#3181247 - 03/06/2009 12:47
Re: Horse Racing in UK - VI ( turf )
[Re: skunks]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2002
|
Witam,
Dzisiaj w AYR wybrałem :
16.50 VICTOR CHANDLER HANDICAP (CLASS 3) (4yo+,0-90)Distance 5f
Cute Ass pierwszy start w tym sezonie,trudno liczyc na blyskotliwy wystep,SL,
Haajes nie jest w najwyzszej formie,zmiana jazdy,
First Order w slabszej stawce bylby faworytem,atutem jest stała jazda Anny Stokell,
Discanti bez szczegolnego dorobku lecz sukcesywnie poprawia forme i jest skupienieniem typów fachowców,T,A2,G,
Bo McGinty w normalnej dyspozycji uporalby sie z ta stawka bez problemow,w siodle Paul Hanagan a to gwarantuje duze emocje,SP*,
Rothesay Dancer biega na rownym poziomie,moze sprawic duza niespodzianke,GU,
Blazing Heights do pomocy Rothesay Dancer,
mój typ : Bo McGinty
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3183336 - 04/06/2009 14:15
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Dzisiaj w HAMILTON :
18.10 TURFTV HANDICAP (CLASS 5) (4yo+,0-70)Distance 1m5f9y
Hill Billy Rock ostanie bigi w National Hunt nie gwarantuja,ze bedzie sie tutaj liczyl,zmiana dosiadu atutem,
Bijou Dan start w C4 okazal sie niepowodzeniem,powinien byc widoczny,pobiegnie z szansami na wynik,A2,
Baizically dosc slaba jazda,dystans moze byc za dlugi,pasuje na niespodzianke,
Dramatic Solo pod tym jezdzcem zrobil ostatnio swietny bieg, co prawda w C6, forma moze pokonac rywali, bedzie faworytem,T,SL,
Forrest Flyer wsiadl P.Makin i wygral C6,dzisiaj postara sie powtorzyc, podobne mozliwosci j.w.,SP,
Shekan Star dochodzi do formy,bedzie w rozgrywce,GU,A1,G,
Fenners bardzo przecietny,nie wroze mu dobrego wystepu w tym biegu,
Dimashq jest jak na razie kompletnie bez formy,nie biore go pod uwage w grze,zmiana dosiadu,
mój typ : Shekan Star
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3185261 - 05/06/2009 14:08
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Dzisiaj w CATTERICK :
14.50 EUROPEAN BREEDERS' FUND NOVICE STAKES (CLASS 5) (2yo) Distance 5f
Ceedwell swoje sprinterskie predyspozycje udokumentowala pewnym zwyciestwem w debiucie,teraz bedzie bita faworytka biegu,T,GU,N,A1,G,SL,
Tillys Tale ciekawie prowadzona,zwyciezyla w C4,nastepnie nie zaistniala w C1,jezeli ten ostatni start jej nie zaszkodzil to moze dobrym miejscem odbudowac sie w tym biegu,A2,
Gertmegalush zrobil dobry wyscig ostatnio,jesli utrzyma dyspozycje to moze byc bardzo grozny,
Oondiri z kazdym startem zdecydowanie poprawia,ostatnio juz odnotowala w ladnym stylu zwyciestwo,liczy sie,S,
Bonasera debiut,raczej bez szans na platne miejsce,
mój typ : Ceedwell
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3187724 - 06/06/2009 21:37
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Dzisiaj w DONCASTER :
15.35 32RED.COM HANDICAP (CLASS 2) (3yo,0-100) Distance 1m
Uniquely Poised zaskoczyl bardzo latwym zwyciestwem na AWT,trzeba go liczyc,zmiana dosiadu,
Magaling wymaga mocnej pracy,oddaje nieustepliwoscia,powinien jeszcze poprawic forme,kandydat do wygranej,zmiana dosiadu,
Deadly Secret dwa tegoroczne biegi w mocnych stawkach kompletnie nieudane,powinien poprawic,zmiana jazdy,
Emirates Roadshow bedzie grozny,troche brakowalo mu ostatnio przyspieszenia na ostatnich metrach,liczy sie mocno,zmiana dosiadu,
Roman Republic mocno jechany,pokazal wydatny finisz,dystans powinien mu odpowiadac, liczy sie,
Arrivederla jest w formie,choc trafia na mocna stawke moze sprawic niespodzianke,
Come And Go raczej za slaby na to towarzystwo,
Standpoint jest w formie,ale stawka bardzo wymagajaca,zmiana dosiadu,
Johnmanderville ostatni slaby start moze decydowac ze trudno go dzisiaj liczyc,
mój typ : Magaling
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3189668 - 07/06/2009 18:33
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Dzisiaj w BRIGHTON :
15.30 EUROPEAN BREEDERS' FUND MAIDEN STAKES (CLASS 5) (2yo) Distance 5f213y
Florio Vincitore debiut,
Ginger Grey byl drugi w BRI ale nie pokazal ladnego galopu,jest do ogrania,zmiana dosiadu,
Pullyourfingerout sukcesywnie poprawia,jest kandydatem do odniesienia zwyciestwa,
Ailsa Carmel biegala C4 i C3,ostatnio niezbyt umiejetnie prowadzona,liczy sie,zmiana dosiadu,A2,
Curtains najrowniej biegajacy kon w stawce,pokazal umiejetnosc przyspieszania na finiszu, ponownie dosiadA Seb Sanders.A1,G,S,
mój typ: Ailsa Carmel
W pozostałych biegach w BRIGHTON :
17.00 Talimos
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3191694 - 08/06/2009 14:14
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Na dzisiaj w PONTEFRACT :
20.50 BAR LIQUID - PONTEFRACT NUMBER ONE BAR HANDICAP (CLASS 4) (3yo,0-85) Distance 1m2f6y
Sky Gate nie biegal od grudnia,a w wieku dwuletnim nie osiagnal dobrych wynikow,A1,
Splinter Cell slabe dwa tegoroczne starty,ale za to w biegach wyzszych kategorii,zmiana dosiadu,
Warrior One w tegorocznym starcie nie zaistnial,dlatego trudno wrozyc akurat w tym biegu dobry wynik,T*,
Stanstill jest w niezlej formie ale biegal w biegal dotad kategorii C5,jest mocno faworyzowany przez prase,A2,SL,G,S,
Thin Red Line nic szczegolnego nie pokazal jak dotad,do tego nie biegal nigdy dystansu powyzej 9f,mniejsze szanse,zmiana dosiadu,N,
Mannlichen pierwszy tegoroczny start slabszy,powinien zdecydowanie poprawic tym bardziej,ze zaliczyl juz bieg na 10f,GU,
Captain Imperial nie biegal dystansu,i to pierwszy start w tym roku,na niespodzianke,
mój typ : Mannlichen
|
Do góry
|
|
|
|
#3193763 - 09/06/2009 12:41
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Na dzisiaj w REDCAR :
16.35 BODDINGTONS REDCAR STRAIGHT-MILE CHAMPIONSHIP HANDICAP (QUALIFIER) (CLASS 3) (3yo+,0-95)Distance 1m
Dream Lodge ostatnio konczyl daleko za stawka ale w biegu kat.C1,w tym biegu pobiegnie z duzymi szansami,zmiana jazdy,
Billy Dane dwa biegi wygrane w tym roku i katastrofalny start na miekkim torze,raczej regres formy,
Ansells Pride biega ze zmiennym szczesciem,nie jest pozbawiony szans w tym biegu,
Wovoka juz trzy biegi wygral w tym roku,teraz zlapal zadyszke,moze sie nie policzyc,
Summer Gold niezle zaczal sezon,ale nie sadze zeby poprawil na tyle by rozprawic sie z rywalami,A2,
Observatory Star spokojnie wszedl w ten sezon,lecz to jego ulubiony tor,czuje sie tutaj swietnie,na swiezosci moze sprawic duza niespodzianke,zmiana dosiadu,A1,SL*,
Minority Report staruszek generalnie jest bardzo pozyteczny ale nie imponuje forma,mniejsze szanse,GU,S,
Green Agenda troche jakby gubil forme,ale ma przewage nad stawka niosac najnizsza wage,zmiana jazdy,T,G,
mój typ: Observatory Star
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3196458 - 10/06/2009 13:23
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Na dzisiaj w HAYDOCK wybrałem :
16.40 EUROPEAN BREEDERS' FUND HANDICAP (CLASS 3) (3yo,0-95)Distance 6f
Global City dobrze sie spisal w dwoch tegorocznych startach w C2, dlatego bedzie sie liczyl w rozgrywce,A2,G,
Calligrapher nic nie pokazal w jedynym tegorocznym starcie,dlatego trudno upatrywac go w gronie kandydatow do wygrania tej gonitwy,
Parisian Art nie biegal w tym roku,dlatego trudny do oceny ale nie skreslalbym go,
Desert Falls nie sadze zeby sie policzyl w tej stawce,ustepuje klasa rywalom,
Wedding List malo biegana,w tym roku wcale,trudna do oceny,mocna faworytka prasy,T,A1,SL,
Spiritofthewest poprawia ale biegal w slabszych stawkach,raczej dalsze miejsce,
White Shift bardzo mocno eksploatowana klacz,jest w wysokiej formie ale moze zabraknac potrzebnej swiezosci,GU,N,SP*,
Diggeratt atutem niska waga jaka klacz poniesie,poza tym negatywne wrazenia, nie do gry,
mój typ : Global City
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3198721 - 11/06/2009 06:03
[Re: SEFE]
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie chciałem postawić pytanie: Czy piszę te posty sam dla siebie?, czy ktoś to czyta?.A tu miła niespodzianka i właśnie SEFE natchnął mnie wiarą,że może warto jednak kontynuować tę moją "twórczość" mając odrobinę satysfakcji jak coś "wchodzi".
Jako,że wyjeżdżam za chwilę w dalszą podróż już teraz analiza jednej gonitwy na jutro i postaram się coś ze świata napisać jak tylko będę miał dostęp do netu.
Na jutro w NEWBURY wybrałem :
15.40 LORD WEINSTOCK MEMORIAL STAKES (REGISTERED AS THE BALLYMACOLL STUD STAKES) (LISTED RACE) (FILLIES) (CLASS 1) (3yo) Distance 1m2f6y
Apple Charlotte prawdziwa gwiazda w stajni Cecila,niepokonana w karierze,zwycieska w Newbury,zdecydowana faworytka tego biegu,GU,N,A1,SL*,
Snoqualmie Girl słabiutko się prezentuje w tym sezonie,bez szans na dobra lokate,
Beat Seven w ubieglym sezonie scigala sie w najlepszym towarzystwie z dosc zlabym skutkiem,nie wiadomo czy bedzie jej odpowiadal dluzszy dystans w pierwszym tegorocznym starcie,A2,
Charity Belle zwyciezyla latwo i przyjemnie 10f ale w biegu C5, tutaj pelna weryfikacja jej mozliwosci,zmiana dosiadu,
Club Tahiti nie biegal dalej niz 7f wiec trudno zaliczac ja do faworytow tym bardziej ze nie biegana w tym roku,
Danehill's Pearl pobita w ostatnim starcie przez jedynke,i teraz trudno bedzie o rewanz ale moze zdecydowanie pokusic sie o platne miejsce,
Fallen In Love bardzo ciekawa pochodzeniowo i niezle zaprezentowala sie w pierwszym tegorocznym starcie,glowna rywalka dla jedynki,
Miss Beat w tym towarzystwie raczej pozbawiona szans na dobre miejsce choc to bardzo pozyteczna klacz,
Splashdown konie Cumaniego sa w bdb dyspozycji,dlatego trzeba ja liczyc,ostatnio przegrala z siodemka,teraz moze byc juz odwrotnie,T,
mój typ : Apple Charlotte
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3201552 - 12/06/2009 15:46
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Dzisiaj wybrane z GOODWOOD :
22.05 E B F HORSERACING MEMBERS' FILLIES' STAKES (HANDICAP) (CLASS 3) (3yo+,0-95) Distance 6f
Crystany niezla klacz,biegnie pod duza waga,ale scigala sie glownie w C1,zmiana dosiadu,
Doric Lady jest w dobrej forme,lecz czy to wystarczy na C3?; bedzie piekielnie trudno o wygrana,GU,
Daddy's Gift na wiosne miala moment kapitalnej dyspozycji,teraz bedzie trudniej choc jest w grze,G,
Aunt Nicola zagrala sie dwulatkiem i teraz ma klopoty,nie liczy sie,T,N,
Lemon N Sugar wygrala C5 na AWT,tutaj zupelnie inne waruki biegu i tym samym szanse na wynik,A1,
Perfect Silence zawiodla w jedynym jak dotad tegorocznym starcie,byla 3cia,trudno bedzie jej poprawic wynik bo kategoria wyzej,zmiana dosiadu,G,SL,
Belle Des Airs przyzwoity wyscig ostatnio,tu trafia na bardzo wymagajacych rywali,moze byc trudniej,
Dubai Legend kompletnie nie liczona moze sprawic niespodzianke i uplasowac sie calkiem blisko,A2,
moj typ: Crystany
z innych gonitw w Goodwood :
19.50 Pyrrha
21.00 Just Like Silk
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3204211 - 13/06/2009 17:26
|
Carpal Tunnel
|
Witam, Dzisiaj w LEICESTER wybralem :
21.40 HIGHCROSS LEICESTER HANDICAP (CLASS 4) (3yo,0-80) Distance 7f9y
Senor Berti pierwszy start trzylatkiem,nie widac jakis specjalnych atutow,A2,
Arteus slabiutki,raz przypadkowo zajal 2-gie miejsce,
Golden Rosie nie biegana w wieku trzech lat,dwa starty dwulatkiem w Leicester bez wyniku,
Reject na 6f w biegu C5 rozbil stawke,bedzie bitym faworytem,T,GU,N,SL,G,A1,
Desire To Excel biega ze zmiennym szczesciem,ale dosiad M.Dwyer'a zwieksza szanse na dobry wynik,
Charlietoo outsider tego biegu,
Perfect Class duzo biegany,jest w formie i bedzie sie liczyc w rozgrywce,zmiana dosiadu,S,
moj typ : Desire To Excel
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3206209 - 14/06/2009 04:52
|
old hand
Meldunek: 03/11/2001
|
Złapane za drobne po kursie 19,5. Wielkie dzięki.
|
Do góry
|
|
|
|
#3206398 - 14/06/2009 06:43
|
a.k.a. "croydoncabman"
Meldunek: 16/07/2002
|
Złapane za drobne po kursie 19,5. Wielkie dzięki. gdzie miales taki kurs? Ja najwyzszy 11.00 widzialem
|
Do góry
|
|
|
|
#3206404 - 14/06/2009 06:46
[Re: mini-cab_driver]
|
old hand
Meldunek: 03/11/2001
|
Złapane za drobne po kursie 19,5. Wielkie dzięki. gdzie miales taki kurs? Ja najwyzszy 11.00 widzialem Na BF około 2 godz. przed wyścigiem. Początkowo stał 17 przez dłuższy czas.
|
Do góry
|
|
|
|
#3206540 - 14/06/2009 15:23
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Dzisiaj w SALISBURY wybralem :
16.40 [/b]BATHWICK TYRES CATHEDRAL STAKES (LISTED RACE) (CLASS 1) (3yo+) [b]Distance 6f
Judd Street mimo ponad trzydziestu startow nie biegal jeszcze w Salisbury,jest w dobrej dyspozycji,zmiana dosiadu,
Palace Moon rzadko biega,akurat w SAL dobrze sie czuje,ostatnio w C2 zdemolowal rywali,bity faworyt tej gonitwy,A1,G,SL*,PL1,
Spanish Bounty nie widac formy,raczej powinien probowac sie w nizszych kategoriach,zmiana jazdy,
Carcinetto progresuje,latwo wygral C2,zmiana dosiadu i tu lekki problem,ale liczy sie,
Diana's Choice scigala sie z powodzeniem w Emiratach i RPA,powinna stanac do godnej walki,N,A2,S,PL2,
Ballyalla mimo ze pobiegnie bez wagi,upatruje dla niej role outsiderki,zmiana dosiadu,
moj typ: Diana's Choice
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3208330 - 15/06/2009 03:59
|
Carpal Tunnel
|
Na jutro w CARLISLE wybrałem :
17.15 CARLISLE CONFERENCE GROUP FILLIES' HANDICAP (CLASS 4) (3yo,0-80)Distance 6f192y
Arabian Pearl zlapala forme,bedzie grozna choc dolozyli 5kg,SL,A1,N,
Darcey probowana w C3 bez skutku,tutaj choc pod obciazeniem bedzie bardzo grozna,zmiana jazdy,A2,
My Best Bet nie jest w najwyzszej formie,trudno jej bedzie o wynik,
Harriet's Girl jest nieprzewidywalna,moze zaskoczyc w kazda strone,
Chantilly Pearl nic nie pokazala wiec trudno by teraz zaskoczyla dobrym wystepem,
Oriental Rose w slabszych grupach jest widoczna,ale w C4 i wyzej slabiutko,zmiana jazdy,
Mo Mhuirnin druga z podopiecznych Fahey'a w tym biegu, jest w formie ale nie przekonuje klasa,T,GU,
Meydan Groove zdecydowana outsiderka tego biegu,biega bez wagi,zmiana dosiadu,
mój typ : Darcey
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3210688 - 16/06/2009 05:50
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Jutro rozpoczyna się Królewski meeting w ASCOT podczas którego rozegranych zostanie szereg prestiżowych gonitw pozagrupowych,dlatego wyjątkowo zamieszczam swoje analizy do wszystkich gonitw kat.G1-G3 i jednocześnie zachęcam forumowiczów do wzięcia udziału w Lidze Typerów Ladbrokes sponsorowana właśnie przez Ladbrokes.com. Zaletą ligi typerów jest,że w każdej chwili można przystąpić do typowania a nagrody oprócz głównej za cały sezon, przyznawane są w edycjach miesięcznych.Sczegółowe reguły zabawy w dziale konkursy/turnieje.Zachęcam do zabawy !!!.
Royal ASCOT 16.06.09
15.30 QUEEN ANNE STAKES (GROUP 1) (CLASS 1) (4yo+) Winner £167,472 Distance 1m
Alexandros bardzo udany ost.bieg na miekkim torze,nie mozna go skreslac,A2,
Aqlaam ostatni start kompletnie nieudany na miekkim,teraz w innych warunkach znow moze byc bardzo grozny,T,
Arabian Gleam z tego towarzystwa przegrywal chocby do Paco Boy,raczej za wysokie progi,
Cesare w Ascot zawsze w swietnej formie,lecz mozna miec obawy o forme, nie biegal prawie rok,
Dream Eater waleczny,rzetelny kon ale w tej stawce trudno bedzie mu cos ugrac,
Gladiatorus Na meetingu w Dubaju byl w kapitalnej formie,od blisko trzech miesiecy nie scigal sie, faworyt biegu,A1,
Mac Love raczej rola statysty w tym biegu,
Main Aim nie biegl jeszcze wyscigu na 8 furlongow i to moze byc problemem,choc jest w wybornej formie,GU,N,SL,
wyróżniam : Aqlaam / Main Aim
c.d.n.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|