Rafael Nadal-Juan Carlos Ferrero 1 Ferrer On Nadal: I don't think I'm the favorite. He's playing really well and winning a lot of tournaments, I've been playing good lately but I don't think I'm the favorite
Nadal On Ferrero: It will be a very difficult match, he is one of the best players on clay and has been playing very good lately, but I hope I can keep my focus and win
Jutro finał i cóż ja biedny mam postawić w pojedynku dwóch tenissistów dzięki, którym przez ostatnie 3 dni znacznie zwiększyłem objętość mego portfela??
Ja mimo wszystko gram mojego ulubieńca Rafe(co widać po moim Avatarze
)
Wyniki obu na tym turnieju Rafa Nadal 6-0 6-2 Muller 0 break, 4 break points
6-2 3-0 ret.Calleri 0 break,0 break points
7-5 6-2 Stepanek 0 break,0 break points
JC Ferrero 6-3 3-6 7-5 Montanes 3 break,11 break points
6-4 6-4 Lopez 0 break,5 break points
6-4 4-6 6-3 Gaudio 3 break,18 break points
7-6(1) 6-1 Davydenko 1 break, 5 break points
Legenda:break-ile razy został przełamany w meczu, break points- ile dał szans na przełamanie przeciwnikowi
Przytoczyłem wyniki oraz breaki i szanse na breaki, wiem, że na ziemi serwis nie znaczy tyle samo co na szybszych nawierzchniach, ale myslę, że jest to również istotna rzecz.
Dla mnie jeżeli Rafa będzie dostawał tyle szans od JCF na breaki to on je wykorzysta bezlitośnie,tym bardziej, że dzisiaj drugi serwis JCF słabo funkcjonował i przegrywał po nim sporo piłek, do tej pory JCF został przełamywany w każdym meczu a szanse na przłamanie Rafy miał tylko Muller.Wydaje mi się również, że forma i umiejętności Nadala są w chwili obecnej wyższe niż Juana. Są dwa czynniki, które dają mały znak zapytania przed postawieniem na Rafę tzn.Rafa gra w tym turnieju również w deblu i jak każdy pewnie wie zagra w nim wraz z Lopezem w jutrzejszym finale, ale w grze podwójnej zawodnik nie męczysię tak jak w pojedyńczej, drugi czynnik to ambicja Juana po ostatniej porażce w Valenci 6-2 6-1 gdzie Nadal zniszczył JCF, Nadal ząś będzie chciał pokazać, że ten wynik nie był przypadkowy.
Jeszcze nie wiem jakie kursy wystawią bukowie naziemni bo Nadala w BAW-ie po kursie 1.25 nie biorę, zastanawiam się jeszcze nad zagraniem na dokładny wynik, kusi mnie 3-1 lub 3-0 i skłaniałbym się ku tem drugiemu typowi a kurs w BAW oscyluje w okolicach 2.
To tyle na temat tego meczu w sumie nie napisałem nic konkretnego tylko moje przmyslenie do których każdy ma prawo, do typu na Nadala dodatkowo przekonuje mnie moja intuicja, która mówi mi, że Rafa szybko rozprawi się z JC Ferrero
Pozdrawiam m_k_polska