#317587 - 02/04/2005 12:28
Re: Betfair - skandal!!!!!!
|
journeyman
Meldunek: 17/12/2004
|
nie przesadzajacie.... co z tego, ze zyje - kazdy kiedys umiera, a przy Jego wieku, a tym bardziej zdrowiu to tez musi nadejsc. Podobnie za kadencji prezydenta juz sie duzo wczesniej wystawia kursy na nastepnego... <lol>
|
Do góry
|
|
|
|
#317588 - 02/04/2005 12:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
Quote:
Moim zdaniem taki zaklad nie powinien sie nigdy pojawic. Nie wazne czy jest od roku czy od wczoraj. To jest zaklad o zycie. Bo pomyslcie, ze jesli ktos to obstawil, to teraz czeka na rozliczenie zakladu, czyli na smierc papieza.
brawo !!
|
Do góry
|
|
|
|
#317589 - 02/04/2005 13:10
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Quote:
nie przesadzajacie.... co z tego, ze zyje - kazdy kiedys umiera, a przy Jego wieku, a tym bardziej zdrowiu to tez musi nadejsc. Podobnie za kadencji prezydenta juz sie duzo wczesniej wystawia kursy na nastepnego... <lol>
tylko że prezydent kończy kadencję po 4-5 latach i wiadomo że będą wybory
w przypadku Papieża odchodzi on gdy umiera więc to co mówisz ma sie nijak do rzeczywistości..
|
Do góry
|
|
|
|
#317591 - 02/04/2005 13:32
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Widzę że niektórzy to mają trochę skrzywioną psychikę.
|
Do góry
|
|
|
|
#317592 - 02/04/2005 13:36
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
Quote:
Czy mógłbyś rozwinąc ta mysl bardzo mnie to zaintrygowało
|
Do góry
|
|
|
|
#317593 - 02/04/2005 14:07
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
W ogole hazard to szczyt chrzescijanskiej postawy.
Pycha Chciwość Nieczystość Zazdrość Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu Gniew Lenistwo
Sami wybierajcie.
|
Do góry
|
|
|
|
#317594 - 02/04/2005 14:14
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004
|
Quote:
no wlaśnie. jak zaklad byl aktywny przez ostatni rok to nie bylo oburzenia. dopiero jak stan papieża sie pogorszyl to wszyscy zaczynają krzyczeć! to jest ewidentny brak konsekwencji!
gdybys troszke pomyslal ...to moze bys wymyslil ze nie koniecznie wszyscy musieli o tym wiedziec...
wiec rada na przyszlosc > mysl 
POZDRO
|
Do góry
|
|
|
|
#317595 - 02/04/2005 14:16
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004
|
Quote:
Quote:
Wydaje mi sie ze chodzilo mu o to, ze ktos obstawiajac kto zostanie nowym Papiezem ..poprostu czeka na smierc obecnego Papieza. Moze sie myle..ale nie wydaje mi sie.
WIEC ludzie myslcie troszke.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#317596 - 02/04/2005 14:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
no fakt gdyby wystawili ten zaklad w innym momencie to moze nie byloby to takie kontrowersyjne
Chyba już wyjaśniliśmy, że te zakłady są przyjmowane nie od wczoraj a od kilku lat.
|
Do góry
|
|
|
|
#317597 - 02/04/2005 14:35
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
Quote:
Quote:
Quote:
Wydaje mi sie ze chodzilo mu o to, ze ktos obstawiajac kto zostanie nowym Papiezem ..poprostu czeka na smierc obecnego Papieza. Moze sie myle..ale nie wydaje mi sie.
WIEC ludzie myslcie troszke..
a ja myślałem że mu chodzi o tych którzy piszą takie posty ********************************************************** popieram to skandal może jeszcze wystawią na to czy przeżyje najbliższą dobę.
To jest żałosne i trzeba to potępić ************************************************************ SKURWYSYNY ! ************************************************************ Faktycznie PRZEGIĘLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŻADNYCH UCZUĆ..ŻADNYCH WARTOŚCI TYLKO SZMAL SUKINSYNOM SIEDZI W GŁOWIE....ŻYCZE IM OD CHWILI JAK NAJGORZEJ JEŚLI CHODZI OCZYWISCIE O PIENIĄDZE... ************************************************************ są pewne granice ale pajace przegieły troche ************************************************************ Jak by ktos nie wiedział są to wypowiedzi jakie przeczytac mozna w tym temacie Jeśli chodzi o ostatnią Twoja mysl to ja staram sie nie myslec bo nie jest to podobno moja najmocniejszą stroną 
|
Do góry
|
|
|
|
#317598 - 02/04/2005 16:09
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
dla mnie to jest skandal, ale widze ze co niektorzy nie maja nic przeciwki temu, bo widac wszystko maja gleboko gdzies Ja rowniez nie wiedzialem o takim zakladzie, dowiedzialem sie od was, ale sadze po wypowiedziach ze niektorzy nawet chyba an to zagrali Wstyd ludzie wstyd 
|
Do góry
|
|
|
|
#317599 - 02/04/2005 18:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/08/2002
|
Quote:
Quote:
no wlaśnie. jak zaklad byl aktywny przez ostatni rok to nie bylo oburzenia. dopiero jak stan papieża sie pogorszyl to wszyscy zaczynają krzyczeć! to jest ewidentny brak konsekwencji!
gdybys troszke pomyslal ...to moze bys wymyslil ze nie koniecznie wszyscy musieli o tym wiedziec...
wiec rada na przyszlosc > mysl 
POZDRO
ja rozumiem że nie wszyscy musieli o tym wiedziec, i wcale mnie tym info nie olśnileś.
tylko chodzi o to, że to info zostalo rozpowszechnione akurat teraz. (czemu o tym nie mówiono wcześniej skoro to takie kontrowersyjne?)
nie mniej nie zaprzeczam że tego nie powinni robić.
|
Do góry
|
|
|
|
#317601 - 03/04/2005 09:26
|
journeyman
Meldunek: 21/03/2005
|
Gumol a jak bys sie czuł gdyby ktos zrobił taki zakład:
Kiedy umrze Gumol w ciągu najbliższych 10 lat kurs 1,8 czy po tym okresie kurs 1,8 PRZECIEŻ TO CHORE!!!!!!!!!!! NIKT ABSOLUTNIE NIE POWINIEN OBSTAWIAĆ U TYCH SUKINSYNÓW!!!!!!!!!!!!!!!!! Przepraszam za słowa ale coś takiego zdrowemu człowiekowi sie w głwoie nie mieści!!!!!! Ja rozumiem sport, kasa, kasa,kasa ale SĄ GRANICE!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#317603 - 03/04/2005 09:54
|
stranger
Meldunek: 15/12/2004
|
Co niby nieprzyzwoitego jest w obstawianiu kto bedzie nastepna glowa kosciola i panstwa watykan ???
Kazdy praktycznie bukmacher ma polityczne typowania i tak wlasnie trzeba traktowac ten typ !
Przeciez wiadomo bylo od zawsze ze kiedys papieza zabraknie i bedzie nastepca. Wiadomo tez ze koniec kadencji papieza nastepuje z chwila smierci. To jaest naturalna kolej rzeczy. Wiec co niewlasciwego jest w tym ze daja mozliwosc przewidzenia nastepcy ?
Gdyby dali zaklad "czy papiez umrze za 24h" to by bylo skurwysynstwo, ale przewidywanie nastepcy JP II ?
Wystarczy ze ktos ma jako-taka orientacje w sprawach organizacyjnych kosciola i spokojnie mozna obstawic za mala stawke- Ratzingera i po 1 z Afryki Azji i ameryki poludniowej.
Typowanie nastepcy JP II nie ma nic wspolnego z odbieranie mu czci czy tez wyczekiwania na jego smierc- po prostu mozna zarobic na swojej wiedzy o wspolczesnym kosciele.
Dajcie sobie na luz...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|