Witam
Pozwolę sobię zabrać głos w tym temacie, ponieważ moje kontakty ze stroną
www.izs.pl były jak dotąd bardzo miłe i przyjemne. Jak już pisałem wcześniej wygrałem podczas pierwszego testu systemu u nich konkurs i maila z gratulacjami dostałem wcześniej niż sam znalazłem wynik spotkania, a pieniążki, które były przewidziane jako nagroda dotarły do mnie równie szybko i bezproblemowo.
Czytając z boku Waszą dyskusję widzę, że chyba za dużo w niej wyrazów typu „kłamca”. Zamiast sobie nawrzucać lepiej przejdźcie do bardziej merytorycznej dyskusji zamiast pisać nieprzemyślane rzeczy.
Po pierwsze jeżeli Ahonen napisał, że wygrał dwie nagrody i żadnej nie dostał, a gość z izs.pl wie, że nikogo takiego, co wygrał dwie nagrody i nie dostał nie było, to chyba nic dziwnego że się zdenerwował? No nie wiem jak Wy to widzicie, ale ja bym się pewnie też wk... Jeżeli Ahonen grał na dwóch kontach to praktycznie złamał regulamin, ale zapewne po to ludzie z izs.pl testują system, żeby można ich było skroić ewentualnie na kalkulator w obudowie telefonu, a nie na prawdziwą kasę. Przecież oni zdają sobie sprawę z tego, że ludzie będą zakładać po kilka kont i dlatego są punkty regulaminu, które jako niezrozumiałe przedstawia Asia. A może to ja czegoś nie rozumiem, ale punkt, że z jednego adresu zamieszkania można założyć jedno konto służy temu, że większości ludzi ogranicza się w ten sposób możliwość założenia konta na żonę, męża, ojca, matkę, siostrę, brata, babcię albo dziadka. Zresztą w praktycznie każdym internetowym darmowym konkursie są takie punkty regulaminu, więc o co chodzi? A dlaczego jako niezrozumiały Asia załącza punkt regulaminu: „16. Każda osoba może założyć tylko jedno konto w systemie izs.pl” to już naprawdę nie rozumiem. Podobnie zresztą jak "Każde odstępstwo od regulaminu pociąga za sobą usunięcie uczestnika z systemu." Jak ostatnio ktoś pisał, że direcbet usunął jego konta, bo po IP się zorientowali, że gra ta sama osoba to jakąś nikt na direcbecie psów nie wieszał.
Co do edytowania danych na koncie to chyba oczywiste, że MUSI to być zakazane, bo inaczej od razu zakładam 5000 kont na fikcyjne nazwiska, i tylko na trafionych zmieniam dane na moje lub mojej rodziny i otwieram sklep z piłkami, kalkulatorami itp., ale to już gość z izs.pl wyjaśnił.
w temacie, czy dane firmy powinny być na stronie czy nie i czy narusza to jakąś ustawę to się nie wypowiadam, bo nie mam zielonego pojęcia, ale jeżeli tak to wygląda to faktycznie na spore niedopatrzenie ze strony izs.pl
Co do tego, że można zawierać zakłady, które już się odbyły to zdarza się czasami zarówno w Profie jak i w Totomixie, w Yabecie i zapewne u innych też, ale o innych nie słyszałem. Zresztą chyba po to testują system, że chcą sprawdzić na ile są przygotowani i chyba dobrze (niestety dla nich a nie dla nas), że robią test, a nie idą od razu na całość. Zresztą podczas poprzedniego konkursu też zdarzył im wypadek, że przyjmowali mecz ligi norweskiej po rozpoczęciu, ale nie udało mi się dostać za to żadnych profitów, bo zakład był nieważny, więc chyba jakoś nad tym panują, ale jak widać nie do końca.
Poza tym wrzucacie im, że piszą na stronie, że ruszają w czerwcu, potem, że we wrześniu, a teraz, że w październiku itd. Według mnie dowodzi to tylko tego, że sami zdają sobie sprawę po testach, że nie są w pełni gotowi (co zresztą sami im właśnie uświadamiacie)i już nie dorabiałbym tu niepotrzebnych filozofii o kłamcach i oszustach. Chyba, że ktoś musi koniecznie odpłacić pięknym za nadobne.
Zresztą najlepszym testem wiarygodności będzie to, czy zamówione towary dotrą do zwycięzców. Jeżeli nie, to będziemy mieli pełny obraz sytuacji.
To tyle
Pozdrawiam obie strony konfliktu
Jędrzej