#3388626 - 08/09/2009 21:35
Re: Eurobasket 2009 - POLAND
[Re: TonyParker]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Polska - Litwa38, 38, 35, 31, 27 - tyle minut na parkiecie spędzili wczoraj nasi gracze z piątki. Dodając do tego niezwykle wysokie tempo wczorajszego meczu nie wróży to dobrze dla naszej narodowej drużyny. Szczególnie, że Liwini nie za bardzo mogą sobie pozwolić na kolejną porażkę. Bo co tu dużo gadać, jeśli chodzi o doświadczenie w meczach na tego typu imprezach nie mamy nawet startu do porównań z Liwinami. Myślę, że od początku zostaną nam postawione trudne warunki i (nie)stety nie utrzymamy się w grze przy jakby nie patrzeć gościach. Dodatkowo liczę dziś na lepszy występ Kleizy. Ogranie w NBA to bardzo duży atut, w pierwszym meczu nie grał źle, ale dziś powinien już zdecydowanie brać ciężar gry na siebie. Litwa @1,50 Litwa (-1,5) 1.kw @1,95 Kleiza over 13,5 @1,85 Hiszpania - Wlk. BrytaniaNiedźwiedzią przysługę zrobili Brytyjczykom Serbowie pokonując wczoraj Hiszpanów Rozdrażnili ich zapewne do granic możliwości. Dlatego dziś Gasole, Navarro i spółka od początku meczu ostro ruszają na Brytyjczykow i pokazują 'who is who'. Hiszpania (-11,5) HT @1,85 Słowenia - SerbiaSerbowie na każdym kroku podkreślają, że obrona jest ich główną bronią. Nie można się z tym nie zgodzić, szczególnie biorąc pod uwagę, że pozwolili wielkiej Hiszpanii na rzucenie jedynie 57 oczek A że Słowenia w obronie również świetna.. UNDER 143 @1,75 Ben
|
Do góry
|
|
|
|
#3388671 - 08/09/2009 21:53
[Re: - c1amak -]
|
member
Meldunek: 24/08/2007
|
Thingol: nie wiem co Ty wczoraj oglądałeś, ale ja widziałem grę Polaków i wg mnie nie można nazwać jej uporządkowaną. Jeżeli tak słaba drużyna jak Bułgaria potrafiła zebrać nam na tablicy aż 17 piłek (a przecież mamy w składzie 2 wieże). W drugiej połowie były takie momenty, że obie drużyny grały praktycznie bez obrony i w tym czasie Bułgaria nas dogoniła na 72:79 odrabiając kilkanaście punktów, a nasi nie potrafili z dobrych pozycji trafiać.
Nie chcę być pesymistą ale z Litwą to my nie mamy szans wg mnie. Meczu nie gram, ale wg mnie Litwa przebije handi i wygra min. 10pkt.
Oczywiście jak stanie się cud i wygramy to będę zadowolony ale też bardzo zaskoczony. To właśnie jest to co nazywam czepianiem :p, jakbym mial sie czepiac, tez pewnie bym napisal to co Ty, tylko, ze ja nie widze sensu w tym bo mecz meczowi nierówny. Wydaje mi sie, ze takie lepsze i gorsze momenty wynikaly z tego co zauwazylo wiele osob czyli braku rotacji. Ja rozumiem, ze nasza pierwsza piatka grala bardzo dobrze, ale w takim mecuz gdzie momentami prowadzi sie 20 pkt to trzeba dawac szanse innym. Dzis parkiet zweryfikuje wszystko. Przed meczem Turcja - Litwa wiele osob pisalo , ze Litwini pod koszem sa duzo lepsi od Turkow, a co z tego wyszlo widzielismy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3390390 - 09/09/2009 06:08
[Re: Ghost]
|
addict
Meldunek: 05/02/2009
|
09/09/09r. Grupa A 16.15 Macedonia-Chorwacja 19.15 Izrael Grecja Grupa B 16.30 Rosja-Francja 19.15 Niemcy-Łotwa Grupa C 18.15 Hiszpania-Słowenia 21.15 Wielka Brytania-Serbia Grupa D 18.15 Polska-Turcja 21.15 Litwa-Bułgaria P.S - Bukmacherzy raczej nie mają gdzie nas zaskoczyć. Kursów jeszcze nie ma, ale myślę że Polska-Turcja to będzie coś ala` 1.40-2.80 tak jak to było w meczach Litwa-Turcja i Litwa-Polska. Jeżeli coś będzie gdzieś >1.40 za win Polski - STAWIAM NA TO SAMOCHÓD.
|
Do góry
|
|
|
|
#3390398 - 09/09/2009 06:12
[Re: Tekken]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
P.S - No może nie samochód :D, ale czy ktoś ma wątpliwości jeżeli chodzi o wygraną naszej reprezentacji? Bwin ktory daje 2,6 na Polske
|
Do góry
|
|
|
|
#3390413 - 09/09/2009 06:27
[Re: shane]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
No jasne, ja mam i to spore. Proszę o rozwinięcie. Turasy silniejsze od Litwinów?
|
Do góry
|
|
|
|
#3390419 - 09/09/2009 06:34
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
07.09.2009 Turcja - Litwa 84:76 (19:22, 20:17, 24:19, 21:18) To odpowiedz najprostsza na powyzsze pytanie.. Rozmiary zwyciestwa nad Bulgaria odpowiednio naszej reprezentacji i Turkow takze moga cos powiedziec.. i to w sytuacji gdy Turkoglu i Ilyasova nie grali tyle ile mogli.. Post o kursach 1,4-2,8 Polska-Turcja... Tekken, nie zrobilbym Cie oddsmakerem gdybym posiadal firme I jeszcze jedno.. strasznie mnie denerwuje pisanie o tym ze naszym zabraknie sil na caly turniej.. Kurcze czy taki trener jak Katzurin nie zna mozliwosci fizycznych swoich graczy.. ja rozumiem.. to jest turniej i zwyciezca bedzie musial zagrac 9 meczow na najwyzszym poziomie, ale nie dajmy sie zwariowac.. Lampe powiedzial ze sil im nie zabraknie, jemu wierze Bedzie jutro bardzo trudny mecz.. kibicowsko za naszymi calym sercem ale cos mi podpowiada ze jednak polegniemy.. No bet. Ale ciekawie sie zapowiada kilka spotkan jutro.. jak starczy czasu to popisze Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3390712 - 09/09/2009 18:03
[Re: brokstar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
Polska - Turcja
under 158,5 pkt @ 1.9 (bet365)
mecz dzisiaj o godzinie 18:15
Jakby ktoś znalazł wyższą linię to byłoby jeszcze lepiej. Nie ma się co oszukiwać. 3 mecz pod rząd dla obu ekip, zresztą dla wszystkich na tych mistrzostwach. Czas trochę spasować tempo, odpocząć. Obie ekipy są na pewno w kolejnej fazie turnieju, żadna z nich nie gra o życie. Przypuszczam, że w końcu w naszej ekipie pojawią się rezerwowi, co raczej owocnymi wynikami punktowymi nie wróży. To samo u Turasów. Już wczoraj liderzy sobie spokojnie odpoczywali, którzy są głównymi maszynami do zdobywania punktów. Oczywiście nikt w tym meczu nie odpuści, ale z tego co widziałem, a widziałem wszystkie mecze w grupie, Turcy bronią najlepiej. I jeśli my skupimy się na tym samym to raczej overowego meczu nie ma się co spodziewać. Myślę, że warto zaryzykować tym bardziej, że w końcu trójka siedzieć przestanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3390722 - 09/09/2009 18:13
[Re: shane]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
To samo u Turasów. Już wczoraj liderzy sobie spokojnie odpoczywali, którzy są głównymi maszynami do zdobywania punktów. Hedo i Ilyasova odpoczywali bo wynik na to pozwalał (+20 kilka punktów) i oszczędzali się właśnie na dzisiejszy mecz Oczywiście nikt w tym meczu nie odpuści, ale z tego co widziałem, a widziałem wszystkie mecze w grupie, Turcy bronią najlepiej. tutaj zgoda Myślę, że warto zaryzykować tym bardziej, że w końcu trójka siedzieć przestanie. bez przesady, aż tak kosmicznie triple nam nie siedzą, odpowiednio 41 i 38% w tym elemencie gry, choć jak już wpadają to rzeczywiście w kluczowych momentach i to może nieco zamazywać obiektywizm w tym elemencie tyle z moich małych uwag, ale co do typu jak najbardziej popieram
|
Do góry
|
|
|
|
#3390760 - 09/09/2009 18:39
[Re: Davidian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2007
|
Niemcy - Łotwa 1 1.72
Moim zdaniem zbyt wysoki kurs na Niemców i mówię sprawdzam. Łotysze moim zdaniem nie dadzą rady, wczorajszy ich mecz i 51 pkt z Francją o czymś świadczy. o niczym nie swiadczy. Zeby nie przebudzenie himerycznego na tym turnieju Parkera w czwartej kwarcie, wynik moglby moglby byc w druga strone. Niemcy wczoraj chwialami niezle grali, zwlascza Jagla, gdzie zdominowal deske. Ale to tylko przestoj Rosjan w pierwszej polowie zadecydowal o koncowym wyniku. I oczywicie fatalnie wykonywane rzuty wolne. 21 spudlowanych to katastrofalny wynik. Polowa z nich zeby wpadla wynik wygladal by inaczej. Łotysze dzisiaj graja o byc albo nie byc. Kambala z Biedrinsem powinnii dzisiaj zdominowac deske, dlatego tez Jagla,Femerling,Shultze i Olbrecht watpie zeby zagrozili gra pod koszem. Owszem handicap u Jagli czy Svena Shultze jest taki, ze mimo swojego wzrostu swietnie czuja sie na dystansie. Ale od tych zawodnikow sie wymaga czegos innego, a nizeli rzuty 3pkt. Dla Shaffartzika drugi taki mecz jak wczoraj juz nie wyjdzie. Rzuty z 7 czy 8 metra z obronca przy sobie robily wrazenie. Co moze matrwic u Łotyszy to brak zespolowosci. Kompletnie zawodza głowni kreatorzy gry, a wiec Blums i Skele.Ciezar gry na siebie bierze Kambala, a ze nie ma wsparcia zadnego w ofensywie, niestety wyglada to jak wyglada. Wiecej sie spodziwalem bo Biedrinsie, przede wszystkim w ataku. Ja na spokojnie zagram sobie Łotwe +4 i sprobuje Łotwa over 70,5 + Blums over 7,5
|
Do góry
|
|
|
|
|
|