Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#3361150 - 27/08/2009 08:04 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: Mascherano]
maciekm79 Offline
journeyman

Meldunek: 20/05/2006
mecz Metalist Charków-Sturm Graz (1:1)

W drużynie Sturmu nie zagra niemiecki prawy obrońca Fabian Lamotta, środkowy pomocnik Mario Kinzl i napastnik (kapitan i ikona Sturmu) Mario Hass.

Natomiast w Metaliscie nie zagra brazylijski ofensywny pomocnik Edmar.

Myślę ze warto postawić na Metalist z racji tego że ma lepszy zespół jak i osłabienia w ekipie gości są znaczące. W poprzednim sezonie drużyna Metalista zajęła 1 miejsce w grupie pucharu UEFA i w tym sezonie również ma szanse powtórzyć to osiągnięcie. Zespół naprawdę solidny z ligi o wiele lepszej niż austriacka oraz budżetem o wiele większym niż Sturm.

Kurs na Metalist : 1,45

Do góry
Bonus: Unibet
#3361255 - 27/08/2009 17:04 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: Mascherano]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
troche mnie dziwia porownania zarowno slabego wystepu Lecha w Sosnowcu czy Bruggi na wlasnym terenie przeciez czesto dochodzi do takich sytuacji ze liga rozgrywana kilka dni przed pucharem jest odpuszczana, nie gra sie na maxymalnych obrotach ze wzgledy na potencjalne kontuzje przy ostrych starciachwlasnie na mecz ligowy wychodzi sie jak na sparing bez najmniejszgo przygotowania bo cala uwaga i przygotowanie taktyczne skupia sie na zagranicznym rywalu

Do góry
#3361268 - 27/08/2009 17:26 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: royalflush]
dawid121 Offline
addict

Meldunek: 14/04/2004
Wątpie żeby Lech odpuścił totalnie mecz z Craxa żeby lepiej zagrac w Belgii. Lech jest naprawde duzo słabszy niz rok temu. To całkiem inny zespół. Brak Smudy to oromny jeśli nienajwiekszy minus, Franek co by o nim niemówić to doświadczenia w pucharach ma. Pozatym bez formy Rengifo, Wilk, do tego brak Peszki który w obecnej formie ciągnął grę Kolejorza, no i rok temu był Murawski. Jedyne plusy w porównaniu z tamtym sezonem to Kasprzik i Gancarczyk. Chciałbym żeby Lech awansował jednak dla mnie jest to mało realne. Bruggi bardziej się bała Lecha niz Lech Bruggi teraz widząc jak gra tak naprawde Kolejorz moim zdaniem od początku siądą na nich a Lech niestety pęknie. Tyle z mojej strony. Obym się mylił...

Do góry
#3361352 - 27/08/2009 18:45 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: dawid121]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Amkar Perm - Fulham

Goscie wygrali pierwszy mecz 3-1, wiec Perm musialby wygrac 2-0 aby awansowac. Z tego co czytalem to londynczycy pojechali tam bez 4 podstawowych graczy. I pewnie jakies grono osob bedzie widzialo juz wygrana gospodarzy.
Ja proponuje zastanowic sie czy Amkar na 100% chce awansowac do LE ? Po spotkaniu Krylii Sovietov na prawde trzeba wziazc pod uwage kurs na gosci lub X. Poza tym gospodarze w swojej lidze sa na 4 od konca miescu, majac 5 punktow straty do wyzej lokaty. Nie mowie ze rosjanie sie poloza na boisku, ale czy oni zagraja na 100%. Uwazam ze nie.
IMO goscie nie przegraja, a nawet to wygraja...

Fulham @ 2,2 3/10

Aktobe - Werder Bremen

Na poczatku myslalem o zwyciestwie gospodarzy. Kursy calkiem calkiem, ale po informacjach o warunkach doszedlem do wniosku, ze chyba odpuszczam ten mecz lub doloze Werder do jakiegos pociagu.
Mecz rozegrany zostanie o 19 czasu lokalnego, temperatura wczoraj 20 stopni + deszcz, czyli zwykla europejska.

z inncyh:
Aston Villa, Galata, OB-Genoa OVER, Roma [-1 lub -2], PSV under, Fener [-1]/OVER

Do góry
#3361373 - 27/08/2009 19:07 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: Ojro]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2007
Obejrzałem sobie pucharowy mecz Lecha i kurcze słabo to wyglądało, Peszko biegał i napędzał cały motor, który już nie prezentuje się jak rok temu. To Belgowie atakowali i mogli to spokojnie wygrać, myślę, że u siebie to wygrają. Bolesny będzie brak Sławka. Oczywiście nie będę płakał jak przegram bo to nasza drużyna wink

Do góry
#3361424 - 27/08/2009 20:19 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: Matias88]
Animal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2004
Witam ja dzisiaj zagralem takiego tripelka:

Villa - Rapid --->1 9/10
Villa po bardzo slabym poczatku ligowym i pucharowym ostatnio mile zaskoczenie i wygrana z Liverpoolem, umiejetnosci bez watpienia oni maja i jesli wszystko zacznie sie zazebiac to dzisiejszy mecz spokojnie jest do wygrania i to wysoko, nie ma mowy o tym czy chca awansowac bo liga dopiero sie a zaczela takze sily napewno maja a pieniadze sie przydadza, z reszta jesli dzisiaj nie awansuja to bedzie mega kompromitacja.

Cluj - Sarajevo --->1 9/10
[b]Metalist Kharkow - Sturm --->1 8/10[b]

Odnosnie dwoch ostatnich meczy to ich nie widzialem ale wiem ze gospodarze sa druzynami lepszymi i upatruje w nich awansu do fazy grupowej.

Do góry
#3361437 - 27/08/2009 20:41 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: Animal]
Krystian Offline
Carpal Tunnel

Crvena Zvezda Belgrad - Slavia Praga 1 2.25

Crvena Zvezda w poprzedniej rundzie spotkala sie z Dynamem Tbilisi. W 1 meczu w Gruzji gospodarze wygrali 2-0, a w rewanzu w Serbii prowadzili juz 2-1... by polec 2-5 i odpasc z pucharow. Bylo to fantastyczne spotkanie w wykonaniu Crveny, a hat-trickiem popisal sie Dejan Lekic, na ktorego to dzis glownie licza serbscy kibice. Slavia Praga natomiast odpadla w 3 rundzie kwalifikacji LM z.. FC Sheriff, w dwumeczu strzelając mołdawianom tylko 1 bramkę.

Przed tygodniem Czesi osiagneli na swoim stadionie bardzo solidna zaliczke 3-0 i mysle, ze moga dzis troche zlekcewazyc Serbow, ktorym w dodatku z pewnoscia skrzydel doda publika na belgradzkiej "Marakanie", o czym mozna bylo sie przekonac podczas meczu z Tbilisi.

Do góry
#3361470 - 27/08/2009 21:23 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: Krystian]
12-latek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2004
Dla mnie dzisiejszy mecz Lecha Poznań wydaje się zakończyć nie inaczej jak awansem poznaniaków...
We Wronkach zdecydowanie nie potrafią chłopaki grać ale na wyjezdzie zobaczymy inna drużynę w drugiej połowie wprowadzenie Golika, który grał nieco cofnięty, podobnie jak Murawski i cofnięcie Lewandowskiego a jednocześnie właśnie właściwie powrót do starego 4-5-1 przypomniało dawną gre Lecha i spotkanie stało się bardziej wyrównane. Dirar najprawdopodobniej zagra dziś w meczu ale po pierwszym spotakniu jestem przekonany że teraz tyle swobody miał nie będzie, podobno dzisiejszy pojedynek ma oglądać 25 skautów czołowych europejskich drużyn ( ponownie Celtic, HSV itp a nawet podobno MU ) to wyśmienita sytuacja dla Stilicia i reszty którym zależy na wypromowaniu się a lepszej okazji jak taki mecz i rozgywki europejskie nie widze, sam Kolejorz na awansie zarobii blisko 900 tys euro do tego dochodza kolejne spotkania w grupie w tym 3 u siebie jeśli by awansował ( bilety, prawa do transmisji etc. ) nie wierze że brak awansu przeszedł by bez wiekszego echa i konsekwencji w Poznaniu. Piłkarze mieli kótka pogawędke z zarządem i jak dla mnie kurs 1,60 na ich awans z zaliczka badz co badz 1 gola kurs dobry. w obronie z Gancarczykiem,Ryskiem Arboledą, Bosackim czy Djurdieviciem nie wierze by stracili więcej niż 1 gola. Duża szanse widze w strzałach z dystansu Bruggi bo to moim zdaniem słaba strona Kasprzika. Nawe przegrana Lecha 1-0 nie skreśla szans na awans a przy wyniku 2-1 awans wywiozą poznaniacy. Ja osobiście widze tu remis bramkowy 1-1 badz wygraną w którąś ze stron w stosunku 2-1 co i tak promuje Lecha do awansu

typ: Lech Poznań awansuje 1,60 Millenium

zpiłkaskimi pozdrowieniami
12-latek smile

Do góry
#3361478 - 27/08/2009 21:30 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: 12-latek]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Originally Posted By: 12-latek
dzisiejszy pojedynek ma oglądać 25 skautów czołowych europejskich drużyn ( ponownie Celtic, HSV itp a nawet podobno MU ) to wyśmienita sytuacja dla "jakiś tam piłkarz Bruggi" ( wink ) i reszty którym zależy na wypromowaniu się a lepszej okazji jak taki mecz i rozgywki europejskie nie widze, samo Brugge na awansie zarobii blisko 900 tys euro do tego dochodza kolejne spotkania w grupie w tym 3 u siebie jeśli by awansowali ( bilety, prawa do transmisji etc. ) nie wierze że brak awansu przeszedł by bez wiekszego echa i konsekwencji w Brugge.

zmieniłem dosłownie kilka słów, a reszta się zgadza grin

Do góry
#3361484 - 27/08/2009 21:35 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: Big Ben]
12-latek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2004
Ben zgadza się ale to Lech ma zaliczke tego 1 gola smile
a teraz znalałzem coś takiego w ramach uzupełnienia poprzedniego posta:

Fragment z oficjalnej strony FC Brugge.
Mecz pomiędzy FC Brugge a Lechem Poznań będą obserwować skauci min.: FC Utrecht, Heerenveen, Feyenoordu, PSV, AZ, Stoke City, Hull City, Sunderlandu, West Hamu i Manchesteru United. Ponadto przyjazd zapowiedzieli przedstawiciele Celticu Glasgow, Chievo Verona, FC Köln, Borussii Dortmund, HSV, Leverkusen, Borussii Mönchengladbach, VFL Bochum, Lille, Lens, oraz belgijskich AA Gent, Racingu Genk, Anderlechtu, Lokeren i... Cercle Brugge hehe

Metamorfoza grajków po niedzielnym spotkaniu czuje że będzie szybka smile a jeśli faktycznie Lech zagra starym 4-5-1 czyli po staremu za Smudy to o awans Lecha jestem spokojny

Do góry
#3361630 - 28/08/2009 00:05 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: 12-latek]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

w rewanzach to chyba warto grac na kartki (over3,5/4,5) w meczach gdzie obie druzyny maja bardzo duze szanse na awans min wlasnie w takich meczach jak AstonVilla-Rapid gdzie w pierwszym meczu bylo 0-1 Lecha czy Herthe ..tez po jednobramkowym zwycieztwie

Do góry
#3361644 - 28/08/2009 00:14 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: royalflush]
zerodwadwa Offline
old hand

Meldunek: 24/01/2009
Kartki jaknajbardziej popieram boks smile
Wszystko ładnie, co piszecie ale zdejmijcie różowe gogle laugh

W zeszłym sezonie z Lechem było tak, że albo rozpizgiwał wszystko, albo lokomotywa się wykolejała. Po bardzo udanej rundzie jesiennej chłopaki się wypalili no i jak było wiemy.

W tym roku sprawa wygląda trochę inaczej:
Lech wpada w turbulencje od samego startu. Piękny początek sezonu, ale później już tak różowo nie jest. Gra z Cracovią, odpuszczenie ?
Ja nie sądze. Meczu nie miałem okazji obejrzeć, więc nie będe pisał odnośnie ich gry. Dla mnie sprawa wygląda tak - ta drużyna albo gniecie na maxa, albo nie ma wyników. I to tyle moim skromnym zdaniem.

Ja próbuje zagrać X, w dodatku dokładne wyniki : 1-1 i 0-0, które Kolejarza zadowalają w 10000%.
Pozdrawiam.

Do góry
#3361670 - 28/08/2009 00:25 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: zerodwadwa]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

ciezko o remisy w meczach gdzie gra sie o awans w koncowkach zazwyczaj jest stawianie wszystkiego na jedna szale i wóz albo przewóz smile

Do góry
#3361682 - 28/08/2009 00:29 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: royalflush]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

tak na marginesie bet365 liczy czerwien jako 2 kartki tyle ze jeden zawodnik moze otrzymac max 3pkt

Do góry
#3361703 - 28/08/2009 00:36 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: royalflush]
MazurXP Offline
veteran

Meldunek: 20/01/2007
Brugia dzisiaj to wygra i to pewnie hc 1,5 też bez problemu powinna pokryć, Lech cieniutki, już w 1 meczu powinno być pozamiatane, i wątpie żeby dzisiaj sytuacja się powtórzyła, dosyć szczęścia.

Do góry
#3361733 - 28/08/2009 00:44 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: zerodwadwa]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
dobra, bo poziom bzdur jakie tutaj piszecie na temat Lecha zaczyna być już irytujący...

po pierwsze - proszę spojrzeć na tabelę ligową po pierwszych 4 kolejkach w zeszłym sezonie - tam również 2 porażki (GKS, Arka) na koncie Lecha
poza tym Ci co piszą, że Lech gra fatalnie - mają krótką pamięć - pewne zwycięstwo z Piastem, czy totalna dominacja w Kielcach to przecież świeże sprawy

po drugie - również wtedy po pucharach Lech notował słabe wyniki w lidze -pierwsze co mi przychodzi na myśl to przegrana z Arką po meczu w St. Gallen czy męczarnie z Legią po wyeliminowaniu Austrii

po trzecie Smuda - mam wrażenie, że osoby spoza Poznania piszące o nim czerpią tajemną wiedzę z telegazety - niestety rzeczywistość jest nieco inna - w Poznaniu nikt za nim nie tęskni, a lista zarzutów jest bardzo długa - właśnie dzięki niemu m.in. w Poznaniu nie ma następcy Murawskiego, a jego "profesjonalne" zachowanie po odejściu ze stolicy Wlkp. świadczy tylko i wyłącznie, że jest zwykłym bufonem

Porównywanie obecnego Lecha z tym sprzed roku mija się zupełnie z celem. Pojawiły się nowe problemy, które bardzo mocno rzutują na postawę obecnej drużyny. Pomijam tutaj odejście Murawskiego, ale mogę z pełną świadomością napisać o:
- Lewandowski - Czarek ostro miesza w główce - gwiazdorzy, chce odejść jak najszybciej, rok temu pokorny chłopak, który za wszelką cenę chciał się pokazać
- Rengifo - wciąż nie przedłużył kontraktu - sprawa ciągnie się od zimy, sytuacja mało ciekawa - bowiem, każdy ma świadomość, że już zimą będzie mógł podpisać kontrakt z dowolnym klubem
- Arboleda - po odejściu Franciszka wraz ze swoim przydupasem Cueto bawi się na całego w poznańskich klubach, co niewątpliwie wpływa na jego formę

Choćby zaangażowanie tych trzech podstawowych zawodników pokazuje, że nie ma sensu porównywać. Są jeszcze inne problemy.

Ponadto straszne dziury w obronie, Injac na pozycji prawego obrońcy, gdzie zupełnie sobie nie radzi, brak Peszko, którego forma w ostatnim czasie jest rewelacyjna. Jak słyszę, że ma zagrać za niego Kikut to ręce mi się trzesą.

No właśnie - ale to jest piłka. Była we wtorek, krótka i treściwa rozmowa - mają się spiąć i tyle. Nikt dokładnie nie zna jej treści, ale można przypuszczać, że poszło o pieniądze. Jest więc szansa, że parę laluń wykaże nieco większą ochotę do gry, niż to miało miejsce w niedziele.

Jest tylko jeden problem - o którym napisał royalflush - po drugiej stronie ekipa, której zależy równie mocno na awansie, która w pierwszym meczu zdominowała Lecha, która jest świetnie przygotowana fizycznie oraz doskonale ustawiona na murawie. Po pierwszym meczu mogę zaryzykować stwierdzenie, że to jeden z mocniejszych zespołów z jakimi Lechowi dane było się spotkać w ostatnim czasie w Europie.

Dla mnie typowy NO BET.
Może być wszystko - zresztą pokazał to pierwszy mecz - dominacja gości, a bramkę strzelił Lech.

Tak to wygląda bezpośrednio z Poznania, a nie od jakiś urwanych z choinki "fanów Franciszka" czy "kibiców Kolejarza".

Po raz kolejny zgodzę się z royalem (o dziwo smile ) co do kartek. W meczach na styku, również w tym z udziałem Lecha, nie powinno ich zabraknąć.

Do góry
#3361745 - 28/08/2009 00:47 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: 12-latek]
s_LP Offline
old hand

Jeszcze jedno - bo mecz za 15 min - kursy dość mocno podskoczyły na Dynamo Moskwa - jak zaczynałem pisać poprzedniego posta było w okolicach 1,45 teraz ze spokojem można łapać 1,72 (b365) - co jest nie wiem.

Do góry
#3362114 - 28/08/2009 01:43 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: s_LP]
zerodwadwa Offline
old hand

Meldunek: 24/01/2009
wygrali z Piastem laugh i z Koroną laugh może piszesz sensownie, ale te zdanie psuje całokszałt Twojej wypowiedzi... laugh

Jak gra w piłkę nie idzie to trzeba bronić tego, co dostaje się od losu. Szczęśliwie dostało się 1 bramkę to się broni zaliczki.
Dla mnie Zieliński to nawet nie jest 1/3 Smudy, świadczą o tym wyniki i atmosfera.
A o jakich zachowaniach Smudy masz na myśli, niech zostanie Twoją tajemnicą. Bo to, że w Polonii rządzą kontakty to inny temat.

Do góry
#3362118 - 28/08/2009 01:44 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: s_LP]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
Podoba mi się to co napisał kolega,choć nie do końca się z nim zgadzam. Trener Smuda to zrobił z Lecha niezłą ekipe jak na polskie warunki , a drużyna ta super walczyła w pucharach.Tych co pokonali a z tymi co nie przegrali przewyższali klasą dzisiejszych Belgów.Np Deportivo,As Nancy.Natomiast dziwię się co do krytyki Smudy,nie wiem może się mylę , ale facet ma naprawdę wizję i robi dobrą robotę , a to , że Lech nie został mistrzem to wyłącznie wina piłkarzy bo im się po paru występach w pucharach w głowach po--------o,zaczęli krążyć menadżerowie i im w głowie mieszać kontraktami,no to chłopaki na wiosnę już nogi cofali i gra wyglądała jak wyglądała.A ta oferta za 8 mln za Lewego to mogą między bajki włożyć,chyba prezes chce przed kibicami morale swoje podbudować,jak dostaną 4 to już będzie hit.
A co do rewanżu , wszystkie atuty sportowe po stronie Belgów,bez Murasia dziura jak w d---ie na środku pola,Peszki brak więc i szybka kontra odpada,liczę tylko , ze po Franzu jeszcze chłopakom trochę charakteru zostało,i troszkę szczęścia się przyda,tyły raczej spokojnie gorzej z przodem,trochę słabo to widzę , ale przy takich kursach X2 , powinno wejść.

Do góry
#3362335 - 28/08/2009 02:26 Re: Liga Europy 2009/10 [Re: crossmen]
s_LP Offline
old hand

zeradwadwa - daj jeszcze trochę tych fajnych emotek i będziesz spoko, cool smile
pewnie podobnie jak meczu z KSC wspomnianych przeze mnie spotkań nie miałeś okazji oglądać, zresztą o Twoim podejściu do tematu świadczy choćby "Kolejarz" - to sprawia, że dalsza polemika z Tobą nie ma najmniejszego sensu

Co do Smudy - to dostał w Lechu wszystko co można sobie wymarzyć - dobry zespół, poukładany klub organizacyjnie i marketingowo, kwoty na transfery jak na polskie warunki kosmiczne. Siedział 3 lata i w decydującym momencie przegrał MP. W pierś nawet nie miał zamiaru się bić, zamiast tego poleciał po podwyższke.
Oczywiście - wina nie leży tylko po jego stronie, ale za reakcje na boisku odpowiada on. I tak: w decydujących momentach kurczowe trzymanie się gry jednym napastnikiem - bo taka jego wizja, brak reakcji na to co się dzieje na boisku - cały zeszły sezon był powtarzany ten sam schemat, taki któremu skuteczny opór stawiała Arka czy Ruch, wszyscy to dostrzegali - tylko nie franz - twarda gra starczyła. No i brak zmian - powtarzanie banałów o krótkiej ławce, na koniec psucie atmosfery w drużynie - dochodziło do sytuacji, w których Smuda nie odpowiadał "dzień dobry" młodym (choćby Handzić).

bez odbioru

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Akhu, Biszop