Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#3297391 - 28/07/2009 22:32 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: zmarcin]
mirasPL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2007
pytaliście o nastroje we Wrocławiu..te są bojowe,wszyscy mierzą w miejsca 1-4 i ewentualne puchary.Czy tylko w obecnym składzie Śląsk na to stać?...zdecydowanie NIE!..wrocławianie zapewnili sobie tak wysoką pozycję w tamtym sezonie dzięki,kapitalnej jesieni..gdzie szarżowali nikomu nieznani Gancarczyk i Ostrowski,szczególnie ten pierwszy miał runde życia i ośmieszał rywali..gdy przeciwnicy się zorientowali i zaczynali ustawiać obrone przeciwko Śląskowi zaczynając od tych nazwisk było już dużo gorzej..ale prześledźmy po kolei formacje wrocławian..w bramce Kaczmarek bądź nowy nabytek Ivo Vazgec ,który wcale nie błyszczy zatem deficyt na pozycji bramkarza istnieje dalej..obrona to solidna strona wrocławian ..jest Celeban ,który powinien wkrótce zapukać do kadry,oraz Pawelec,Spahic[nowy zawodnik,który wydaje się sensowym wzmocnieniem],Socha również bardzo wartościowy i utalentowany gracz..w pomocy brak Mili jest straszliwie widoczny ,bo jego zastępca Ulatowski to zupełnie inny piłkarz,solidny ale ze znacznie gorszym przeglądem pola..na skrzydłach mamy braci Gancarczyków,którzy są groźni ale na pewno nie tak jak w zeszłym sezonie,gdyż ich gra jest już wszystkim świetnie znana,w środku kapitalny Dudek i na defensywnym Łukasiewicz..póki nie wróci Mila ,środek pola jest słabszy o ok.30%,w ataku drewniany lecz skuteczny Szewczuk i kontozjogenny Vuk,wsparci na ławce młodym Bilińskim..podobno na dniach ma ktoś dołączyć[Robak],lecz wątpliwe aby wystąpił on w pierwszej 11stce..Oceniając solidność poszczególnych stref widziałbym to tak w skali (1-5):BRAMKARZE 2+,OBRONA 4,POMOC 4+ i 3[bez Mili],Atak 3+[z Robakiem 4]..dodatkową znaczną siłą wrocławiam jest charyzmatyczny trener Ryszard Tarasiewicz ,który potrafi ze słabej drużyny zrobić solidny team.Na co stać Śląsk w tym sezonie?Jeśli dojdzie bramkostrzelny napastnik i wykuruje się Seba to walka o miejsca 4-6 wydaje całkiem możliwe.Osobiście uważam ,że bukmacherzy znacznie przeceniają możliwości Śląska..Wyniki sparingów są bardzo średnie,we Wrocławiu jest maksymalny głód piłki więc u siebie WKS będzie zawsze groźny,ale czy kurs 1.55 w meczu z Cracovią jest wart gry?..prędzej under 2.5 po nieco wyższym kursie...również w zakłady na cały sezon popolowałbym na pary Śląsk-Zagłębie 2, Śląsk-Bełchatów 2 ...
jest to mój osobisty przegląd sytuacji jaka panuje we Wrocławiu..wszyscy mówią o pucharach a mnie zadowoli środek tabeli,bo oprócz wielkich zapowiedzi nic narazie się nie spełnia...
tyle z WROCŁAWIA..

Do góry
Bonus: Unibet
#3297550 - 28/07/2009 23:57 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: jerome]
Luvstruck Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
Originally Posted By: jerome
Polonia Bytom - Bełchatów 1
Polonia w dobrej formie, grała nieźle w sparingach no i skład został wzmocniony

Hehe. wink Nie gorzej i u Nas. Poza tym sorry, ale takie mecze jak z Bytomiem to GKS musi wygrywać i to pewnie, jeśli chce coś w tej lidze osiągnąć. A trener i prezes obiecują europejskie puchary. Obiecanki cacanki? Nie sądze.
Jak zwykle niedoceniani, a ponownie będzie góra tabeli. Że niedoceniani przez brać z mecz.pl to akurat mnie mało obchodzi, prędzej takie podejście ze strony buków, bo Ci oferują dobre pieniądze. smile
Do piątku trochę czasu, dziś prezentacja drużyny, będzie okazja pogadać 'na ty' z prezesem, trenerem, zawodnikami, jak oni to wszystko widzą i czują hehe.
Widzę natomiast, że kolega z Wrocławia już zauważył błąd w predykcjach na końcową pozycję w tabeli. Nie pozostaje nic innego jak tylko się zgodzić piwo i brać po kursach ~ 2,75, będzie na sympatyczny wakacyjny wojaż w przyszłym roku. wink
CDN.

Do góry
#3297586 - 29/07/2009 00:11 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Luvstruck]
mirasPL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2007
to pisz kolego,jak jest po tej prezentacji,bo kursy kuszą..a lepiej mieć info z pierwszej ręki..

Do góry
#3297641 - 29/07/2009 00:32 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: zmarcin]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
a ja sie musze pochwalic ze kiedys w Przegladzie Sportowym byl konkurs 1x2 i po pierwszej kolejce mialem komplet punktow... wiec sprobuje i teraz trafic, ale sobie ulatwie i bede gral tez under/over wink

inna sprawa ze po 5 kolejce juz zrezygnowalem bo bylem gdzies kolo miejsca 2567 wink

Bytom - Bełchatów - under 2,5 - dla mnie typowo underowe spotkanie, Polonia nie bedzie za wszelka cene atakowac, Bełchatów w obronie bardzo solidny, pilkarze jeszcze w wakacyjnej formie - tak szczerze chcialem dac remis, ale patrzac na statystyki gosci z zeszlego sezonu to wole underek

Lechia - Arka - under 2,5 - kolejny mecz w ktorym jezeli bedzie rozstrzygniecie to mysle ze po jednej jedynej bramce... sklanialbym sie tu ku gospodarzom ktorzy juz w poprzednim sezonie pokazali ze mecze derbowe grac lubia i potrafia, ale cudem nie zatopiona Arka moze byc na fali...underek izzi

Wisła - Ruch 1 - jutro 3 runda eliminacji Ligi Mistrzow, za tydzien rewanz wiec Wisly forma powinna rosnac... a ze odpadli, moga sie skupic na lidze... mysle ze bedzie to jedno z ostatnich spotkan Pawła Brożka w naszej lidze, chlop sie postara i sam rozjedzie Niebieskich

Jagiellonia - Odra 1 - i kolejny bardzo fajny mecz, wszyscy pamietamy jak Jaga u siebie z Odra przegrala 1-2 po dziwnych bledach... ze niby korupcja znika... teraz Odra odda, poza tym nie oszukujmy sie Jaga w tym sezonie zwlaszcza u siebie bedzie grozna dla kazdego...

Śląsk - Cracovia under 2,5 - wiem ze podpadne niektorym ale mnie osobiscie smuci fakt ze Cracovia w lidze pozostała... jest to zespol ktory gra totalny anty-futbol... Wrocław powinien to spotkanie rozstrzygnac na swoja korzysc, under dla mnie dosc pewny, do tego z bardziej ryzykownych - Cracovia nie strzeli gola...

cdn. wink

Do góry
#3297724 - 29/07/2009 00:59 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Luvstruck]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Originally Posted By: Luvstruck

Hehe. wink Nie gorzej i u Nas. Poza tym sorry, ale takie mecze jak z Bytomiem to GKS musi wygrywać i to pewnie, jeśli chce coś w tej lidze osiągnąć. A trener i prezes obiecują europejskie puchary. Obiecanki cacanki? Nie sądze.
Jak zwykle niedoceniani, a ponownie będzie góra tabeli. Że niedoceniani przez brać z mecz.pl to akurat mnie mało obchodzi, prędzej takie podejście ze strony buków, bo Ci oferują dobre pieniądze. smile
Do piątku trochę czasu, dziś prezentacja drużyny, będzie okazja pogadać 'na ty' z prezesem, trenerem, zawodnikami, jak oni to wszystko widzą i czują hehe.
Widzę natomiast, że kolega z Wrocławia już zauważył błąd w predykcjach na końcową pozycję w tabeli. Nie pozostaje nic innego jak tylko się zgodzić piwo i brać po kursach ~ 2,75, będzie na sympatyczny wakacyjny wojaż w przyszłym roku. wink
CDN.

ja typuje Polonię na czarnego konia rozgrywek, jeszcze jakby ten król strzelców ligi litewskiej grał u nas od teraz, a nie od stycznia dopiero to było by w ogóle miło

Do góry
#3297828 - 29/07/2009 01:47 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: mgr]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Originally Posted By: mgr
Originally Posted By: Majtikroko
Wisla - Ruch x2 - wszyscy wiemy czemu

To zrób dla mnie wyjątek, bo ja jakoś nie wiem
Ja tez nie. Wiadomo - 1 kolejka, nie ma co szalec, ale nie widze innej opcji jak wygrana Wisly.

Argumenty mocno naciagane, niespodzianki w Krakowie nie szukam.

Do góry
#3297848 - 29/07/2009 01:57 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: kfjatek]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
moze w Sosnowcu?

Do góry
#3297862 - 29/07/2009 02:02 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Luvstruck]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: Luvstruck

Hehe. wink Nie gorzej i u Nas. Poza tym sorry, ale takie mecze jak z Bytomiem to GKS musi wygrywać i to pewnie, jeśli chce coś w tej lidze osiągnąć.

nie no Legia Lech i Wisła też muszą wygrywać i to JESZCZE PEWNIEJ niż GKS który to takie mecze musi wygrywać pewnie !!!

a wszystkie te zespoły zremisowały w Bytomiu w zeszłym sezonie !!! troche lodu na głowe !!! to jest liga polska i każdy może pogubić punkty z każdym . zaleciłbym większą ostrożność w forowaniu osądów. Śląskie drużyny u siebie nikomu tanio skóry nie będą sprzedawać...

Do góry
#3297864 - 29/07/2009 02:03 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Legia]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
a nie Legia nawet przegrała wink

Do góry
#3298006 - 29/07/2009 03:05 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: TEO]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Odra łaski nie robi, że teraz przegra. Raczej ten argument użyłbym odnośnie meczu w Wodzisławiu (w następnej rundzie) bo to głównie meczami wyjazdowymi będzie można odrobić te -10 pkt. Ta sama sytuacja z Lechią.

Do góry
#3298177 - 29/07/2009 03:57 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Chaoz]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
futbolJagiellonia Białystok VS Odra Wodzisław Śląskifutbol

Po długiej przerwie wakacyjnej czas najwyższy wrócić na boiska ekstraklasy. Co prawda po raz już kolejny mieliśmy nie spokojne wakacje (ŁKS Łódź vs Cracovia Kraków), ale to już chyba u nas norma. Na szczęście czas już najwyższy na inaugurację sezony piłkarskiego. W pierwszej kolejce moją uwagę przykuło spotkanie Jagiellonia Białystok - Odra Wodzisław Śląski. Wbrew argumentom kolegów po fachu wcale obie strony nie są wyrównane i nie grają na podobnym poziomie. Przecież popularna "Jaga" w zeszłym sezonie miała na rozkładówce takie ekipy ligowe jak: Legia Warszawa (2:1) czy Polonia Warszawa (2:1). Warto zwrócić uwagę, że obie konfrontacje były rozegrane na boisku przy ulicy Słonecznej. Już właśnie w sezonie 2008/2009 Jagiellonia prezentowała się bardzo dobrze. Zwłaszcza świetny duet stworzył Tomek Frankowski i Kamil Grosicki. Także w tym miejscu należy pochwalić eks piłkarza Znicza Pruszków - Pawła Zawistowskiego, który nie tylko zdobywał cenne dla "Jagi" bramki, ale także wypracowywał świetne okazje bramkowe. Przyjście trenera Michała Probierze odmieniło Jagiellonię Białystok. Gdyby nie ujemne punkty na początku sezonu można by upatrywać w tej drużynie "czarnego konia" tegorocznych rozgrywek. Przecież do tej drużyny dołączył choćby Marco Reich, co jest wydarzeniem bez precedensu. Ten zawodnik grał w największych klubach niemieckich a nawet wystąpił w dorosłej reprezentacji swojego kraju. Także in plus trzeba zaliczyć wreszcie brak w pierwszej jedenastce Piotra Lecha. Bez niego Jagiellonia Białystok powinna odzyskać spokój w tyłach, co naprawdę może być bardzo przydatne w odrabianiu minusowych punktów. Na pewne ten plan będzie się starała pokrzyżować Odra Wodzisław Śląski. Podopieczni trenera Ryszarda Wieczorka nie przespali wakacji tylko wzmocnili się zawodnikami zza granicy. Sprowadzony iście zagraniczną armię: Rodrigo (obrońca), Daniel Bueno (napastnik) i Tomas Radzinevicius. Na dzień dzisiejszy jest ciężko coś powiedzieć o tych piłkarzach. Na pewno wpływ na te transfery miała bardzo dobry forma strzelecka w zeszłym sezonie ligowym Deivydasa Matuleviciusa, który swoimi dwoma bramki pomógł wodzisławskiej Odrze w pozostaniu w ekstraklasie. Na koniec warto podkreślić, że Odra zdecydowanie lepiej czuje się na własnym boisku przy Bogumińskiej niż na wyjazdach. U siebie potrafi wygrać z takimi tuzami jak Wisła Kraków ( co roku "Biała Gwiazda" ma praktycznie problem w Wodzisławiu) a na wyjazdach przegrywa z takimi zespołami jak Arka Gdynia (1:2) czy Górnik Zabrze (0:2).
Pod sumując faworytem tego spotkania jest Jagiellonia Białystok. Podopieczni trenera Michała Probierza mają coś do udowodnienia swoim kibicom. Pamiętam w jak kuriozalnych okolicznościach w zeszłym sezonie ulegli wodzisławskiej Odrze (1:2). Podobna sytuacja nie może się powtórzyć. Dlatego uważam, że Jagiellonia Białystok na swoim boisku sięgnie po komplet oczek i zacznie mozolne odrabianie minus dziesięciu punktów.

Typ: Jagiellonia Białystok
kurs: 1,72
bukmacher: betclick.com
stawka: 10/10

.::Think Twice::. Igi

Do góry
#3298186 - 29/07/2009 04:01 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Ignorator]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Igi, ale ostatni sparing Jagi (0:4 z Widzewem) nie napawa optymizmem.

Do góry
#3298213 - 29/07/2009 04:07 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: kfjatek]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: kfjatek

nie jest to wielkie wytłumaczenie ale patrz też na okoliczności meczu. Widzew tydzień po zgrupowaniu, świeży, wypoczęty, w dobrych nastrojach, a chłopaki z Jagi bezpośrednio po 7 dniach ciężkiego, siłowego treningu w Gutowie. Z Odrą z pewnością będzie inaczej jak złapią trochę świeżości, odpoczną i na pewno ta porażka mimo wszystko podziała mobilizująco, że wiele rzeczy trzeba ćwiczyć na treningach.

Do góry
#3298243 - 29/07/2009 04:18 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: kfjatek]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Ja o tym doskonale kfjatek wiem tylko pamiętaj o tym, że gdyby Widzew Łódź zagrał w ekstraklasie to by było w czołowej ósemce naszej ligi. Niestety stało się inaczej. Mnie jakoś ten wynik strasznie nie martwi, bo to był tylko jeden sparing. Jak to ładnie napisali w "PS-ie" czas eksperymentów się skończył. Mecz sobotni nie będzie miał za wiele wspólnego ze sparingami. Z resztą wrzucę wam tutaj wszystkie sparingi w okresie letnim Jagiellonii Białystok i Odry Wodzisław Śląski:

Odra Wodzisław Śląski:
27.06 FK Senica - Odra 1:2
01.07 GKS Jastrzębie - Odra 4:2
04.07 Odra - Raków Cz. 5:1
08.07 MFK Karviná - Odra 3:2
11.07 Piast Gliwice - Odra 2:1
15.07 Sandecja N.S. - Odra 0:3
18.07 Ruch Chorzów - Odra 2:0
22.07 Dukla Praga - Odra 2:1
25.07 Aris Limasol - Odra 2:1
Wyniki tych spotkań są porażające. Przegrane z drugą ligą czeską, do tego z Ruchem Chorzów i Piastem Gliwice z którymi Odra Wodzisław będzie walczyła o pozostanie.

Jagiellonia Białystok:
Ruch Wysokie Mazowieckie 1:1 (0:1)
Wigry Suwałki 4:0 (2:0)
Czarni Olecko 6:0 (4:0)
Ruch Chorzów 3:0 (2:0)
ŁKS Łódź 0:1 (0:0)
ŁKS Łódź 1:3 (0:3)
LZS Leśnica 2:0 (1:0)
Widzew Łódź 0:4 (0:2)
Tutaj od razu rzuca się wygrana z Ruchem Chorzów, z którym Odra Wodzisław nie potrafiła wygrać. Oczywiście mogą martwić porażki z ŁKS-em Łódź i Widzewem Łódź. Jednak Jagiellonia zaprezentowała się w tym grach bardziej korzystnie.

Każdy oczywiście ma prawo do swojej oceny. Jednak ja bym na poważnie nie brał sparingów pod uwagę. Legia Warszawa zwykle jest mistrzem tych gier a potem w lidze brakuje szczęścia i inne zespoły sięgają po najwyższy laur. Nadal będę uważał, że Jagiellonia jest faworytem po primo jest kadrowo lepsza a po secundo nawet w sparingach grała lepiej.

.::Think Twice::. Igi.

Do góry
#3298281 - 29/07/2009 04:33 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Ignorator]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Panowie, a ma jakiś buk w ofercie zakład czy 1 kolejka odbędzie sie w terminie? Bo na moje oko to nie laugh W piątek przecież medjacja PZPN z ŁKS, a może i Widzew coś wymyśli przez 3 dni wink

Do góry
#3298411 - 29/07/2009 04:59 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Bullet]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Originally Posted By: Bullet
Panowie, a ma jakiś buk w ofercie zakład czy 1 kolejka odbędzie sie w terminie? Bo na moje oko to nie laugh W piątek przecież medjacja PZPN z ŁKS, a może i Widzew coś wymyśli przez 3 dni wink

Zakład specjalny (Czy rozgrywki Ekstraklasy 2009/2010 zostaną zainaugurowane zgodnie z pierwotnym terminem?)
NIE 3,55
Tobet

Wg mnie warto zaryzykowac, duzo zamieszania, tak jak Bullet napisal na pewno lodzkie zespoly nie odpuszcza, dochodzi zamieszanie z Cracova i tajemnicze "teksty" Bonka w stosunku do Laty

Do góry
#3298514 - 29/07/2009 05:20 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: antyfutbol]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
"Tajemnicze teksty Bońka do Laty" to tylko zabawy medialne. Spokojnie. Nie chodzi o ligę.

Jak dla mnie to niestety nic ŁKS już nie ugra w tym tygodniu (Widzew to już na pewno) i liga ruszy w terminie. Chciałbym się mylić, bo wolałbym żeby ŁKS wrócił do ekstraklasy kosztem Cracovii, która nie przedstawiła dokumentu uprawniającego ją do gry na jakimkolwiek stadionie, a licencję otrzymała! Z tego co mówią, jeśli Pasom licencję cofną, to ekstraklasa ruszy w 15-zespołowym składzie. Czyli de facto nie ma powodu, żeby wstrzymywać start rozgrywek.

Do góry
#3298725 - 29/07/2009 06:12 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: kfjatek]
Piecia Offline
podwórkowy attaché

Meldunek: 23/11/2004
Originally Posted By: kfjatek

sam chyba wiesz do czego służą sparingi , więc spokojnie aczkolwiek ja sam trochę z rezerwą podchodzę do meczu inauguracyjnego za mocno nie należy się na samym początku napalać wink

dziękuje za informacje z Wrocławia piwo

Do góry
#3298742 - 29/07/2009 06:15 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: mgr]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Kilka słów odnośnie Jagi i typu Ignoratora : fajnie jest czytać tak dużo dobrych słów o swoim zespole z typem się zgodzę ze stawką juz nie bardzo szczególnie w pierwszej kolejce. Odnośnie składu to nie jestem pewny czy w pierwszej jedenastce zagra Grosicki , niby sprawa jego "kontuzji" sie wyjaśniła, ale niesmak pozostał i w sparingach nie grał w pierwszym składzie. Trochę dziwnie też brzmi ten spektakularny transfer Reicha , już w polskiej lidze grał były reprezentant Niemiec - Uli Borowka. Obawiam się, że Reich zaprezentuję się podobnie ,gdyby był w super formie to nie szukał by miejsca w tak beznadziejnej lidze jak nasza.

Podobnie jak Chaoz uważam , że Odra jak chce być "fair" to punkty musi oddać u siebie smile

Do góry
#3298794 - 29/07/2009 06:30 Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07 [Re: Ignorator]
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Originally Posted By: Ignorator
Nadal będę uważał, że Jagiellonia jest faworytem po primo jest kadrowo lepsza a po secundo nawet w sparingach grała lepiej.

Należy pamiętać jeszcze o jednym na wiosnę Jegiellonia bardzo pomogła Odrze sie utrzymać jeśli dodamy do tego ujemne punkty Jagielloni na starcie rozgrywek to nie ma innej opcji jak wygrana gospodarzy ooo

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro