#3338735 - 16/08/2009 20:33
Re: niższe ligi polskie (III i IV)
[Re: DJ_wAgLiK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/08/2006
|
ciekawa sprawa w IV lidze pomorskiej:
Orlęta Reda - Wieżyca Pelplin... rano na gospodarzy 2.15, teraz już 2.60... niespełna 2 lata temu mieszkalem w Redzie i Orlęta zbierały bęcki za bęckami... myślę, że na gości można spróbowac... w tej chwili @2.05 w tej chwili juz 1.95, kurs leci, ja zdążyłem pobrać w ocy za 2.05 zawsze kurs leci po jakiejś wypowiedzi na temat meczu tutaj na forum,wczoraj Sparta poleciała z 2 na 1,4 ... buki tak naprawdę robią korekty po tym co tu poczytają bo 4 ligą się oni nie interesują(kurs na zwycięstwo Sparty dali 100 tuż przed ligą... i mogą spore straty na tym zanotowac;p)
|
Do góry
|
|
|
|
#3339934 - 17/08/2009 03:42
[Re: dawid121]
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Witam.
Cieszę się że bukmacherzy umożliwiają nam obstawianie niższych lig, mam nadzieje że na forum będzie więcej analiz meczy tego typu.
Na początek więc typ na mecz który obejże na żywo.
III liga 2009/2010, grupa: małopolsko-świętokrzyska
Juventa Starachowice – Glinik Gorlice
Będzie to pierwszy mecz Juventy przed własną publicznością. Na początek zawodnicy otrzymali zimny prysznic i przegrali w Wieliczce 0-5, choć wynik troche za wysoki, następnie przyszedł czas na przemyślenia i szybką rehabilitację wygrana w Małogoszczy z Wierną 1-0 zupełnie inna gra i inny wynik. Skład został wzmocniony przed sezonem. Przyszedł nowy trener znany w regionie A.Bilski, doszli doświadczeni Maciej Pastuszka, Przemysław Ryński i przede wszystkim napastnik Karol Drej podstawowy zawodnik Motoru Lublin w poprzednim sezonie. Drej doznał jednak kontuzji na obozie przygotowawczym i jak na razie jest niedostępny przy ustalaniu meczowej „18”. Glinik na początek dostał 3 mecze wyjazdowe i jak na razie jest bez punktu. Porażki z Orliczem w Suchedniowie 2-3 i Beskidem Andrychów 0-5 stawia Glinik w trudnej sytuacji. Dziś zagrają dodatkowo osłabieni brakiem Nigeryjczyka Ifeanyi Nwachukwu który musi odcierpieć karę za czerwoną kartkę otrzymaną w poprzednim meczu. Dodajmy że jest to najlepszy napastnik zespołu z Gliwic. W Gliwicach wszyscy mówią, że remis będzie ogromnym sukcesem więc Glinik pewnie będzie się bronił i liczył na jakąś kontre. Juventa na pewno będzie chciała wygrać na inaugurację w Starachowicach. Brak Dreja i presja pierwszego meczu u siebie sprawi pewnie że Juventa nie rzuci się na rywala. Spokojne ataki pozycyjne moim zdaniem przyniosą wkońcu sukces. Glinik moim zdaniem dziś nic nie ustrzeli w Starachowicach stąd mój typ under 3.5 kurs 1.95. Linia wystawiona pewnie na podstawie poprzednich wyników Glinika 2-3 i 0-5. Moim zdaniem warte grania. Wygrana Juventy wielce prawdopodobna jednak kursy marne ale dodać do kombi można. 1-0, 2-0 jak dla mnie.
Juventa – Glinik under 3.5 1.95 5/10
Juventa – Glinik 1 1.25 8/10
TOBET HMMM Glinik słaby tak jak przewidywano, Juventa od 48 min w 10 po drugiej żółtej kartce, atakowali od początku ale widać brak ogrania i małą treme ( 2 setki zmarnowane) po czerwonej czartce Juve troche ostrożniej ale dopieli celu Glinik słaby i tyle. Under 3.5 niezagrożony zwycięstwo gospodarzy też było kwestią czasu po bramce na 1-0 "10" troche odpuścili Ogólnie Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3339945 - 17/08/2009 03:44
[Re: dawid121]
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Witam.
Cieszę się że bukmacherzy umożliwiają nam obstawianie niższych lig, mam nadzieje że na forum będzie więcej analiz meczy tego typu.
Na początek więc typ na mecz który obejże na żywo.
III liga 2009/2010, grupa: małopolsko-świętokrzyska
Juventa Starachowice – Glinik Gorlice
Będzie to pierwszy mecz Juventy przed własną publicznością. Na początek zawodnicy otrzymali zimny prysznic i przegrali w Wieliczce 0-5, choć wynik troche za wysoki, następnie przyszedł czas na przemyślenia i szybką rehabilitację wygrana w Małogoszczy z Wierną 1-0 zupełnie inna gra i inny wynik. Skład został wzmocniony przed sezonem. Przyszedł nowy trener znany w regionie A.Bilski, doszli doświadczeni Maciej Pastuszka, Przemysław Ryński i przede wszystkim napastnik Karol Drej podstawowy zawodnik Motoru Lublin w poprzednim sezonie. Drej doznał jednak kontuzji na obozie przygotowawczym i jak na razie jest niedostępny przy ustalaniu meczowej „18”. Glinik na początek dostał 3 mecze wyjazdowe i jak na razie jest bez punktu. Porażki z Orliczem w Suchedniowie 2-3 i Beskidem Andrychów 0-5 stawia Glinik w trudnej sytuacji. Dziś zagrają dodatkowo osłabieni brakiem Nigeryjczyka Ifeanyi Nwachukwu który musi odcierpieć karę za czerwoną kartkę otrzymaną w poprzednim meczu. Dodajmy że jest to najlepszy napastnik zespołu z Gliwic. W Gliwicach wszyscy mówią, że remis będzie ogromnym sukcesem więc Glinik pewnie będzie się bronił i liczył na jakąś kontre. Juventa na pewno będzie chciała wygrać na inaugurację w Starachowicach. Brak Dreja i presja pierwszego meczu u siebie sprawi pewnie że Juventa nie rzuci się na rywala. Spokojne ataki pozycyjne moim zdaniem przyniosą wkońcu sukces. Glinik moim zdaniem dziś nic nie ustrzeli w Starachowicach stąd mój typ under 3.5 kurs 1.95. Linia wystawiona pewnie na podstawie poprzednich wyników Glinika 2-3 i 0-5. Moim zdaniem warte grania. Wygrana Juventy wielce prawdopodobna jednak kursy marne ale dodać do kombi można. 1-0, 2-0 jak dla mnie.
Juventa – Glinik under 3.5 1.95 5/10
Juventa – Glinik 1 1.25 8/10
TOBET HMMM Glinik słaby tak jak przewidywano, Juventa od 48 min w 10 po drugiej żółtej kartce, atakowali od początku ale widać brak ogrania i małą treme ( 2 setki zmarnowane) po czerwonej czartce Juve troche ostrożniej ale dopieli celu Glinik słaby i tyle. Under 3.5 niezagrożony zwycięstwo gospodarzy też było kwestią czasu po bramce na 1-0 "10" troche odpuścili Ogólnie Pozdrawiam JUVENTA - GLINIK 1-0 UNDER 3.5 1
|
Do góry
|
|
|
|
#3340119 - 17/08/2009 04:21
[Re: twarog2006]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2003
|
ciekawa sprawa w IV lidze pomorskiej:
Orlęta Reda - Wieżyca Pelplin... rano na gospodarzy 2.15, teraz już 2.60... niespełna 2 lata temu mieszkalem w Redzie i Orlęta zbierały bęcki za bęckami... myślę, że na gości można spróbowac... w tej chwili @2.05 w tej chwili juz 1.95, kurs leci, ja zdążyłem pobrać w ocy za 2.05 zawsze kurs leci po jakiejś wypowiedzi na temat meczu tutaj na forum,wczoraj Sparta poleciała z 2 na 1,4 ... buki tak naprawdę robią korekty po tym co tu poczytają bo 4 ligą się oni nie interesują(kurs na zwycięstwo Sparty dali 100 tuż przed ligą... i mogą spore straty na tym zanotowac;p) ech... i orlęta wygrały 4-3... pewnie sie tam nieźle działo w tym meczu... no cóż innym razem będzie lepiej
|
Do góry
|
|
|
|
#3340834 - 17/08/2009 19:25
[Re: kamasutra]
|
member
Meldunek: 29/03/2009
|
co do poprzedniego zarządu to widac ze nie jestes wielkim fachowcem ,noj nie siedzisz w temacie, bo za Pietruchy był czub 3 ligi ,i w klubie było wszystko poukładane, a teraz pseudo prezes, nie mający pojecia o piłce, jakas kobieta z rady miasta, i 23 letni kibic glinika -to jast zarząd! w sparingach dostawali baty od wszystkich, nawet okoliczne wiochy ich ogrywały.Jesli nie namowią Pietruchy do powrotu to do konca rundy i po Gliniku. Ale skąd u ciebie taki optymizm, panie pesymisto czyz bys cos wygrał? kamasutra pozdrowienia dla ASTON VILLI!
|
Do góry
|
|
|
|
#3341158 - 17/08/2009 23:27
[Re: czarny rts]
|
veteran
Meldunek: 16/01/2006
|
co do poprzedniego zarządu to widac ze nie jestes wielkim fachowcem ,noj nie siedzisz w temacie, bo za Pietruchy był czub 3 ligi ,i w klubie było wszystko poukładane, a teraz pseudo prezes, nie mający pojecia o piłce, jakas kobieta z rady miasta, i 23 letni kibic glinika -to jast zarząd! w sparingach dostawali baty od wszystkich, nawet okoliczne wiochy ich ogrywały.Jesli nie namowią Pietruchy do powrotu to do konca rundy i po Gliniku. Ale skąd u ciebie taki optymizm, panie pesymisto czyz bys cos wygrał? kamasutra pozdrowienia dla ASTON VILLI! Co do Glinika to zawsze jestem optymista....Reszta to realizm , dlatego od dawna dobrze na tym wychodze.... Trzymam sie faktow i nie naleze do krzykaczy , ktorzy opowiadaja o gruszkach na wierzbie ,albo wylewaja swoje madrosci po fakcie Co do prezesury to Pietrucha tak samo zna sie na pilce jak obecny prezes ,czyli obydwaj nie wiedza nic...roznia sie tym , ze Pietrucha inwestowal swoje pieniadze , ale niewiele ma to wspolnego z zarzadzaniem klubem. Rozplochowski swoich pieniedzy nie wylozy i stoi przed innymi wyzwaniami.Musi postarac sie o sponsorow i pozbierac do kupy to co zostalo po poprzednim zarzadzie. Pietrucha zostawil klub bez pieniedzy, bez sponsorow i bez perspektyw.To sa wlasnie efekty jego zarzadzania .Nic wiec dziwnego ze co lepsi pilkarze pouciekali. Glinik ligi nie zawojuje i bardzo mozliwe ze spadnie , ale jestem pewien ze nie wycofa sie z rozgrywek...choc co niektorzy pewnie bardzo by chcieli
|
Do góry
|
|
|
|
#3341188 - 17/08/2009 23:58
|
Zawisza Bydgoszcz
Meldunek: 11/02/2005
|
... buki tak naprawdę robią korekty po tym co tu poczytają bo 4 ligą się oni nie interesują(kurs na zwycięstwo Sparty dali 100 tuż przed ligą... i mogą spore straty na tym zanotowac;p)
tak z ciekawości,rozumiem że chodzi o Spartę Brodnica??? kiedy był taki kurs??? bo ja miałem max 70 w tobecie, bodajże w pierwszej godzinie po wystawieniu oferty.
|
Do góry
|
|
|
|
#3341193 - 18/08/2009 00:05
[Re: monare]
|
Carpal Tunnel
|
... buki tak naprawdę robią korekty po tym co tu poczytają bo 4 ligą się oni nie interesują(kurs na zwycięstwo Sparty dali 100 tuż przed ligą... i mogą spore straty na tym zanotowac;p)
tak z ciekawości,rozumiem że chodzi o Spartę Brodnica??? kiedy był taki kurs??? bo ja miałem max 70 w tobecie, bodajże w pierwszej godzinie po wystawieniu oferty. niemożliwe,koledze wyżej(Qluzo) pokazywałem również jak był kurs 100 i razem się z tego śmialiśmy ,w tym momencie po prostu buk pokazał ,że nie ma pojęcia co się tam dzieje w zespołach i strzelił kursy takie jakie miejsca zajęły poszczególne zespoły w poprzednim sezonie(a ja już przy okazji ostatniego meczu Sparty w poprzednim sezonie pisałem,że jak się utrzymają to o awans będą walczyc bo kasa jest) teraz sobie tylko się śmieję bo zakład zamrożony za nie wielkie pieniądze i dokładnie 3 tysie do wyjęcia(ale to przez limity) jednak przebitka wielka hihi,a szansę oceniam na 60% bo na tą chwilę nie widzę po prostu rywala dla Sparty,w obu pierwszych spotkaniach naprawdę mieli wielką przewagę(z Osiem stracili wyrównującą w ostatniej akcji meczu i to przypadkiem...) jednak naprawdę ładnie wygląda ich gra w środku pola,jak obrona zacznie grac lepiej( a mają tam doświadczonych zawodników teraz) to szansę na zwycięstwo daję na 80% bo naprawdę z przodu mamy najlepszych napastników w tej lidze,od razu zaznaczam,że choc Chemik ma 6 pkt ,to nie będzie główny kandydat do awansu,teraz grają tam młodym zespołem myślę,że koło 5-6 skończą ,cięzko mi ocenic kto może zagrozic,bo i Solec w tym sezonie słaby,chyba właśnie Grom Osie będzie w czubie...
|
Do góry
|
|
|
|
#3341831 - 18/08/2009 03:02
[Re: monare]
|
Carpal Tunnel
|
wystawili tam kursy z kapelusza na zwycięstwo w kuj-pom IV lidze, w sumie nie dziwię się że nie załapałem się na kursiwo 100. Sam to zagrałem po kursie 70, następnie po około 10 minutach, patrzę ponownie a tam już 50. Po paru dniach zleciało na 18 (kursu w takich granicach spodziewałem się osobiście na starcie! - i tak bym zagrał), a na dzień dzisiejszy mamy 6.50. to teraz czekac i zobaczymy może tobet będzie kilka dobrych tysiaczków w plecy bo sporo osób potem puścił:) szansa jest spora
|
Do góry
|
|
|
|
#3352578 - 22/08/2009 16:29
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
|
jakoś cisza w temacie a więc kolejny raz trzeba dac pewniaczka i znów jest on taki sam LTP Lubanie-Sparta Brodnica typ2 kurs 1.70 Sparta jedzie do Lubania z którym wygrała w ostatniej rundzie u siebie grając ogórkowym składem 6-0... teraz mając skład na awans myślę,że tym bardziej to spotkanie wygra i to nie 1-0 albo po mękach ale zdecydowanie stąd kurs 1.70 warto sobie dorzucic do kuponów,sensacji raczej nie przewiduje ale co do stawek to mniejsze niż w meczu z Cuiavią bo to pierwszy wyjazd ,piłkarze dopiero się zgrywają ale już widac efekty,powinno byc łatwo miło i przyjemniej zobaczymy drugi typ to kurs 1.95 na to,że Unia Gniewkowo strzeli bramkę,tak tak taki o to kurs wystawił Tobet,nie wiem co to za zespół Unia Gniewkowo ale w pierwszych spotkaniach nie dostawała takich batów by dziś położyc się na boisku a Dąb jakiejś wspaniałej obrony to nie ma (ostatnio u siebie porażka 5-3) dlatego myślę,że po takim kursie warto zaryzykowac,że gospodarze chociaż raz strzelą,liczę,że znowu kilka osób dzisiaj zarobi ,pozdrawiam:)
|
Do góry
|
|
|
|
#3352715 - 22/08/2009 18:59
|
BKS Sparta
Meldunek: 09/01/2008
|
jakoś cisza w temacie a więc kolejny raz trzeba dac pewniaczka i znów jest on taki sam LTP Lubanie-Sparta Brodnica typ2 kurs 1.70 Sparta jedzie do Lubania z którym wygrała w ostatniej rundzie u siebie grając ogórkowym składem 6-0... teraz mając skład na awans myślę,że tym bardziej to spotkanie wygra i to nie 1-0 albo po mękach ale zdecydowanie stąd kurs 1.70 warto sobie dorzucic do kuponów,sensacji raczej nie przewiduje ale co do stawek to mniejsze niż w meczu z Cuiavią bo to pierwszy wyjazd ,piłkarze dopiero się zgrywają ale już widac efekty,powinno byc łatwo miło i przyjemniej zobaczymy drugi typ to kurs 1.95 na to,że Unia Gniewkowo strzeli bramkę,tak tak taki o to kurs wystawił Tobet,nie wiem co to za zespół Unia Gniewkowo ale w pierwszych spotkaniach nie dostawała takich batów by dziś położyc się na boisku a Dąb jakiejś wspaniałej obrony to nie ma (ostatnio u siebie porażka 5-3) dlatego myślę,że po takim kursie warto zaryzykowac,że gospodarze chociaż raz strzelą,liczę,że znowu kilka osób dzisiaj zarobi ,pozdrawiam:) Co do Sparty nie mam watpliwosci powinni poradzic sobie i strzelic duzo bramek a jak Lubanie strzeli jedną to niech sie cieszą;)W pierwszych dwoch spotkaniach gracze z Brodnicy strrzelili druzynom ktore beda w czołowce po 3 bramki i jeszcze mieli bardzo duzo okazjii do strzelenia kolejnych to dlaczego nie mieliby strzelic i tu . Co do Dębu Barcin to mysle ze spokojnie powinni sobie poradzic (kurs 1,52)z tego co czytalem Gniewkowo gra straszną kiche i beda walczyli wg mnie o utrzymanie . Ciekawi mnie jeszcze jeden dzisiejszy mecz Miesiaczkowo-Promień kurs na 1 4,5 mysle ze wart gry w tej wsii jest bardzo male boisko wiec beniaminek mysle ze za wszelka cene bedzie chcial sie pokazac z dobrej strony i wygrac to spotkanie .Dodam ze w pierwszym meczu Grzegorz Bała(kiedys krol strzelcow 3 ligii) strzelil bramke pilka odbila sie od poprzeczki i wpadla za linie ale sedzia nie uznal (wtedy by bylo 1:1 a przegrali 0:2)ewentlanie przez 1x-2,0 Jutrzejszy mecz : ziemowit-chemik wczoraj kurs byl 2-3,5 Ziemowit bardzo dobrze rozpoczol rozgrywki ligowe przybylo troszke doswiadczonych graczy ale mysle ze wkoncu beda mieli zadyszke i zdarzy sie to jutro.Gracze Chemika w poprzednim meczu z Unifeeze wiem od kolegi nie zagrali wcale tak dobrze (dla mnie mecz meczowi nie rowny wiadomo)ale mysle ze rutyna graczy mlodych graczy z doswiadczeniem Karol Bilski moze pokusic sie o wygrana a kurs obiecujacy. Pozdrawiam;)
|
Do góry
|
|
|
|
#3353921 - 23/08/2009 04:01
[Re: Bombej22]
|
Carpal Tunnel
|
kolejny raz trzeba dac pewniaczka i znów jest on taki sam LTP Lubanie-Sparta Brodnica typ2 kurs 1.70
Co do Sparty nie mam watpliwosci powinni poradzic sobie i strzelic duzo bramek a jak Lubanie strzeli jedną to niech sie cieszą FT 2:2 dokładnie ,kolejny mecz który przez błędy obrony tracimy frajerskie bramki... byłem na meczu to widziałem,przewaga była ale co z tego jak wynik jest taki jaki jest,jednak też trzeba powiedziec,że kapitalnie zagrał bramkarz Lubaniu poważnie wydaje mi się,że gościu życiówkę zagrał bo niektóre interwencje co miał to klasa światowa ,i wiem,że to 4 liga ale naprawdę robiły wrażenie,dodac,trzeba,że Sparta 0-2 przegrywała i goniła wynik,były sytuacje na 3-2 no ale nie chciało wpaśc(spojenie w samej końcówce) trudno sorry,ze ten typ bo pewnie trochę osób umoczyło oby następnym razem lepiej było,drugi zaś typ był z nawiązką bo jak widzicie Unia wygrała 2-1 a Tobet dał,że bramkę strzelą po kursie 1.95(hihi)
|
Do góry
|
|
|
|
#3396250 - 12/09/2009 16:07
[Re: Kieras]
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
IV Liga Dolnośląska Konfeks Legnica - Polonia Środa Śląska [11:00] typ X2 @2.21 [6/10] Mysle ze dzis Konfeks nie wygra tego spotkania ... mimo ze jest zdecydowanym faworytem ... do skladu wracaja dwa doswiadczeni zawodnicy (Górski i Łacina) i to moze zgubic zespol w dzisiejszym spotkaniu ... sa to zawodnicy ktorzy rozgrywaja piłke w srodku pola ale nie biegaja tyle co "młodzież" ... Mimo ze Polonia przegrala wczesniej z innym beniaminkiem Twardym Swietoszow 0:9 jest wstanie dzisiaj powalczyc ... mecz meczowi nie jest rowny a w szczegolnosci w tej klasie rozgrywkowej gdzie jest wielu młodych zawodnikow i wahania formy sa duzo wieksze .... do tego Konfeks nie ma w bramce człowieka ktory mółgby wygrac mecz (broniąc dobrze całe spotkanie) z Ciekawosci jade zobaczyc to spotkanie ... i mimo ze cały sercem jestem za Konfeksem to dzis nie widze ich w roli zwyciescow ... Ale i tak wybór nalezy do was (to tylko moje dziwaczne przemyslenia ktorymi sie kierowałem) pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#3396263 - 12/09/2009 16:28
[Re: mirasPL]
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
Dokładnie .. takie kursy bywaja złudne .. w kazdym meczu czytam ze zespół Konfeksu był lepszy ... ale brakuje temu zespolowi doswiadczenia (raptem trzech zawodnikow w wieku 30 i wiecej) i przede wszystkim bramkarza ... mozna powiedziec ze co mocniejsze w switło bramki to wpada Dlatego zagrałem i pojade zobaczyc
|
Do góry
|
|
|
|
|
|