Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3170532 - 30/05/2009 16:29 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: gembol]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Originally Posted By: gembol
WISŁA-ŚLĄSK
pewien zagorzały kibic Śląska przypomniał mi pewne zdarzenie sprzed kilkunastu lat, kiedy to miała być feta we Wrocławiu, bo Wisła miała się podłożyć, a skończyło się całkiem odmiennie....
Tarasiewicz ma to zdarzenie w pamięci i kto wie czy dziś nie będzie zemsty....
jeśli dobrze zmotywuje swoich piłkarzy to nici z fety w Krakowie.

Taraś powie zawodnikom: "Panowie wy nie pamiętacie bo was wtedy nie było na świecie,ale ja nosze zadre do dziś za ten '82.Zrobcie to dla mnie i skopcie im tyłek.Fety nie bedzie,o takiego wała!". I wtedy każdy z grających Wrocławian dostanie skrzydła i trzecią noge.Tak to widzisz?

Zwykłe szukanie na siłe motywacji u Wrocławian,a zresztą na litość boską,jest jeszcze coś takiego jak umiejętności i klasa piłkarska.I choćby Tarasiewicz od 27 lat nie mógł spać po nocach myśląc tylko o chwili kiedy będzie się mógł zemścić,to niestety może być to troszke za mało...

Do góry
Bonus: Unibet
#3170533 - 30/05/2009 16:30 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
Originally Posted By: McDziarz
Górnik Zabrze-Polonia x2 kurs 2,052

Wojciechowski obiecał premie dla drużyny za awans do Europucharów , Grembocki ma jasno postawioną sytuację jeśli uda mu się zakwalifikować do Pucharów wtedy otrzyma kontrakt na nowy sezon, chociaż w Polonii wiadomo jaka jest specyfika tego klubu trenerzy zmianiają się tu średnio co 3 mecze. Obydwie drużyny walczą o odmienne cele i nie przez przypadek Polonia ma 22 punkty więcej niż Górnik , klimat śląski w tym sezonie bardzo odpowiada zawodnikom klubu disco , popularne Dyskopolo wygrało ze Śląskimi drużynami aż 9 razy oraz zanotowali jeden remis z Odrą Wodzisław.

A Górnik no cóż nic wielkiego nie pokazuje i nie przez przypadek ma obecnie nóż na gardle , myślę że graczom z Zabrza będzie towarzyszyła duża nerwowość i presja jutro która ich nieco usztywni i będzie plątała im nogi , z każdą minutą stres będzie narastał bo Górnik potrzebuje tutaj wygranej.

Biorąc pod uwagę całokształt sezonu , styl gry i to że chociażby takie wybitne niebywałe wręcz osiągnięcia Zabrzan jak strzelenie tylko 3 bramek w meczach wyjazdowych potencjał drużyny Górnika oceniam dużo niżej niż potencjał graczy Wojciechowskiego.

No kurs naprawdę ładny jak na x2.
Dobrze by było żeby Górnik poleciał.
Zaryzykuję tu opcję też 2 czystą.

Do góry
#3170540 - 30/05/2009 16:36 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Temat na ostatnią kolejke powinien nosic nazwe ,,moje prywatne fantazje'':D

Do góry
#3170550 - 30/05/2009 16:43 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: royalflush]
jools Offline
member

Meldunek: 20/02/2009
Wiec może ja podam moją prywatną fantazje smile
Wisła - Śląsk - remis prawdopodobny ale o wiele bardziej prawdopodobne mocne uderzenie Wisły od początku meczu a potem piknik jak to ktoś wcześniej napisał więc skłaniam się do gry Wisła 1/1 HT/FT @ 1.60
Przy takim obrocie sprawy w Poznaniu zaprzyjaźniony Lech może pomóc Cracovii i dlaczego nie może być np X/2 HT/FT @ 11.50 ?? smile
To tylko spekulacje ale można za mniejszą stawke zabawić sie w takie rozwiązanie

Do góry
#3170552 - 30/05/2009 16:46 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: royalflush]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: royalflush

Podejrzewam że chodzisz na Górnik i za wszelką cenę nie wyobrażasz sobie że dziś nie wygrają.Bo pewnie chodzi Ci o fantazje że gramy Polonie.

Dla mnie nie ma żadnych argumentów takich przemawiających na Górnik, nie sory mam 1, własny kurnik.

Do góry
#3170556 - 30/05/2009 16:48 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Chodz też co wiele osób fantazjuje że Wisłą dziś remisuje.

Nigdy sie nie gra na remis.To jak samobójstwo.

Do 85 minuty muszą prowadzić 2 golami, a conajmniej w 90 minucie prowadzić muszą 1 golem wtedy będą spokojni.

Bo zawsze może to być jakiś kiks, samobój, lub karny z nieba.

Do góry
#3170622 - 30/05/2009 17:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Originally Posted By: pawel Wafel

Do 85 minuty muszą prowadzić 2 golami, a conajmniej w 90 minucie prowadzić muszą 1 golem wtedy będą spokojni.

Jak można pisać takie głupoty że nie gra się na remis bo to samobójstwo?

Mało widziałeś meczy tak ustawionych?
Jak nie pamiętasz to proszę bardzo
Lech - Widzew 2-2
Widzew - Śląsk 0-0
Ruch - Widzew 1-1

Podałem trzy przykłady z brzegu ze swojego podwórka a gdzie cała reszta ?

Ja gram remis w meczu Wisły i jakoś nie widzę w tym nic dziwnego że mecz przyjaźni może skończyć się wynikiem nie rozstrzygniętym

Do góry
#3170668 - 30/05/2009 18:06 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: blackjack]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: blackjack

Lech - Widzew 2-2
Widzew - Śląsk 0-0
Ruch - Widzew 1-1

Ja gram remis w meczu Wisły i jakoś nie widzę w tym nic dziwnego że mecz przyjaźni może skończyć się wynikiem nie rozstrzygniętym

Chłopie mecze ustawione a mecze czysto sportowe to 2 różne bajki.Nie patrz na tamte lata gdzie były tylko przekręty.

Po pierwsze mecz przyjaźni będzie ale na trybunach, bo na boisku już będzie rywalizacja.Mecz przyjaźni był także w Gdańsku to czemu nie zakończył się remisem, bądz wygraną Lechii która potrzebowała pkt.A dziś musi walczyć w Gliwicach o byt ligowy.

Ale jak wiadomo wszystko się może zdarzyć i może paść głupi ten remis po czystej walce, i nie jeden pewnie tu wpisze a nie mówiłem że wałek.

Jak ktoś jest taki pewny tego remisu to providenty, kredyty można brać i inwestować.

I nie wiem bo chyba jak jesteś z zawodu piłkarzem to chyba wychodząc na boisko sobie wpajasz to że wychodzę by dać z siebie wszystko, by nie zawieść rodziny, najbliższych, kibiców i grasz o zwycięstwo.A jak ktoś się podkłada pod remis czy pod porażkę ewidentnie opuszczając nie powinien wcale wchodzić z herbem swojego klubu na piersi czy też reprezentacji.

Do góry
#3170709 - 30/05/2009 18:27 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
okocha Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/07/2007
Originally Posted By: blackjack

Lech - Widzew 2-2
Widzew - Śląsk 0-0
Ruch - Widzew 1-1

Chłopie mecze ustawione a mecze czysto sportowe to 2 różne bajki.Nie patrz na tamte lata gdzie były tylko przekręty.

Po pierwsze mecz przyjaźni będzie ale na trybunach, bo na boisku już będzie rywalizacja.Mecz przyjaźni był także w Gdańsku to czemu nie zakończył się remisem, bądz wygraną Lechii która potrzebowała pkt.A dziś musi walczyć w Gliwicach o byt ligowy.

Ale jak wiadomo wszystko się może zdarzyć i może paść głupi ten remis po czystej walce, i nie jeden pewnie tu wpisze a nie mówiłem że wałek.

Jak ktoś jest taki pewny tego remisu to providenty, kredyty można brać i inwestować.

I nie wiem bo chyba jak jesteś z zawodu piłkarzem to chyba wychodząc na boisko sobie wpajasz to że wychodzę by dać z siebie wszystko, by nie zawieść rodziny, najbliższych, kibiców i grasz o zwycięstwo.A jak ktoś się podkłada pod remis czy pod porażkę ewidentnie opuszczając nie powinien wcale wchodzić z herbem swojego klubu na piersi czy też reprezentacji.

Ha ha, Ale jakby nie było Wisła o coś tam grała w Gdańsku....

Do góry
#3170711 - 30/05/2009 18:28 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

paweł Ty wiesz o czym piszesz?

Jak jesteś pewny jakiegoś meczu to bierzesz pożyczkę?

Jak można porównywać mecz przyjaźni Lechii z Wisła i dzisiejszy
Wisła miała oddać punkty Lechii i obejść się smakiem co do majstra?

Chyba za mało jeszcze znasz polskie realia i za mało widziałeś , też kiedyś nie mogło dojść do mnie że chodzę na ustawiane mecze jednak z czasem to zrozumiałem ( wiadomo nie każdy mecz jest taki jednak zdarzają się )

A co do zapieprzania po boisku i dawania z siebie wszystkiego to kończy się to z reguły w wieku juniora przynajmniej jak na polskie realia

Do góry
#3170748 - 30/05/2009 18:56 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: blackjack]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
ale blackjack ty mi odpowiedz na jedno pytanie.Po jaką cholere ten jeden punkt jest Śląskowi potrzebny,że uważasz że będą sie ustawiać?

Do góry
#3170758 - 30/05/2009 19:02 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wHiTe_StAr]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Skoro już mały quasi się tu zrobił.. Wisła to dziś pewnie wygrywa i tyle.

1/1 i X/2 faktycznie w dubelku faktycznie "za frytki" można próbować.

Do góry
#3170768 - 30/05/2009 19:05 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wHiTe_StAr]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: wHiTe_StAr
ale blackjack ty mi odpowiedz na jedno pytanie.Po jaką cholere ten jeden punkt jest Śląskowi potrzebny,że uważasz że będą sie ustawiać?

nie jest potrzebny wcale smile

jednak ile to razy mecze przyjaźni kończą się remisami a na dodatek przy remisie Taraś na konferencji zawsze może powiedzieć
Widzicie nie podłożyliśmy się smile

Zagrałem sobie remis ponieważ uważam że jest prawdopodobny i kurs super. Zresztą kto nie będzie zadowlony z remisu w tym meczu?

Do góry
#3170781 - 30/05/2009 19:09 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: blackjack]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/03/2009
Wisła nie pozwoli sobie aby mecz toczył sie przy wyniku remisowym!! Jakis bład w koncówce meczu, kiks bramkarza, karny itp. itd.

Do góry
#3170807 - 30/05/2009 19:15 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: royalflush

Podejrzewam że chodzisz na Górnik i za wszelką cenę nie wyobrażasz sobie że dziś nie wygrają.Bo pewnie chodzi Ci o fantazje że gramy Polonie.

Dla mnie nie ma żadnych argumentów takich przemawiających na Górnik, nie sory mam 1, własny kurnik.

chodzi o wypowiedzi typu ,,Śląsk jedzie na zamste,,
wiekszosc meczy jest niezwykle ciezko wytypowac, Polonia jest zaspolem lepszym i posiada forme, Górnik musi wygrac za wszelką cene bo spadnie a z formą (no z tym roznie bywa)....Znając sytuacje Polonia zagra z kontataku i daje im wiekszą szanse na zwycieztwo jednak przy korzystnym wyniku w Białymstoku nie musze pisac co sie stanie wink
Jak zarabiac w tej kolejce to tylko na LIVE inaczej strata kasy

Do góry
#3170821 - 30/05/2009 19:19 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: M@rcin]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: M@rcin
Wisła nie pozwoli sobie aby mecz toczył sie przy wyniku remisowym!! Jakis bład w koncówce meczu, kiks bramkarza, karny itp. itd.

nawet jak Wisła ,,przegra'' to jest jeszcze mecz w Poznaniu..to by był dopiero smak porazki Cracovia X2 laugh

Do góry
#3170833 - 30/05/2009 19:24 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: royalflush]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

Zastanawia mnie kurs na Piasta Gliwice, wiadomo gdyby mecz odbywał sie kilka kolejek wczesniej kursy byłyby odwrotne, ale, ze to mecz ostatniej szansy dla Lechii... Mysle, ze Piast meczu nie pusci i zagra dla Górnika i Odry. 1x za 1,65 kusi tongue

Do góry
#3171351 - 30/05/2009 21:46 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wHiTe_StAr]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003

To ja Ci odpowiem. Po taką samą jak Wiśle trzy punkty. Obie drużyny wyjdą, trochę pościemniają, że niby walczą. Zakończy się remisem i po meczu napiją się szampana, pogadają o nowych kontraktach...
W tym meczu nie ma takiego ciśnienia, żeby zapieprzać. Brak motywacji z obu stron. Wisła będzie kontrolowała grę - to nie straci bramki.

Do góry
#3171492 - 30/05/2009 22:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
A ja zagram sobie 5z8, wszystko na remis.. Uważam, że wszystko się już rozstrzygnęło w zeszłej kolejce..

Do góry
#3171534 - 30/05/2009 22:54 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: MarcoviaMarki

To ja Ci odpowiem. Po taką samą jak Wiśle trzy punkty. Obie drużyny wyjdą, trochę pościemniają, że niby walczą. Zakończy się remisem i po meczu napiją się szampana, pogadają o nowych kontraktach...
W tym meczu nie ma takiego ciśnienia, żeby zapieprzać. Brak motywacji z obu stron. Wisła będzie kontrolowała grę - to nie straci bramki.

Według Ciebie zakonczy sie 0:0?

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro