#3289398 - 24/07/2009 04:39
Praca w FM Group!
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Witam, Nie wiem czy już ktoś z Was o tym słyszał, a może nawet już w tym jest. Natomiast wiem, że jest tu masa ludzi, która wie o co chodzi w MLM i z pewnością znajdzie się ktoś kto nie ma podejścia typu: "nie chce mi się w takie coś bawić". W skrócie na czym to polega, otóż są dwie drogi rozwoju: 1. Sprzedaż: masz starter z próbkami perfum, pokazujesz klientom, jeżeli się spodoba to zamawiasz i 30% utargu zostaje w Twojej kieszeni. Nie ma żadnych wymaganych obrotów miesięcznych ani nic, po prostu 30% dla Ciebie. Sprzedawany produkt to perfumy (odpowiedniki znanych marek, tylko w bardzo atrakcyjnych cenach: 33-54pln). Dodatkowo w ofercie są produkty chemii domowej oraz kosmetyki, więc nie ograniczamy się jeżeli chodzi o ilość oferowanych produktów. 2. Budowanie struktury dystrybutorów, wpisywanie kolejnych osób pod siebie i czerpanie prowizji z ich pracy. Osobiście uważam to za najlepszą drogę, bo nie dość, że dostajesz prowizje za własną sprzedaż to dodatkowo otrzymujesz maksymalnie do 21% prowizji ze sprzedaży ludzi pod Tobą. Procent jaki dostajesz ze swojej grupy uzależniony jest od tego jak dużo osób masz w swojej strukturze i jaką te osoby wykonują pracę, logiczne.. im więcej tym lepiej. Dodatkowo dochodzą premie z rożnych programów motywacyjnych. W tym przypadku jest już jednak wymóg zakupu minimum 2 perfum miesięcznie, co przy takich obrotach jest wręcz śmieszną ilością. Budowanie samej struktury jest bajecznie proste, werbujesz 3 osoby tworząc 3 gałęzie, następnie niech to samo zrobi każda z tych osób. Potem już tylko pomagasz ludziom pod Tobą rozwijać ich gałęzie, bo nie ma znaczenia czy ktoś jest tuż pod Tobą w 1 linii czy 8, punkty i tak zostają naliczone na Twoje konto (oczywiście osoba, która wypracowała te punkty ich nie traci), z czasem takie drzewko może rozwinąć się do ogromnych rozmiarów czego efekt będzie można zaobserwować na koncie bankowym. Polecam też obejrzeć film na youtube odnośnie FMu: http://www.youtube.com/watch?v=wfOjQ72SmNI ...dobry materiał aby uzmysłowić, że to rzeczywiście działa i warto w to wejść, ja nie żałuję  Jeżeli ktoś ma jakieś dodatkowe pytania, chce zobaczyć dokładny plan marketingowy albo spis perfum, to zapraszam na PW albo na moje gadu: 5309012. Kilka osób z mecz.pl już skorzystało  Pozdrawiam, Janusz
|
Do góry
|
|
|
|
#3432679 - 01/10/2009 18:45
Re: Praca w FM Group!
[Re: gnacik]
|
Carpal Tunnel
|
Witam, Dorzucam kolejny materiał: http://www.gnacik.nazwa.pl/fmgroup/Prezentacja%20FM%20Group%20-%20Leszek%20Ruczy%f1ski.mp3 Wszystkie osoby, które interesuje dodatkowa kasa zachęcam do przesłuchania mp3 z w/w linku, wyłączając pierwsze 5minut i 30sekund  Ogólnie na mecz.pl znalazło się kilka osób, które weszły w ten biznes, działają i zarabiają Wszystkich zainteresowanych zapraszam na PW lub na gadu: 5309012. Pozdrawiam, Janusz
|
Do góry
|
|
|
|
#3432707 - 01/10/2009 19:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
piramidka piramidką, może i perfumy pachną podobnie, ale trwałości to one żadnej nie mają, wiem co mówię ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3432727 - 01/10/2009 19:09
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
|
Jesteś pewny, że używałeś perfum FM Group ? Pamiętaj, że jak się spryskasz przed wyjściem, dużo się spocisz itp. to choćby to były najlepsze oryginały to nie będą trzymać. Każdy ma inna skórę i na każdym trzyma się to inaczej. Druga sprawa to to, że jak Ty się psikniesz to po kilku minutach już nic nie czujesz. Wśród moich znajomych już wszyscy tego używają, nawet dziewczyny i jakoś się nie skarżą, że słabo trzyma  Zresztą co ja będę Cię przekonywał, jak są tutaj inne osoby, które miały styczność z FM niech się wypowiedzą. Poza tym ja nie próbuję sprzedać perfum, ja pokazuję pomysł na biznes. FM to system lojalnościowy, który umiejętnie budując można nieźle zarobić, a nie piramidka... piramidy finansowe są nielegalne.
|
Do góry
|
|
|
|
#3432810 - 01/10/2009 19:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
@gnacik, nie kłóć się z @jerome bo te perfumy FM to zwykłe podróbki, tyle że dobre. Zapach mają podobny do oryginalnych ale trwałość jak w każdej podróbce...znikoma  Nie ma się też co podniecac modelem biznesu, bo takie "piramidki" znane są już od dawna. Bodajże Avon już kilka lat temu sprzedawało w ten sposbób kosmetyki. Pamiętam te podniecione nastolatki w szkole biegające z katalogami wśród koleżanek i wciskające im produkty w zamian za parę groszy prowizji i gratisy od firmy dla siebie. Jeszcze ciekawostka. Na studiach miałem na zajęciach z reklamy temat własnie perfum. Wiecie jaki % ceny perfum to same perfumy? Uwaga...10%(!). Pozostałe 90% idzie na budowę marki, reklamę, dystrybucję itd. Teraz sobie @gnacik przelicz, że większość z tych 90% kosztów nie dotyczy FM Group właśnie dzięki takim kosulatom jak TY  ...a właścieciel firmy wprost wniebowzięty z tego powodu ; -)
|
Do góry
|
|
|
|
#3432824 - 01/10/2009 19:52
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
tak jak Sosna pisze, pachnie podobnie do oryginalu, ale intensywnosci to one zadne nie maja Ostatnio z ciekawosci kupilem 2 perfumy, wszystko fajnie tyle, ze nie pachna no chyba, ze idziesz na jakies spotkanie z butelka w kieszeni i psikasz sie co jakis czas  Perfum musi byc trwaly i nie ma co tu oszczedzac - lepiej wydac duzo wiecej, ale miec komfort Klientow napewno sie znajdzie - nie kazdego stac aby dal > 200zl za perfum, kolega tym sie zajmuje - interes ma, podobno rozchodzi sie niezle, ale ja bym nie umial znajomych w balona robic... PZdr
|
Do góry
|
|
|
|
#3432844 - 01/10/2009 20:01
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
|
Po pierwsze to nie są podróbki tylko kopie. Różnica jest taka, że opatentować można jedynie 20% składu chemicznego zapachu, FM kopiuje więc 80%, a pozostałe 20% układa w ten sposób aby było jak najbardziej podobne do oryginału, nie tracąc przy tym trwałości. Najpierw użyj produktu, a później mów na temat jego jakości, bo tak to wychodzi coś w stylu: w dupie byłem i gówno widziałem.
Mam gdzieś jaki procent jest na co przeznaczany, ja widzę wpływy na moje konto i to mnie interesuje. Avon czy Oriflame skupia się na sprzedaży, tu jest inaczej, więc nie ma żadnego biegania z katalogami. Nie wiem ilu jeszcze mądrych rzeczy nauczyli Cię na Twoich studiach, mam nadzieję, że dzięki wiedzy na nich zdobytej zarabiasz dużo pieniążków.
...i przesłuchaj sobie prezentację zanim znów coś napiszesz. Bo powoli zaczyna mnie już nużyć rozmawianie z ludźmi, którzy słysząc: "odpowiedniki/kopie" oraz razu myślą "podróbki", a kiedy przedstawiasz plan marketingowy krzyczą: "aaaa piramidka piramidka".
|
Do góry
|
|
|
|
#3432882 - 01/10/2009 20:15
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Mam gdzieś jaki procent jest na co przeznaczany, ja widzę wpływy na moje konto i to mnie interesuje. Avon czy Oriflame skupia się na sprzedaży, tu jest inaczej, więc nie ma żadnego biegania z katalogami. Nie wiem ilu jeszcze mądrych rzeczy nauczyli Cię na Twoich studiach, mam nadzieję, że dzięki wiedzy na nich zdobytej zarabiasz dużo pieniążków.
bez urazy ale kompletnie sie niczym nie różnisz od w\w firm a to co Was najbardziej łączy to właśnie paranoidalna wręcz próba wykreślenia ze słownika słowa :"sprzedaż"  a sprawa jest prosta : nie sprzedaż to nic nie wpłynie na Twoje konto,nie zarabiają Twoje 'gałęzie" Ty też nie zarabiasz. ps. piramidka inaczej 
|
Do góry
|
|
|
|
#3432894 - 01/10/2009 20:19
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
|
bez urazy ale kompletnie sie niczym nie różnisz od w\w firm a to co Was najbardziej łączy to właśnie paranoidalna wręcz próba wykreślenia ze słownika słowa :"sprzedaż"  a sprawa jest prosta : nie sprzedaż to nic nie wpłynie na Twoje konto,nie zarabiają Twoje 'gałęzie" Ty też nie zarabiasz. ps. piramidka inaczej  Jak pisałem wcześniej, kolejny który w dupie był i gówno widział. Przesłuchaj sobie prezentację to będziesz wiedział dlaczego NIE SPRZEDAŻ. Kupuje się na własny użytek, czy to perfumy, płyn do mycia naczyń, mydło czy inna chemia domowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3432926 - 01/10/2009 20:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
Gnacik ale skup się i pomyśl przez chwilę. Skoro perfumy kosztują 33 zł i z tego Ty masz 30% to zostaje dla firmy koło 22 zł...w tym są koszty produkcji i jeszcze zysk firmy. A na pewno sami nie zarabiają 10% skoro Ty masz 30%. Załóżmy hipotetycznie że dzielą się z Tobą zyskiem po połowie. Czyli sami biorą 50% zysku i Ty masz 50% zysku co stanowi 30% ceny końcowej. Wychodzi, że koszt wytworzenia takich perfum wynosi 11 zł. Sory ale za 11 zł to można 3 piwa kupić, a nie perfumy zrobić. Perfumy najlepszych marek maja w sobie olejki eteryczne, a te "odpowiedniki" zawierają estry, zresztą jak większość kosmetyków dla tzw ogółu. Chyba nikt nie spodziewa się moreli w szamponach  to są tylko estry. Widziałem kiedys kartę z produktami FM Group...z tego co pamiętam to tam są perfumy w większości 50 ml...zakładam, że kupuję najdroższe za 54 zł. 150 ml będzie więc kosztowało 162 zł...sory ale w tej cenie będę miał tester Hugo Bossa 150 ml za 130 zł, np taki: http://allegro.pl/item747917208_hugo_boss_zielony_150ml_tester_f_vat_lodz.htmlw każdym bądź razie MLM nie jest złe, pod warunkiem, że sprzedajesz dobre produkty. A perfumy za 11 zł takimi na pewno nie są. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#3432943 - 01/10/2009 20:31
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Jak pisałem wcześniej, kolejny który w dupie był i gówno widział. Przesłuchaj sobie prezentację to będziesz wiedział dlaczego NIE SPRZEDAŻ. Kupuje się na własny użytek, czy to perfumy, płyn do mycia naczyń, mydło czy inna chemia domowa.
poczytaj Sobie dokładnie Swój pierwszy post i policz Sobie słowo :"sprzedaż"  zadziwiajace jest to,że większosć w tym biznesie łaczy rownież brak kultury osobistej a słowo :"sprzedaż "wywołuje wręcz traume  ps. zarabiaj Sobie jak chcesz ale pieniążki i tak są ze sprzedaży co sam piszesz.....ku.rwa nie wypieraj się Swoich słów  BTW w Amway też mówili,że to nie sprzedaz ale pewnie jesteś za młody by Ich pamiętać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3432957 - 01/10/2009 20:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3432985 - 01/10/2009 20:48
[Re: Pierniczek]
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem dlaczego uważasz, ze studia zaoczne są gorsze. Kończąc dzienne masz 5 lat studiów i zero doświadczenia. Kończąc zaoczne możesz mieć 5 lat doświadczenia i skończone studia. Wtedy jesteś bardziej atrakcyjny dla pracodawcy niż po suchych dziennych nie wiem o jakiej branży mówisz, ale jeśli chodzi o techniczną, to pracodawca zaczyna od segregacji - dzienni z dobrych uczelni, dzienni, zaoczni i prywatni. Dobra uczelnia uczy cię radzenia sobie z problemami w każdej sytuacji, tak że się przystosujesz do każdej pracy, mówię tylko o kierunkach w których trzeba coś potrafić.
|
Do góry
|
|
|
|
#3432986 - 01/10/2009 20:48
[Re: Pierniczek]
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem dlaczego uważasz, ze studia zaoczne są gorsze.
Pierniczku, nic takiego nie napisałem. Miałem na mysli tylko mozliwość z jakiej moze skorzystac każdy ćwok, by w jego pojeciu stac sie "byznesmenem"  Potem wyłazi słoma z butów i mamy to, o czym napisał Agassi.
|
Do góry
|
|
|
|
#3432992 - 01/10/2009 20:51
[Re: jerome]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
Nie wiem dlaczego uważasz, ze studia zaoczne są gorsze. Kończąc dzienne masz 5 lat studiów i zero doświadczenia. Kończąc zaoczne możesz mieć 5 lat doświadczenia i skończone studia. Wtedy jesteś bardziej atrakcyjny dla pracodawcy niż po suchych dziennych nie wiem o jakiej branży mówisz, ale jeśli chodzi o techniczną, to pracodawca zaczyna od segregacji - dzienni z dobrych uczelni, dzienni, zaoczni i prywatni. Dobra uczelnia uczy cię radzenia sobie z problemami w każdej sytuacji, tak że się przystosujesz do każdej pracy, mówię tylko o kierunkach w których trzeba coś potrafić. Wiesz niekoniecznie. Bo studia to jedno a doświadczenie w pracy to drugie. Np weźmy budownictwo czy architekturę. Skończysz np na AGH umiesz budować metro, mosty, szyby naftowe...ale w Polsce się tego nie buduje  Za to buduje się domy i się je remontuje, a tutaj liczy się bardziej doświadczenie niż kończone AGH 
|
Do góry
|
|
|
|
#3433020 - 01/10/2009 21:10
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
|
w Polsce z odpowiednimi kontaktami i bez podstawowego kupę kasy będziesz miał, co do tematu to oczywiście wszystko opiera się na sprzedaży, sam też masz obowiązek wydania jakiejś określonej kwoty na miesiąc, katalogi pewnie też nie są za darmo, kasę masz za to, że sam kogoś weźmiesz do tej firmy on będzie pod tobą i jak on coś kupi, bądź jego człowiek to ty będziesz miał z tego procent, z twoich wszystkich ludzi, procent będzie miał ten co ciebie zatrudnił, istna piramida ... owszem paru się tak dorobiło, tylko ilu ludzi musisz mieć pod sobą by tak się dorobić (a wszyscy muszą coś kupować). Wg mnie szkoda czasu na coś takiego, lepiej pójść do pracy, która cię coś konkretnego nauczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3433270 - 01/10/2009 23:15
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
|
Użyłem słowa "sprzedaż" pisząc o tym, że jest też możliwość zarabiania w ten sposób, nikt nikomu nie broni. Ja nie sprzedaję, kupuje na własne potrzeby bo i tak pewne produkty (mydło w płynie, żel pod prysznic, płyn do mycia naczyń) trzeba kupić co miesiąc, więc kupuję je w FM mając z tego punkty oraz kasę, jeżeli każdy pode mną podejdzie do tego w ten sposób i po prostu zmieni sklep to mi wystarczy, nie musi biegać z jakimiś katalogami. Wiem, że po dłuższym okresie czasu dojdę dzięki temu do dużych pieniędzy i mówcie sobie co chcecie, a jak komuś się spodobało to zapraszam, bądź co bądź, cztery osoby już się zainteresowały 
|
Do góry
|
|
|
|
#3433332 - 01/10/2009 23:30
[Re: HAGIi]
|
old hand
Meldunek: 11/09/2007
|
Pierniczek czy aby ten tester byl oryginalny i mial swoja trwalosc? 130zl za duza butle 150 ml?
Hmm ciekawe Hagi ten zapach nie jest drogi, spokojnie kupisz zielonego bossa oryginalnego 150ml za 130pln, co innego z Chanelami jak ktos Ci oferuje za 130pln 100ml to w 99%to jest podróbka
|
Do góry
|
|
|
|
#3435313 - 02/10/2009 16:45
[Re: style]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
smieszny temat, glownie ze wzgledu na to, ze kazdy wie lepiej  co was to ku* ludzie obchodzi na czym chce kase czlowiek zarobic ?;] chce, jego sprawa, wy checie to piszcie a nie kazdego chcecie obrocic tak zeby nikt na tym nie zyskal. Gnacik, sprawdz PW mam pytanko
|
Do góry
|
|
|
|
#3438715 - 04/10/2009 05:24
[Re: style]
|
veteran
Meldunek: 29/12/2004
|
Pierniczek czy aby ten tester byl oryginalny i mial swoja trwalosc? 130zl za duza butle 150 ml?
Hmm ciekawe Hagi ten zapach nie jest drogi, spokojnie kupisz zielonego bossa oryginalnego 150ml za 130pln, co innego z Chanelami jak ktos Ci oferuje za 130pln 100ml to w 99%to jest podróbka no nie wiem ja za 50ml szarego bossa place powyżej 200zeta w douglasie a z tego co wiem to większość perfum na allegro to welcome łódź a wiem to bo moi koledzy jeździli po takie i kupowali po 25 zl a sprzedawali na allegro za 100-150 zl. A co do gnacika on nie sprzedaje podróbek a tzw odpowiedniki nazwy są inne a zapachy jak oryginalnych perfum jednak zgodzę się z tym trwałość słaba.
|
Do góry
|
|
|
|
#3439030 - 04/10/2009 17:45
[Re: Danielos]
|
old hand
Meldunek: 11/09/2007
|
Hmm ciekawe Hagi ten zapach nie jest drogi, spokojnie kupisz zielonego bossa oryginalnego 150ml za 130pln, co innego z Chanelami jak ktos Ci oferuje za 130pln 100ml to w 99%to jest podróbka no nie wiem ja za 50ml szarego bossa place powyżej 200zeta w douglasie a z tego co wiem to większość perfum na allegro to welcome łódź a wiem to bo moi koledzy jeździli po takie i kupowali po 25 zl a sprzedawali na allegro za 100-150 zl. A co do gnacika on nie sprzedaje podróbek a tzw odpowiedniki nazwy są inne a zapachy jak oryginalnych perfum jednak zgodzę się z tym trwałość słaba. no jak kupujesz perfy w perfumeriach naziemnych typu Douglas/Sophora to placisz za 50ml ponad 200pln, perfumerie naziemne na kazdy produkt narzucaja olbrzymie marze(musza wyjsc na plus po oplaceniu sprzedawców a przede wszystkim wysokich oplat za wynajecie lokalu)w perfumeriach internetowych: dolce, perfumeriapl i innych mozesz kupic setke szarego Bossa za 160-170pln.
|
Do góry
|
|
|
|
#3466763 - 20/10/2009 06:56
[Re: Linc]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/09/2002
|
w tym tygodniu bede mial szarego Bossa 100 ml za 35 EUR:) ....tylko, ze z Teneryfy:) W zeszlym roku tam bylem i perumy i alko normalnie za grosze...same perfumerie i sklepy z alko na wyspie:))
|
Do góry
|
|
|
|
#3466771 - 20/10/2009 07:28
[Re: BiZkiT]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
phi  teneryfy... jedziesz na ukraine i masz takiego za 30 PLN o wodce fajkach i pieknych kobietach niewspominajac 
|
Do góry
|
|
|
|
#3565511 - 16/12/2009 19:21
[Re: Szczypior]
|
Carpal Tunnel
|
 I sobie gadajcie co chcecie... Ja zacząłem działać dopiero na początku lipca, więc efekty są niezłe, jak ktoś chce podobnie to zapraszam :-) Pozdrawiam, Janusz
|
Do góry
|
|
|
|
#3566332 - 17/12/2009 03:22
[Re: pauL005]
|
journeyman
Meldunek: 10/10/2005
|
Ceny perfum w angli sa duzo nizsze w poslce ale to zadne odkrycie. Sklep w ktorym sa sprzedawane tylko testery , ostatio kupilem hugo bossa ( pormocyjnie )buteleczka 90mln taka w kształcie pol koła za 9.99 ... brzydkie pudelko ale cena smieszna jak za takie perfumki
|
Do góry
|
|
|
|
#3566670 - 17/12/2009 04:42
[Re: oki]
|
Carpal Tunnel
|
@Exp - Ani trochę się w tym nie spełniam, ale jest to dla mnie taki niezły dodatek, mogę spokojnie zająć się studiowaniem oraz moją inną pracą, którą co prawda jest mniej dochodowa, ale bardzo ją lubię :-) Dalej uważasz to za gówniane zajęcie ? Spoko, jakiś czas temu wrzuciłem artykuł z Wprost o MLMach, przeczytaj sobie.
@pauL005 - Nie ma opcji, moje 3 nogi wyglądają w ten sposób 18%, 12% i 6%, teraz pompuje ile mogę w ta 6%, bo ta 12% już nabiera tempa.
@zaplutek - Mam gdzieś, że w Anglii można kupić taniej czy coś, ja tych kosmetyków nie sprzedaję tylko używam, buduję strukturę oraz zarabiam. Aha no i gratuluję udanego zakupu Hugo Bossa, wygrałeś życie ! :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#3566992 - 17/12/2009 06:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Te kwoty wypłat, to miesięczne czy od początku działalności ?
Bo tak sobie liczę i wychodzi mi, że przy 30% zysku ze sprzedaży produktu trzeba by było mieć niezłą siatkę dystrybutorów pod sobą.
Załóżmy, że kupuję miesięcznie produkty za 100 PLN (np szampon, mydło, płyn do kąpieli, płyn do mycia naczyń), na czym zarabiam 30 PLN. Żeby zarobić 2k, to należałoby mieć siatkę złożoną z 60-70 osób. Szczerze mówiąc nie wiem czy to dużo, czy mało, ale wydaje mi się, że na samym kupowaniu kupowaniu produktów do osobistego użytku byłoby ciężko taką kwotę wygenerować i bez sprzedaży bezpośredniej się nie obejdzie.
Być może się mylę, więc będę wdzięczny za odniesienie się do tego, co napisałem powyżej.
|
Do góry
|
|
|
|
#3567218 - 17/12/2009 08:01
[Re: ArtekPotito]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
mi wystarczy, że widzę co praca w tej firmie robi z ludzi na przykładzie gnacika, nic innego się nie liczy tylko kup produkt lub zatrudnij się ! nie liczy się szacunek, prawdomówność, itp. po prostu masz kur.wa kupić i koniec ! no dokladnie  totalna zenada to jest 
|
Do góry
|
|
|
|
#3567235 - 17/12/2009 08:29
|
Carpal Tunnel
|
ja tych kosmetyków nie sprzedaję tylko używam, buduję strukturę oraz zarabiam. Weź sie w końcu Gnacik do jakiejs pracy i skończ to amwayowskie pieprzenie. Taki kit o mozliwości wspaniałych zarobków mozesz sprzedawać albo kompletnym przygłupom albo zaślepieńcom. Jak nie przestaniesz to zasłuzysz na miano Rydzyka akwizytorki 
|
Do góry
|
|
|
|
#3567238 - 17/12/2009 08:36
[Re: [a]domaitis]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
domaitis] mi wystarczy, że widzę co praca w tej firmie robi z ludzi na przykładzie gnacika, nic innego się nie liczy tylko kup produkt lub zatrudnij się ! nie liczy się szacunek, prawdomówność, itp. po prostu masz kur.wa kupić i koniec ! ale bulwers  chyba źle zrozumiałeś
|
Do góry
|
|
|
|
#3567240 - 17/12/2009 08:37
[Re: ArtekPotito]
|
solus contra omnes
Meldunek: 17/02/2002
|
dobrze zrozumiałem, a ato czy coś kupisz zależy wyłącznie od ciebie nie od jakiegoś akwizytora..
|
Do góry
|
|
|
|
#3567249 - 17/12/2009 08:59
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
I sobie gadajcie co chcecie...
Ja zacząłem działać dopiero na początku lipca, więc efekty są niezłe, jak ktoś chce podobnie to zapraszam :-)
Pozdrawiam, Janusz
3,5 kafla za pół roku?
|
Do góry
|
|
|
|
#3567263 - 17/12/2009 10:18
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
@Szewa - To jest wypłata tylko z tego miesiąca, akurat w tym jest petarda, bo w ubiegłym nie załapałem się nawet na 18%, ale teraz jest to zrozumiałe... święta. @Linc - Mylisz się, przeczytaj sobie najlepiej ten artykuł: http://www.wprost.pl/ar/174762/Czym-jest-network-marketing/?I=1395, trochę streszczony, szerszą wersję mogę podesłać zainteresowanym na e-maila. W każdym bądź razie nie dostaje się kasy za samo wpisanie i nie jest to żadna "piramidka", takowe są akurat w Polsce jak i całej UE nielegalne, ale więcej o tym w artykule. @ArtekPotito - Jaki urażony, sorry, ale to Ty pierwszy byłeś dla mnie niemiły więc się nie dziw, że kazałem Ci po prostu spie*dalać. @Krystiann & amkwish - kolejni znawcy, również odsyłam do artykułu z Wprost. Nie zależy mi już na tym aby na siłę kogoś z Was przekonać, przekonałem do tego już odpowiednio dużą ilość osób i teraz niech to się samo rozwija. Po prostu zamieściłem tego screena aby pokazać Wam, że to jednak działa i w pewnym sensie "utrzeć nosa" tym wszystkim niedowiarkom, którzy na początku mojej działalności w FM mnie wyśmiewali. Jak już w jednym poście napisałem: "I sobie gadajcie co chcecie...". Dla Was niech to będzie żenada, ale ciekawe komu za pół roku będzie łatwiej zarobić 2-3k. Wszystko jest kwestią czasu. @pauL005 - Działasz w FM lub jakimś innym MLMie ? Bo widzę, że jakąś wiedzę masz.
|
Do góry
|
|
|
|
#3567551 - 17/12/2009 19:37
[Re: pauL005]
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
obejrzyjcie sobie dokumentalny film o Amwayu, o ile mi wiadomo ponownie zakazali sądownie puszczanie tego w TV, mozna znaleźć na necie... przyznam, że kiedyś, za młodu - staaare czasy  byłem na kilku spotkaniach Amwaya, swoje zdanie mam - jest to dokłądnie to samo co proponuje gnacik. Oczywiscie nikogo nie krytykuje bo nie jest to zadne oszukiwanie ludzi itp. zadna praca nie hańbi aczkolwiek czasami opiera się to na żerowaniu na nieświadomosci innych... nie mowie ze tak jest w tym przypadku. Na szczęście obecnie, przynajmniej w Polsce coraz więcej ludzi ma wyrobioną opinię na ten temat. Produkt produktowi nierówny - natomiast system jest identyczny... na pewno niektorzy zarabiają na tym pieniadze ale trzeba miec do tego odpowiedni charakter... pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#3567688 - 17/12/2009 20:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/04/2004
|
Przerzuciłem neta i jedynie na torrentach jest "Witajcie w życiu Amway". Czy mógłby ktoś podrzucić na coś bardziej dostępnego dla mnie? Musze wyszukać sposoby manipulacji grupy na jednostkę i odwrotnie, zapowiada się ciekawie 
|
Do góry
|
|
|
|
#3567703 - 17/12/2009 21:08
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
|
Stare jak swiat, ale ciagle prawdziwe:
"Amway jest jak sekta" Dokładnie, dlatego rzuciłem "linka" do Rydzyka. Kompletne pranie mózgu, a najbardziej zabawne jest to, ze mózgopracze najbardziej żerują na tych, którym wciskają kit, ze bedą takimi samymi kokosiarzami jak oni. Tysiace Gnacików popierdala w pocie czoła, by zdobyć kolejny stopień wtajemniczenia i dumnych, jak to na nich pracuja podrzedni frajerzy, których zwerbowali. Potem okazuje sie, ze to Gnaciki sa goleni przez tych, którzy sie podczepili wcześniej do sekty lub ja założyli. "FM to zupełnie co innego" - to stwierdzenie świadczy niezbicie o tym ,ze Gnacika juz wyprali  Sami podrzucili to kłamliwe porównanie, a teraz On dałby sie za to rozstrzelac ,tak swiecie w to wierzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3567718 - 17/12/2009 21:20
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
lol
panowie ... nie ma nic za darmo w FM ... nie dzialasz - nie masz nic ... dzialasz - efekty sa widoczne na koncie
jestem w tym od jakiegos czasu i jeszcze ani razu nie dostalem telefonu z tekstem "masz cos zamowic w tym miesiacu" ... "zamow perfume bo inaczej dostaniesz kare pieniezna" ...
nie chodze po znajomych i nie prosze by cos ode mnie kupili ... mowie tylko ze mam perfumy ... jak ktos chce to kupi jak nie to nic sie nie dzieje ... a w miesiacu zawsze pare zlotych wpadnie ... widze ze wiekszosc ma na ten temat krytyczne zdanie a tak na prawde dokladnie nie wie o co chodzi ... wejdz zacznij dzialac a na pewno zmienisz zdanie ... gwarantuje
|
Do góry
|
|
|
|
#3570253 - 19/12/2009 04:32
|
Carpal Tunnel
|
Stare jak swiat, ale ciagle prawdziwe:
"Amway jest jak sekta" Dokładnie, dlatego rzuciłem "linka" do Rydzyka. Kompletne pranie mózgu, a najbardziej zabawne jest to, ze mózgopracze najbardziej żerują na tych, którym wciskają kit, ze bedą takimi samymi kokosiarzami jak oni. Tysiace Gnacików popierdala w pocie czoła, by zdobyć kolejny stopień wtajemniczenia i dumnych, jak to na nich pracuja podrzedni frajerzy, których zwerbowali. Potem okazuje sie, ze to Gnaciki sa goleni przez tych, którzy sie podczepili wcześniej do sekty lub ja założyli. "FM to zupełnie co innego" - to stwierdzenie świadczy niezbicie o tym ,ze Gnacika juz wyprali  Sami podrzucili to kłamliwe porównanie, a teraz On dałby sie za to rozstrzelac ,tak swiecie w to wierzy. Jest też cała masa takich Amkwish'ów, którzy opierając się na jakimś stereotypie i wszelkich legend jakie gdzieś tam usłyszeli o Amwayu i myślą, że wszystko wiedzą, zupełnie jakby znali plan marketingowy każdego MLM'a. Dziw mnie bierze, że akurat Tobie jest to ciężko zrozumieć, że chodzi o stworzenie siatki STAŁYCH KLIENTÓW, którzy kupują na własne potrzeby, a nie sprzedają i jeżeli zbuduje się odpowiednio duża strukturę to ma się z tego niezła kasę. A to czy komuś się podobają produkty FM to już drugorzędna sprawa, nikt do niczego nie zmusza i jest to dobrowolny wybór ludzi, czy chcą z tego korzystać czy nie. Ale dla Ciebie pewnie to i tak będzie sekta :/...
|
Do góry
|
|
|
|
#3601079 - 07/01/2010 09:50
[Re: shane]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Powiem wam ze coraz czesciej strach jest odebrac telefon, bo co chwila zapraszaja na jakies spotkania, prezentacje. A to posciel, a to garnki a to zajebisty kombajno-mikser. Akurat moja mama "wygrala" wycieczke do Szczyrku za udzial w ankiecie, o ktorej nawet nie pamieta (i o to zreszta chodzi). Nagroda do odebrania oczywiscie na krotkim spotkaniu (bagatela 2,5h) na ktore mozna zaprosic 2 pary. Kusza darmowym obiadem. No to poszedlem na wyzere za friko ze starymi i dziewczyna  Zanim dostaniesz papu dowiesz sie o mega zajebiaszczych 3 produktach, zaczynasz sie zastanawiac jak wczesniej mogles sie bez nich obyc.. są to 2 ala samurajskie noze, kij wie z jakiej juz stali(super hiper wytrzymalej w kazdym razie) - w promocyjnej cenie tylko 2,000 zł. Pozniej pakowacz prozniowy (tu nie doszlismy do ceny), nastepnie mikser za 1700 (bardziej funkcyjny na allegro za 350 do kupienia). Potem break - wyzerka i dalej jazda. Garnki z nano bio cos tam technologii. maly zestawik (4-5 garow) miesieczna rata tylko 299. Niestety Pani nie jest w stanie odpowiedziec ile jest tych rat. Pozniej okazauje sie ze 24.. Tacie spodobala sie patelnia bo sie nic nie przypala  No i kupil patelnie za jedyne 650 zł ŻAL ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#3601081 - 07/01/2010 09:51
[Re: barciu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
A zapomnialem dodac ze firma nazywa sie EuroFit Trading
|
Do góry
|
|
|
|
#3601282 - 07/01/2010 16:56
[Re: barciu]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
a jak było w Szczyrku?  Pytam, bo istnieje jeszcze "nagroda"  -tydzien w Milówce k. Bielska Białej----> fundują tylko nocleg, ale musisz wykupić wyżywienie  60zł za dobę... no to sobie policzcie... do tego dojazd we własnym zakresie  .... no tak,zarcia niby full, ale czy jem by żyć, czy żyję, by jeść?  wniosek... każdy zyje jak uważa, firmy żyją też na czym tylko mogą  można wybierać, ale jaki tu wybór? Przecież nic nie trzeba kupować  ale jak sie czuje ktos zaproszony na kolację i chcacy za tę kolację odwdzieczyć sie, podziekować, bo tak nakazuje grzeczność, dobre wychowanie...no to kupuje cos, bo inaczej czuje sie jak burak, niezręcznie... hm... no i jak tu nie skorzystać z okazji, daru losu...wygranej  ---> manipulacja jednych, zachłanność drugich, a ktos wygrywa  Dobrze jak kazda ze stron jest zadowolona, ale w to akurat śmiem wątpić... upycha się w świadomości wnioski z bycia wmanipulowanym, checi bycia trendy  , braku zdecydowanego sprzciwu na początku lawiny od ankiety do "nagrody" --- potem pytanka, po jaki ch..j mi ta patelnia za ... po co mi ten mikser za... który jeszcze płacę a używam raz na ... no i jeszcze musowe 2.5 godziny prania mózgownicy... ale nie poddam sie....nie wyjdę wczesniej...a cisnienie rośnie...w końcu jest ta uroczysta kolacja, ale czy ona cieszy autentycznie po ochłonieciu ... ps. mówie o normalnych ludziach, bo niektórych , nielicznych rachunek ekonomiczny nie interesuje, bo im to wisi...stać ich na takie zachowanie
|
Do góry
|
|
|
|
#3602143 - 07/01/2010 22:55
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
możliwe  Zycze udanego odpoczynku.  Okolice piekne... na pewno bedzie zadowolona... znam ludzi, którzy tam byli w ramach tej akcji reklamowej...bardzo mile to wspominają... poważnie ps. mnie chodziło w gruncie rzeczy o cos innego, ale każdy przecież jest inny i ma inne potrzeby jak i doswiadczenia  dlatego dobrze jest, jesli obu stronom odpowiada taki układ. Mnie tylko nie odpowiadał sposób w jaki, krok po kroku dochodzi sie od ..."została Pani/Pan wylosowani do odbioru nagrody" do sposobu/warunków realizacji tej nagrody. Ale to jest moje zdanie, gdyż ja wolę ubiegac sie o wygraną, znając uprzednio warunki jakie musze spełnić, czyli otwarte karty od poczatku, a nie w trakcie zabawy. No chyba, ze zgadzam sie na nagrode z droga z niespodziankami A w w/w przypadku,dla jednych to jest nagroda a dla innych komplikowanie sobie życia Jeszcze raz, życzę miłego pobytu:)
|
Do góry
|
|
|
|
#4401758 - 26/01/2011 04:30
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
Odkope troche. Dobra znajoma mnei zaprasza na spotkanie odnonie http://www.n21.pl/ i z tego co widze to jest t kolejny MLM wiec dl mnie kolejny shit. Moze mi ktos cs wiecej o nich powiedziec?
|
Do góry
|
|
|
|
#4403125 - 26/01/2011 21:29
|
a.k.a. "typer 1986"
Meldunek: 12/05/2004
|
hmm...nie ma co ukrywac ze w tego typu przedsięwzieciach zarabia sie na samej górze, tu zeby wejsc w biznes trzeba chyba wykupic testery za okolo 200-250 zl, apropo, ostatnio dostalem propozycje wejscia w podobna strunture, ale produketem mial byc FLAVON, warunkiem przystapienia do biznesu jest wykupienie kartonika skladajacego sie z 4 sloiczkow FLAVONU ktory to kosztuje okolo 550 zl  wszystko jest oparte na MLM, bylem na prezentacji tego produktu na ktora zaprosili mnie znajomi ktorzy dzialaja w tym systemie od miesiaca  na spotkaniu bylo 9 osob, w wiekszosci starsze panie  koles tak potrafil przekonywac i stosowal takie triki psychologiczne ze dziwie sie ze nie podpisalem wstapnej umowy wejscia w siec dystrybucji ( nie SPRZEDAZY  ) za kazda namowiona osobe mozna uzyskac 100 zl bonifikaty az do 3 poziomu+ 25 zl od aktywnych czlonowk co miesiac na 12 poziomach  Swoja droga macie jakies doswiadczenia z FLAVONEM ? ktos stosowal przez jakis okres czasu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4404537 - 27/01/2011 05:25
[Re: rafako]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Swoja droga macie jakies doswiadczenia z FLAVONEM ? ktos stosowal przez jakis okres czasu ?
Stosuję od miesiąca, więc póki co ciężko o wyciąganie wniosków, ale zapowiada się nieźle. Siostra je ten dżemik dłużej i niby widzi jakieś rezultaty.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|