karwan.

Do góry
#3430686 - 30/09/2009 20:15 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Mindaugas Panka i Darvydas Sernas dostali kolejne powołania do reprezentacji Litwy. Obaj znaleźli się w kadrze na spotkania eliminacji do Mistrzostw Świata z Austrią (10. października, Innsbruck) i Serbią (14. października, Mariampol). Litewscy piłkarze zajmują czwarte miejsce w swojej grupie eliminacyjnej, ze startą 10 punktów do prowadzącej Serbii i 6 punktów do drugiej w tabeli Francji.

Trener Paweł Janas na pewno ucieszył się z powołań dla jego zawodników. Mniej zapewne cieszy go to, że w dniach 9-14 października nie będzie mógł skorzystać ani z Panki i Sernasa, ani z Jarosława Bieniuka (powołany do reprezentacji Polski) i Piotra Grzelczaka (powołany do reprezentacji Polski do lat 21). W tym czasie widzewski zespół będzie rozgrywał mecze ligowe z MKS Kluczbork i Flotą Świnoujście.

o ja pier.... ale bedzie ARMAGEDON frown
co znaczy Panka dla Widzewa przekonalem sie dopiero bedac na meczu z Kszo, bedac obiektywny Kszo ten mecz powinno wygrac, gdyby wykorzystali rzut karny i 100% sytuacje to byloby 0-2 do przerwy.
Widzew co prawda przyzwyczail juz mnie do mysli ze wygrywa wtedy kiedy najmniej sie tego spodziewam (czytaj niezdobyta twierdza Bielsko-Biala grin) ale teraz odradzalbym stawianie na Widzew w tych dwoch spotkaniach wink

Do góry
#3432507 - 01/10/2009 17:11 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Walkowery przeciwko Górnikowi. Minus 5 punktów.

blush ehh organizacyjnie to wladze Gornika sa nawet w II/III lidze, zeby takich spraw nie dopilnowac.

Do góry
#3433942 - 02/10/2009 02:31 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Na pelnej kurrr... !!! boks

Do góry
#3434273 - 02/10/2009 03:19 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Pablo_NFG Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2004
Na "Dzień Dobry" GieKSa ze Stilonem Gorzów...

Kurs warty ryzyka i bardzo zachęcający do gry na gospodarzy...

Chociaż ostatnio mam wrażenie, że drużynie GieKSy lepiej gra się na wyjazdach (3:3 z Wartą w Poznaniu, 3:3 z Wisłą w Płocku i wczorajsze zwycięstwo 2:0 z Motorem w Lublinie) niż u siebie na Bukowej (słaby mecz z Łęczną 0:0, zwycięstwo z eŁKSą 3:1 i znowu remis z Dolcanem Ząbki 0:0).

Ogólnie liczę na zwycięstwo podopiecznych Adama Nawałki i 3 punkty, które mogą zwiększyć apetyty w śród piłkarzy z Katowic...

Do góry
Strona 12 z 26 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 25 26 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro