Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#33304 - 01/09/2001 19:37 Prosba (www.izs.pl)
Anonymous
Unregistered

Prosze o info o http://www.izs.pl/ jest z tego jakas kasa? ,czy ktos dostal od nich kase $ ?
Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#33305 - 01/09/2001 19:55 Re: Prosba (www.izs.pl)
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/01/2001
Ja zamowilem dwie rzeczy juz jakis czas temu od nich ze sklepu ale jak do tej pory moje oczy ich jeszcze nie zobaczyly

Do góry
#33306 - 02/09/2001 04:02 Re: Prosba (www.izs.pl)
Anonymous
Unregistered

Cześć.
Czuję się trochę jak sędzia śledczy, ale mam poważne wątpliwości co do rzetelności tej stronki.
Ponieważ oferowane są na niej do nabycia jakieś tam artykuły, to powinny być podane co najmniej następujące dane sprzedawcy: jego imię i nazwisko albo firma, numer pod którym jest wpisany do rejestru przedsiębiorców - a zakładam, że prowadząc taką działalność jest, siedzibę i adres - ten nie wirtualny oczywiście. sama nazwa "Baron" vel "Baron Baron" to o wiele za mało. Nie podając tych danych ten ktoś narusza też przepisy Ustawy o ochronie danych osobowych, mimo, że powołuje się na nie w formularzu rejestracyjnym. A do tego jeszcze nie są zachowane szczególne wymogi dla umów zawieranych na odległość. To tak z grubsza.
Co do wygranych natomiast to polecam uwadze pkt. 11 "regulaminu systemu" (dotyczący "testu systemu" , a może zakupy i możliwość wygrania też są dopiero w fazie testów???): "Jeżeli numer lub nazwa banku podany przez uczestnika systemu jest błędny, to wypłata zostaje anulowana" (przy takim zapisie nie spodziewałabym się jakiejkolwiek kasy) i np. jeszcze pkt. 14: "Nie ma możliwoœci edytowania i dokonywania zmian danych personalnych", z którego wynika, że nie przysługuje ona nawet posiadaczowi konta na tej stronce, chyba, że autor co innego miał na myśli. I zwróćcie jeszcze uwagę, że zmiana regulaminu polegająca na możliwości dopisania do stanu wirtualnej kasy kwot rzeczywiście zapłaconych za nabyty tam towar nie jest uwzględniona w samym regulaminie, a poza tym obowiązuje "od dzisiaj", czyli od kiedy, bo jest już po północy, a nadal jest dzisiaj? Ale może ujawnią się szczęśliwcy...

Pozdrawiam
Asia

Do góry
#33307 - 02/09/2001 18:58 Re: Prosba (www.izs.pl)
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Dla autora notatki podaję dane firmy.

P.P. „Baron Baron”

41-940 Piekary Śląskie

Regon:272997590

NIP: 653-000-50-37

Numer wpisu do rejestru przedsiębiorstw: 3509/93

P.P. „Baron Baron”

Do góry
#33308 - 02/09/2001 19:47 Re: Prosba (www.izs.pl)
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Co to za tchórze są. Nie mogą sami pisać na forum tylko przez Conrada wszystko załatwiać. Boicie sie bezpośredniej konfrontacji czy co ?
I więcej kultury z Waszej strony panowie. Co to za gadanie "niejaki Ahonen" "osobę o ksywce asia", nie umiecie pisać normalnie. Prawda jest taka że jesteście mało wiarygodni w oczach forumowiczów. A ten wasz teks oczerniający Ahonena jeszcze bardziej Was zniżył.

Do góry
#33309 - 02/09/2001 19:48 Re: Prosba (www.izs.pl)
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Nastapilo rozgrzeszenie.

Do góry
#33310 - 02/09/2001 21:10 Re: Prosba (www.izs.pl)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Jednak się wtracę...

Nie wiem czemu Baron sam nie może pisać w swoim imieniu. Wiem ze Conrad jest współtwórcą tego seriwsu, badź jego współwłaścicielem i to dla tego przez niego przechodzą te maile poniewaz wielu forumowiczow czuje przed nim respekt.

Ale to nie to o czym chciałem się wypowiedzieć. Panie Baron jakie są gawarancje że serwis ruszy. Na podstawie informacji zawartych na stronie już powinien ruszyć na dobre. Według mnie strona została otworzona po to by mógł Pan przestestować działanie skryptów. I wówczas kiedy Sejm zweryfikuje ustawe o grach hazardowych w Polsce, to będzie Pan mógł odsprzedać je np. Totolotkowi który zapowiedział otworzenie zakładów online w grudniu. Tak jest moja wizja!

Wracając do oczerniania forumowiczów, a dokładnie jednego ja oczernie Pana. Napisałem po otworzeniu konta do Was mail w którym zadałem mnostwo pytan. Jedno z nich brzmiało na jakiej zasadzie nastepuje wylogowanie z konta? Pan odpowiedział :

"Nie za barzdo rozumiem o co chodzi"

Ja tez nie za bardzo rozumiem co ma na celu ten seriws

Do góry
#33311 - 02/09/2001 21:12 Re: Prosba (www.izs.pl)
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ahonen:
[qb]A odnosnie waszego serwisu to mozna by pisac o jego niedociagnieciach przynajmniej godzine czego na razie nie mam ochoty robic bo i tak wiekszosc graczy wie jaki prezentuje poziom.
Nie pozdrawiam
Ahonen[/qb][/QUOTE]

Nie wiem jak można tam czegoś nie uzbierać jak przyjmują zakłady, które już się odbyły. Np. Wenezuela - Urugwaj. Nadmieniam, że kasa znajduje się na koncie...

Do góry
#33312 - 02/09/2001 21:54 Re: Prosba (www.izs.pl)
Anonymous
Unregistered

Dane adresowe podane gdzieś tam wyżej powinny się raczej znaleźć na stronie, za pośrednictwem której BB prowadzi sprzedaż czy co tam jeszcze, a nie tutaj. Poza tym i tak brakuje tam danych dotyczących ulicy i lokalu. Skrytka pocztowa też nie wystarczy w sytuacji, gdy nie jest znany dokładny adres firmy.
A tłumaczenia dotyczącego niemożliwości edytowania danych nadal nie rozumiem, skoro posiadanie w "systemie" więcej niż jednego konta jest po prostu niemożliwe. Po co w takim razie punkty 16. i 17. regulaminu (16. Każda osoba może założyć tylko jedno konto w systemie „izs.pl”, 17. Z jednego adresu zamieszkania może być założone tylko jedno konto.) i jeszcze 7. z "Postanowień końcowych": "Każde odstępstwo od regulaminu pocišga za sobš usunięcie uczestnika z systemu.". Poza tym po każdej wypłacie wygranej ma następować redukowanie stanu konta uczestnika do stanu wyjścia, czyli 100 wirtualnych złotych. Prowadzący grę, z założenia przynajmniej, powinien być chyba przygotowany do jej koordynowania. Poza tym gromadzi dane uczestników systemu/gry w celu ich przetwarzania jak sądzę. Ale może się po prostu obawia, że ktoś rozbije bank. W takim razie i wygrana powinna być jedynie wirtualna.

"(...) W ten sposób osoby nie mające zielonego pojęcia o zakładach wygrywały by pieniądze, a nie o to tu chodzi.(...)" A tego argumentu to już zupełnie nie rozumiem.

Asia

Do góry
#33313 - 02/09/2001 22:03 Re: Prosba (www.izs.pl)
Ahonen Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo:
[qb]

Nie wiem jak można tam czegoś nie uzbierać jak przyjmują zakłady, które już się odbyły. Np. Wenezuela - Urugwaj. Nadmieniam, że kasa znajduje się na koncie...[/qb][/QUOTE]

Najsmieszniejsze jest to ze ten serwis wiekszosc traktuje z przymruzeniem oka bo gdzie ich porownywac chocby z free$$bukami a co dopiero mowiac o porzadnych internetowych bukmacherach.
A to ze przez wiekszy okres swej dzialalnosci pisali nieprawdziwe informacje
(klamcy i oszusci hehe)np. ze wystartuja w czerwcu, pozniej w czerwcu ze w lipcu az w koncu ze robia testy i ze wystartuja kiedys tam itp.itd
to tylko szczegol w calej ich chorej dzialalnosci.
Wiem ze mozna u nich obstawiac mecze ktore sie juz zakonczyly wiec to ze nikt u nich niedozbieral na te "fantastyczne" nagrody to kpina gdyz wiem iz dla samego testu w ciagu jednego dnia mozna bylo u nich zarobic na te ich wspaniale nagrody grajac na mecze ktore juz sie zaczely badz skonczyly.
Czy ktos powaznie wezmie taka firme u ktorej przechodza takie numery?????

A tekst ktory napisalem ze czekam na ich nagrody mial charakter zartu gdyz nie sadzilem na wiecej niz 1% ze te nagrody otrzymam.

AHA jeszcze jedna uwaga uwazam ze firma "Baron Baron" to klamcy i oszusci gdyz podawali na swych stronach nieprawdziwe informacje.
Biore pełną odpowiedzialność za napisane powyższe oświadczenie odnośnie tej firmy ktore z pewnoscia nie zachowuje sie po baronsku a dziala jak zwykly kmiot delikatnie mowiac.

Bez szacunku dla IZS
Ahonen

Do góry
#33314 - 02/09/2001 23:50 Re: Prosba (www.izs.pl)
Hubi Offline
addict

Meldunek: 25/06/2001
System przyjmowania zakładów blokowych uruchomimy pod koniec sierpnia br.

noi co z tym systemem???

Do góry
#33315 - 03/09/2001 00:53 Re: Prosba (www.izs.pl)
Jedrzej Offline
addict

Meldunek: 04/07/2001
Witam

Pozwolę sobię zabrać głos w tym temacie, ponieważ moje kontakty ze stroną www.izs.pl były jak dotąd bardzo miłe i przyjemne. Jak już pisałem wcześniej wygrałem podczas pierwszego testu systemu u nich konkurs i maila z gratulacjami dostałem wcześniej niż sam znalazłem wynik spotkania, a pieniążki, które były przewidziane jako nagroda dotarły do mnie równie szybko i bezproblemowo.
Czytając z boku Waszą dyskusję widzę, że chyba za dużo w niej wyrazów typu „kłamca”. Zamiast sobie nawrzucać lepiej przejdźcie do bardziej merytorycznej dyskusji zamiast pisać nieprzemyślane rzeczy.
Po pierwsze jeżeli Ahonen napisał, że wygrał dwie nagrody i żadnej nie dostał, a gość z izs.pl wie, że nikogo takiego, co wygrał dwie nagrody i nie dostał nie było, to chyba nic dziwnego że się zdenerwował? No nie wiem jak Wy to widzicie, ale ja bym się pewnie też wk... Jeżeli Ahonen grał na dwóch kontach to praktycznie złamał regulamin, ale zapewne po to ludzie z izs.pl testują system, żeby można ich było skroić ewentualnie na kalkulator w obudowie telefonu, a nie na prawdziwą kasę. Przecież oni zdają sobie sprawę z tego, że ludzie będą zakładać po kilka kont i dlatego są punkty regulaminu, które jako niezrozumiałe przedstawia Asia. A może to ja czegoś nie rozumiem, ale punkt, że z jednego adresu zamieszkania można założyć jedno konto służy temu, że większości ludzi ogranicza się w ten sposób możliwość założenia konta na żonę, męża, ojca, matkę, siostrę, brata, babcię albo dziadka. Zresztą w praktycznie każdym internetowym darmowym konkursie są takie punkty regulaminu, więc o co chodzi? A dlaczego jako niezrozumiały Asia załącza punkt regulaminu: „16. Każda osoba może założyć tylko jedno konto w systemie izs.pl” to już naprawdę nie rozumiem. Podobnie zresztą jak "Każde odstępstwo od regulaminu pociąga za sobą usunięcie uczestnika z systemu." Jak ostatnio ktoś pisał, że direcbet usunął jego konta, bo po IP się zorientowali, że gra ta sama osoba to jakąś nikt na direcbecie psów nie wieszał.
Co do edytowania danych na koncie to chyba oczywiste, że MUSI to być zakazane, bo inaczej od razu zakładam 5000 kont na fikcyjne nazwiska, i tylko na trafionych zmieniam dane na moje lub mojej rodziny i otwieram sklep z piłkami, kalkulatorami itp., ale to już gość z izs.pl wyjaśnił.
w temacie, czy dane firmy powinny być na stronie czy nie i czy narusza to jakąś ustawę to się nie wypowiadam, bo nie mam zielonego pojęcia, ale jeżeli tak to wygląda to faktycznie na spore niedopatrzenie ze strony izs.pl
Co do tego, że można zawierać zakłady, które już się odbyły to zdarza się czasami zarówno w Profie jak i w Totomixie, w Yabecie i zapewne u innych też, ale o innych nie słyszałem. Zresztą chyba po to testują system, że chcą sprawdzić na ile są przygotowani i chyba dobrze (niestety dla nich a nie dla nas), że robią test, a nie idą od razu na całość. Zresztą podczas poprzedniego konkursu też zdarzył im wypadek, że przyjmowali mecz ligi norweskiej po rozpoczęciu, ale nie udało mi się dostać za to żadnych profitów, bo zakład był nieważny, więc chyba jakoś nad tym panują, ale jak widać nie do końca.
Poza tym wrzucacie im, że piszą na stronie, że ruszają w czerwcu, potem, że we wrześniu, a teraz, że w październiku itd. Według mnie dowodzi to tylko tego, że sami zdają sobie sprawę po testach, że nie są w pełni gotowi (co zresztą sami im właśnie uświadamiacie)i już nie dorabiałbym tu niepotrzebnych filozofii o kłamcach i oszustach. Chyba, że ktoś musi koniecznie odpłacić pięknym za nadobne.
Zresztą najlepszym testem wiarygodności będzie to, czy zamówione towary dotrą do zwycięzców. Jeżeli nie, to będziemy mieli pełny obraz sytuacji.
To tyle
Pozdrawiam obie strony konfliktu
Jędrzej

Do góry
#33316 - 03/09/2001 02:33 Re: Prosba (www.izs.pl)
Anonymous
Unregistered

Jędrzej, ja nie przedstawiam wymienionych przez Ciebie punktów regulaminu "systemu" jako niezrozumiałe. Nie rozumiem właśnie jak, mimo takich obwarowań, nie można edytować danych na własnym koncie. Uniemożliwia to przede wszystkim usunięcie pomyłki (np. w numerze konta albo nazwie banku), albo wprowadzenie nowych danych adresowych (np. do przesłania zamówionego sprzętu). Jest to zresztą sprawa bardziej formalna niż merytoryczna w całym tym sporze, ale wprowadzać może niepotrzebne utrudnienia. Bo co, mam zakłądać nowe konto, jeżeli się pomylę? Albo się przeprowadzę? Przecież byłoby to niezgodne z regulaminem "systemu" (zakładanie drugiego konta nie przeprowadzka). A z doświadczenia wynika, że jego testowanie nie jest kwestią miesiąca.

Pozdrawiam
Asia

Do góry
#33317 - 03/09/2001 07:05 Re: Prosba (www.izs.pl)
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Jedrzej nie rozumiem o co ci chodzi z tymi kontami gdyz jak dla mnie nie jest wielkim problemem obejsc kilka kafejek internetowych i zalozyc sobie konta na rodzinke i znajomych. A ze kazdy pelnoletni i zdrowy na umysle czlowiek ma takie samo prawo do grania u bukow nie widze w tym zadnego przekretu a jedynie chec osoby zakladajacej konta do zarzadzania nimi.
Tak robilo wiele osob gdy mozna bylo zarobic na getpaidach i tak robi teraz wiele z free$$bukami.

Co zas sie tyczy IZS i ublizania komukolwiek to ja pierwszy tego napewno nie zaczalem robic a kulturalny czlowiek a co dopiero mowic o jednym z wlascicieli serwisu bukmacherskiego tego napewno nie powinien robic na lamach forum bez podstaw merytorycznych i wyslugujac sie czyims nickiem.
Rozumiem ze mogli zrozumiec ze zamowilem dwie nagrody z jednego konta ale przeciez tak nie napisalem wiec tu sie klania takie powiedzenie
najpierw trzy razy sie zastanow nim cos powiesz(napiszesz)
Aha wierze ze otrzymales swoja nagrode(pieniadze) ale nie przesadzaj z tym zachwalaniem tego serwisu gdyz ja swojego kalkulatorka (ta rzecz byla na mnie) jeszcze nie otrzymalem.
A tak na niego liczylem ze wreszcie odstawie liczydlo w kat.
Teraz powaznie mowilem juz nieraz zarowno znajomym jak i w poscie powyzej ze serwis ten traktowalem z przymrozeniem oka ot cos nowego sie pojawilo mozna zagrac dla zabawy a moze sie cos wygra(hehehe).
Ale to co zobaczylem dzis po przybyciu do domu w poscie "Barona" zdenerwowalo mnie troche delikatnie mowiac, wiec nie dziw sie ze odpowiedzialem pieknym za nadobne a wierz mnie ze dzis bylem w dobrym nastroju i dlatego tak lagodnie ta firme potraktowalem.
Pozdrawiam (to nie do was IZS )
Ahonen

Do góry
#33318 - 04/09/2001 14:16 Re: Prosba (www.izs.pl)
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Witam.

W imieniu firmy "Baron Baron" proszę zamieścić poniższy tekst w podpunkcie dotyczącym strony www.izs.pl

Dziękuję.

Anna Niesyto

W imieniu firmy „Baron Baron” pragnę gorąco przeprosić *Pana o nicku Ahonen* za wszystkie przykrości, i gorzkie słowa skierowane pod Jego adresem przez naszego pracownika Piotra Polaka. Pragnę zaznaczyć że nie jest on właścicielem firmy "Baron Baron" lecz jak sam napisał jedynie współtwórcą systemu www.izs.pl i jego opinia na temat *Pana o nicku Ahonen* jest jego prywatnym zdaniem, a nie opinią firmy. Nie został on upoważniony do wyrażania jakichkolwiek opinii, a w szczególności negatywnych. Jednak że z uwagi na fakt że był on naszym pracownikiem czujemy się winni zaistniałej sytuacji i jeszcze raz przepraszamy.

Anna Niesyto
Dział kontaktu z klientem firmy "Baron Baron"

Do góry
#33319 - 05/09/2001 01:29 Re: Prosba (www.izs.pl)
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Jednak firma "Baron Baron" poczula sie do winy i poza oficjalnymi przeprosinami otrzymalem zapewnienie ze zamowione rzeczy otrzymam niedlugo paczka.
Jak dla mnie to tylko szkoda tego czasu ktory stracilem na niepotrzebne dochodzenie swojej niewinnosci przez glupote jednej nieodpowiedzialnej osoby z obslugi IZS.
(panie Polak to do pana)
Mam nadzieje ze nie bede juz musial wiecej interweniowac w tej sprawie i cala ta farsa wreszcie sie skonczy.
Pozdrawiam
Ahonen

Do góry
#33320 - 05/09/2001 16:29 Re: Prosba (www.izs.pl)
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Krotki news.

Dzis otrzymalem paczke z pilka nozna i kalkulatorem w obudowie telefonu komorkowego.

Pozdrawiam
Ahonen

Do góry
#33321 - 11/09/2001 01:22 Re: Prosba (www.izs.pl)
Anonymous
Unregistered

Hej,

tak się składa, że od rozdmuchania tematu www.izs.pl na forum bywam tam czasami, żeby zobaczyć co nowego wymyślono. Ku ubolewaniu albo może radości Ahonena muszę poinformować, że zlikwidowano sklep internetowy. Powodem ma być podobno uznanie "systemu" za grę hazardową :eek: To samo dotyczy wstrzymania - chyba wypłat - nagród "za trafne typowanie wyników sportowych". W związku z tym zmieniono podobnież regulamin "systemu". Ciekawe tylko na czym ta zmiana, jak sądzę istotna,polega, skoro w regulaminie dalej o tym, że w momencie zgromadzenia na koncie wkładu w wysokoœci 1000 wirtualnych złotych, zostaje uczestnikowi systemu wypłacona nagroda w wysokoœci 100 zł (pkt 7) i że po dokonaniu zakupów w sklepie internetowym do stanu konta uczestnika systemu zostaje dodana kwota wirtualnych złotych równa cenie zakupionego produktu (pkt 12). Może należy czytać ten regulamin pomijając co niektóre wersy, ale mi przynajmniej nic na ten temat nie wiadomo. A co do hazardu. Czyżby przybrało taki charakter dokonywanie przez uczestników "systemu" zakupów internetowych . Bo hazard w potocznym rozumieniu to także: ryzykowne przedsięwzięcie; narażanie się na niebezpieczeństwo. Pytanie tylko, kto się naraził bardziej...

Pozdrawiam
Asia

Do góry
#33322 - 23/09/2001 20:27 Re: Prosba (www.izs.pl)
markii Offline
old hand

Meldunek: 30/04/2001
IZS zmieniło szatę graficzną strony i chyba na nowo zaczęli przyjować zakłady za wirtualne pieniądze. Co o nich myślicie są jeszcze wiarygodni?

Do góry
#33323 - 19/04/2003 02:26 Re: Prosba (www.izs.pl)
qwerty Offline
veteran

Meldunek: 19/06/2001
Znikli! A domena expired. :zobacz:

Do góry
#33324 - 19/04/2003 02:57 Re: Prosba (www.izs.pl)
Hubi Offline
addict

Meldunek: 25/06/2001
Ja od nich otrzymałem wygraną.Ciekaw jestem jak inni.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08