#3121014 - 09/05/2009 17:09
Re: Giro d'Italia
[Re: Valverde]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Team Saxo Bank V @12 BF
jubileuszowe giro, a tu taka cisza, stawiam dziś na Team Saxo Bank, w zasadzie z jednego głównego powodu - Fabian Cancellara, chyba każdy kto choć trochę interesuje się kolarstwem wie kim i co robi Szwajcar, myślę, że sam jest w stanie pociągnąć swoją ekipę do zwycięstwa, chociaż pomagać również ma mu kto.
|
Do góry
|
|
|
|
#3126692 - 11/05/2009 23:55
[Re: mefistofeles]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Alejandro Valverde zdyskwalifikowany na dwa lata
Hiszpański kolarz Alejandro Valverde został zdyskwalifikowany na dwa lata przez Trybunał Antydopingowy.
W połowie lutego, po wielu miesiącach starań, prokurator Ettore Torri doprowadził do przesłuchania w Rzymie hiszpańskiego zawodnika Alejandro Valverde. Jak ustalił Trybunał Antydopingowy pojemnik numer 18, zawierający krew z erytropoetyną, który zarekwirowała hiszpańska policja podczas operacji Puerto w maju 2006 roku, należał do Valverde.
CONI najprawdopodobniej porównał DNA z próbki numer 18 z krwią pobraną od Valverde podczas ubiegłorocznego Tour de France, gdy wyścig na krótko wjechał na terytorium Włoch.= = = @ Valverde jak się do tego ustosunkujesz ? zmiana nicka ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3126889 - 12/05/2009 01:25
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Alejandro Valverde zdyskwalifikowany na dwa lata
Hiszpański kolarz Alejandro Valverde został zdyskwalifikowany na dwa lata przez Trybunał Antydopingowy.
W połowie lutego, po wielu miesiącach starań, prokurator Ettore Torri doprowadził do przesłuchania w Rzymie hiszpańskiego zawodnika Alejandro Valverde. Jak ustalił Trybunał Antydopingowy pojemnik numer 18, zawierający krew z erytropoetyną, który zarekwirowała hiszpańska policja podczas operacji Puerto w maju 2006 roku, należał do Valverde.
CONI najprawdopodobniej porównał DNA z próbki numer 18 z krwią pobraną od Valverde podczas ubiegłorocznego Tour de France, gdy wyścig na krótko wjechał na terytorium Włoch.= = = @ Valverde jak się do tego ustosunkujesz ? zmiana nicka ? W mojej ocenie koksuje większość peletonu, także takiego newsu prędzej czy później należało się spodziewać (wczesniej na dwuletnią banicję skazano m.in. Basso którego również bardzo lubię). Valverde zawsze ceniłem i będe cenił za to, że potrafi jeżdzić po pagórkach, a przy okazji skutecznie zafiniszować z dużej grupy, co w dzisiejszych czasach, przy bardzo wąskiej specjalizacji potrafi łączyć niewielu zawodników. Tyle, że kant jest kantem, więc zapowiadają się dla mnie dwa, długie lata \*/ PS. Zmiany nicku nie będzie przez dwa lata Jak Alejandro wróci mam nadzieję, że już w pełni fair udowodni, że atutami za które go cenię potrafi zachwycać równiez bez dopingu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3127311 - 12/05/2009 03:58
[Re: garate_cepa]
|
addict
Meldunek: 22/05/2003
|
tak, z tym że jeden z etapów TdF jest we Włoszech więc tour ma z głowy;/zobaczymy jak potraktuje to UCI, ale skoro zawiesili go Włosi to pewnie mieli dowody... A co do Giro to nieoczekiwanie dla mnie Armstrong póki co jedzie bardzo fajnie, nie tracił głupich sekund jak np.Basso,Levi czy Menchov. Choć i tak dopiero po jutrzejszym będzie można więcej wywnioskować. Jutro bym stawiał na Di Luke, który przy wygranej założy pewnie koszulkę lidera.
|
Do góry
|
|
|
|
#3127452 - 12/05/2009 04:45
[Re: garate_cepa]
|
Carpal Tunnel
|
To jest kara wydana przez włoski trybunał antydopingowy, wiec Valverde nie moze startowac tylko i wyłacznie na terenie Włoch No tak tylko juz widze jak ASO wpusci Valverde na Tour de France. W Vuelcie tez raczej nie pojedzie bo się pewnie UCI wespol z WADĄ skumają i też mu bana dowalą. + Zwłaszcza że ASO ma 49% udziałów w Vuelcie i jest współorganizatorem. Vuelcie, która w tym roku staruje z ... Holandii (to nie żart)
Edited by Skiper (12/05/2009 05:56)
|
Do góry
|
|
|
|
#3200483 - 12/06/2009 00:07
Re: Dauphine Libere
[Re: Valverde]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3217869 - 19/06/2009 18:44
Re: Dauphine Libere
[Re: mefistofeles]
|
addict
Meldunek: 22/05/2003
|
jakieś przeciwskazania,żeby zagrać Contador win TdF 1,85 Unibecie?:) Najlepsza drużyna, formę na DL pokazał bardzo dobrą(przynajmniej w moim odczuciu), w Lance'a jakoś nie wierzę, Evans moim zdaniem nie ma jaj, Menchov,Sastre w moim odczuciu są po prostu słabsi, A.Schleck może być groźny choć wg.mnie jeszcze za młody,zeby wygrać Tour.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|