MKS Kluczbork - GKP Gorzów Wlkp. (1) 2.40
Sobota 1 sierpnia, godzina 17:00Do drużyny gospodarzy przybyli: Król Kamil (LKP Motor lublin), Odrzywolski Paweł (Odra Opole), Orłowicz Adam (Odra Opole), Surowiak Marcel (Polonia Bytom), Szczepaniak Łukasz (Itakus Ślęza Wrocław), Zieliński Tomasz (Itakus Ślęza Wrocław), Arkadiusz Półchłopek (Motobi Bystrzyca Kąty Wrocławskie).
Sparingi:
MKS Kluczbork - Polonia Bytom 2:2
Olimpia Lewin Brzeski - MKS Kluczbork 1:11
MKS Kluczbork - Raków Częstochowa 1:0
MKS Kluczbork - Ruch Radzionków 1:2
MKS Kluczbork - Piast Gliwice 1:2
MKS Kluczbork - Widzew Łódź 7:0
MKS Kluczbork - Ruch Zdzieszowice 1:3
MKS Kluczbork - LZS Leśnica 4:1
MKS II Start Dobrodzień - MKS Kluczbork 0:7
GKS Katowice - MKS Kluczbork 0:1
Widać że drużyna MKS-u w czasie przygotowawczym nie próżnowała.
Drużyna gospodarzy charakteryzuje się ofensywnym stylem gry.Patrząc na poczynania Kluczborka na własnych śmiciach jestem pełen podziwu.
w sezonie 2007/08 - bilans 10-4-1
w sezonie 2008/09 - bilans 13-1-3
do tego
GKP Gorzów Wlkp do Kluczborka przyjeżdża bardzo osłabione, nie zagra podstawowy bramkarz Dawid Dłoniak zastąpi go osiemnastoletni Marek Zator. Podobno jest on tragiczny czytając wypowiedzi kibiców z Gorzowa.Brazylijski napastnik Frederico Moojen także nie ma pozwolenia na prace i nie wystąpi.
4-4-2 lub 4-3-3 - takimi ustawieniami chce zagrać trener GKP w meczu z MKS-em w Kluczborku. Chcę od samego początku stawiać "vabank" lub prawie "vabank" mówi szkoleniowiec.
To mi się podoba , jeżeli goście się otworzą może być wysoko.
Dodatkowego smaczku sobotniej konfrontacji dodaje fakt, że GKP Gorzów pod wodzą Grzegorza Kowalskiego dwukrotnie przed dwoma laty pokonał klub z Opolszczyzny. Teraz były szkoleniowiec gorzowian stanie po drugiej stronie.
Tak wiec to jest spory plus (będzie wiedział co jest 5 )