#3296433 - 28/07/2009 16:23
Re: EKSTRAKLASA I kolejka 31.07
[Re: Domingos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
Moim zdaniem warto zagrać na Jagiellonie Pamiętacie te ostatnie porażki Jagi ? Akurat przegrali tez z potrzebujaca pkt Odrą... Jaga zaczyna sezon od -10 więc Odra powinna "pomóc"
|
Do góry
|
|
|
|
#3296495 - 28/07/2009 16:54
[Re: Majtikroko]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
Wisla - Ruch x2 - wszyscy wiemy czemu To zrób dla mnie wyjątek, bo ja jakoś nie wiem
|
Do góry
|
|
|
|
#3296531 - 28/07/2009 17:26
[Re: mgr]
|
old hand
Meldunek: 29/12/2008
|
Majtikroko, te Twoje argumentz sa do bani ja napisze ze Wisla musi bo: - chce zmazac plame po levadii -gra coraz lepiej, 2 w pol napewno dojrzalej niz moj Lech - ma o klase lepszych zawodnikow -kibice 12 zawodnikiem - pilkarze nie chca odejscia Skorzy
Pewna 1, do tego Lech 2 i Jaga 1,pilkarsko zdecydowanie lepsze od swoich rywali, wzmocnione sklady,
|
Do góry
|
|
|
|
#3296568 - 28/07/2009 17:45
|
old hand
Meldunek: 29/12/2008
|
TAK, WISLA GRA W SOSNOWCU, CO NIE ZMIENIA FAKTU ZE DOPING BEDZIE NA WYSOKIM POZIOMIE NIE zdziwie sie jak Ruch wyjedzie z bagazem kilku bramek, ale zycze powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#3296731 - 28/07/2009 18:40
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Co do jagi nie jestem przekonany - nowy sezon nowe ambicje itd.
Piast - Lech 2 - lech wyglada dosyc dobrze. swoja droga jestem ciekawy jak kibice zareaguja na Kasprzika w bramce lecha.
Legia - Zaglebie 1 - po wynikach legii ze sparingow i LE wydaje sie ze powinni wygrac bez wiekszego problemu.
Wisla - Ruch x2 - wszyscy wiemy czemu Do tego meczu jesli znajde zagram ze KIRM strzeli bramke
Legii nie ma co grać po takim kursie , Zagłębie dosyć mocne , do tego kilka ciekawych transferów przeprowadzili , mają pakę na miejsce 4-6 , to dopiero pierwszy mecz sezonu , Choto nie zagra , zobaczymy jak się spisze w czwartek i niedziele obrona w składzie z Rzeźniczakiem . Kiełbowiczem i Szalą , pisanie że powinni wygrać bez większego problemu jest zbyt przesiąknięte przywiązaniem do klubowych barw nie mające większego odzwierciedlenia w rzeczywistości... a co do Wisły to raczej po takim blamażu wyjdą na pełnej kur##e i będą chcieli zmazać plame
|
Do góry
|
|
|
|
#3296802 - 28/07/2009 19:01
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Warto także spróbować zagranie na czarne koszule. Polonia zagrała już 4 mecze "o coś", Korona tylko sparingi w których spisywała się średnio. Pierwszy skład (oprocz Kiełba) był ośmieszany u siebie z drugim garnitorem Legii. Skład kielczan praktycznie jeszcze gorszy od tego który męczył się całą wiosne, przegrywając mecze z Wartą, Wisła Płock, Jastrzebiem, Stalową Wolą, czy Zagłebiem Lubin 0-4. Latem odeszło 2 podstawowych obrońców. Lewego obrońcy brak. Do klubu przybyli jakiś tam litwin oraz Gajtkowski oraz drewno Buśkiewicz. Kieczanie mogę liczyć jedynie na skrzydła (Kiełb, Sobolewski) i to jest jedyny atut Korony, no może jeszcze Hernani i Cierzniak. Snajperów brak, bocznych obrońców brak, środek pola to coraz słabszy Edi i ztrzymany w rozwoju Zganiacz. Odkąd pamiętam Korona zawsze zaczyna słabo sezon. Jedyną przesłanką za remisem jest przyjaźń miedzy kibicami Korony i Polonii ale kibice nie grają. Na trybunach będzie pewnie ok 12.000 kibiców, ale i to raczej nie pomoże z będącą w rytmie meczowym Polonią Warszawa. Korona będzie waczyła o utrzymanie jeżeli nic się nie zmieni - niestety
|
Do góry
|
|
|
|
#3296975 - 28/07/2009 19:52
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Ja tam zagram na Korone.. teraz dla Poloni oczkiem w glowie sa puchary w tym celu zrobili z siebie transformersow zreszta oceniajac wystepy w poprzedniej rundzie pokazali ze w pewnych momentach malo im zalezy na ligowych punktach takze nie licze na specjalne przygotowanie do tego pojedynku..W Koronie jak wyzej powiedziane czegos moze brakowac ale motywacja i chec dobrego startu w ekstraklasie moze przynies efekt na boisko nie wystarczy wyjsc i grac kluczem do sukcesu jest zostawienie troche serca jak dobrze wiemy pozegnanie Kieleckich z ekstraklasa nie bylo przyjemne dlatego mysle ze w tym pojedynku tego serca troche zostawia Mysle ze Korona poczatek sezonu bedzie miala udany jednak z czasem balonik troche popusci
|
Do góry
|
|
|
|
#3297290 - 28/07/2009 21:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Polonia Bytom - Bełchatów 1 Polonia w dobrej formie, grała nieźle w sparingach no i skład został wzmocniony
|
Do góry
|
|
|
|
#3297355 - 28/07/2009 22:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2003
|
co do Korony to chyba skład mizerny , słabizna straszna skoro 2 skład Legii na wyjeździe prowadził już 3:0 , potem weszli młodzi chłopcy z ME czyli 3 skład i Korona zrobiła 3:3 , raczej drużyna z Kielecczyzny będzie w tym sezonie dostarczycielem punków warto popróbować Polonie Pisz poprawnie, bo żarty Ci nie wychodzą, ziom Korona Kielce v Polonia Warszawa -> zdecydowanie na gości Korona nie ma składu na I ligę i, moim zdaniem, będzie się bronić przed spadkiem do II ligi, razem z Wisłą Kraków
|
Do góry
|
|
|
|
#3297391 - 28/07/2009 22:32
[Re: zmarcin]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/03/2007
|
pytaliście o nastroje we Wrocławiu..te są bojowe,wszyscy mierzą w miejsca 1-4 i ewentualne puchary.Czy tylko w obecnym składzie Śląsk na to stać?...zdecydowanie NIE!..wrocławianie zapewnili sobie tak wysoką pozycję w tamtym sezonie dzięki,kapitalnej jesieni..gdzie szarżowali nikomu nieznani Gancarczyk i Ostrowski,szczególnie ten pierwszy miał runde życia i ośmieszał rywali..gdy przeciwnicy się zorientowali i zaczynali ustawiać obrone przeciwko Śląskowi zaczynając od tych nazwisk było już dużo gorzej..ale prześledźmy po kolei formacje wrocławian..w bramce Kaczmarek bądź nowy nabytek Ivo Vazgec ,który wcale nie błyszczy zatem deficyt na pozycji bramkarza istnieje dalej..obrona to solidna strona wrocławian ..jest Celeban ,który powinien wkrótce zapukać do kadry,oraz Pawelec,Spahic[nowy zawodnik,który wydaje się sensowym wzmocnieniem],Socha również bardzo wartościowy i utalentowany gracz..w pomocy brak Mili jest straszliwie widoczny ,bo jego zastępca Ulatowski to zupełnie inny piłkarz,solidny ale ze znacznie gorszym przeglądem pola..na skrzydłach mamy braci Gancarczyków,którzy są groźni ale na pewno nie tak jak w zeszłym sezonie,gdyż ich gra jest już wszystkim świetnie znana,w środku kapitalny Dudek i na defensywnym Łukasiewicz..póki nie wróci Mila ,środek pola jest słabszy o ok.30%,w ataku drewniany lecz skuteczny Szewczuk i kontozjogenny Vuk,wsparci na ławce młodym Bilińskim..podobno na dniach ma ktoś dołączyć[Robak],lecz wątpliwe aby wystąpił on w pierwszej 11stce..Oceniając solidność poszczególnych stref widziałbym to tak w skali (1-5):BRAMKARZE 2+,OBRONA 4,POMOC 4+ i 3[bez Mili],Atak 3+[z Robakiem 4]..dodatkową znaczną siłą wrocławiam jest charyzmatyczny trener Ryszard Tarasiewicz ,który potrafi ze słabej drużyny zrobić solidny team.Na co stać Śląsk w tym sezonie?Jeśli dojdzie bramkostrzelny napastnik i wykuruje się Seba to walka o miejsca 4-6 wydaje całkiem możliwe.Osobiście uważam ,że bukmacherzy znacznie przeceniają możliwości Śląska..Wyniki sparingów są bardzo średnie,we Wrocławiu jest maksymalny głód piłki więc u siebie WKS będzie zawsze groźny,ale czy kurs 1.55 w meczu z Cracovią jest wart gry?..prędzej under 2.5 po nieco wyższym kursie...również w zakłady na cały sezon popolowałbym na pary Śląsk-Zagłębie 2, Śląsk-Bełchatów 2 ... jest to mój osobisty przegląd sytuacji jaka panuje we Wrocławiu..wszyscy mówią o pucharach a mnie zadowoli środek tabeli,bo oprócz wielkich zapowiedzi nic narazie się nie spełnia... tyle z WROCŁAWIA..
|
Do góry
|
|
|
|
#3297550 - 28/07/2009 23:57
[Re: jerome]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2006
|
Polonia Bytom - Bełchatów 1 Polonia w dobrej formie, grała nieźle w sparingach no i skład został wzmocniony Hehe. Nie gorzej i u Nas. Poza tym sorry, ale takie mecze jak z Bytomiem to GKS musi wygrywać i to pewnie, jeśli chce coś w tej lidze osiągnąć. A trener i prezes obiecują europejskie puchary. Obiecanki cacanki? Nie sądze. Jak zwykle niedoceniani, a ponownie będzie góra tabeli. Że niedoceniani przez brać z mecz.pl to akurat mnie mało obchodzi, prędzej takie podejście ze strony buków, bo Ci oferują dobre pieniądze. Do piątku trochę czasu, dziś prezentacja drużyny, będzie okazja pogadać 'na ty' z prezesem, trenerem, zawodnikami, jak oni to wszystko widzą i czują hehe. Widzę natomiast, że kolega z Wrocławia już zauważył błąd w predykcjach na końcową pozycję w tabeli. Nie pozostaje nic innego jak tylko się zgodzić i brać po kursach ~ 2,75, będzie na sympatyczny wakacyjny wojaż w przyszłym roku. CDN.
|
Do góry
|
|
|
|
#3297641 - 29/07/2009 00:32
[Re: zmarcin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
a ja sie musze pochwalic ze kiedys w Przegladzie Sportowym byl konkurs 1x2 i po pierwszej kolejce mialem komplet punktow... wiec sprobuje i teraz trafic, ale sobie ulatwie i bede gral tez under/over inna sprawa ze po 5 kolejce juz zrezygnowalem bo bylem gdzies kolo miejsca 2567 Bytom - Bełchatów - under 2,5 - dla mnie typowo underowe spotkanie, Polonia nie bedzie za wszelka cene atakowac, Bełchatów w obronie bardzo solidny, pilkarze jeszcze w wakacyjnej formie - tak szczerze chcialem dac remis, ale patrzac na statystyki gosci z zeszlego sezonu to wole underek Lechia - Arka - under 2,5 - kolejny mecz w ktorym jezeli bedzie rozstrzygniecie to mysle ze po jednej jedynej bramce... sklanialbym sie tu ku gospodarzom ktorzy juz w poprzednim sezonie pokazali ze mecze derbowe grac lubia i potrafia, ale cudem nie zatopiona Arka moze byc na fali...underek izzi Wisła - Ruch 1 - jutro 3 runda eliminacji Ligi Mistrzow, za tydzien rewanz wiec Wisly forma powinna rosnac... a ze odpadli, moga sie skupic na lidze... mysle ze bedzie to jedno z ostatnich spotkan Pawła Brożka w naszej lidze, chlop sie postara i sam rozjedzie Niebieskich Jagiellonia - Odra 1 - i kolejny bardzo fajny mecz, wszyscy pamietamy jak Jaga u siebie z Odra przegrala 1-2 po dziwnych bledach... ze niby korupcja znika... teraz Odra odda, poza tym nie oszukujmy sie Jaga w tym sezonie zwlaszcza u siebie bedzie grozna dla kazdego... Śląsk - Cracovia under 2,5 - wiem ze podpadne niektorym ale mnie osobiscie smuci fakt ze Cracovia w lidze pozostała... jest to zespol ktory gra totalny anty-futbol... Wrocław powinien to spotkanie rozstrzygnac na swoja korzysc, under dla mnie dosc pewny, do tego z bardziej ryzykownych - Cracovia nie strzeli gola... cdn.
|
Do góry
|
|
|
|
#3297724 - 29/07/2009 00:59
[Re: Luvstruck]
|
Carpal Tunnel
|
Polonia Bytom - Bełchatów 1 Polonia w dobrej formie, grała nieźle w sparingach no i skład został wzmocniony Hehe. Nie gorzej i u Nas. Poza tym sorry, ale takie mecze jak z Bytomiem to GKS musi wygrywać i to pewnie, jeśli chce coś w tej lidze osiągnąć. A trener i prezes obiecują europejskie puchary. Obiecanki cacanki? Nie sądze. Jak zwykle niedoceniani, a ponownie będzie góra tabeli. Że niedoceniani przez brać z mecz.pl to akurat mnie mało obchodzi, prędzej takie podejście ze strony buków, bo Ci oferują dobre pieniądze. Do piątku trochę czasu, dziś prezentacja drużyny, będzie okazja pogadać 'na ty' z prezesem, trenerem, zawodnikami, jak oni to wszystko widzą i czują hehe. Widzę natomiast, że kolega z Wrocławia już zauważył błąd w predykcjach na końcową pozycję w tabeli. Nie pozostaje nic innego jak tylko się zgodzić i brać po kursach ~ 2,75, będzie na sympatyczny wakacyjny wojaż w przyszłym roku. CDN. ja typuje Polonię na czarnego konia rozgrywek, jeszcze jakby ten król strzelców ligi litewskiej grał u nas od teraz, a nie od stycznia dopiero to było by w ogóle miło
|
Do góry
|
|
|
|
#3297828 - 29/07/2009 01:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Wisla - Ruch x2 - wszyscy wiemy czemu To zrób dla mnie wyjątek, bo ja jakoś nie wiem Ja tez nie. Wiadomo - 1 kolejka, nie ma co szalec, ale nie widze innej opcji jak wygrana Wisly. Argumenty mocno naciagane, niespodzianki w Krakowie nie szukam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3297848 - 29/07/2009 01:57
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3297862 - 29/07/2009 02:02
[Re: Luvstruck]
|
The Famous McD
|
Polonia Bytom - Bełchatów 1 Polonia w dobrej formie, grała nieźle w sparingach no i skład został wzmocniony Hehe. Nie gorzej i u Nas. Poza tym sorry, ale takie mecze jak z Bytomiem to GKS musi wygrywać i to pewnie, jeśli chce coś w tej lidze osiągnąć. nie no Legia Lech i Wisła też muszą wygrywać i to JESZCZE PEWNIEJ niż GKS który to takie mecze musi wygrywać pewnie !!! a wszystkie te zespoły zremisowały w Bytomiu w zeszłym sezonie !!! troche lodu na głowe !!! to jest liga polska i każdy może pogubić punkty z każdym . zaleciłbym większą ostrożność w forowaniu osądów. Śląskie drużyny u siebie nikomu tanio skóry nie będą sprzedawać...
|
Do góry
|
|
|
|
#3298177 - 29/07/2009 03:57
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Jagiellonia Białystok VS Odra Wodzisław ŚląskiPo długiej przerwie wakacyjnej czas najwyższy wrócić na boiska ekstraklasy. Co prawda po raz już kolejny mieliśmy nie spokojne wakacje (ŁKS Łódź vs Cracovia Kraków), ale to już chyba u nas norma. Na szczęście czas już najwyższy na inaugurację sezony piłkarskiego. W pierwszej kolejce moją uwagę przykuło spotkanie Jagiellonia Białystok - Odra Wodzisław Śląski. Wbrew argumentom kolegów po fachu wcale obie strony nie są wyrównane i nie grają na podobnym poziomie. Przecież popularna "Jaga" w zeszłym sezonie miała na rozkładówce takie ekipy ligowe jak: Legia Warszawa (2:1) czy Polonia Warszawa (2:1). Warto zwrócić uwagę, że obie konfrontacje były rozegrane na boisku przy ulicy Słonecznej. Już właśnie w sezonie 2008/2009 Jagiellonia prezentowała się bardzo dobrze. Zwłaszcza świetny duet stworzył Tomek Frankowski i Kamil Grosicki. Także w tym miejscu należy pochwalić eks piłkarza Znicza Pruszków - Pawła Zawistowskiego, który nie tylko zdobywał cenne dla "Jagi" bramki, ale także wypracowywał świetne okazje bramkowe. Przyjście trenera Michała Probierze odmieniło Jagiellonię Białystok. Gdyby nie ujemne punkty na początku sezonu można by upatrywać w tej drużynie "czarnego konia" tegorocznych rozgrywek. Przecież do tej drużyny dołączył choćby Marco Reich, co jest wydarzeniem bez precedensu. Ten zawodnik grał w największych klubach niemieckich a nawet wystąpił w dorosłej reprezentacji swojego kraju. Także in plus trzeba zaliczyć wreszcie brak w pierwszej jedenastce Piotra Lecha. Bez niego Jagiellonia Białystok powinna odzyskać spokój w tyłach, co naprawdę może być bardzo przydatne w odrabianiu minusowych punktów. Na pewne ten plan będzie się starała pokrzyżować Odra Wodzisław Śląski. Podopieczni trenera Ryszarda Wieczorka nie przespali wakacji tylko wzmocnili się zawodnikami zza granicy. Sprowadzony iście zagraniczną armię: Rodrigo (obrońca), Daniel Bueno (napastnik) i Tomas Radzinevicius. Na dzień dzisiejszy jest ciężko coś powiedzieć o tych piłkarzach. Na pewno wpływ na te transfery miała bardzo dobry forma strzelecka w zeszłym sezonie ligowym Deivydasa Matuleviciusa, który swoimi dwoma bramki pomógł wodzisławskiej Odrze w pozostaniu w ekstraklasie. Na koniec warto podkreślić, że Odra zdecydowanie lepiej czuje się na własnym boisku przy Bogumińskiej niż na wyjazdach. U siebie potrafi wygrać z takimi tuzami jak Wisła Kraków ( co roku "Biała Gwiazda" ma praktycznie problem w Wodzisławiu) a na wyjazdach przegrywa z takimi zespołami jak Arka Gdynia (1:2) czy Górnik Zabrze (0:2). Pod sumując faworytem tego spotkania jest Jagiellonia Białystok. Podopieczni trenera Michała Probierza mają coś do udowodnienia swoim kibicom. Pamiętam w jak kuriozalnych okolicznościach w zeszłym sezonie ulegli wodzisławskiej Odrze (1:2). Podobna sytuacja nie może się powtórzyć. Dlatego uważam, że Jagiellonia Białystok na swoim boisku sięgnie po komplet oczek i zacznie mozolne odrabianie minus dziesięciu punktów. Typ: Jagiellonia Białystok kurs: 1,72 bukmacher: betclick.com stawka: 10/10.::Think Twice::. Igi
|
Do góry
|
|
|
|
#3298186 - 29/07/2009 04:01
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
|
Igi, ale ostatni sparing Jagi (0:4 z Widzewem) nie napawa optymizmem.
|
Do góry
|
|
|
|
#3298213 - 29/07/2009 04:07
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Igi, ale ostatni sparing Jagi (0:4 z Widzewem) nie napawa optymizmem.
nie jest to wielkie wytłumaczenie ale patrz też na okoliczności meczu. Widzew tydzień po zgrupowaniu, świeży, wypoczęty, w dobrych nastrojach, a chłopaki z Jagi bezpośrednio po 7 dniach ciężkiego, siłowego treningu w Gutowie. Z Odrą z pewnością będzie inaczej jak złapią trochę świeżości, odpoczną i na pewno ta porażka mimo wszystko podziała mobilizująco, że wiele rzeczy trzeba ćwiczyć na treningach.
|
Do góry
|
|
|
|
#3298411 - 29/07/2009 04:59
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
Panowie, a ma jakiś buk w ofercie zakład czy 1 kolejka odbędzie sie w terminie? Bo na moje oko to nie W piątek przecież medjacja PZPN z ŁKS, a może i Widzew coś wymyśli przez 3 dni Zakład specjalny (Czy rozgrywki Ekstraklasy 2009/2010 zostaną zainaugurowane zgodnie z pierwotnym terminem?) NIE 3,55 Tobet Wg mnie warto zaryzykowac, duzo zamieszania, tak jak Bullet napisal na pewno lodzkie zespoly nie odpuszcza, dochodzi zamieszanie z Cracova i tajemnicze "teksty" Bonka w stosunku do Laty
|
Do góry
|
|
|
|
#3298742 - 29/07/2009 06:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Kilka słów odnośnie Jagi i typu Ignoratora : fajnie jest czytać tak dużo dobrych słów o swoim zespole z typem się zgodzę ze stawką juz nie bardzo szczególnie w pierwszej kolejce. Odnośnie składu to nie jestem pewny czy w pierwszej jedenastce zagra Grosicki , niby sprawa jego "kontuzji" sie wyjaśniła, ale niesmak pozostał i w sparingach nie grał w pierwszym składzie. Trochę dziwnie też brzmi ten spektakularny transfer Reicha , już w polskiej lidze grał były reprezentant Niemiec - Uli Borowka. Obawiam się, że Reich zaprezentuję się podobnie ,gdyby był w super formie to nie szukał by miejsca w tak beznadziejnej lidze jak nasza. Podobnie jak Chaoz uważam , że Odra jak chce być "fair" to punkty musi oddać u siebie
|
Do góry
|
|
|
|
#3300323 - 29/07/2009 23:00
[Re: Boubson]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Śląsk - Cracovia under 2,5 - wiem ze podpadne niektorym ale mnie osobiscie smuci fakt ze Cracovia w lidze pozostała... jest to zespol ktory gra totalny anty-futbol... Wrocław powinien to spotkanie rozstrzygnac na swoja korzysc, under dla mnie dosc pewny, do tego z bardziej ryzykownych - Cracovia nie strzeli gola...
Jako że miałem dziś wolne przedpołudnie, wybrałem się do Szczyrku, gdzie na zgrupowaniu rezyduje Cracovia. Trafiłem akurat na poranny trening, więc można było poobserwować przedsezonowe przygotowania, a po treningu pogadać z piłkarzami i z Płatkiem. Powiem tak, coś takiego jak defensywa w zespole nie istnieje: Karwan w drużynie rezerw, Kulig kompletnie bez formy (nie wrzucił ani jednej dobrej centry) (!), a duet Polczak - Tupalski to nie jest zapora nie do przejścia. W pomocy trochę lepiej, bo skrzydłami gra powinna iść sprawnie(Sasin i Pawluśinski), lecz co z tego jak nie ma kto grać w środku. Baran odsunięty od składu, a Kłus i Szeliga to nie są typowi rozgrywający. Zresztą od odejścia Gizy jest już tylko gorzej, a środek pola w wykonaniu Cracovii przypomina skrzyżowanie na ktorym nikt nie kieruje ruchem Filipiak od lat udaje, że tego nie widzi. Jeśli chodzi o atak to żal patrzeć, jakie sytauacje marnowali Kaszuba i Moskała. Ślusarki z urazem tylko truchtał, więc cięzko ocenić w jakiej jest formie. Do tego Ślusarski i Pawlusiński lekko kontuzjowani i nie ma pewności czy na 100% zagrają. Przyszli przed sezonem: Grzegorzewski i Witkowski, ale widać, że jeszcze sie nie rozumieją z zespołem. (mało kto się tam rozumie narazie :p) Ostatnie sparingi niby wygrane, ale szału nie było. Reasumując: Śląsk - Cracovia under 2,5 @ 1,73 8/10 Śląsk - Cracovia cs 2-0 @ 6.50 1/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3301207 - 30/07/2009 04:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
"Tajemnicze teksty Bońka do Laty" to tylko zabawy medialne. Spokojnie. Nie chodzi o ligę.
Jak dla mnie to niestety nic ŁKS już nie ugra w tym tygodniu (Widzew to już na pewno) i liga ruszy w terminie. Chciałbym się mylić, bo wolałbym żeby ŁKS wrócił do ekstraklasy kosztem Cracovii, która nie przedstawiła dokumentu uprawniającego ją do gry na jakimkolwiek stadionie, a licencję otrzymała! Z tego co mówią, jeśli Pasom licencję cofną, to ekstraklasa ruszy w 15-zespołowym składzie. Czyli de facto nie ma powodu, żeby wstrzymywać start rozgrywek. Mgr nie bądź taki pewny co do Widzewa Dwa dni temu dostałem informacje których niestety nie mogę podać jeżeli się potwierdzą to jutro zostaniemy przywróceni do Extraklasy a w niedzielę o 19,15 mecz z Polonią Jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda. Teraz pozostaję mi wiara Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3302012 - 30/07/2009 17:27
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Homik155 co do naszej obrony, to ze Karwan został przesuniety do rezerw to chwała Płatkowi , bo wiele bramek nam ten gosc zawalił. Co do stopera tam bedzie teraz grał Wasiluk rowniez, wiec cos z trio Wasiluk,Tupalski,Polczak uda sie sklecic. Zgadzam sie, ze problem z bocznymi obroncami mamy, Kulig pol roku bez formy , dlatego całkiem mozliwa opcja, ze jakis nominalny pomocnik wystapi w obronie. W pomocy fakt Szeliga i Kłus to nie sa typowi rozgrywajacy, dlatego wrocil do nas i dostaje szanse Cebula ( najlepszy zawodnik podczas sparingów, grajacy cos w stylu Gizy ). Skrzydła mamy mocne.
W ataku jest z czego wybierac, Płatek cos wymysli.Moze i na papierze to jest niezly zespól, ale uwazam, ze za słaby na jakiekolwiek punkty z Wrocławia.Jestem dosc przekonany i polecam :
Slask 1 9/10 Slask -1,5 4/10 Cracovia nie strzeli 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3304840 - 31/07/2009 20:49
[Re: Maldini$$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/08/2006
|
Lechia Gdansk v Arka Gdynia Lechia Gdansk 2,10 Lechia w zeszłym sezonie głównie bazowała na punktach zdobytych u siebie. Na dzień dzisiejszy wydaję się zespołem solidniejszym, a Arka jest po istotnej zmianie składu, można więc się spodziewać błędów, braku zgrania. W bramce Arki ma wystąpić Bledzewski, który długi okres nie grał z powodu kontuzji, co tej jest słabym punktem. Derby to derby pewnie będzie remisik bo już nie ten ciężar gatunkowy co na wiosnę
|
Do góry
|
|
|
|
#3304944 - 31/07/2009 21:24
[Re: craax]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/07/2004
|
Cebula ( najlepszy zawodnik podczas sparingów, grajacy cos w stylu Gizy ). Jak gra w stylu Gizy np z wczorajszego meczu to ja nie wróże dobrze dla Craxy
|
Do góry
|
|
|
|
#3305377 - 01/08/2009 00:36
[Re: FanJagi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2006
|
W STS ani w Milenium nie widze kursów na tę kolejkę, a nie znalazłem też nigdzie ewentualnej informacji o odwołaniu/ przełożeniu pierwszej kolejki. Co jest grane? Mam Pytanie czemu w naziemnych fortunie i sts niema Ekstraklasy ? nie maja pozwolenie na przyjmowanie tych zakladow.
|
Do góry
|
|
|
|
#3305396 - 01/08/2009 00:41
[Re: wolfiks]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
PZPN sie uczepił zakładów na ekstraklase.
|
Do góry
|
|
|
|
#3305412 - 01/08/2009 00:50
[Re: wolfiks]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
W STS ani w Milenium nie widze kursów na tę kolejkę, a nie znalazłem też nigdzie ewentualnej informacji o odwołaniu/ przełożeniu pierwszej kolejki. Co jest grane? Mam Pytanie czemu w naziemnych fortunie i sts niema Ekstraklasy ? nie maja pozwolenie na przyjmowanie tych zakladow. I chuj to kogo w tym temacie obchodzi? Ostrzegam przed stawianiem na Lechie. Niby wszystko wskazuje na to że wygrają, ale Arka się wzmocniła nieźle, a derby rządzą się swoimi prawami. Sportowo jesteśmy chyba na równi z rywalami, moim zdaniem remis, a i tak wszystko rozstrzygnie się na boisku.
|
Do góry
|
|
|
|
#3306765 - 01/08/2009 17:50
|
Carpal Tunnel
|
gratuluje tym co posluchali postawili na Polonię ktora wczoraj zmiotla Belchatow, ponawiam typ na nastepna kolejke, zanim buki zorientuja sie, ze Polonia to czarny kon tych rozgrywek
|
Do góry
|
|
|
|
#3306776 - 01/08/2009 18:01
|
Carpal Tunnel
|
gratuluje tym co posluchali postawili na Polonię ktora wczoraj zmiotla Belchatow, ponawiam typ na nastepna kolejke, zanim buki zorientuja sie, ze Polonia to czarny kon tych rozgrywek ale ciebie ponosi... czarny koń rozgrywek... czarnym koniem może byc Lechia bo tam ciekawy zespół stworzyli ale Polonia Bytom? tam żadnych zmian prawie nie było jedynie dobre posunięcie to wypożyczenie Skaby
|
Do góry
|
|
|
|
#3306783 - 01/08/2009 18:06
|
Carpal Tunnel
|
gratuluje tym co posluchali postawili na Polonię ktora wczoraj zmiotla Belchatow, ponawiam typ na nastepna kolejke, zanim buki zorientuja sie, ze Polonia to czarny kon tych rozgrywek Zmiotła? Jakieś dziwne ruchy orzy meczu Wisła-Ruch. Wpierw 1,37, potem w dół, dzisiaj 1,45 - mimo, że grają w Sosnowcu wg mnie do gry. Lech ~1.85? Mam jakieś wewnętrze obawy. Obawiam się, że Lech w tym sezonie nadal będzie tracił niespodziewanie punkty. Piast w sparingach niby prezentował się solidnie. Nie spodziewam się wcale łatwego meczu. Mimo wszystko pobrałem
|
Do góry
|
|
|
|
#3307274 - 01/08/2009 21:03
[Re: TEKSANSKI]
|
member
Meldunek: 10/09/2004
|
Wisla - Ruch 1
Wisla po raz kolejny w Sosnowcu zagra i po raz kolejny miala by nie wygrac? nie wydaje mi sie. Z levadia porazka w 2-meczu ale wcale nie po jakiejs tragicznej grze.Gdyby mieli wiecej szczescia to teraz grali by w 3 rundzie LM i byc moze w pierwszym meczu bylo by juz z jakies 3:0 z Debreczynem i kazdy by sie zachwycal. Z lechem o Superepuchar takze zle nie zagrali.Lech w koncowce wyrownal i wygral w karnych. Moj typ to 2:0 dla Bialej Gwiazdy. "Lech w koncowce wyrownal i wygral w karnych" Wisła - Lech - 9' [0 - 1] R. Lewandowski
|
Do góry
|
|
|
|
#3307313 - 01/08/2009 21:16
[Re: Rocco82]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2003
|
Wisla - Ruch 1
Wisla po raz kolejny w Sosnowcu zagra i po raz kolejny miala by nie wygrac? nie wydaje mi sie. Z levadia porazka w 2-meczu ale wcale nie po jakiejs tragicznej grze.Gdyby mieli wiecej szczescia to teraz grali by w 3 rundzie LM i byc moze w pierwszym meczu bylo by juz z jakies 3:0 z Debreczynem i kazdy by sie zachwycal. Z lechem o Superepuchar takze zle nie zagrali.Lech w koncowce wyrownal i wygral w karnych. Moj typ to 2:0 dla Bialej Gwiazdy. "Lech w koncowce wyrownal i wygral w karnych" Wisła - Lech - 9' [0 - 1] R. Lewandowski Dokladnie Dzieki! Chodzilo mi o to ze mecz byl bardzo wyrownany.
|
Do góry
|
|
|
|
#3307694 - 01/08/2009 23:30
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
strach jechać w rewir w którym kibicują Legii ??? przypomnij kiedy to ostatnio Legia pogoniła Wisłe
|
Do góry
|
|
|
|
#3307924 - 02/08/2009 01:42
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
|
strach jechać w rewir w którym kibicują Legii ??? przypomnij kiedy to ostatnio Legia pogoniła Wisłe bankowo ostatnio na finale pucharu polski byłem widziałem:) a jeśli chodzi o inne styuacje to się nie dziwię ,że ich nie było bo nikt w Polsce nie chce walczyc z ekipą bez honoru która używa do tej walki noży
|
Do góry
|
|
|
|
#3307930 - 02/08/2009 01:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2005
|
Będziesz w naszej sytuacji to pogadamy. To już czwarty nasz "wyjazd" w ciągu 17 dni. Myśle że część ludzi ma prawo odpuścić sobie jakiś mecz. Mnie np. praca trzymała w Krakowie (i daruj sobie teksty "jakbyś chciał to byś załatwił sobie urlop" itd. bo nie znasz mojej sytuacji). Ale widzę że ponapinać się trzeba. Ulżyłeś sobie? Poczułeś się bardziej zaje*** bo nas było tam tylko koło 1.5 tysiąca? Czyżby jakiś kompleks?
|
Do góry
|
|
|
|
#3307979 - 02/08/2009 02:28
[Re: Wolf]
|
The Famous McD
|
Będziesz w naszej sytuacji to pogadamy. To już czwarty nasz "wyjazd" w ciągu 17 dni. Myśle że część ludzi ma prawo odpuścić sobie jakiś mecz. Mnie np. praca trzymała w Krakowie (i daruj sobie teksty "jakbyś chciał to byś załatwił sobie urlop" itd. bo nie znasz mojej sytuacji). Ale widzę że ponapinać się trzeba. Ulżyłeś sobie? Poczułeś się bardziej zaje*** bo nas było tam tylko koło 1.5 tysiąca? Czyżby jakiś kompleks? nie wiem skąd bierzesz liczbe 1500 ??? nawet na http://www.wislakrakow.com/www piszą o 1000 ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3308045 - 02/08/2009 03:02
|
Carpal Tunnel
|
WIdze sporo szacunku do braci z Sosnowca ,, rewiry w których kibicuje sie Legii'' ,,Wisla w meczu u siebie'' gdyby ziomek po szalu napisal ze druzyna X gra u siebie wynajmujac stadion przy reymonta delikatnie bym sie wk..ł pozatym myslalem ze tego typu blyskotliwe posty powstaja tylko na forum kibiców gdzie walczy sie na posty jak na ustawce sprawdzilem a tam prosze spokoj ... a jezeli ktos mowi o przegonieniu to nie wiem kto wroty palil przez zeczke 2 tygodnie temu pewnie Legia bo to jej rewiry
|
Do góry
|
|
|
|
#3308241 - 02/08/2009 04:28
[Re: HoMiK155]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Reasumując: Śląsk - Cracovia under 2,5 @ 1,73 8/10 Śląsk - Cracovia cs 2-0 @ 6.50 1/10
Slask 1 9/10 Slask -1,5 4/10 Cracovia nie strzeli 2/10
Grupowa analiza dała efekty Gratuluje tym co skorzystali, a gra Cracovii niewiele różniła się od trenigów niestety. Dobrze, że było parę iskierek, które pozwalają z optymizmem patrzeć w przyszłość.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308608 - 02/08/2009 09:52
|
Carpal Tunnel
|
Będziesz w naszej sytuacji to pogadamy. To już czwarty nasz "wyjazd" w ciągu 17 dni. Myśle że część ludzi ma prawo odpuścić sobie jakiś mecz. Mnie np. praca trzymała w Krakowie (i daruj sobie teksty "jakbyś chciał to byś załatwił sobie urlop" itd. bo nie znasz mojej sytuacji). Ale widzę że ponapinać się trzeba. Ulżyłeś sobie? Poczułeś się bardziej zaje*** bo nas było tam tylko koło 1.5 tysiąca? Czyżby jakiś kompleks? nie wiem skąd bierzesz liczbe 1500 ??? nawet na http://www.wislakrakow.com/www piszą o 1000 ... onet.pl, interia.pl. Na tych dwóch stronach pisało 1500, zresztą to z mojego postu to akurat było najmniej ważne.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308669 - 02/08/2009 16:04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2005
|
Kibice Wisły Kraków nie chcą jeździć na mecze do Sosnowca. Bilety na mecze rozgrywane na Stadionie Ludowym sprzedają się dramatycznie słabo!
Przed sezonem najczarniejsze scenariusze przewidywały, że frekwencja na spotkaniach "Białej Gwiazdy" spadnie z 13 tys. (tak było w Krakowie, na stadionie przy Reymonta), do 2,5 tys. w Sosnowcu. Tymczasem na inauguracji sezonu ligowego z Ruchem Chorzów będzie tylko tysiąc osób!
Jak nas poinformował Dariusz Gryźlak z marketingu Wisły, do piątku sprzedanych zostało ledwie 60 karnetów (słownie: sześćdziesiąt) i 400 biletów z czterech tysięcy na trybunę odkrytą. - Z zapełnieniem trybuny krytej nie ma takiego problemu, bo sporo biletów wędruje do sponsorów, a także gości honorowych Ruchu - informuje nas Gryźlak. Skoro się już tak na tą interie powołujesz to proszę. Swoją drogą to szybciutko do swoich kolegów policjantów. Jeśli chodzi o rzeczkę w Sosnowcu to Lechia i Wisła przeganiała stamtąd rodziny z dziećmi więc nie masz się czym chwalić. Jak dla mnie to gdy jakaś drużyna nie ma stadionu to powinna wypierdalać z ekstraklasy . Koniec tematu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308672 - 02/08/2009 16:10
[Re: przemekwn]
|
Pooh-Bah
|
Kibice Wisły Kraków nie chcą jeździć na mecze do Sosnowca. Bilety na mecze rozgrywane na Stadionie Ludowym sprzedają się dramatycznie słabo!
Przed sezonem najczarniejsze scenariusze przewidywały, że frekwencja na spotkaniach "Białej Gwiazdy" spadnie z 13 tys. (tak było w Krakowie, na stadionie przy Reymonta), do 2,5 tys. w Sosnowcu. Tymczasem na inauguracji sezonu ligowego z Ruchem Chorzów będzie tylko tysiąc osób!
Jak nas poinformował Dariusz Gryźlak z marketingu Wisły, do piątku sprzedanych zostało ledwie 60 karnetów (słownie: sześćdziesiąt) i 400 biletów z czterech tysięcy na trybunę odkrytą. - Z zapełnieniem trybuny krytej nie ma takiego problemu, bo sporo biletów wędruje do sponsorów, a także gości honorowych Ruchu - informuje nas Gryźlak. Skoro się już tak na tą interie powołujesz to proszę. Swoją drogą to szybciutko do swoich kolegów policjantów polecieliście jak wam skrojono koszulki i szaliki. Jeśli chodzi o rzeczkę w Sosnowcu to Lechia i Wisła przeganiała stamtąd rodziny z dziećmi więc nie masz się czym chwalić. Jak dla mnie to gdy jakaś drużyna nie ma stadionu to powinna wypierdalać z ekstraklasy . Koniec tematu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308673 - 02/08/2009 16:13
|
Carpal Tunnel
|
Jak dla mnie to gdy jakaś drużyna nie ma stadionu to powinna wypierdalać z ekstraklasy . Koniec tematu.
Mam rozumieć że kibic Zagłębia Sosnowiec (ewentualnie Legii)? Ciekawe czemu nie byłeś taki kozak jak swego czasu Zagłębie grało po innych stadionach bo nie miało stadionu. Wisła Kraków - Ruch Chorzów 2:0 (2:0)
Bramki: 1:0 Głowacki (20. głową z podania Małeckiego), 2:0 Łobodziński (25. z podania Pawła Brożka).
Wisła: Mariusz Pawełek - Pablo Alvarez (70. Tomas Jirsak), Arkadiusz Głowacki, Marcelo , Piotr Brożek - Wojciech Łobodziński (74. Piotr Ćwielong), Radosław Sobolewski, Junior Diaz, Andraz Kirm - Paweł Brożek, Patryk Małecki (88. Roberto Mauro Cantoro).
Ruch: Krzysztof Pilarz - Krzysztof Nykiel, Rafał Grodzicki, Maciej Sadlok, Tomasz Brzyski - Wojciech Grzyb, Michał Pulkowski, Grzegorz Baran, Pavol Balaz (46. Artur Sobiech) - Łukasz Janoszka (69. Marcin Nowacki), Andrzej Niedzielan (86. Martin Fabus).
Sędzia: Hubert Siejewicz (Białystok). Żółta kartka - Wisła Kraków: Arkadiusz Głowacki. Widzów: 1 500.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308675 - 02/08/2009 16:17
|
Pooh-Bah
|
Mam rozumieć że kibic Zagłębia Sosnowiec (ewentualnie Legii)? Ciekawe czemu nie byłeś taki kozak jak swego czasu Zagłębie grało po innych stadionach bo nie miało stadionu.
Byłem dokładnie tego samego zdania. 2 lata temu graliśmy w Wodzisławiu i wolałbym Zagłębie w 2 lidze niż błąkanie się po jakimś śląskim stadionie. Jak nie ma infrastruktury to nie ma mowy o najwyższej klasie rozgrywkowej - proste
|
Do góry
|
|
|
|
#3308696 - 02/08/2009 16:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2006
|
Bardzo mało mnie te ekipy obchodzą. U nas w Sosnowcu robi się teraz jakieś centrum kibicowskie- gra Wisła, gra Cracovia (której w ogóle nie powinno być w Ekstraklasie), te 2 ekipy czują się jakby były u siebie na podwórku. Przyjadą i będą ludzi wyganiać ze Stawików, bo do Sosnowca zawitali mistrzowie Polski. Derby Krakowa w Sosnowcu- to wam powinno być wstyd. A jeśli chodzi o przeniesienie Wisły do 1 ligi to nie widzę w tym nic złego- i tak przez cały ten sezon na biletach nic nie zarobicie a może przynajmniej piłkarze nabraliby trochę pokory i nauczyli się wygrywać z takimi rywalami jak mistrzowie Estonii Wole derby krakowa w sosnowcu niż pierdoo.... kibiców legii co zachowac się nie umia puzdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308700 - 02/08/2009 16:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2006
|
Bardzo mało mnie te ekipy obchodzą. U nas w Sosnowcu robi się teraz jakieś centrum kibicowskie- gra Wisła, gra Cracovia (której w ogóle nie powinno być w Ekstraklasie), te 2 ekipy czują się jakby były u siebie na podwórku. Przyjadą i będą ludzi wyganiać ze Stawików, bo do Sosnowca zawitali mistrzowie Polski. Derby Krakowa w Sosnowcu- to wam powinno być wstyd. A jeśli chodzi o przeniesienie Wisły do 1 ligi to nie widzę w tym nic złego- i tak przez cały ten sezon na biletach nic nie zarobicie a może przynajmniej piłkarze nabraliby trochę pokory i nauczyli się wygrywać z takimi rywalami jak mistrzowie Estonii Z UPOREM MANIAKA ROBISZ Z SIEBIE IDIOTĘ , pomijam wątek kibolowski bo już dawno z tego wyrosłem, ale skoro jesteście tacy mocni to trzeba było wywrzeć presje na zarządzie, władzach miasta, że nie życzycie sobie wynajmu obiektu dla drużyn z Krakowa, skoro z wami nikt się nie liczy lub nie jesteście wystarczająco zorganizowani to pozostaję wam współczuć i prosić jedynie abyście się już w tym wątku nie kompromitowali poprzez Twoje irracjonalne wywody.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308705 - 02/08/2009 16:51
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Chagall wszystko ładnie podsumował. Ewentualnie można jednym i drugim najeb*ać skoro się tak panoszą.
Takich głupot, że "za remonty stadionów powinno się wyj*bywać z ekstraklasy" dawno nigdzie nie czytałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#3308716 - 02/08/2009 16:58
|
Carpal Tunnel
|
Stadiony są budowane na mistrzostwa Europy, żebyś mógł biegać i śpiewać "Polska biało-czerwoni" i za to wywalać kluby do niższej ligi? A teraz wujek dobra rada - wyjdź na zewnątrz, jebnij się w sosnę i posiedź na ławce, aż przestanie boleć. I nie pisz już nic, bo się tak zagrzałeś, że większych bredni to nie widziałem.
Edited by Experto (02/08/2009 19:06)
|
Do góry
|
|
|
|
#3308724 - 02/08/2009 17:09
|
Carpal Tunnel
|
Skoro się już tak na tą interie powołujesz to proszę. Swoją drogą to szybciutko do swoich kolegów policjantów. Jeśli chodzi o rzeczkę w Sosnowcu to Lechia i Wisła przeganiała stamtąd rodziny z dziećmi więc nie masz się czym chwalić. Jak dla mnie to gdy jakaś drużyna nie ma stadionu to powinna wypierdalać z ekstraklasy.Koniec tematu.
Z pewnoscia jestes konsekwentnym czlowiekiem i miales podobne zdanie gdy Zaglebie gralo w Wodzislawiu po awansie do ekstraklasy, ile tam spedziliscie pol roku?? Inauguracja ligi na obiekcie w sosnowcu mozna bylo nazwac ,,komedia,, nowa podgrzewana murawa i jedno wielkie bajoro w zyciu takiego syfu nie widzialem..... CO do ganianek to faktycznie pojawily sie spinajace rodziny z dziecmi pod stadionem Zaglebia w dniu inauguracji meczu Wisly z Levadia na ktory bilety mozna bylo dostac w krakowie a rywal był tak atrakcyjny ze pol śląska postanowilo obejrzec to arcyciekawe widowisko :)Zreszta to nie piersza taka sytuacja no chyba ze te same rodziny z dziecmi czaily sie z niezlym ekfipunkeim w garsci w drodze gdy Wisla wspierala Lechie na pewnym wyjezdzie na gornym slasku efektem byla zmiana dyscypliny z pływania stylem dowolnym na grupowy bieg długodystansowy .. co do kolegow policjantów widze ze tradycja zostala, chyba nie musze przypominac pewnej przyspiewki....,,pamietasz...sosnowiec z policja zylas jak brat,,
|
Do góry
|
|
|
|
#3308865 - 02/08/2009 18:35
[Re: analityk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
Panowie a jak u was było z wejściem na stadion ? wybrałem się na mecz Jagi... na bilet czekałem godzine czasu i wszedłem na 2 połowe.. byli ludzie co czekali i 2.5h...kazda osoba musiala dac dowod i babka cos tam spisywala... szło to strasznie wolno.... ;/ zapewne to te nowe przepisy ;>
|
Do góry
|
|
|
|
#3308956 - 02/08/2009 20:03
[Re: Platini]
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
@mgr: Jedna mała uwaga. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Bo akurat stadiony w Krakowie nie są rozbudowane "na mistrzostwa Europy, żebyś mógł biegać i śpiewać Polska biało-czerwoni"
|
Do góry
|
|
|
|
#3308974 - 02/08/2009 20:16
[Re: MarcoviaMarki]
|
Carpal Tunnel
|
@mgr: Jedna mała uwaga. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Bo akurat stadiony w Krakowie nie są rozbudowane "na mistrzostwa Europy, żebyś mógł biegać i śpiewać Polska biało-czerwoni"
Umowy zostały podpisane w projekcie na mistrzostwa Europy i nawet wobec faktu, że Kraków nie został wybrany jako miasto-organizator, projekt jest dalej kontynuowany. Poza tym, nigdy nie wiadomo, jak poradzi sobie Ukraina i czy Kraków nie zostanie ostatecznie organizatorem, a przynajmniej miastem partnerskim. A to, co napisałem, tyczyło się także Poznania.
|
Do góry
|
|
|
|
#3309393 - 02/08/2009 23:25
[Re: kamasutra]
|
The Famous McD
|
Rusza ktos Legie dzisiaj?.... Warszawiacy wydaja sie byc w formie,nie wiem tylko co prezentuje Zaglebie.Przyznam sie ze w tamtym sezonie kompletnie nie sledzilem tej druzyny w II lidze.Nie wiem nic na temat ewentualnych wzmocnien i transferow...
Chetnie poslucham opinii co do tego meczu.... Legia bezpieczniej odpuścić , zresztą radzę Wam nigdy nie stawiać na Legię gdy wiadomym jest że zagrają razem w obronie Rzeźniczak i Kiełbowicz , w dodatku Choto pauzuje za więc i niepewny Szala dochodzi do tej feralnej dwójki graczy. jako straszak obejrzyjcie skrót meczu z Broendby , gdzie spokojnie Legia mogła te 5 bramek albo i więcej stracić Broendby-Legia 1:1
|
Do góry
|
|
|
|
#3318077 - 07/08/2009 07:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/04/2009
|
Wisełka z Krakowa gra na wyjeżdzie z Zagłębiem Lubin które tydzień dostało baty od Legii 4-0. Taki to peszek dla Zagłębia, że trafił na dzień dobry w Ekstraklasie na czołówkę, może to trema ... nie wiem. Podobna sytuacja zdarzyła się całkiem niedawno, przytocze cytat z wisłaportal.pl: " Skorża przyznał, że pamięta o bardzo podobnej sytuacji sprzed roku. Wisła jechała wtedy na mecz ze Śląskiem Wrocław, który kolejkę wcześniej został rozbity przez Legię w identycznym stosunku. Tamtejsza wyprawa na Dolny Śląsk skończyła się... porażką Wisły." całość jest tutaj: http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15897To było kiedyś, teraz mają zajść w Wiśle zmiany, zwolnienia, sprzedaż zawodników po porażce w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Zawodnicy i trener Skorża mają świadomość, ale nie chcą o tym się wypowiadać, że pan Cupiał tylko czeka na taką chwilę, aby zrobić z nimi porządek. Zawodników mają o niebo lepszych niż Zagłębie, które jest beniaminkiem i jeszcze wchodzi w rytm Ekstraklasy, a kursik 1.80 na Wisłę jest sympatyczny. Wisła moim zdaniem jest silniejsza od Zagłębia, napewno sobie nie zlekceważy przeciwnika i pokaże jak się gra na wyższym poziomie niż I liga. Zagłębie L.-Wisła Kr. (Hit Dnia 7.08) 2 1.80 kurs z totomix
|
Do góry
|
|
|
|
|
|