Strona 12 z 14 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 >
Opcje tematu
#3329014 - 12/08/2009 22:02 Re: Challengery [3] [Re: włodar]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Ivan Navarro - Adam Chadaj 1 1.30 Tobet

Navarro początek sezonu miał beznadziejny, ale ostatnio już coś zaczyna pogrywać, a przynajmniej co jakiś czas przechodzi pierwsze rundy. Pokonywał w tym sezonie już Martina, Robredo, a to nie byle jacy zawodnicy na clayu w przeciwieństwie do Chadaja smile Chadaj jakimś cudem przeszedł kwale i w pierwszej rundzie dostał 18 latka (WC), którego zniszczył 6:1 6:1, ale na tym się powinien zakończyć jego udział w turnieju, bo Navarro to zawodnik z innej półki po prostu smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3342969 - 18/08/2009 19:57 Re: Challengery [3] [Re: adingh]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Stephane Bohli - Alexander Sadecky 1 1,30

Czy ktoś, kto w swoim ostatnim meczu na mączce przegrał z Davidem Martinem (leszcz, który nawet na ziemi nie może oderwać się od siatki) 6:1 6:2, może być wiarygodny? wink

Sadecky to futuresowy level, a tam, jego agresywny styl gry sprawdza się (czasami) na szybszych nawierzchniach.

Do góry
#3388348 - 08/09/2009 16:20 Re: Challengery [3] [Re: włodar]
włodar Offline
Hard-hitter

Jesse Huta Galung - Julian Reister 1 1,72

Jesse wyrasta na jednego z większych looserów tegorocznego sezonu chall. Potencjał przecież ma spory, a obecnie śrubuje serię przegranych z rzędu meczów - ma już ich na koncie 10. Gdzie się ma przełamać jak nie w Alphen Aan Den Rijn. W miejscu, w którym wygrał 2 lata temu wygrał, a w zeszłym sezonie doszedł do półfinału, formę psychiczną będzie mu łatwiej odbudować.

Stawka średnia.

Do góry
#3388456 - 08/09/2009 18:58 Re: Challengery [3] [Re: włodar]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Ivan Navarro - Pablo Santos 1 1.60 Tobet

Navarro jest w naprawdę dobrej formie jak na tego zawodnika. Oglądałem jego mecz z Dentem i zadziwił mnie procent jego serwisu 81% w przeciągu całego 5 setowego meczu! Naprawdę dobra statystyka. Przeważnie chodzi do siatki po pierwszym serwisie i tak zdobywa najwięcej punktów. Wiadomo, że na clayu to nie jest tak efektywne, ale na Santosa powinno wystarczyć. Pablo Santosa widziałem tylko raz w Bytomiu i nie zrobił na mnie szczególnego wrażenia, dlatego dziś gram na Navarro, który jeszcze kilka dni temu był o krok od awansu do 3 rundy US Open (miał meczową z Dentem). Zastanawia jedynie to czy będzie mu się chciało grać w challangerze, ale myślę, że nie po to się zapisywał do Sevilli, żeby przegrać w 1 rundzie.

Do góry
#3396382 - 12/09/2009 18:51 Re: Challengery [3] [Re: adingh]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
Pytanie apropo PekaoOpen... w eliminacjach nie widzę Janowicza, Gawrona ani Panfila - mowa była, że Gawron albo Panfil dostaną dziką kartę. Co z nimi?

No i ponoć Janowicz, Przysiężny (też go nie ma) i Frytki są już wpisani na weekend do Liverpoolu na Davisa...

Do góry
#3396428 - 12/09/2009 19:34 Re: Challengery [3] [Re: zludna]
Mathiass Offline
old hand

Meldunek: 31/08/2007
Co do Gawrona/Panfila to decyzja zapadnie dzis wieczorem ktory z nich otrzyma WC.
Janowicz & reszta zgadza sie - DC z Wlk.Brytania. Choc co tam robi Przysiezny...

Do góry
#3415036 - 22/09/2009 00:16 Re: Challengery [3] [Re: Mathiass]
Hoolies Offline
addict

Meldunek: 19/05/2009
Challenger Bogota
Type: $75K+H
Surface: Clay
Starting Date: September 21.
2008 Champion: Marcos Daniel [BRA].
Tournament website: http://www.copapetrobrasdetenis.com.br/2009/index.asp

Challenger Trnava
Type: $64K
2008 Champion: Alberto Martín [ESP].
Tournament website: http://www.atptrnava.tipex.sk/?page=home

Challenger Ljubljana
Type: $42.5K+H
2008 Champion: Ilija Bozoljac [SRB].
Tournament website: http://www.teniska-zveza.si/atp_2008/

Challenger Palermo
Type: $30K+H
2008 Champion: New event.
Tournament website: -

Przydatne linki:

Challenger Bogota:
kwalifikacje 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/3352/qs.pdf
turniej główny singiel i debel 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/3352/x.pdf

Challenger Trnava:
kwalifikacje 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/3628/qs.pdf
turniej główny singiel i debel 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/3628/x.pdf

Challenger Ljubljana:
kwalifikacje 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/754/qs.pdf
turniej główny singiel i debel 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/754/x.pdf

Challenger Palermo:
kwalifikacje 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/6016/qs.pdf
turniej główny singiel i debel 2009: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/6016/x.pdf

Live

Bogota, Palermo: http://www.protennislive.com/frameset.as...tpworldtour.com
Bukareszt, Metz: http://www.protennislive.com/frameset.as...tpworldtour.com
Trnava:
http://live.tipex.sk/live.php?id=2009091
Ljubljana:
http://www.teniska-zveza.si/atp09/Live%20matches/

Do góry
#3415835 - 22/09/2009 15:39 Re: Challengery [3] [Re: Hoolies]
włodar Offline
Hard-hitter

Jan Hajek - Sergei Bubka 1 1,35

Hajek to zbyt sprytny, cierpliwy i inteligentny rywal, by zmanierowany Sergei junior mógł odbudować się przy nim po piątkowej kompromitacji w DC - w meczu przeciw Darcisowi (6:2 6:1 6:0 smile ) Na dodatek znowu wylądował na tej "nieprzyjemnej" mączce.

Do góry
#3422664 - 26/09/2009 17:09 Re: Challengery [3] [Re: włodar]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Meldunek: 28/05/2009
Krotko i na temat bo wyjedzam na 2 dni do lasu tongue
Odprezyc sie i zrelaksowac przy spiewie skowronkow smile

Saint Malo (kobiety). Fro zaloz wkoncu damski temat wink

polowka:

Dulgheru-Bacsinszky (Dulgheru @1.80)

Pewnie kazdy kojarzy rumunke z wystepu w Warszawie. Silna obdarzona mocnym strzalem z obu stron bedac w uderzeniu ciezka do zatrzymania. Do tego dosc regularna... tak zaprezentowala sie w Warszawie (zreszta wygrala turniej ) Pisze o tym dzis gdyz kolega z Francji oglada to na zywo i zapewnia ze Dulgheru jest w takim samym uderzeniu jak u nas. Natomiast Timea nic wielkiego tu nie pokazuje nic ponad przecietnosc latwa droga i jeszcze wczoraj Garbin kreczowala jej w cwiartce. Jak Dulgheru zagra dzis to co przez caly turniej to powinno byc dobrze. W razie czego pretensje nie do mnie bo to wkoncu baby smile

Ja w to wszedlem Ufam mu.

Do góry
#3428318 - 29/09/2009 17:01 Re: Challengery [3] [Re: Mr. Federer]
włodar Offline
Hard-hitter

Chall w Quito

Giovanni Lapentti - Michael Quintero 1 1,38

To na Gio będą skierowane oczy kibiców tenisa w ekwadorskim Quito. Jego 5 ostatnich występów w tym turnieju kończyło się dopiero ostatniego dnia. W 3 z nich, łącznie z zeszłoroczna edycją, tryumfował.

Po niedawnym, dość zaskakującym pokonaniu przez Ekwador Brazylii w Davis Cup - oczywiście z braćmi Lapentti w rolach głównych - Giovanni będzie traktowany tu jak super bohater. Rzecz jasna przełoży się to na natężenie dźwięków na trybunach wyjątkowo przyjaznych jego uszom wink

Do góry
#3463473 - 18/10/2009 02:11 Re: Challengery [3] [Re: włodar]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Junquiera - Gimeno-Traver 2 1,50 Unibet

Dzisiaj około 23 czasu polskiego odbędzie się ciekawy mecz w challengerze w Asuncion. Gimeno-Traver będący od US Open w znakomitej dyspozycji (oczywiście na warunki challengerowe) spotka się Argentyńczykiem Junquierą. Hiszpan od wspomnianego US Open rozgrywa swoje spotkania wyłącznie na cegle i jego bilans wynosi 15-2 (w tym dwa wygrane turnieje). Diego po doskonałym ubiegłorocznym sezonie tego nie może zaliczyć do udanych, na palcach jednej ręki można wymienić dobre występy. Co ciekawe ten półfinał to będzie dla niego pierwsze spotkanie w tej fazie w tym roku (mamy połowę października grin ). Kogo ogrywali obaj gracze podczas tego turnieju każdy może sobie sprawdzić na odpowiednich stronach, dodam tylko że dla mnie lepszych rywali miał Gimeno, zwycięstwa również był "pewniejsze". Jedyny drobiazg jaki mnie niepokoi to, że Hiszpan przyleciał do Paragwaju prosto z finału w Tarragonie. Ale mam nadzieje, że "pary" mu nie zabraknie.

Do góry
#3465446 - 19/10/2009 05:03 Re: Challengery [3] [Re: Piostar]
włodar Offline
Hard-hitter

W meczu Bogdanovic - Dodig, finale chall w Kolding, po drugim secie (3:6 7:6) doszło do niecodziennej sytuacji. Relacja poniżej smile

"Is this the prize for second place?" Came the question from Ivan Dodig. Since the answer was affirmative, did the Croatian finalist resolutely the vase and smashed it into pieces against a wall on the way out of center court in Bramdrupdam halls. It was the dramatic conclusion to the final of the ATP Challenger K&#248;bst&#230;derne between Alex Bogdanovic and Ivan Dodig.

The explanation of Croats violent exit must exist in that he at that time had been disqualified in part, reversed between the second and third sets.

Prior to that, Dodig won the first set 6-3, but just lost the second 6-7 (7) in tiebreaken, after which he begged to be allowed to go to the toilet. On the way out got a linesman, however Dodigs "verbal love" feeling.

"Since there was a serious verbal harassment of an official who was heard by the other two line judges, according to the rules of the court brief climb," says Sune Alenka, who is tournament manager for the line judges and past international judge. The judge called the Stig then tournament supervisor, seconded by ATP, on the pitch.

"He then examined the circumstances and based on several lines of independent judges explanations, he was forced to disqualify Dodig, as the rules prescribe," says Sune Alenka.

Thus became a somewhat surprised Alex Bogdanovic back on track and could be celebrating as the winner.

"I am very sorry that it had to end this way, and I have never tried such a thing before," said the 25-year-old Briton, who could leave Kolding with a tank full of confidence, 6150 euros in prize money and 75 points to world ranking account.

Its share of the premiums can Ivan Dodig turn to say goodbye. In addition to the vase, which he voluntarily left in shards on the floor, it is customary that the player will be fined after performances like this, even as he loses the 45 points, a finals place else throws by himself.

That it was precisely Dodig, who broke the movie, do not come as that big a surprise. The whole week has tempers boiled in the 24-year-old over orders which he believed has gone against him. In the first round match against Martin Pedersen did he even get into altercation with a spectator, and only in a single game - in the second round against fellow Antonio Veic - the supervisor had not called on the pitch.

"It is possible that he has been unhappy with the line judges all week, but that it actually had to evolve to this is completely unprecedented, and it is neither commendable for him or for the tournament, it must end in this way," says tournament director Niels Persson, who else can look back at a tournament with lots of really great tennis and many entertaining matches. Ivan Dodig arranged as to give the word entertainment a closing last dispute.

Do góry
#3465491 - 19/10/2009 05:24 Re: Challengery [3] [Re: włodar]
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Po krótce o co kaman?

Do góry
#3465511 - 19/10/2009 05:34 Re: Challengery [3] [Re: BZYCZEK]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Dodig to Koellerer ? co za koles... blush

Do góry
#3465562 - 19/10/2009 06:28 Re: Challengery [3] [Re: Ojro]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
tak na Polski szybko:
Dodig po przegraniu seta poprosił o przerwę na toaletę i w drodze do niej "dorwał" sędziego liniowego, którego, mówiąc grzecznie, nie bardzo darzył sympatią. Później supervisor przyszedł na kort i po konsultacji z innymi sędziami, którzy widzieli całą sytuację zdecydował się zdyskwalifikować Ivana.

Po wręczeniu pucharu Ivan zapytał z ironią "To ma być nagroda za drugie miejsce ?" i rozwalił go na kawałki o ścianę.

Mogłem coś pokręcić bo mój angielski nie jest jakiś genialny a ten tekst wydaje mi się dość trudny, ale ogólny sens na pewno zachowałem.

Do góry
#3465566 - 19/10/2009 06:32 Re: Challengery [3] [Re: ArtekPotito]
[a]domaitis Offline
solus contra omnes

Meldunek: 17/02/2002
Originally Posted By: ArtekPotito
tak na Polski szybko:
Dodig po przegraniu seta poprosił o przerwę na toaletę i w drodze do niej "dorwał" sędziego liniowego, którego, mówiąc grzecznie, nie bardzo darzył sympatią. Później supervisor przyszedł na kort i po konsultacji z innymi sędziami, którzy widzieli całą sytuację zdecydował się zdyskwalifikować Ivana.

Po wręczeniu pucharu Ivan zapytał z ironią "To ma być nagroda za drugie miejsce ?" i rozwalił go na kawałki o ścianę.

Mogłem coś pokręcić bo mój angielski nie jest jakiś genialny a ten tekst wydaje mi się dość trudny, ale ogólny sens na pewno zachowałem.

jesli to prawda to trzeba bedzie poszperac na youtube za jakims video z ceremonni konczacej final. Chyba bedzie za takie cos jakas dyskwalifikacja ???

Do góry
#3465592 - 19/10/2009 06:55 Re: Challengery [3] [Re: [a]domaitis]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
tutaj jest, ale to tylko przemowa zwycięzcy, nic odnośnie incydentu tutaj nie ma

ponieważ trochę jeszcze poczytałem o tej sprawie to dodam, że:
- Dodig stracił 45 punktów do rankingu, które dostał za udział w finale
- Sytuacja między Ivanem a sędzią nie jest szczegółowo opisana, ale została nazwana jako "ostra napaść"
- Już w pierwszej rundzie Dodig nie zgadzał się z decyzjami sędziów oraz miał sprzeczkę (?) z jednym z widzów.
- Supervisor był wzywany do każdego meczu Dodiga z wyjątkiem meczu 2 rundy z Veicem (widać, że chłopak przygwiazdorzył, jego zachowanie jest dla mnie bardziej śmieszne niż oburzające, wielka gwiazda laugh )

Do góry
#3465609 - 19/10/2009 07:10 Re: Challengery [3] [Re: ArtekPotito]
Rafa Nadal Offline
veteran

Meldunek: 30/06/2009
Najlepsze jest to, że wział ten puchar cały i rozpiepszył go laugh

No tego jeszcze nie było chyba na tenisowych turniejach laugh

Do góry
#3488162 - 01/11/2009 02:57 Re: Challengery [3] [Re: Rafa Nadal]
włodar Offline
Hard-hitter

Chall w Seoulu

Lukas Lacko - Dusan Lojda 1 1,46

W elementarzu tenisowego typera na stronie pierwszej grubym drukiem napisano: "Finały są do oglądania, nie do obstawiania", jednak tym razem z pełną odpowiedzialnością złamię tę zasadę wink

Lukas Lacko małymi krokami, ale systematycznie buduje swoją pozycję w rankingu ATP. Już niedługo zawita w top 100,a w przyszłym roku nie raz pojawi się w rozgrywkach pro.

Ustabilizował formę, od kilku ładnych m-cy byle frajer nie przegania go po korcie, a pokonanie w tym tygodniu Lu i de Bakkera (to przyszły top 50) robi wrażenie.

W repertuarze jego rywala - Dusana Lojdy, zarówno dzisiejszego wieczoru jak i w przyszłości, mocniejszej broni nie widzę.

Do góry
#3490911 - 03/11/2009 06:55 Re: Challengery [3] [Re: włodar]
włodar Offline
Hard-hitter

Lukas Lacko - Dusan Lojda 6:4 6:2

Chall w Eckental

Yannick Mertens - Andrea Arnaboldi 1 1,42

Nie cierpię czytać analiz z wtrąconymi banałami w stylu: "X to ziemniak, więc nie potrafi grać na nawierzchniach halowych" (wbić sobie od głowy,że te też dzielą się na szybkie i stosunkowo wolne, gdzie piłka dostaje wysokiego kozła, a na winnersa trzeba się mocno napracować). Jednak typowemu aż do bólu claycourterowi - jakim jest Arnaboldi (lubi topspiny, brak kończącego uderzenia, ma podatny na atak drugi serwis, czy bardzo przeciętny defensywny BH slajs), przystosować się do carpetu w Eckental, uosabiającego wszelkie jego klasyczne cechy - bardzo niski kozioł, a po nim bardzo duża prędkość piłki, jest cholernie trudno.

Mertensa widziałem raz - na bardzo wolnym, bo mokrym clayu, na dodatek w przegranym meczu, ale w jego stylu gry widać było cechy promującego go na szybszych nawierzchniach (np. płaski mocny BH pod końcową linię,czy umiejętność wchodzenie głębiej w kort). Potwierdzają to też jego wyniki w hali (ale nie chce mi się rozpisywać na temat statystyk).

Jedyne co mnie przed tym meczem niepokoi, to to, że Belg ma za sobą 2 z rzędu finały futuresów na wyspach.

Do góry
Strona 12 z 14 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 >

Moderator:  rafal08