Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3156908 - 25/05/2009 06:20 Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Zestaw par 30 kolejki naszej Ekstraklasy:

Wszystkie mecze o 17:00
Zestaw par:

futbolArka Gdynia-Odra Wodzisław
1,55 3,30 7,00

futbolGórnik Zabrze-Polonia Warszawa
2,25 3,20 3,00

futbolJagiellonia Białystok-GKS Bełchatów
3,50 3,25 2,00

futbolLech Poznań-Cracovia Kraków
1,50 3,60 6,75

futbolLegia Warszawa-Ruch Chorzów
1,30 4,50 10,00

futbolPiast Gliwice-Lechia Gdańsk
4,00 3,20 1,90

futbolWisła Kraków-Śląsk Wrocław
1,25 4,50 15,00

futbolŁKS Łódź-Polonia Bytom
1,50 3,25 8,50

"To już jest koniec, nie ma już nic, idziemy pić"
te znane nam bardzo dobrze powiedzenie pasuje jak ulał do ostatniej kolejki naszej ligi. Jedni będą pić ze szczęścia i świętować sukcesy a inny będą smucić się spadkiem do pierwszej ligi. Czeka nas kolejna arcyciekawa kolejka. Grzechem byłoby jej nie typować smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3156916 - 25/05/2009 06:36 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
na pierwszy rzut oka:

Odra, Jaga - zawyżone zdecydowanie
Lechia, ŁKS, Arka - strasznie zaniżone

Na Górnika spodziewałem się takiego kursu.
Lech, Wisła - nie do gry.

Do góry
#3156917 - 25/05/2009 06:37 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Czas już na ostatnią prostą w sezonie 2008/2009. Powoli poznajemy ostateczne rozstrzygnięcia w naszej ukochanej Ekstraklasie. W ostatniej już 30. kolejce na pewno będzie ciekawie na kilku boiskach. Przede wszystkim na tych na, których będzie rywalizacja o utrzymanie się w elicie. Tutaj oczywiście kluczowe będą rywalizacje:

-> Arka Gdynia-Odra Wodzisław
-> Górnik Zabrze-Polonia Warszawa
-> Piast Gliwice-Lechia Gdańsk
-> Lech Poznań-Cracovia Kraków

Te cztery spotkania dadzą nam definitywną odpowiedź, kto będzie mógł dalej grać w naszej elicie. Najbliżej tego celu będzie Lechia Gdańsk. Podopieczni Tomasza Kafarskiego mają o tyle szczęście, że grają z Piastem Gliwice, który dzięki wygranej w ostatniej kolejce ligowej z Odrą Wodzisław Śląski (2:0) ma pewne utrzymanie. Dlatego też wcale nie musi jakoś specjalnie Piastowi zależeć na zwycięstwie. Diametralnie różna jest sytuacja Lechii Gdańsk dla, której to już naprawdę ostatnia szansa na utrzymanie się w elicie. Na szczęście po zmianie trenera drużyna odżyła i prezentuje się znakomicie. Przecież choćby w ostatniej kolejce byli wstanie prowadzić z Wisłą Kraków (2:1), niestety spotkanie okazało się pechowe i porażka (2:4) musi boleć. Jednak po meczu było widać, że tym piłkarzom bardzo zależy na utrzymaniu. Widać było w nich sportową złość, bo byli tak blisko nieba a jednak skończyło się dość mocnym uderzeniem na ziemię. Oczywiście jeden zły wynik nie może załamać drużyny. Pamiętamy przecież, że Lechia Gdańsk już w tej rundzie wychodziła z wielu opresji. Wygrana w derbach Trójmiasta z Arką Gdynia (2:1) była dobrym kopem na końcówkę sezonu. Potem przyszła jeszcze wygrana z Jagiellonią Białystok (3:1) i minimalnie przegrane spotkania z Lechem Poznań (0:1) i Wisłą Kraków (2:4). Forma jak i sportowa złość jest, szansa na utrzymanie także. Teraz wszystko jest w nogach i głowach podopiecznych Tomasza Kafarskiego jeśli wygrają w Gliwicach to mają na pewno baraże a przy okazji korzystnego wyniku w Poznaniu nawet pewne utrzymanie się w lidze. Nic tylko walczyć.

-> futbol Piast Gliwice-Lechia Gdańsk 2 10/10 futbol <-

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#3156933 - 25/05/2009 06:53 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: s_LP]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: s_LP
Wisła - nie do gry.

ja chyba zaryzykuje jednak za drobne X, kurs przeszacowany, Wisła jasne, ze bedzie chciała wygrać, Śląsk jasne, że nie będzie chciał wygrać wink ale trzeszczących piszczeli się tu raczej nie spodziewam smile jeszcze musze poczytac co tam taraś wymodzi i jaki skład wypuści, ale bez opawy na spadek kursów, więc poczekać z zagraniem spokojnie mogę... peace

Do góry
#3156946 - 25/05/2009 07:22 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Baqu]
xeper Offline
enthusiast

Meldunek: 27/10/2003
Jagiellonia Białystok-GKS Bełchatów
3,50 3,25 2,00

crazy
Jaga w tym sezonie przegrała u siebie jedynie z Lechem, Wisłą i... Odrą Wodzisław. Pechowe remisy z Bytomiem (2:2) i Śląskiem (2:2). Za kartki nie zagra Zawistowski (dyskutowałbym czy to osłabienie), w jego miejsce wskoczy pewnie Guevara, wraca Hermes.

Do góry
#3157005 - 25/05/2009 15:28 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Originally Posted By: Ojro
wlasnie przed chwilka skonczylem szybka analke grin ostaniej kolejki

Górnik Zabrze - Polonia Warszawa --> 1, lepiej nie chce myslec co mogloby sie stac gdyby Gornik tego nie wygral. Pewnie bylaby leTka pacyfikacja sektora gosci + ochroniarzy/policji. A moze i szatni Gornika smirk Peffka jest 16 000 [oficjalnie] kibicow. Najwazniejszy mecz w sezonie. WYGRAC, a potem spoglaac na wyniki innych. Z drugiej strony ciekawi mnie fakt czy Polonia bedzie walczyla o te puchary... raz odpuszcza Cracovii, aby walczyc z Lechem. Gdzie tu logika . Gornik @ 1,9 [qrde, a jeszcze doslownie przed 2 minutami bylo 2,25]

Lech Poznań - Cracovia --> 2, Smude interesowalo tylko mistrzostwo... ale je przegrali i nawet nie licze ze beda chcieli zrehabilitowac sie u siebie. Odpuszcza mecz, a kibice Lecha przymkna oko na porazke, wszakze swoim pomoga. Cracovia @ 4,5 lub X2 2,04

Legia - Ruch --> 1, wynik znany byl juz po polfinale PP wiec punkty izii... Legia @ 1,3

LKS - Polonia B. --> 1X, nawet osolabienia nie przeszkodza w zdobyciu min. 1 pkt. Wydaje mi sie ze wszyscy poleca na 1, a bedzie X. Wszkaze tylko 1 punkt potrzeba aby sie utrzymac. Bedzie REMIS @ 3,25

Wisla - Slask ---> X, jak dla mnie peffa. Wisla, Lechia, Slask hehhe Wroclaw o nic juz nie gra, a dzis dobitnie przyczynili sie do mistrza Wisly. Krakow nie bedzie chcial ziomalom zrobic krzywdy, a kibice pewnie wybacza ze Wisla nie wygra u siebie ostatniego bardzo radosnego meczu. REMIS @ 4,5

Piast - Lechia --> 1X, Lechia pewnie bedzie walczyla jak lew i wg mnie bez czerwonej kartki sie w tym meczu nie obejdzie. Piast po zwyciestwie z Odra powinien juz swietowac, tak pewnie wszyscy pomysla, a tu psikus... Jesli Gornik sie utrzyma to na lato bramkarz Piasta bedzie kupiony przez Zabrze. Mozecie sie zdziwic, ale jest on fanem Gornika, wiec pewnie bedzie bronil jakby byl to mecz o utrzymanie. No i pewnie kwota transakcji bedzie troche zawyzona niz realna cena wink Piast 1X @ 1,82

Arka - Odra --> X, Arka wg mnie bez szans na pozostanie, nawet jak wygra... Odra potrzbuje punkty aby byc 100% pewny utrzymania. Wiec gdzie tu znalezc zloty srodek... a no w remisie.
Jednak gdyby tak, jakims dziwnym trafem Odra przegrala, a Lechia i Gornik wygral, to chyba Odra spada. REMIS @ 3,3

To sa moje wygibasy na temat Ekstraklasy. Nie ma co sie chowac z analizami i typami. Wg mnie tylko 2-4 spotkan bedzie do grania, reszta blok albo smieszne kursy.

Za tydzien --> Gornicy TYLKO ZWYCIESTWO !

Mam dziwne uczucie co do meczu Arki, jakim cudem onie maja to wygrac ? Chyba ze juz kupili, kursy na to wskazuja...

Do góry
#3157015 - 25/05/2009 15:54 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Czy Odra ma jeszcze "szanse" na spadek bądź też baraże?

Co w przypadku porażki Odry oraz zwycięstw Lechii i Górnika Z.?

Do góry
#3157020 - 25/05/2009 15:58 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kfjatek]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Originally Posted By: kfjatek

Odra leci/baraze w przypadku zwyciestwa Gornika i Lechii, Odra spada.

Dlatego dziwia mnie kursy na Arke @ 1,55 ??? W trakcie sezonu to byloby niemozliwe, a teraz...

BTW. FAKT --> Henryk Kasperczak jeszcze nie uratował Górnika przed spadkiem z ekstraklasy, a już szuka sobie nowej posady - pisze dziennik "Fakt".
Szkoleniowiec zabrzan spotkał się z prezesem Lecha Poznań Andrzejem Kadzińskim przed sobotnią kolejką ligową i po ponad półgodzinnej rozmowie wyraził zgodę na pracę w Kolejorzu.

&#8222;Henri&#8221; nie jest jedynym chętnym do objęcia tej funkcji. Właściciele Lecha poważnie zastanawiają się również nad kandydaturą Rafała Ulatowskiego, z którym także rozmawiali.

Obecny trener Lecha Franciszek Smuda nie porozumiał się z działaczami w kwestii nowej umowy. Ostateczna decyzja w sprawie zatrudnienia jego następcy zapadnie po zakończeniu rozgrywek.

shocked

Do góry
#3157091 - 25/05/2009 17:14 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
seba30 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/02/2006
Szukam informacji co do nagród pieniężnych za poszczególne miejsca w tabeli na koniec sezonu. Może ktoś posiada takowe info.

Jeżeli są spore różnice w kwotach za poszczególne miejsca to Piast wygrywająć z Lechią, przy porażkach Polonii B, Ruchu i np remisie Jagiellonii może zakończyć sezon nawet na 7 miejscu.
Przy porażce skończą na miejscu 10-12, tak że jest jeszcze o co grać.

Pozatym jak już ktoś wspomniał wcześniej wygraną mogą pomóc w utrzymaniu Górnikowi a więc drużynie z regionu, a przyczynić się do spadku ekipy z wybrzeża. Jeżeli jeszcze Arka poleci to wtedy odpadają w przyszłym sezonie dalekie wyjazdy na wybrzeże wink

Jak ktoś znalazł lub posiada informacje co do finansów za miejsca końcowo to proszę o info bo możliwe że kombinuję w złą stronę.

Do góry
#3157354 - 25/05/2009 19:09 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003

Dlatego dziwia mnie kursy na Arke @ 1,55 ??? W trakcie sezonu to byloby niemozliwe, a teraz...

BTW. FAKT --> Henryk Kasperczak jeszcze nie uratował Górnika przed spadkiem z ekstraklasy, a już szuka sobie nowej posady - pisze dziennik "Fakt".
Szkoleniowiec zabrzan spotkał się z prezesem Lecha Poznań Andrzejem Kadzińskim przed sobotnią kolejką ligową i po ponad półgodzinnej rozmowie wyraził zgodę na pracę w Kolejorzu.

&#8222;Henri&#8221; nie jest jedynym chętnym do objęcia tej funkcji. Właściciele Lecha poważnie zastanawiają się również nad kandydaturą Rafała Ulatowskiego, z którym także rozmawiali.

Obecny trener Lecha Franciszek Smuda nie porozumiał się z działaczami w kwestii nowej umowy. Ostateczna decyzja w sprawie zatrudnienia jego następcy zapadnie po zakończeniu rozgrywek.

shocked

mam nadzieje ze Kasperczak niebedzie trenerem w kolejorzu smile
jego czas jako trenera minal kilka lat temu teraz z kazdym kolejnym klubem ( reprezentacja) uzyskuje slabiutkie wyniki
ciekawe czy ktos beknie w Gorniku za zimowe transfery i kosmiczne kontrakty dla kopaczy ( Szczot 70 tys. miesiecznie shocked Strak 80 tys. miesiecznie Gorawski tez 80 tys. miesiecznie )

Do góry
#3158168 - 25/05/2009 22:47 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: jarko 33]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
zakładając że Łks zdobędzie przynajmniej jeden punkt a Odra przegra

Odra może spaść bezpośrednio z ligi jeżeli wygrają : Górnik Lechia i Cracovia ;

jeżeli wygra Górnik i Lechia; Cracovia nie - baraże
jeżeli wygra Lechia i Cracovia ; Górnik nie - utrzymanie
jeżeli wygra Górnik i Cracovia ; Lechia nie - baraże

liczone na szybko

Do góry
#3158257 - 25/05/2009 23:11 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Kura]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
Panowie ,zna ktoś może regulamin pucharów , Polonia albo Bełchatów
ma szansę na grę w pucharach ?

Do góry
#3158318 - 25/05/2009 23:27 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: crossmen]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Originally Posted By: crossmen
Panowie ,zna ktoś może regulamin pucharów , Polonia albo Bełchatów
ma szansę na grę w pucharach ?

tak Polonia albo Bełchatów zagrają w pucharach jak Lech nie zdobędzie mistrza a,że to pewne więc ciekawa będzie ta ostatnia kolejka jednak czuję,że Polonia puści mecz Górnikowi.

Do góry
#3159098 - 26/05/2009 02:58 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: twarog2006]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Nie po to Groclin przeniosł sie do warszawy by odpuszczac puchary:)
CO do meczu w Poznaniu będzie ciekawie podobno zawody prowadzi sędzia z Zabrza laugh laugh laugh

Edited by Platini (28/05/2009 05:57)

Do góry
#3159516 - 26/05/2009 05:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
taniak Offline
old hand

Meldunek: 27/11/2006

shocked

Oświadczenie trenera Kasperczaka

"W związku z artykułem w dzienniku "Fakt" z dnia 25 maja 2009 r. pod tytułem: "Kasperczak już ucieka z Górnika", stwierdzam, że zawarte w nim treści nie mają nic wspólnego z prawdą i są jawnym oszczerstwem. Nie spotykałem się z prezesem Lecha Poznań Andrzejem Kadzińskim, ani z żadnym innym działaczem "Kolejorza" i nie rozmawiałem o pracy w poznańskim klubie. Pisanie, że "w przypadku Kasperczaka takie negocjacje są zadziwiające" jest oburzające i nie ma nic wspólnego z dziennikarską rzetelnością.

Zawarte w w/wym. artykule informacje na mój temat to plotki wyssane z palca, które naruszają moje dobra osobiste i narażają na utratę zaufania niezbędnego do wykonywania zawodu trenerskiego.

Jednocześnie informuję, że mam obowiązujący mnie kontrakt z Górnikiem Zabrze. W tej sytuacji zrozumiałe jest, że nie mogę i nie prowadzę żadnych negocjacji z innym klubem."

Henryk Kasperczak

Do góry
#3162483 - 27/05/2009 16:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: seba30]
s_LP Offline
old hand

Originally Posted By: seba30
Szukam informacji co do nagród pieniężnych za poszczególne miejsca w tabeli na koniec sezonu. Może ktoś posiada takowe info.

Jeżeli są spore różnice w kwotach za poszczególne miejsca to Piast wygrywająć z Lechią, przy porażkach Polonii B, Ruchu i np remisie Jagiellonii może zakończyć sezon nawet na 7 miejscu.
Przy porażce skończą na miejscu 10-12, tak że jest jeszcze o co grać.

przypadkiem trafiłem jedynie na coś takiego:
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,10-mln-zl-dla-mistrza-Polski,wid,11163455,wiadomosc.html?ticaid=18199
to siano od Canal+, czy jakieś inne "za miejsca" jeszcze są - nie wiem.

200 tyś za miejsce, kombinujesz więc dobrze smile

w tym przypadku zastanawia mnie jeszcze jeden mecz:
ŁKS - Polonia Bytom
przegrana sprawi,że Polonia nieco spadnie, remis pozwoli utrzymać się im na przyzwoitym miejscu (oczywiście wszystko zależy od pozostałych wyników, a kombinacji sporo), zwycięstwa ŁKSu i Wisły są zbyt oczywiste, aby grać, a kursy żenujące, dlatego trzeba kombinować na inne sposoby

Do góry
#3165256 - 28/05/2009 18:06 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Gornik - Polonia

kilka newsow:

- pilkarze Polonii maja podobno zagwarantowane 50 tys PLN na glowe za zajecie 4 miejsca

- Dariusz Kolodziej, ktory musial opuscic boisko z powou kontuzji z Cracovia, zapowiedzial, ze nie zdola sie wykurowac na sobote, ale mimo bolu chce zagrac 100%, biorac zastrzyki przeciwbolowe - swoja droga szkoda ze takiej determinacji nie pokazywali grajki w srodku sezonu, a dopiero teraz im sie wspomnialo mad mimo wszystko postawe sie chwali

- jest jakas plotka aby otworzyc sektory buforowe dla kibicow Gornika - komplet to jedyna peffka w tym meczu. Na stadionie maja sie pojawic kibice Polonii - czytalem ze spora czesc z nich kibicuje Gornikowi. Jesli bufory beda otwarte mecz obejrzy ok 20-21 000 kibicow

Piast - Lechia

Pilkarze Piasta utrzymuja ze sa profesjonalistami i zagraja na 100% dazac do wygrania meczu. Ja tam od poczatku wierzylem i nadal uwazam ze slaska spoldzielnia istnieje... Piast @ 4,0 calkiem ciekawy kurs. Wierze rowniez ze Odra min. X2, tylko BARDZO DZIWIA MNIE KURSY TAK NISKIE KURSY NA ARKE @ 1,65

Do góry
#3165577 - 28/05/2009 19:49 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Co do meczu Gornik-Polonia,to nie widze innej opcji jak zwycieswo gospodarzy....Nawet ewent. 50000 zlociakow na lebka dla grajkow z Polonii za 4 lokate w lidze tego nie zmieni.Teraz z kasy Gornika trzeba po prostu wylozyc minimum ok.70000 na na leb dla kazdego pilkarza z Warszawy...

Do góry
#3167578 - 29/05/2009 07:21 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kamasutra]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Strasznie mnie zastanawia dlaczego niektórzy usiłują szukać niespodzianki w Krakowie.Kursy pewnie byłby takie same gdyby mecz odbywał się nie w ostatniej a w pierwszej kolejce sezonu.A przecież okoliczności są specjalne.
W Krakowie o sobotnim meczu póki co mówi sie niewiele,bardziej popularne są tematy odejścia Baszczyńskiego,ewentualnych rywali w eliminacjach LM.Jednym słowem nikt nie dopuszcza myśli by w sobotę nie było mistrzowskiej fety.Na trybunach komplet zaprzyjaznionych ze sobą kibiców obu drużyn,po spotkaniu zaplanowane wielkie wspólne świętowanie,wręcz idealny moment na huczne pożegnanie Baszcza któy sobie na nie zwyczajnie zasłużył.
Remis wykluczam,gdyż nie daj boże w 88 minucie przypadkowy rzut rożny,piłka odbije sie komuś od głowy i w Poznaniu szaleją z radości.Śmiem twierdzić na ani na murawie,ani na ławkach trenerskich,i przede wszystkim na trybunach nie byłoby osoby zadowolonej z takiego przebiegu sprawy.Stąd wydaje mi sie że piłkarze zadbają o odpowiednie ułożenie meczu dużo wcześniej.
Nie mówie że Śląsk zrobi cyrk i położy sie na murawie,ale mobilizacja i zaangażowanie będzie u nich o niebo mniejsze niż tydzień temu w meczu z Legią.
Wisła po 1.25 zagrana w kilku combosach,i niemal na 100% zagram z handi,nawet i tym dwu-bramkowym.

Do góry
#3167818 - 29/05/2009 14:52 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
s_LP Offline
old hand

Gornik - Polonia
kilka newsow:

- pilkarze Polonii maja podobno zagwarantowane 50 tys PLN na glowe za zajecie 4 miejsca

w Twoim poście pojawia się magiczne słówko "podobno", które sprawia, że staje się on nadwyraz mało pewny

- jest jakas plotka aby otworzyc sektory buforowe dla kibicow Gornika - komplet to jedyna peffka w tym meczu. Na stadionie maja sie pojawic kibice Polonii - czytalem ze spora czesc z nich kibicuje Gornikowi. Jesli bufory beda otwarte mecz obejrzy ok 20-21 000 kibicow

kolejna twórczośćz cyklu "podobno", jak dla mnie Polonia może w ogóle nie jechać na ten mecz, zresztą ostatnio w meczu z Lechem bluzgali, więc darmowych autokarów nie będzie,a i Górny Śląsk to gorączy teren, "dzinsy" tam nie przejdą

Piast - Lechia
Pilkarze Piasta utrzymuja ze sa profesjonalistami i zagraja na 100% dazac do wygrania meczu. Ja tam od poczatku wierzylem i nadal uwazam ze slaska spoldzielnia istnieje... Piast @ 4,0 calkiem ciekawy kurs. Wierze rowniez ze Odra min. X2, tylko BARDZO DZIWIA MNIE KURSY TAK NISKIE KURSY NA ARKE @ 1,65

A mnie dziwi Twoja wiara w taki rozwój wypadków. Skoro Lechia ma stracić punkty to Arka będzie podwójnie zmotywowana, aczkolwiek kursy zarówno na Lechię jak i na Arkę zaniżone mocno, o czym pisałem już wcześniej.

Originally Posted By: kamasutra
Co do meczu Gornik-Polonia,to nie widze innej opcji jak zwycieswo gospodarzy....Nawet ewent. 50000 zlociakow na lebka dla grajkow z Polonii za 4 lokate w lidze tego nie zmieni.Teraz z kasy Gornika trzeba po prostu wylozyc minimum ok.70000 na na leb dla kazdego pilkarza z Warszawy...

A wiesz ile mają za 5 miejsce? Właśnie cała Twoja teoria poszła się jeb**.

Originally Posted By: wHiTe_StAr
Strasznie mnie zastanawia dlaczego niektórzy usiłują szukać niespodzianki w Krakowie.Kursy pewnie byłby takie same gdyby mecz odbywał się nie w ostatniej a w pierwszej kolejce sezonu.A przecież okoliczności są specjalne.
W Krakowie o sobotnim meczu póki co mówi sie niewiele,bardziej popularne są tematy odejścia Baszczyńskiego,ewentualnych rywali w eliminacjach LM.Jednym słowem nikt nie dopuszcza myśli by w sobotę nie było mistrzowskiej fety.Na trybunach komplet zaprzyjaznionych ze sobą kibiców obu drużyn,po spotkaniu zaplanowane wielkie wspólne świętowanie,wręcz idealny moment na huczne pożegnanie Baszcza któy sobie na nie zwyczajnie zasłużył.
Remis wykluczam,gdyż nie daj boże w 88 minucie przypadkowy rzut rożny,piłka odbije sie komuś od głowy i w Poznaniu szaleją z radości.Śmiem twierdzić na ani na murawie,ani na ławkach trenerskich,i przede wszystkim na trybunach nie byłoby osoby zadowolonej z takiego przebiegu sprawy.Stąd wydaje mi sie że piłkarze zadbają o odpowiednie ułożenie meczu dużo wcześniej.
Nie mówie że Śląsk zrobi cyrk i położy sie na murawie,ale mobilizacja i zaangażowanie będzie u nich o niebo mniejsze niż tydzień temu w meczu z Legią.
Wisła po 1.25 zagrana w kilku combosach,i niemal na 100% zagram z handi,nawet i tym dwu-bramkowym.

Ano właśnie wszystko dlatego, że Wiśle wystarczy remis. Sorry, ale granie gospodarzy po 1,25 w takim meczu jest dla mnie skrajną głupotą. Co innego, gdyby Lech czy Legia w minioną sobotę wygrały swoje spotkania, a tak nie ma tematu. Skoro pojawia się założenie, że mecz będzie czysty, to odpowiedz sobie na pytanie gdzie widzisz value: Wisła @1,25 czy Śląsk @15?

Coraz mniej zaczyna podobać mi się ta kolejka. Jeśli czegokolwiek szukać to tylko jakiś niespodzianek, typu wspomniany remis w Łodzi. Podoba mi się jeszcze dubel: Jagiellonia + Górnik. Zabrzanie utrzymani, a Polonia w LE, dodatkowo dostaną podobno swoje premie:), siano od Górnika i to wszystko mnożą wraz z graczami GKSu, razy 7 u buka:) laugh. Każdy zadowolony. Zarówno GKS, jak i KSP miały sporo szans na zapewnienie sobie czwartej lokaty - nikt nie skorzystał, dlatego czemu teraz ma być inaczej?

Nie mam złudzeń, piłkarski poker, cały czas się rozgrywa na naszych oczach.

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro