#3167880 - 29/05/2009 15:51
Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009
[Re: wHiTe_StAr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
..Śmiem twierdzić na ani na murawie,ani na ławkach trenerskich,i przede wszystkim na trybunach nie byłoby osoby zadowolonej z takiego przebiegu sprawy. ..Wisła po 1.25 zagrana w kilku combosach,i niemal na 100% zagram z handi,nawet i tym dwu-bramkowym. Kursy na Wisłe też mnie nie dziwią i jestem niemal przekonany ,że punkty zostaną w Krakowie. Szkoda jednak, że tak się wszystko potoczyło i Wiśle wystarczy też remis, bo grałbym jedynkę 10/10, a tak jednak trochę ostrożniej. Uważasz, że grajki WKSu byłyby niezadowolone z ew. remisu czy zwycięstwa? Bez przesady.
|
Do góry
|
|
|
|
#3168098 - 29/05/2009 18:35
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
Ktoś wie jakim składem ma wyjść P.Bytom w Łodzi? Bo kursy >6 są apetyczne. http://www.lkslodz.pl/news_full.php?id=12526Jeśli wyjdą w normalnym zestawieniu, dla mnie spore value.
|
Do góry
|
|
|
|
#3168390 - 29/05/2009 20:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
jedyne oslabienie to brak w obronie Killara, gra Dziolka, Polonia na 100% nie odpusci tego meczu, pilkarze maja obiecana kase za 7 miejsce, beda walczyc, dlatego wynik jest sprawa otwarta
|
Do góry
|
|
|
|
#3169453 - 30/05/2009 01:09
[Re: Legia]
|
old hand
Meldunek: 29/12/2008
|
Lech z racji zdobycia pucharu Poslki zaczyna zmagania bodajże w połowie lipca szczerze- ja gram lecha, 1.7 po ulicy nie chodzi,craksa nóż na gardle ale jak Lech zagra na swoim poziomie to wygra w najsilniejszym skladzie zagramy, biletów nie ma od wczoraj, pożegananie z Smudą i stadionem na kilka m-cy zagram też over 2.5 bo dawno go w Poznaniu nie było
|
Do góry
|
|
|
|
#3169858 - 30/05/2009 03:23
|
Carpal Tunnel
|
kfjatek co sądzisz o graniu na Lecha ??? Kursy mocno zawyżone , nie wiem jakie są różnice w pieniądzach od Canal plus dla zespołów z miejsc 2 i 3 ani jakie ewentualnie premie dostaną Lechici za zajęcie 2 miejsca ale moim zdaniem będą mocno walczyć o 3 punkty bo 3cia drużyna zaczyna zmagania w Europie już od początku lipca , a polscy leniwi zawsze przemęczeni kopacze zapewne będą walczyć o dłuższe urlopy jak o życie... Nie słyszałem o premiach za wicemistrzostwo. Kursiwo na Lecha wysokie, ale dla mnie NO BET. Choć sam zagrałem czysty remis Myślę, że grajki Lecha jakoś specjalnie zmotywowane nie będą.. Cracovia - przeciwnie. Śmierdzi mi remisem po słabej grze Lecha i niemiłym pożegnaniem publiki ze Smudą.
|
Do góry
|
|
|
|
#3169977 - 30/05/2009 04:19
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Ja to widzę tak:
Lech - Cracovia I wariant Brawa dla piłkarzy - Nic się nie stało Kolejorz nic się nie stało. Brawa dla Smudy - Dziękujemy, dziękujemy (chociaż za wicemistrza). Oszałamiający doping. Zajebista oprawa na pożegnanie Smudy i stadionu (czasowo). Aż chce się strzelać bramki. Pewne zwycięstwo Lecha.
II wariant Gwizdy dla piłkarzy - Brak Wam ambicji, Kolejorz brak Wam ambicji. Cracovia będzie gryzła trawę. Piłkarze Lecha zdołowani będą chcieli zapomnieć o tym sezonie. Myślami na wakacjach. Smuda już olał ten mecz i szuka nowego pracodawcy.
Niech Poznań przemówi jednym głosem i wiemy jak typować.
Wisła - Śląsk Remis jak w mordę strzelił. Tarasiewicz chce żeby Wisła zdobyła mistrzostwo. Po meczu wspólna impreza Wisły i Śląska. Piłkarze sobie, kibice sobie. Po co to psuć. 1:1 i wszyscy happy.
Legia - Ruch Legia chciałaby zakończyć sezon zwycięstwem, że niby "walczyliśmy do końca ale się nie udało". Tylko, że w Legii nie ma kto grać w piłkę. Jeśli nie było układu w pucharach to Legia nie wygra. Brak ambicji.
Arka - Odra Arka za słaba na Ekstraklasę. Odra zagra dla Górnika i Arka nie wygra.
Górnik - Polonia Górnik będzie walczył. Polonia też. Mecz, w którym nie padnie remis. Raczej Górnik, bo walczy na koniec sezonu. No i PZPN stoi za nim murem.
Reszta No bet
|
Do góry
|
|
|
|
#3169986 - 30/05/2009 04:21
[Re: MarcoviaMarki]
|
old hand
|
Lech - Cracovia
II wariant Gwizdy dla piłkarzy - Brak Wam ambicji, Kolejorz brak Wam ambicji. Cracovia będzie gryzła trawę. Piłkarze Lecha zdołowani będą chcieli zapomnieć o tym sezonie. Myślami na wakacjach. Smuda już olał ten mecz i szuka nowego pracodawcy. Tutaj oczywiście Lech nie wygra.
|
Do góry
|
|
|
|
#3170224 - 30/05/2009 06:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2005
|
Wisła - Śląsk Remis jak w mordę strzelił. Tarasiewicz chce żeby Wisła zdobyła mistrzostwo. Po meczu wspólna impreza Wisły i Śląska. Piłkarze sobie, kibice sobie. Po co to psuć. 1:1 i wszyscy happy.
nic mnie tak nie śmieszy jak ustawka na remis w tym meczu. A co Śląskowi daje remis? Po co denerować się cały mecz? Jak i tak ma mistrza zdobyć Wisła to nie lepiej zrobić szybkie 2-0 i grać sobie piknikowo do końca? Ja osobiście nie wierze w żadne ustawki w tym meczu i myśle że będzie to czysty mecz a Wisła szczególnie u siebie to inna półka niż Śląsk i powinna to mimo wszystko wygrać. Kurs niski i raczej nieopłacalny.
|
Do góry
|
|
|
|
#3170244 - 30/05/2009 07:02
[Re: Wolf]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2002
|
nic mnie tak nie śmieszy jak ustawka na remis w tym meczu. A co Śląskowi daje remis? Po co denerować się cały mecz? Jak i tak ma mistrza zdobyć Wisła to nie lepiej zrobić szybkie 2-0 i grać sobie piknikowo do końca? Ja osobiście nie wierze w żadne ustawki w tym meczu i myśle że będzie to czysty mecz a Wisła szczególnie u siebie to inna półka niż Śląsk i powinna to mimo wszystko wygrać. Kurs niski i raczej nieopłacalny. Dokładanie... Pamietacie interwencje Pawelka z Lechia? wyobrazcie sobei cos takiego przy remisie w 89 minucie kiedy jzu wszyscy byli by wyluzowani i myslami przy fecie? nie ma opcji na remis.. Slask zupelnie nie gra o nic a Wisla nie bedzie kalkulowac no chyba ze lech przegrywalby z 3:0 do przerwy... w co chyba nikt nie wierzy z nas ![tongue tongue](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) to jets mecz dla mnie pewny... Oczywiscie to moj punkt widzenia... Pozostale mecze to nie wiem ale wydaje mi sie ze górnik to nie jest do grania bo faktycznie polonia walczy o puchary i mysle ze im zalezy na nich a bełchatów raczej wygra ale kto to wie.. tak czy siak mecz ciezki do typowania... Lechia wydaje mi sie do gry.. pokazali z Wisła ze im zalezy i grac potrafia a Piast ma wywalone w gre już... Motywacja to bardzo duzo szczegolnie ze obie drużyny mają podobny potencjał. W spółdzielnie zadna nie wierze bo górnik jak nie wygra to spadnie chyba ze zremisuja a lech wygra co bardzo prawdopodobne... Jednym slowem Lechia i Wisła jak dla mnie.. za 8/10 A do tego Bełchatów ale to zaleznie od wyniku meczu Poloni W....
|
Do góry
|
|
|
|
#3170493 - 30/05/2009 15:37
[Re: dadycool]
|
old hand
|
Mi chodzi o to, że drużyna Śląska nie zapowiada walki o każdy metr pola. Wisła spokojnie będzie kontrolowała grę, bo tak im pozwoli przeciwnik. Przewiduję bardzo nudny mecz. Wisła udaje, że atakuje, a Śląsk się broni i nawet nie udaje, że atakuje. Trochę zmieniłem zdanie i teraz myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie:
Wisła - Śląsk under 2.5 8/10 (2.20) Tobet Wisła - Śląsk under 1.5 2/10 (4.00) Tobet
|
Do góry
|
|
|
|
#3170500 - 30/05/2009 15:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/08/2007
|
WISŁA-ŚLĄSK pewien zagorzały kibic Śląska przypomniał mi pewne zdarzenie sprzed kilkunastu lat, kiedy to miała być feta we Wrocławiu, bo Wisła miała się podłożyć, a skończyło się całkiem odmiennie.... Tarasiewicz ma to zdarzenie w pamięci i kto wie czy dziś nie będzie zemsty.... jeśli dobrze zmotywuje swoich piłkarzy to nici z fety w Krakowie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3170504 - 30/05/2009 15:51
[Re: gembol]
|
enthusiast
Meldunek: 08/01/2005
|
Jedna tylko jest zasada, kto ma upaść niechaj spada, ale nawet wie niewiasta, nie drużyny - nie z Trójmiasta, Choć bym był złosliwym starcem, nie chcę z Gdańska źle słać Arce, I też taką mam nadzieję, że się niech co chce to dzieje, Lechia bedzie, Górnik spadnie, dla Trójmiasta będzie ładniej, w piłce widać ciągle szczerby, żyć nam dają tylko derby, dajcie cieszyć sie niewisatom, niechaj derby ma Trójmiasto A kibice, Ci prawdziwi, których nic już nie zadziwi, Krzykną, żem we wspólnej walce, Sukces Lechii żyć da Arce, potem razem klasną w dłonie i usiądą na stadionie, bez asysty cnej policji, i bez żadnej prohibicji, razem i bez żadnych slubów, wypijemy zdrowie klubów! Minie wtedy czas złowrogi- Lechia z Arką to nie wrogi, może też nie przyjaźń jeszcze lecz nie durnie ani leszcze, minąć trzeba nam policję trzeba złozyć koalicję, która szansę ma - sie spełni być naprzeciw Śląsk - spóldzielni Jak nie będziem trzymać sztamy I lige zawsze mamy...
|
Do góry
|
|
|
|
#3170510 - 30/05/2009 15:59
[Re: gembol]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/07/2007
|
WISŁA-ŚLĄSK pewien zagorzały kibic Śląska przypomniał mi pewne zdarzenie sprzed kilkunastu lat, kiedy to miała być feta we Wrocławiu, bo Wisła miała się podłożyć, a skończyło się całkiem odmiennie.... Tarasiewicz ma to zdarzenie w pamięci i kto wie czy dziś nie będzie zemsty.... jeśli dobrze zmotywuje swoich piłkarzy to nici z fety w Krakowie.
Był to rok 1982-już wiadomo oficjalnie, że wtedy część piłkarzy wzięło kasę(np. Andrzej Iwan-8000$) od Widzewa, który dzięki tej mobilizacji został mistrzem Polski. Wtedy sędzia gwizdnął karnego z rękawa dla Śląska, a na pytanie Iwana, co robi, odpowiedział, że nie bedzie robił jaj(był zaproszony na bankiet po meczu przez zarząd Śląska). A z karnym też ciekawa sprawa- kilku zawodników było kupionych przez Śląsk, ale nie wiadomo ilu. W każdym razie jeden z zawodników mówi do bramkarza-"Rzucaj się w lewo". Nasz bohater Iwan wyczuł sprawę i mówi -"RZucaj się w prawo" i posłuchał rad tego drugiego i obronił jedenastkę. Skrobowski strzelił na 1-0 dla Wisły a pod koniec zawodnicy Śląska wręcz błagali o podłożenie się mówiąc, że dostaną wszystko co chcą, na co Iwan-"Przykro mi, za późno...". Takie sytuacje zdarzały się w tych czasach i jak wiemy później co roku. Ale w tym roku, nie wierzę już w takie cuda, poza tym coś czuję, że Lech odpuści Cracovii. I mistrz może być tylko jeden!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3170525 - 30/05/2009 16:20
[Re: okocha]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Górnik Zabrze był do gry ale z Odrą Wodzisław u siebie po kursie 2.0 jaki dał Unibet, natomiast nie rozumiem kompletnie faworyzowania Zabrzan w meczu z Polonią gdzie kursy są niższe niż łapałem na Górnik w meczu z Odrą , robienie na siłe z kogoś faworyta i wystawianie dalece nieadekwatnych kursów tylko dlatego że większość graczy wie że "że Górnik musi wygrać" jest pomyłką ... Opiekun Górnika, Henryk Kasperczak, nie będzie mógł skorzystać w sobotnim spotkaniu z Damiana Gorawskiego (kontuzja) a także z Przemysława Pitrego (pauzuje za 4 żółte kartki). W dodatku dwóch podstawowych zawodników "Biało - niebiesko - czerwonych”, Janusz Kołodziej i Adam Banaś, będzie mogło zagrać tylko dzięki środkom przeciwbólowym. Myślę że Kołodziejowi który złapał kontuzje w meczu z Cracovią środki przeciwbólowe nic nie pomogą i prędzej czy później zejdzie z boiska.
|
Do góry
|
|
|
|
#3170531 - 30/05/2009 16:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
wypowiedź z forum Jagi :
Jaga gra w tym meczu dla kibiców Polonii. Bo jakoś dziwnie nikt w Wawie nie wierzy, że Polonia nie podłoży się Górnikowi. Więc nadzieja na Ligę Europejską dla Polonii jest w Białymstoku, że wygra z Bełchatowem. Kibice z K6 z większą nadzieją i emocjami będą patrzyli na B-stok niż na mecz własnej drużyny. Paranoja, ale tak jest.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|