Witam!
Na początek słówko podsumowania dnia dzisiejszego.
Magik sobie dzisiaj u mnie nagrabił, oj nagrabił. Sądziłem, że po udanym turnieju w Monte Carlo chłopak i tutaj powalczy, niestety Calleri okazał się silniejszy. Podobnie Acasuso - ten to już totalnie oddał mecz bez walki ze Staszkiem. Oj chłopaki podpadają.
Król Ferrero nie spełnił oczekiwań niektórych forumowiczów i nie położył sie na korcie, co więcej, ograł kolegę Martina. I dobrze.
Gato Gaudio poradził sobie w końcu ze swoim cienkim serwisem i przeszedł Ferrera, który trzeba przyznać sam trochę pomógł Argentyńczykowi
Bałem się grać Nadala z handi, a widzę że niesłusznie, bo Hrbaty nie istniał. Cóż Rafa korzysta z formy i chyba wygra kolejny turniej.
No i w końcu Szczepanek, w którego prawie nikt nie wierzył, męczył Canasa, męczył i wymęczył
Swoją drogą Canas obniżył loty, nieudane Monte Carlo, a tutaj dwa tiebreaki z Arthursem, oj coś mu w tym roku ziemia nie pasi.
No a co na jutro? Jeszcze sprawa nie przesądzona, ale chyba trzeba będzie puścić
Nadala na pewniaka, może nawet z handicapem ale nie wyższym niż -5 gemów. A resztę pojedynków zagrać na dogi rozpisem 2/3.
Nikolay Davydenko - Max Mirny 2 @ 2,20Rusek jest na mojej czarnej liście, od jakiegoś czasu nie gram już na niego, a dzisiaj razem z ToJo cudaczyli. Max, wiadomo, na cegle słaby, sądziłem że polegnie z Monaco, ale skoro zaszedł aż do ćwierćfinału, to i Davyda może przejść. Nie widzę faworyta w tym meczu, więc Max @ 2,20
Juan Carlos Ferrero - Gaston Gaudio 1 @ 2,05Dla Gaudio dzisiaj serwis naprawdę szwankował, poważnie się obawiałem, w końcu jednak wziął się w garść i na Ferrera starczyło mocy. Myślę, że z Juanem będzie miał już dużo poważniejsze problemy, bo Ferrero całkiem nieźle się dzisiaj prezentował. Jak już mówiłem Król powraca, kurs atrakcyjny na Hiszpana, chyba warto.
Stanislas Wawrinka - Radek Stepanek 1 @ 2,60Radzio się dzisiaj okrutnie wymęczył w Canasem, naprawdę mu zależy
A to powoduje, że tego starcia obawiam się najbardziej. Stasiek wprawdzie bez kłopotów pojechał z Acasuso, jednak Jose chyba tego meczu nie potraktował poważnie, przynajmniej tak wynika z pomeczowych statystyk. No ale zaryzykuję.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Kursy podałem orientacyjnie wg Betbrain.com Jutro mogą być pewne różnice. Ogólny zarys jednak jest, jeżeli nie będzie diametralnych zmian, to zagram tak jak napisałem.
PAKA