#3082680 - 22/04/2009 16:43
Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: The Boss]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
mamy, mamy od dawna super , tylko czego wcześniej o tym nie napisałeś bo moja wiedza jest slabiutka, wole poczytac niz wprowadzac w blad Czym się więc kierowałeś w zakupie akcji takich jak Ambra mając słabiutką na ten temat wiedzę ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3082702 - 22/04/2009 17:12
|
Joker
|
Duda już do przodu Banki rośnie zysk Amber wino smakuje znowu nie załapałem się na miedziaka i te wciąż czerwone futy w Stanach.... @Boss jaka jest Twoja prognoza do końca tego tygodnia na parze EUR/USD? , bo rozumiem ,że tutaj w odróznieniu od gry na papiery Amber Twoja wiedza w tym temacie nie jest już słabiutka
|
Do góry
|
|
|
|
#3082708 - 22/04/2009 17:18
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2001
|
gram tylko na GBP/JPY najwiekasza zmiennosc i najbardzie ryzykowna para, co za tym idzie najwieksze zyski innych par nie ruszam
|
Do góry
|
|
|
|
#3082716 - 22/04/2009 17:24
|
Joker
|
gram tylko na GBP/JPY najwiekasza zmiennosc i najbardzie ryzykowna para, co za tym idzie najwieksze zyski innych par nie ruszam no to napisz o tej parze Twoja prognoza do końca tygodnia
|
Do góry
|
|
|
|
#3082741 - 22/04/2009 17:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2001
|
gram tylko na GBP/JPY najwiekasza zmiennosc i najbardzie ryzykowna para, co za tym idzie najwieksze zyski innych par nie ruszam no to napisz o tej parze Twoja prognoza do końca tygodnia do konca tygodnia dzienie zmiennosc na tej parze wynosi 400,500 pipsow, a ty chcesz prognoze do konca tygodnie aktualnie przelamanie okolic 141,7 daje droge na 135 i wydaje mie sie to najbardziej prawdopodobne (ogolny trend jest spadkowy), na 100% bedzie testowanie tego poziomu, W przypadku odbicia od niego okolice 147 i wyzej
|
Do góry
|
|
|
|
#3083785 - 23/04/2009 01:32
|
Joker
|
Dobrze ze zacząłeś tu pisac Boss im wiecej nas mających cos do powiedzenia na temat inwestowania ,tym temat staje sie ciekawszy , a ja też cos na tym skorzystam zielono dzisiaj u nas i na razie w Stanach ingbsk przekroczył 241 a , ja czekam na 300 i się doczekam dalej tez u mnie same wzrosty , żałuje ze w czasie tej korekty nie dokupiłem kgh , coż nie można mieć wszystkiego czy rośniemy dalej do końca tego tygodnia : na razie wychodzi na moje , ale sytuacja jest zmienna tak jak u Bossa na parze walutowej POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3083858 - 23/04/2009 02:08
|
stranger
Meldunek: 22/04/2009
|
Witam panów techników, analityków i strategów Chętnie się przyłączę do dyskusji o tym który kolor jest najładniejszy i dlaczego zielony Wiedzę i obycie w tej dziedzinie dopiero zdobywam więc nie bijcie za mocno za jakieś faux pas. A wracając do tematu - co sądzicie o walutach w ostatnich dniach? Dolar mocniejszy na korektę.. ok - przerabialiśmy to pod koniec marca, ale teraz korekta sie (teoretycznie) skonczyla, a on twardy. Dziś news o przekroczonym deficycie i dalej jazda do góry. Eldo co myślisz o tej sytuacji? Dalej rokowania, ze do czerwca złoty się umacnia czy czekamy na 4 maja z opinią? czy giełdą też to ma szanse zatrzęść?
|
Do góry
|
|
|
|
#3084180 - 23/04/2009 04:04
[Re: omsi]
|
Joker
|
Kto z Was gra ze mną w ingbsk skrzynka piwa się należy dla mnie od każdego z Was jak przekroczy 300 ok? wzrosty raczej tak , pisze raczej ,bo giełda jest bardzo wrażliwa na futy , co pokazała dzisiaj . Wiekszośc graczy mysli tak: jutro rosniemy , a w piatek realizujemy, bo przyszlość niepewna zagrajmy teraz przeciw temu jutro rosniemy i w piątek rośniemy ,bo w poniedziałek tez bedziemy rośli no ale są te futy bardzo wrażliwe POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3084734 - 23/04/2009 14:30
[Re: Aandja]
|
Joker
|
Witam , troche mnie wczoraj poniosło pare piwek żywego piwka kupionego z kaski z giełdy i świat stoi otworem , ale tak z rana na trzeźwo moja wczorajsza koncepcja nie była taka zła , moim zdaniem to co teraz mamy na rynku to idiothossa zauwazcie dane z gospodarek są złe ale gracze je ignorują wyczekując i podbijając ceny akcji przy każdej choć najmniej waznym pozytywnym infie , to psychologia , wszyscy sa spragnienie wzrostów po tak długim dołowaniu , ale to wszystko jest na bardzo kruchych postawach , emocje potrafią sie zmienic momentalnie z euforii po panikę i tego się boję , jak sie przed tym ustrzec , wystawić stop lossy do odwołania , jesliby lawina ruszyła , to zdążycie to co macie sprzedać z zyskiem , co moze ruszyć tą lawinę , mysle że jakies spektakularne bankructwou moze GM ? ale póki co zarabiajmy na tej idiothossie, moja strategia giełdowa jest jak przy klasycznej hossie skupuje na korektach , a przy wzrostach sprzedaje male spoleczki takie jak skotan czy ambra , zabezpieczając sie stop lossami po osiagnieciu na nich zysku moim zdaniem to najlepsza strategia w chwili obecnej na inbsk stop lossa ustawiłem wczoraj na 225 jesli bybyłby zjazd to mam zagwarantowane prawie 10% zysku , jednak mysle ze te wzrosty potrwają dłuzej gdzies do końca maja i zobaczymy 300 na ingbsk apropos dzisiejszej sesji jestem umiarkowanym optymistą , powinnismy rosnąc , ale futy w Stanach obserwujmy cały czas , teraz sa czerwone do zieleni niewiele im brakuje , dzisiejsza sesja moze byc podobna do wczorajszej POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3084759 - 23/04/2009 14:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
Może parę słów z punktu widzenia Analizy Technicznej WIG20.Na wykresie utworzona jest formacja podwójnego szczytu.Przebicie tego szczytu tj 1784 pkt otworzy drogę do silnych wzrostów,i wówczas ten opór stanie się linią podparcia.Wczoraj wykres przebił średnią ruchomą 15-to dniową,co jest oczywiście pozytywnym sygnałem dla całego rynku.Gdyby - nie daj Boże,jak mawiali towarzysze partyjni - nastąpiło przebicie od góry średniej 15-to dniowej,to utworzy się bardzo negatywny obraz, z mozliwością wykreślenia formacji głowy i ramion.I to byłby najgorszy wariant z mozliwych.Bardzo ważne będą więc najblizsze sesje,które wiele wyjasnią.Poobserwujmy i zapraszam o wypowiedz speców od Analizy Technicznej,bo mogę się mylić.Pozdrówka./Jaja/
|
Do góry
|
|
|
|
#3084774 - 23/04/2009 15:16
[Re: jaja]
|
Joker
|
do przebicia tego szczytu zostało mu jeszcze troche dzisiaj jutro poniedziałek oby jaja, ale zauważ zakładamy , ze przebije te 1784 pkt , ma wtedy drogę otwartą na bodajże 1915 szczyt ze stycznia i dopiero po przebiciu tego oporu można będzie pisać o zmianie trendu długoterminowego na wigu futy zielone , dzis mozemy testować 250 na ingbsk
|
Do góry
|
|
|
|
#3084820 - 23/04/2009 16:12
|
Joker
|
ustawilem stop lossa na pkobp za 24,50 jak dzisiaj wzrosnie to jutro podwyzszam stop lossa na 25 chyba ingbsk zgodnie z planem tu podwyzszyłem stop losas na 230 sytuacja ogolnie niezła POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|