Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#3300323 - 29/07/2009 23:00 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Boubson]
HoMiK155 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/11/2005
Originally Posted By: Boubson

Śląsk - Cracovia under 2,5 - wiem ze podpadne niektorym ale mnie osobiscie smuci fakt ze Cracovia w lidze pozostała... jest to zespol ktory gra totalny anty-futbol... Wrocław powinien to spotkanie rozstrzygnac na swoja korzysc, under dla mnie dosc pewny, do tego z bardziej ryzykownych - Cracovia nie strzeli gola...

Jako że miałem dziś wolne przedpołudnie, wybrałem się do Szczyrku, gdzie na zgrupowaniu rezyduje Cracovia. Trafiłem akurat na poranny trening, więc można było poobserwować przedsezonowe przygotowania, a po treningu pogadać z piłkarzami i z Płatkiem.

Powiem tak, coś takiego jak defensywa w zespole nie istnieje: Karwan w drużynie rezerw, Kulig kompletnie bez formy (nie wrzucił ani jednej dobrej centry) (!), a duet Polczak - Tupalski to nie jest zapora nie do przejścia.

W pomocy trochę lepiej, bo skrzydłami gra powinna iść sprawnie(Sasin i Pawluśinski), lecz co z tego jak nie ma kto grać w środku. Baran odsunięty od składu, a Kłus i Szeliga to nie są typowi rozgrywający. Zresztą od odejścia Gizy jest już tylko gorzej, a środek pola w wykonaniu Cracovii przypomina skrzyżowanie na ktorym nikt nie kieruje ruchem smirk Filipiak od lat udaje, że tego nie widzi.

Jeśli chodzi o atak to żal patrzeć, jakie sytauacje marnowali Kaszuba i Moskała. Ślusarki z urazem tylko truchtał, więc cięzko ocenić w jakiej jest formie.

Do tego Ślusarski i Pawlusiński lekko kontuzjowani i nie ma pewności czy na 100% zagrają. Przyszli przed sezonem: Grzegorzewski i Witkowski, ale widać, że jeszcze sie nie rozumieją z zespołem. (mało kto się tam rozumie narazie :p) Ostatnie sparingi niby wygrane, ale szału nie było.

Reasumując:
Śląsk - Cracovia under 2,5 @ 1,73 8/10
Śląsk - Cracovia cs 2-0 @ 6.50 1/10

Do góry
Bonus: Unibet
#3300342 - 29/07/2009 23:25 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: zmarcin]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
Piast - Lech P. under 2.5 - wydaje mi sie ze Lech dosc szybko wsadzi gola a pozniej zabezpieczy tyly by sie nie przemeczac przed rewanzowym spotkaniem z Norwegami... a jezeli tak sie stanie to wole sobie spokojnie zagrac underek niz ryzykowac to ze Lech w koncowce straci wyrownujaca bramke... ponadto osoba trenera Zielinskiego daje wysokie prawdopodobienstwo co do underka

Korona - Polonia W. over 2.5 - a tu typ dosc zaskakujacy.. sam nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze w tym meczu przynajmniej 3 brameczki padna... Korona mam nadzieje w godny sposob powroci do ekstraklasy, wsadzi conajmniej 2 zas Polonia powinna odpowiedziec chociaz jedna bo prezes moze tego nie wytrzymac

i na koniec

Legia - Zagłębie do przerwy 1 - Legia w formie, Legia od poczatku przycisnie, Legia bedzie do przerwy prowadzic... i wcale nie mam pewnosci czy to prowadzenie dowiezie do konca (wiadomo od lat ze kondycja to nie jest najmocniejsza strona druzyn przygotowywanych przez pana Szula), jednak pierwsze 45 minut bedzie dla warszawskiego zespolu

Do góry
#3301207 - 30/07/2009 04:14 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: mgr]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Originally Posted By: mgr
"Tajemnicze teksty Bońka do Laty" to tylko zabawy medialne. Spokojnie. Nie chodzi o ligę.

Jak dla mnie to niestety nic ŁKS już nie ugra w tym tygodniu (Widzew to już na pewno) i liga ruszy w terminie. Chciałbym się mylić, bo wolałbym żeby ŁKS wrócił do ekstraklasy kosztem Cracovii, która nie przedstawiła dokumentu uprawniającego ją do gry na jakimkolwiek stadionie, a licencję otrzymała! Z tego co mówią, jeśli Pasom licencję cofną, to ekstraklasa ruszy w 15-zespołowym składzie. Czyli de facto nie ma powodu, żeby wstrzymywać start rozgrywek.

Mgr nie bądź taki pewny co do Widzewa
Dwa dni temu dostałem informacje których niestety nie mogę podać jeżeli się potwierdzą to jutro zostaniemy przywróceni do Extraklasy a w niedzielę o 19,15 mecz z Polonią

Jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda.
Teraz pozostaję mi wiara

Pozdrawiam

Do góry
#3302012 - 30/07/2009 17:27 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: blackjack]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Homik155 co do naszej obrony, to ze Karwan został przesuniety do rezerw to chwała Płatkowi , bo wiele bramek nam ten gosc zawalił. Co do stopera tam bedzie teraz grał Wasiluk rowniez, wiec cos z trio Wasiluk,Tupalski,Polczak uda sie sklecic. Zgadzam sie, ze problem z bocznymi obroncami mamy, Kulig pol roku bez formy , dlatego całkiem mozliwa opcja, ze jakis nominalny pomocnik wystapi w obronie.

W pomocy fakt Szeliga i Kłus to nie sa typowi rozgrywajacy, dlatego wrocil do nas i dostaje szanse Cebula ( najlepszy zawodnik podczas sparingów, grajacy cos w stylu Gizy ). Skrzydła mamy mocne.

W ataku jest z czego wybierac, Płatek cos wymysli.Moze i na papierze to jest niezly zespól, ale uwazam, ze za słaby na jakiekolwiek punkty z Wrocławia.Jestem dosc przekonany i polecam :

Slask 1 9/10
Slask -1,5 4/10
Cracovia nie strzeli 2/10

Do góry
#3302065 - 30/07/2009 18:11 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: craax]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
..Też miałem przyjemność oglądać Cracovię na treningach i powiem , że tak źle nie jest. Rok temu bez Ślusarskiego i Sasina rozpoczęli sezon i w fatalnej atmosferze Stefana Majewskiego. Mimo to udało się we Wrocławiu zremisować z rozpędzonym wtedy Śląskiem. Z kontuzją Ślusarskiego to spokojnie bo on zawsze przed meczem narzeka , na skrzydłach walka wyrównana bo Sasin i Darek od Gancarczyków nie są gorsi. W środku brak kreatywnego rozgrywającego w obu ekipach bo Cebula napewno jeszcze takim nie jest a Mili zabraknie. Będzie zatem walka a w niej Kłus , Baran nie powinni od Lukasiewicza czy Dudka tak wiele odstawać. Obrońcy raczej powinni sobie poradzić bo Vuko czy Szewczuk to nie są wirtuozi żeby Polczaka i Tupaslkiego wkręcać w ziemie.

Czuje remis nawet 0-0 albo jedną bramkę mam nadzieje , że dla Pasów !!

Do góry
#3304824 - 31/07/2009 20:44 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: mirekinter]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Lechia Gdansk v Arka Gdynia

futbol Lechia Gdansk 2,10

Lechia w zeszłym sezonie głównie bazowała na punktach zdobytych u siebie. Na dzień dzisiejszy wydaję się zespołem solidniejszym, a Arka jest po istotnej zmianie składu, można więc się spodziewać błędów, braku zgrania. W bramce Arki ma wystąpić Bledzewski, który długi okres nie grał z powodu kontuzji, co tej jest słabym punktem.

Do góry
#3304840 - 31/07/2009 20:49 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Maldini$$]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Originally Posted By: Bankier$
Lechia Gdansk v Arka Gdynia

futbol Lechia Gdansk 2,10

Lechia w zeszłym sezonie głównie bazowała na punktach zdobytych u siebie. Na dzień dzisiejszy wydaję się zespołem solidniejszym, a Arka jest po istotnej zmianie składu, można więc się spodziewać błędów, braku zgrania. W bramce Arki ma wystąpić Bledzewski, który długi okres nie grał z powodu kontuzji, co tej jest słabym punktem.

Derby to derby pewnie będzie remisik bo już nie ten ciężar gatunkowy co na wiosnę

Do góry
#3304944 - 31/07/2009 21:24 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: craax]
Majtikroko Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/07/2004
Originally Posted By: craax
Cebula ( najlepszy zawodnik podczas sparingów, grajacy cos w stylu Gizy ).

Jak gra w stylu Gizy np z wczorajszego meczu to ja nie wróże dobrze dla Craxy

Do góry
#3305212 - 31/07/2009 23:36 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Majtikroko]
FanJagi Offline
veteran

Meldunek: 29/07/2002
W STS ani w Milenium nie widze kursów na tę kolejkę, a nie znalazłem też nigdzie ewentualnej informacji o odwołaniu/ przełożeniu pierwszej kolejki.
Co jest grane?

Do góry
#3305237 - 31/07/2009 23:52 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: FanJagi]
mirasPL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2007
Minister Sportu, Mirosław Drzewiecki, skierował kontrolę do PZPN. Jest to spowodowane negatywnym zakończeniem mediacji pomiędzy ŁKS-em Łódź a PZPN-em, na którym włodarze z ul. Miodowej nie zmienili swojego stanowiska.

W wydanym komunikacie podano, że minister Drzewiecki zdecydował się: "Skierować z dniem 31 lipca 2009 roku kontrolę do Polskiego Związku Piłki Nożnej w celu sprawdzenia legalności i praworządności podejmowanych decyzji. Kontrolą objęta zostanie prawidłowość działalności Polskiego Związku Piłki Nożnej pod względem zgodności z prawem, statutem i regulaminami wewnętrznymi, w zakresie procesu licencyjnego wybranych klubów najwyższej klasy rozgrywkowej w sezonie 2009/2010."

Równocześnie zaapelował do Polskiego Związku Piłki Nożnej o przełożenie meczów dotyczących: Cracovii, ŁKS-u oraz Widzewa Łódź aby odpowiednie organy miały czas na wydanie ostatecznych rozstrzygnięć.

Do góry
#3305377 - 01/08/2009 00:36 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: FanJagi]
wolfiks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2006
Originally Posted By: FanJagi
W STS ani w Milenium nie widze kursów na tę kolejkę, a nie znalazłem też nigdzie ewentualnej informacji o odwołaniu/ przełożeniu pierwszej kolejki.
Co jest grane?
Originally Posted By: bazyl
Originally Posted By: wolfiks
Mam Pytanie czemu w naziemnych fortunie i sts niema Ekstraklasy ?

nie maja pozwolenie na przyjmowanie tych zakladow.

Do góry
#3305396 - 01/08/2009 00:41 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: wolfiks]
Skorpion BB Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2005
PZPN sie uczepił zakładów na ekstraklase.

Do góry
#3305412 - 01/08/2009 00:50 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: wolfiks]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Originally Posted By: FanJagi
Co jest grane?
Originally Posted By: bazyl
Mam Pytanie czemu w naziemnych fortunie i sts niema Ekstraklasy ?

nie maja pozwolenie na przyjmowanie tych zakladow.

I chuj to kogo w tym temacie obchodzi?

Ostrzegam przed stawianiem na Lechie. Niby wszystko wskazuje na to że wygrają, ale Arka się wzmocniła nieźle, a derby rządzą się swoimi prawami. Sportowo jesteśmy chyba na równi z rywalami, moim zdaniem remis, a i tak wszystko rozstrzygnie się na boisku.

Do góry
#3305453 - 01/08/2009 01:15 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Kameleon]
Majtikroko Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/07/2004
ano mnie obchodzi bo np przeciwko Craxie chetnie bym zagral

Do góry
#3306765 - 01/08/2009 17:50 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Majtikroko]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
gratuluje tym co posluchali postawili na Polonię ktora wczoraj zmiotla Belchatow, ponawiam typ na nastepna kolejke, zanim buki zorientuja sie, ze Polonia to czarny kon tych rozgrywek

Do góry
#3306776 - 01/08/2009 18:01 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: jerome]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Originally Posted By: jerome
gratuluje tym co posluchali postawili na Polonię ktora wczoraj zmiotla Belchatow, ponawiam typ na nastepna kolejke, zanim buki zorientuja sie, ze Polonia to czarny kon tych rozgrywek

ale ciebie ponosi... czarny koń rozgrywek... czarnym koniem może byc Lechia bo tam ciekawy zespół stworzyli ale Polonia Bytom? tam żadnych zmian prawie nie było jedynie dobre posunięcie to wypożyczenie Skaby

Do góry
#3306783 - 01/08/2009 18:06 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: jerome]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Originally Posted By: jerome
Zmiotła? smirk

Jakieś dziwne ruchy orzy meczu Wisła-Ruch. Wpierw 1,37, potem w dół, dzisiaj 1,45 - mimo, że grają w Sosnowcu wg mnie do gry.

Lech ~1.85? Mam jakieś wewnętrze obawy. Obawiam się, że Lech w tym sezonie nadal będzie tracił niespodziewanie punkty. Piast w sparingach niby prezentował się solidnie. Nie spodziewam się wcale łatwego meczu. Mimo wszystko pobrałem smile

Do góry
#3307037 - 01/08/2009 19:55 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: kfjatek]
TEKSANSKI Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2003
Wisla - Ruch 1

Wisla po raz kolejny w Sosnowcu zagra i po raz kolejny miala by nie wygrac? nie wydaje mi sie.
Z levadia porazka w 2-meczu ale wcale nie po jakiejs tragicznej grze.Gdyby mieli wiecej szczescia to teraz grali by w 3 rundzie LM i byc moze w pierwszym meczu bylo by juz z jakies 3:0 z Debreczynem i kazdy by sie zachwycal.
Z lechem o Superepuchar takze zle nie zagrali.Lech w koncowce wyrownal i wygral w karnych.
Moj typ to 2:0 dla Bialej Gwiazdy.

Do góry
#3307047 - 01/08/2009 19:58 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: TEKSANSKI]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Panowie polecam Slask , mimo nie zachecajacego kursu, a moze i nawet Slask -1,5 (osobiscie tak pogralem). Cracovia to praktycznie ten sam zespół co w poprzedniej rundzie ( cała runda i na wyjezdzie grajac o utrzymanie zdobyty 1 pkt w Poznaniu).

Do góry
#3307110 - 01/08/2009 20:27 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: craax]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Wisla - Ruch 1

Ja tez sie specjalnie o Wisle nie boje.
Mam nadzieje ze problemy ze skutecznoscia minely i ustrzela mnin. 2 bramki..To powinno starczyc do zwyciestwa....

Slask - Cracovia 1

Slask na wlasnych smieciach jest w stanie powalczyc z najlepszymi w lidze ,wiec Cracovia jak najbardziej do ogrania

Piast- Lech 2

Nie sadze zeby Piast urwal chociazby punkt Lechowi.Mysle ze w tym roku Lech bedzie ekipa mocniejsza w lidze niz w ubieglym sezonie.Czas powinien pracowac na ich korzysc.Nie twierdze ze strzela w tym meczu grad bramek,ale wedlug mnie wygraja....

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro