#3353856 - 23/08/2009 03:39
Re: I liga 09/10
[Re: ślimak]
|
enthusiast
Meldunek: 15/01/2006
|
Ja zdecydowałem się zagrać czysty remis. Myślę, że to tak naprawdę max na co stać Stilon dzisiaj, choć wśród gawiedzi panuje spory optymizm...:) Fakt zespół zmotywowany, pewnie pełny stadion ludzi i mam nadzieję, że dobre piłkarskie widowisko.
Myślę, że te tylko dwie stracone bramki zaciemniają obraz gorzowskiej obrony. Tak naprawdę mecz z Pogonią wybronił Janicki i to jemu zawdzięczamy czyste konto w tym meczu, natomiast Znicz wcale dobrych zawodów nie zagrał. W moim odczuciu obrońcy popełniają sporo błędów ale na razie sprzyja nam trochę szczęście i dobrze dysponowany bramkarz.
Typ, że Stilon nie strzeli mocno ryzykowny, no ale zobaczymy:)
Wieczorem napiszę jak mecz wyglądał! Wróciłem z meczu! Powiem, że sam jestem nieco zaskoczony, ale Górnik niewiele dobrej piłki dziś pokazał. Nie wiem w sumie, czy to Stilon zagrał tak dobrze, czy zabrzanie mieli słabszy dzień... Pierwsze 15-20min. dla Górnika i wydawało mi się, że bramka dla nich to tylko kwestia czasu. Jednak potem Stilon zaczął grać nieco odważniej i odsunął grę od swego pola karnego. W pierwszej połowie w zasadzie po jednej klarownej sytuacji na zdobycie bramki. W drugiej gra nieco bardziej otwarta i gorzowianie zaczęli nieco przeważać. Bo zdobyciu bramki zaczęli zwalniać grę a Górnik grał coraz bardziej nerwowo. W końcówce gra się jeszcze bardziej zaostrzyła. W polu karnym zderzył się Nowak z Maliszewskim. Sytuacja miała miejsce poza "piątką" więc można było nawet karnego gwizdnąć, aczkolwiek to sytuacja niejednoznaczna. Bramkarz długo nie podnosił się z murawy, chyba nawet na chwilę stracił przytomność. Musiał zostać zabrany karetką do szpitala. W jakim jest obecnie stanie tego nie wiem. Mecz przedłużony jakieś 6-7min Stilon miał jeszcze jedną sytuację na podwyższenie, ale piłkę meczową miał Górnik- zdaje się że mocna wrzutka wzdłuż bramki, ale nikt nie zdążył dostawić nogi. Kibiców Górnika tak na moje oko około 300. Piłkarze długo się ociągali ale w końcu poszli im podziękować. Ojro widziałem, że napisałeś gdzieś, że Stilon to bezpośredni konkurent w walce o awans. Raczej nikt tu takich planów nie ma,ale jak będą takie wyniki to kto wie... Trener Topolski dokonał dwóch niezwykle istotnych rzeczy; najpierw ograł odwiecznego rywala- Pogoń, a teraz taką markę na polskiej mapie futbolowej jak Górnik Zabrze. Było to zresztą pierwsze oficjalne spotkanie pomiędzy obiema drużynami.
|
Do góry
|
|
|
|
#3353891 - 23/08/2009 03:49
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Gratulacje zwyciestwa !
ehh... osobiscie na tym meczu sporo poplynalem, coz brak Szczota i Madejskiego bardzo widoczny - prawie w ogole jakis groznych akcji. No nic szkoda straconych punktow, ale lepiej teraz zeby otrzeziweli. 1-0 typowalem, ale nie w ta strone... osobiscie dla mnie to sensacja, aby klub, ktory rok temu bronil sie przed spadkiem teraz wygrywa z Gornikiem. Nie mozna bylo popadac w samozachwyt, a po 3 kolejkach wielu kibicow, w tym i ja tak zrobilo.
p.s. z wiarygodnego zrodla: kibice Gornika spoznili sie z powodu incydentu. Nie znam dokladnie miejsca i grupy, ale autokary zostaly obrzucone kamieniami w drodze do Gorzowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3354370 - 23/08/2009 15:08
[Re: Ojro]
|
stranger
Meldunek: 07/08/2009
|
No mi się udało większej straty uniknąć tak jak pisałem dla mnie to był mecz no bet, punktów szkoda, choć akurat mój typ wczoraj nie wszedł (Łeczna), ale nie żałuje, bo kurs był dobry skończyło się ostatecznie 0:0, a Górnicy swoje szanse mieli z tego co czytam. no, ale cóż nie zawsze jest niedziela, ale że akurat dziś jest to typ na dziś: Widzew - Warta hc:0-1 typ:1 kurs:2.2 expekt 5/10 No cóż nie widze innej możliwości niż 3 pkt dla Widzewa pytanie tylko czy uda się wygrać dwoma bramkami, myśle, że jest to realne, Warta mimo, że miała dobrą wiosne to teraz znów wygląda na to, że będą co najwyżej drużyną środka, Widzew walczy o awans, odrabiał minusowe punkty, więc u siebie z takimi drużynami gubić ich nie powinien. Pytanie tylko czy strzeli ich więcej, myśle jednak że jeżeli coś strzelą w miare szybko to Warta może się bardziej otworzyć i coś powinno wpaść. i na jutro Kszo-Łks typ:1 2.55 Bwin 5/10 No Łks traci co raz więcej zawodnikó, pieniędzy nie widać, owszem nadal mają kilku nie złych piłkarzy jednak myśle, że u siebie Kszo ma szanse wygrać, oczywiście nie jest to jakiś pewniak za grubszą kase, ale można spróbować moim zdaniem, bo kurs ciekawy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3356954 - 24/08/2009 23:52
[Re: palaczekzaba]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
KSZO Ostrowiec - ŁKS ŁódźDzisiaj o godzinie 19:15 łodzianie zagrają wyjazdowy mecz z KSZO Ostrowiec a zatem beniaminek podejmować będzie spadkowicza. Celem łodzian jest powrót do elity a jeśli o elicie marzą dzisiaj muszą sięgnąć po 3 punkty, by strata do liderującego Górnika wynosiła tylko 3 oczka. Zadanie na pewno będzie trudne ponieważ KSZO już w tym sezonie pokazało, że w piłkę grać potrafi. Trener Wesołowski ma dzisiaj trudne zadanie ponieważ zastąpić musi Mladena Kascelana który odszedł do Karpat Lwów, zapewne na jego miejsce wstawi Mariusza Mowlika który bardz odobrze zagrał w derbach Łodzi, strzelając bramkę. Kilka osób pytało o Rafała Kujawę czy zagra. Rafał zagra ponieważ z Wartą dostał 2 żółte kartki a nie bezpośrednio czerwoną. Mam nadzieje zatem, że dzisiaj ŁKS zagra dwójką napastników Kujawa - Djenić. Szkoda,że kontraktów nie podpisali jeszcze Nawrocik i Mietek Sikora, bo nie ukrywam, że czekam na powrót i rajdy prawą stroną tego drugiego Dzisiejszy mecz dla mnie to zdecydowany NO BET. ŁKS jeśli chce się liczyć musi wygrywać takie mecze, ale jak będzie przekonamy się wieczorem. Allez ŁKS
|
Do góry
|
|
|
|
#3361488 - 27/08/2009 21:37
[Re: wolfiks]
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Wybiera się Widzew do Ząbek? Czy odpuszczają pierwszą ligę?
|
Do góry
|
|
|
|
#3363539 - 28/08/2009 16:25
[Re: MarcoviaMarki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Wybiera się Widzew do Ząbek? Czy odpuszczają pierwszą ligę? oczywiscie ze sie wybieraja bo nie maja innego wyjscia, PZPN nie respektuje prawa i nie przywroci Widzewa do Ekstraklasy dlatego Widzew normalnie bedzie gral w 1 lidze i ewentualnie moze domagac sie zadoscuczynienia finansowego !! Moze nawet lepiej bo takto by wszyscy zaczeli plakac jakby ich kluby byly super czyste ale takto jest swojej winy nigdy sie nie widzi : u syna mojego znajomego tez chlopaki w 5 pili wino na przerwie w gimnazjum ale tylko 2 jest zagrozonych ze wyleci ze szkoly ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3363580 - 28/08/2009 16:59
[Re: Inzaghi78]
|
old hand
Meldunek: 10/07/2006
|
Wybiera się Widzew do Ząbek? Czy odpuszczają pierwszą ligę? oczywiscie ze sie wybieraja bo nie maja innego wyjscia, PZPN nie respektuje prawa i nie przywroci Widzewa do Ekstraklasy dlatego Widzew normalnie bedzie gral w 1 lidze i ewentualnie moze domagac sie zadoscuczynienia finansowego !! Moze nawet lepiej bo takto by wszyscy zaczeli plakac jakby ich kluby byly super czyste ale takto jest swojej winy nigdy sie nie widzi : u syna mojego znajomego tez chlopaki w 5 pili wino na przerwie w gimnazjum ale tylko 2 jest zagrozonych ze wyleci ze szkoly ... Tych dwóch jest z Łodzi.. to wiem ,pozostali chyba z Kielc i Krakowa ? Żarty na bok Widzew jedzie po 3 punkty ! Jest na fali wznoszącej i po decyzji trybunału dostanie jeszcze więcej wiatru w żagle!
|
Do góry
|
|
|
|
#3363710 - 28/08/2009 19:15
[Re: milan1231]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Nie postawie na Widzew nawet zlotowki dopoki nie straca punktow Statystycznie nie beda wszystkiego wygrywac bo to niemozliwe choc w tym sezonie mamy jeszcze o wiele mocniejszy sklad niz w ubieglym, w koncu szykowany na ekstraklase Wiem ze Dolcan to inna liga i roznica klas jest wyrazna ale Gorzow tez odstaje (bez urazy) od Gornika kilka klas a jak bylo widzielismy ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3363740 - 28/08/2009 19:38
[Re: dawid121]
|
enthusiast
Meldunek: 15/01/2006
|
Czmu Betway na mecz Górnik Łęczna - GKP Gorzów wystawił kursy 2.95 2.15 3.15 ? Jakaś ustawka na remis się szykuje? Sprawdzałem przed momentem kursy już skorygowane na 2.15- 3.15- 2.95 Ja osobiście skłaniam się w tym meczu ku 1 DNB ale decyzji jeszcze nie podjąłem
|
Do góry
|
|
|
|
#3363988 - 28/08/2009 23:26
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Górnik Zabrze - TSP B-B Dziwne te kursy na gospodarzy. Wg mnie powinny byc w granicach 2,0-2,1. Jakas podpucha,a moze ja nie wierze w sukces ? Sponsorem I ligii jest UB - i z mojej strony dla nich, myslalem ze wysla maila z promocja 50PLN bez ryzyka na to spotkanie, a tu... NIC Zadnych nowych informacji, co wiecej, dziwnie malo informacji o Gorniku w tym tygodniu. Jedyna to taka ze Gorawski zszedl z treningu i pewnie po raz n-ty kontuzjownay Kasperczak i lekarze - jak mogliscie zakontraktowac takiego zawodnika =/ Co do skladu Gornika - raczej bez wiekszych zmian, Nowak na 100% wystapi w bramce. Wracajac do bukmy, to postwilbym REMIS " 3,5 - ale osobiscie nic nie bede dawal. Wiekszego przekonania co do tego meczu nie mam. Poprostu patrzac na kursy nic nie wpadlo mi do glowy + mecz bez analkowania... Po ostatniej porazce jakos trudno mi patrzec na zwyciestwo w niedziele. W prawdzie TS zamiast wygrac ze Zniczem [grajacych w 9] tylko zremisowal. Ale w Zabrzu na pewno nie oddadzza meczu, co wiecej Kolodziej pewnie bedzie chcial pokazac na co go stac, po tym jak idac na rozgrzeke byl nie milosniernie wygwizdywany i obrzucany obelgami. to na tyle...
|
Do góry
|
|
|
|
#3364038 - 29/08/2009 00:02
[Re: Ojro]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Witam! Znicz Pruszków - Flota ŚwinoujścieKrótko ale mam nadzieje, że na temat. Dzisiaj ciekawy mecz w Pruszkowie. 9 zespół I ligi podejmować będzie lidera z Świnoujścia. W Pruszkowie kontuzja goni kontuzję, dzisiaj w zespole Znicza zabraknie Misztala, Majkowskiego, Rybaczuka, Owczarka, Jędrzejczaka (żółte kartki eliminują go z gry). Obrona Znicza dziś będzie bardzo dziurawa! Nie dość, że sezon dla Znicza zaczął się słabo to jeszcze na dodatek plaga kontuzji dopadła ten zespół. Kursy dzisiaj były w granicach 2,75 na gości, teraz pospadały nawet do 2,5. Bet365 oferuje 2,60 na Flote i ja to biorę dla mniej odważnych X2 po 1,50 fajne do jakiegoś dubla. Siema...
|
Do góry
|
|
|
|
#3365160 - 29/08/2009 07:16
[Re: takizwykły]
|
newbie
Meldunek: 23/08/2009
|
witam
proponuje zainteresować sie spotkaniem MKS Kluczbork - Motor Lublin
kursy na gospodarzy spadają na łeb na szyję, najlepsze fora bukmacherskie w Polsce aż grzmią o osłabieniach w drużynie gości i o tym że gospodarze beda niezwykle zmotywowani do odniesienia historycznego zwyciestwa nad utytułowanym rywalem. mysle ze kurs 1,85 na 1 w oparciu o takie informacje jest jak najbardziej value i warto pokusić sie o takiego singla. ja osobiscie gram to 8/10 pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3365312 - 29/08/2009 14:41
[Re: cykada]
|
stranger
Meldunek: 07/08/2009
|
witam
proponuje zainteresować sie spotkaniem MKS Kluczbork - Motor Lublin
kursy na gospodarzy spadają na łeb na szyję, najlepsze fora bukmacherskie w Polsce aż grzmią o osłabieniach w drużynie gości i o tym że gospodarze beda niezwykle zmotywowani do odniesienia historycznego zwyciestwa nad utytułowanym rywalem. mysle ze kurs 1,85 na 1 w oparciu o takie informacje jest jak najbardziej value i warto pokusić sie o takiego singla. ja osobiscie gram to 8/10 pozdrawiam Panowie nie róbmy jaj na poważnym forum, może mi ktoś napisać jakie to tytuły ma ta drużyna, bo szczerze nie kojarze, owszem można napisać że jest bardziej ograna na szczeblu centralnym, ale utytułowana hehe dobre nie spotkałem się jeszcze z takim określeniem na klub pokroju Motoru. Ale wracając do meczu dla mnie nobet. Owszem niby piłkarsko Kluczbork ma lepszą drużyne, ale jednak remis się tu może zdażyć chyba, że dać 1 DNB. jednak ja tego meczu nie gram. Z resztą patrząc na zestaw par, to myśle, że to będzie remisowy weekend i z 5 takich rezultatów możemy zanotować, dlatego zagram blok 4 z 7 właśnie z remisami z wszystkimi meczami po za ŁKS - Wisła Tu taj wydaje mi się, że po w końcu zakontraktowanych uzupełnieniach kadry przez Łodzian, powinni sobie w tym meczu poradzić. Doszedł Nawrocik, będzie mógł grać Kujawa, swój stadion, a drużyny walczące o awans u siebie muszą ze średniakami wygrywać. Łks już zgubił wystarczającą ilość punktów. I nie pozwoli sobie na kolejną strate. A kurs w granicach 2 (betsson) biore z pocałowaniem reki. A więc mój typ kolejki za grubsza kase ŁKS - Wisła 1 kurs:2 betsson 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3365320 - 29/08/2009 15:36
[Re: palaczekzaba]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Warta - Kszo
Warta - rewelacja rundy wiosennej, póki co zawodzi. Po sporym zamieszaniu postanowiono po sezonie nie zrywać współpracy z Bogusławem Baniakiem. W 4 pierwszych meczach Zieloni zdobyli zaledwie 4 punkty - jak na możliwości zespołu - mało.
Ale od początku... Przed sezonem podpisano kontrakt z Piotrem Reissem - to jednak wierzchołek góry lodowej - bowiem klub zaczął się zmieniać organizacyjnie - sprowadzono ludzi, którzy budowali potęge marketingową Lecha, a także co niezwykle istotne pojawili się nowi sponsorzy. Nikt nie dopuszcza już myśli o spadku z I ligi, raczej jest szansa, by na stałe zakorzenić się w niej.
Przed meczem... W środę Warta odpadła z Pucharu Polski, w dalekim Zamościu zabrakło paru podstawowych zawodników - Reissa, Magdziarza, Ignasińskiego i Bekasa. Ponadto po czerwonej kartce wraca Iwanicki. Kadrowo poznaniacy wyglądają bardzo solidnie.
KSZO Beniaminek niespodziewanie na 12 możliwych punktów, zdobył aż 7, mimo niezbyt korzystnego układu spotkań (m.in. mecze ze spadkowiczami). Gwiazdą zespołu jest sprowadzony z Piasta - Folc, oprócz niego ciężko doszukiwać się znanych nazwisk w Ostrowieckiej drużynie.
Sam mecz zostanie rozegrany w popularnym "ogródku", mogącym pomieścić niecałe 3 tysiące osób. KSZO będzie wspierane przez fanów Lecha, z którymi od wielu lat łączy ich zgoda. Jednak boisku przy poznańskiej Drodze Dembińskiej jest niezwykle specyficzne co premiuje gospodarzy. Polegały tu w zeszłym sezonie takie firmy jak Widzew.
Czas na przebudzenie się Warciarzy. Sytuacja kadrowa, doświadczenie, ogranie, mecz na własnych "śmieciach" to wszystko sprawia, że Warta jest zdecydowanym faworytem tego spotkania.
Warta - KSZO typ: 1 stawka: 6/10 kurs: 1,8 (bet365)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|